Eşim neden böyle hissetti ? Neydi bu..

Yine şutingen olan bir konu sahibi ve ardında bıraktığı ilginç konusu ile Çarşamba pazarına dönen sayfasi

Ve bu adam bir subay

Konunuzu okurken yat ile başladığında sizi çok zengin eşinizi fakir zannettim. A101 e gelen yattan mi bahsediyorsunuz? Çünkü konuda özellikle dikkat ederek okudum zenginlik emaresi yok. Hani aileden zengin olursunuz anneniz de böyle bir hayalin vardı der vs. anlaşılabilir ama öğrenciyken de zor geçinmissiniz demek ki normal seviyede bir hayatınız var.
Şimdi bu kadar normal bir maddi seviye varken yat alma hayali bilemedim. Yani ev hayali kurulur araba kurulu daha yeni daha büyük vb ama yat hayali kurmak belli bir ekonomik güç gerektirmez mi
Acaba siz farkında olmadan eşinize bu maddi konularda baskı falan mı yaptınız? Adam resmen duygusal patlama yaşamış Yeşilçam gibi okudum.

Hamilelik sürecinde bu kadar risk varken neden 40. haftayı ısrarla beklediniz o kısmı anlayamadım. Sırf normal doğum yapabilmek için mi bu riski göze aldınız?

Biz cift maasla bile anca cekme karavan hayali kuruyoruz

Çok uzun okumadım hepsini de şu zamanda yat hayli kurmak bile fazla

Açılın babamın yatı var o 180 binlikler bile motor ekipman gölgelik çapa gibi mecburi aksesuarlar hariç çıplak fiyat , en ucuz astarsız fiberglas tekneler...

En kötü, en ucuz, iki manevrada elinde kalacak blenderdan hallice motor bile 100-150 şu anda..

Gölgelik , çapa, can yeleği, telsizi, radarı, astarı, şusu busu 200 -300 daha ekle...

Kullanmak için ruhsat, deniz ehliyeti, iskeleli evin yoksa marina kirası, yazlık kislik bakım ücretini saymıyorum bile...

Bu arada ben 23 yıllık memurum, güç bela başımı sokacak bı evi anca aldim, anam kalkıp da bana "siz de yat alın" dese , kocam her erkek gibi"babanın evinde yat mi vardı haspam" diyemez ,çünkü var...

Ama ben deliririm...Anne saçmalama iç ilacını yat uyu derim, net..

Bu arada B bafelis in yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Tam cozemedem de tencere kapaklik bir durum var ama yine de adama bı tık üzüldüm...

Son düzenleme:
Konu başlığınız; Annem neden böyle hissetti, Neydi bu şimdi ? Olmalıydı.

Annenizin size bu şekilde mesajlar atması normal mi şimdi?

Belli ki, kocanızı sık sık ana - kız bu şekilde demoralize edip yetersiz hissettiriyorsunuz.

Eşinize çok üzüldüm. Annenizin amacı ne? Sizin amacınız ne hiç belli değil..

Unutmayın ki o adama da bir ana kuzusu, bir aile evladı ..

Kocanız, şimdilik sizi çok üstün görüyor çünkü değer veriyor. Ama zamanla zamanla sizi ve annenizi tanıdıkça ne olduğunuzu anlayacak.

Genelde, bebekten sonra tozpembe bulutlar dağılır ve karı koca birbirinin gerçek yüzünü görür..

Siz çok acele ediyorsunuz. Annenizi dinlemeyin, her söylediğini de kocanıza aktarmayın.

Eşin tepkisiyle ilgili çok mantıklı yorumlar gelmiş zaten, o kısmı geçiyorum. Yatımız vardı (8 metre, kamaralı, bilinen bir yapım). Karadayken ayrı denizde ayrı kira ödedik. Karadayken boyası, fiber camı şusu busu bitmedi. Denizdeyken uzun süre suda kalınca yıprandı. Dümenin cilası bile aşırı pahalıydı, ki hakkını vererek yapmak için 4 kat atmak gerekiyordu. Motoru, elektrik tesisatı bakimi, yelkenlerin yedekleri, marina masrafı, telsiz aksamı, mazotu, tamiri vb derken derdi hiç bitmedi. Mazotu en ucuz kısmıydı diyebilirim hatta. Eşim için çok güzel bir hobiydi ama belki 4 senede beraber 5 kere acildik.

Ülke değiştirince o hobi birden lüks oldu, yattığı yerden marina parası vermek sadece can sıkmaya başladı, ve getirmesi vb çok daha pahalıya mal olacağı için satıldı. B bafelis hanim o kadar haklı ki. Aldın bitti, otursun, keyfimiz gelince açılalım gezelim olmuyor. Şimdi gene aynı ülkedeyiz, imkan var, yine alinabilir ama tamamen fuzuli ve lüks şu an. Davulun sesi uzaktan hoş gelir durumu işte.

Biraz da durumlar neyse ona göre plan yapmak, hayal kurmak lazım. Hele ki o hayaller paylaşılan kişide yetersizlik duyguları uyandırıyorsa mantıklı adimlar atmak lazım.

Çünkü anne yaşıyla pişmemiş gençlerin arasını açabileceğini daha anlamıyor.

23nisanda çocuk turlatiyor musunuz ,bir arkadaş soruyor da

Yattan kastım zaten kamaralı tekne. Multimilyoner bir aile değiliz. Ulaşılabilir olmasa bir şekilde dikte eder yada aşağılarcasına sizce ben yada annem bunu niçin söylesin?
Aşağilamak için? Benim annem de öyle yapıyor çünkü bazen, sizinle aramızdaki fark ben anneme uymuyorum, kibarca gerçeğe davet ediyorum.

Yok kız, birader çöktü bizimkine, beni bile yalvar yakar gezdiriyo it...Geçen yaz bütün gün scotcbrightla güverte ovdum bı tur için...Koluna guveniyosan gel
Kendi evimi silemiyorum, neyse yarın sahile gidip belediyenin kafesinde tekneye karşı kahve içeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…