• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim neden böyle hissetti ? Neydi bu..

Zaten midem de bulanır benim İstanbul'da binmistim de güneş çarpmıştı 😂
Bence konu sahibinin de hiçbir tecrübesi yok konu hakkında...Dediği gibi eskiden de olsa ailesinin böyle bir uğraşı olsaydı şu anki haliyle maddi manevi ne böyle bir heves ne de hayal ederdi, hatta kosarak kaçardı...Çünkü olayı yakından bilen sabit gelirli , yıllık izni , yaşam alanı kısıtlı bir aile için lüks bile değil, nasıl anlatayım, çok saçma sapan bir hobi ve hayal, anlıyor musun ? Hayal bile değil kâbus resmen...

Bence konu sahibinin de hiçbir tecrübesi yok konu hakkında...Dediği gibi eskiden de olsa ailesinin böyle bir uğraşı olsaydı şu anki haliyle maddi manevi ne böyle bir heves ne de hayal ederdi. Çünkü olayı yakından bilen sabit gelirli , yıllık izni , yaşam alanı kısıtlı bir aile için lüks bile değil, nasıl anlatayım, çok saçma sapan bir hobi ve hayal, anlıyor musun ?
Eşim subay da subay dedi ne kadar alıyor bu subaylar hiç bir fikrim yok hadi alsin 100 bin alsın o da doğuda diye. Batıya ve sahil şehrine tayin isteyecegiz diyor doğudaki 2+1 evini satsa üstüne de arabayı satsa (Fethiye için örnek vereyim) burdan ev alamaz. Koydeki evler 4 milyondan basliyor.Kiralar 30 binden başlıyor o da sıradan daireler. Ha devlet kira destegi veriyormus lojman yok diye (arkadaşımdan biliyorum yalan değilse) o da kira bedelinin yarışı kadarMİS. batıya geldiği için büyük ihtimalle doğuda aldığı maaşı alamayacak, kira elektirik su yeme içme çocuk masrafı üstüne kredi üstüne bir de yat masrafı 😂 hayal bile değil bence.

Eşim subay da subay dedi ne kadar alıyor bu subaylar hiç bir fikrim yok hadi alsin 100 bin alsın o da doğuda diye. Batıya ve sahil şehrine tayin isteyecegiz diyor doğudaki 2+1 evini satsa üstüne de arabayı satsa (Fethiye için örnek vereyim) burdan ev alamaz. Kiralar 30 binden başlıyor o da sıradan daireler. Ha devlet kira destegi veriyormus lojman yok diye (arkadaşımdan biliyorum yalan değilse) o da kira bedelinin yarışı kadarMİS. batıya geldiği için büyük ihtimalle doğuda aldığı maaşı alamayacak, kira elektirik su yeme içme çocuk masrafı üstüne kredi üstüne bir de yat masrafı 😂 hayal bile değil bence.
Yani evet konu sahibi mi sadece annesi mi yoksa hepsi birden mi değişik ben de tam anlamadım...

Benim subay tanidiklarimin eşleri de çalışıyor, kaldı ki baya da apoletli bu arkadaşlar, emeklilikleri geldi nerdeyse yine de lojmanda kalabilmek için hâlâ ev mev almadılar.

Devlet evi olmayan subaylara hem lojman veriyor hem de emeklilikte ödemek üzere o.ak birikimi yapıyor çünkü .

Hadi lojmanda kalıyor hiç kira vermiyor olsunlar, yine de tek maaşla 100-150 binle çocuk büyütmek yeterince lüks bir hobi zaten artık.

Ben çözemedim bunları, keşke banlanmasaydi konu sahibi, kim şikayet ettiyse teessüf ediyorum.

Yani evet konu sahibi mi sadece annesi mi yoksa hepsi birden mi değişik ben de tam anlamadım...Benim subay tanidiklarimin eşleri çalışıyor, kaldı ki baya apoletli bu arkadaşlar, emeklilikleri geldi nerdeyse yine de lojmanda kalabilmek için hâlâ ev almadılar. Devlet evi olmayan subaylara hem lojman veriyor hem de o.ak birikimi yapıyor çünkü .Hadi lojmanda kalıyor hiç kira vermiyor olsunlar, yine de 100-150 binle çocuk büyütmek yeterince lüks bir hobi zaten. Ben çözemedim bunları, keşke banlanmasaydi konu sahibi, kim şikayet ettiyse teessüf ediyorum.
Beddua etti ya bir arkadaşa birbirlerini şikayet ettiler bence...

Zaten bir mesajinda;" biri bir şey alınca hadi sıra bizde ,başkalarının malına baka baka ev ve arabayı aldık." demiş. Yani büyük ihtimalle ;" oğlumuz yok ,sen bizim oğlumuz oldun, bak biz seni çok seviyoruz." ayağına damadı sürekli bir şeyler yapmaya mahkum etmişler ki yat alamadım benden zenginine layıksın diye ağlama seviyesine gelmiş adam. Adam ağlarken bile kadın soru soruyor "sen neden benimle evledin "diye darliyor 😂"şuan konumuz bu mu ?" diyip daha çok aglamadiysa ben de bir şey bilmiyorum😂

Yani evet konu sahibi mi sadece annesi mi yoksa hepsi birden mi değişik ben de tam anlamadım...

Benim subay tanidiklarimin eşleri de çalışıyor, kaldı ki baya da apoletli bu arkadaşlar, emeklilikleri geldi nerdeyse yine de lojmanda kalabilmek için hâlâ ev mev almadılar.

Devlet evi olmayan subaylara hem lojman veriyor hem de emeklilikte ödemek üzere o.ak birikimi yapıyor çünkü .

Hadi lojmanda kalıyor hiç kira vermiyor olsunlar, yine de tek maaşla 100-150 binle çocuk büyütmek yeterince lüks bir hobi zaten artık.

Ben çözemedim bunları, keşke banlanmasaydi konu sahibi, kim şikayet ettiyse teessüf ediyorum.
Basım agriyor , noktalama işaretlerine zerre özen gostermemisim 😂😂

Beddua etti ya bir arkadaşa birbirlerini şikayet ettiler bence...

Zaten bir mesajinda;" biri bir şey alınca hadi sıra bizde ,başkalarının malına baka baka ev ve arabayı aldık." demiş. Yani büyük ihtimalle ;" oğlumuz yok ,sen bizim oğlumuz oldun, bak biz seni çok seviyoruz." ayağına damadı sürekli bir şeyler yapmaya mahkum etmişler ki yat alamadım benden zenginine layıksın diye ağlama seviyesine gelmiş adam. Adam ağlarken bile kadın soru soruyor "sen neden benimle evledin "diye darliyor 😂"şuan konumuz bu mu ?" diyip daha çok aglamadiysa ben de bir şey bilmiyorum😂
Ya aslında ben biraz anladım gibi sanki, ama şimdi yazarsam kesin ban yiycem bı de bu saatte asker eşleri tarafından yanlış anlaşilip linç edilmeyi maçam yemiyor açıkçası😅 neyse hayırlısı olsun, isteyene tekne isteyene katamaran nasip olsun üç vakitte 🙏

Son düzenleme:
Ya aslında ben biraz anladım gibi sanki, ama şimdi yazarsam kesin ban yiycem bı de bu saatte asker eşleri tarafından yanlış anlaşilip linç edilmeyi maçam yemiyor açıkçası😅 neyse hayırlısı olsun, isteyene katamaran nasip olsun üç vakitte 🙏
Amin amin 😂😂 özelden bana anlat benim koca asker değil😂

Ya aslında ben biraz anladım gibi sanki, ama şimdi yazarsam kesin ban yiycem bı de bu saatte asker eşleri tarafından yanlış anlaşilip linç edilmeyi maçam yemiyor açıkçası😅 neyse hayırlısı olsun, isteyene katamaran nasip olsun üç vakitte 🙏
Bana yalı köşk villa 😑 hiç sevmem yatta fışfış midem bulanıyor, sallana sallana uyuyamıyorum, kocam horluyor kaçamıyorum, nefret bişey😐 adamı deniz yatağıyla denize indirip uzaklaşasım geldi

Hayali oymuş niye üstüne gidiyorlar onu anlamadım. Memura niye hiç bişey reva görülmüyor
Evet o konuda ben de biraz kırgınım, benim de küçük bir kokpit hayalim var mesela ama belediye mahalleye pist yaptırmak için izin vermiyor. Bir memur olarak krediyle uçak aldım ama pistim yok , uçuyorum ama inemiyorum, olacak şey degcdvbvcf😂😂😂

Aileye ait söz konusu tekne yaklaşık 10-11 sene önce satılmış. O zamanlar oralar dutluktu. Yani Ege'de yazlıkçıların emeklilerin bol olduğu zamanlarda bu tarz küçük tekneler çok para değildi. Bağlama parası vs bu kadar ocak söndürmüyordu, mazot ucuzdu. Böyle gelişmiş marinalar, yat tekne turizmi olmadığı için kafana göre takılıyordun. Hatta gençler bile tekne kullanıyordu. Ama şimdi mazot pahalı, elektrik pahalı, su pahalı, bakımı kirası pahalı. O nedenle lüks deniyor. 2 ay kullanabildiğin bir mal için 12 ay kullanıyormuş gibi masraf yapmak lüks. Yani 500-600 bine tekneyi aldın, hem krediyi ödeyeceksin hem de teknenin masraflarını. Ev almış olsan ya kira ödemezsin oturursun ya da kiraya verirsin her ay gelirin olur. Teknem dursun canım istediğinde gidip binerim demen için seni hiç sarsmayacak bir akar olması lazım. Ekonomisi sabit, alım gücü yüksek ülkelerde lüks değil ama bizde lüks. 2-3 evin olur, düzgün maaşın işin olur, satarsın evin birini alırsın tekneyi. O zaman hayalin gerçekleşir ama peynirin bile fiyatı sabit değilse en iyi tekne arkadaşının teknesi mottosuna devam.

Adam devamlı ayak uydurmaya çalışmış, dışlanma bırakılma terk edilme korkusu var. Çocukluğunda en güvenmesi gereken 2 kişiden, öz anne öz babadan darbe üstüne darbe yemiş. Tam oldum derken, ailemi kurdum kendi çocuğumu yaptım, belli bir düzenim var yetiyorum artık derken siz de bu yaz tekne alın deniyor. Arabayı kenara çekip ağlaması isyan aslında. O kadar yürüdüm ama bir arpa boyu yol gidememişim hayal kırıklığını yaşamış. Eşim dediğin, aynı yastığa baş koyduğun insanı tanırsın. Zayıf tarafını neye üzüleceğini neye sevineceğini bilirsin. Annen sana söylüyor, sen de hemen gidip bakıp muhteşemmiş diye kocana gösteriyorsun. Adam memur ve eve tek maaş girerken tekne darbesi almış kafasına. Yine de edepli davranmış kırmamış bağırıp çağırmamış.

Aileye ait söz konusu tekne yaklaşık 10-11 sene önce satılmış. O zamanlar oralar dutluktu. Yani Ege'de yazlıkçıların emeklilerin bol olduğu zamanlarda bu tarz küçük tekneler çok para değildi. Bağlama parası vs bu kadar ocak söndürmüyordu, mazot ucuzdu. Böyle gelişmiş marinalar, yat tekne turizmi olmadığı için kafana göre takılıyordun. Hatta gençler bile tekne kullanıyordu. Ama şimdi mazot pahalı, elektrik pahalı, su pahalı, bakımı kirası pahalı. O nedenle lüks deniyor. 2 ay kullanabildiğin bir mal için 12 ay kullanıyormuş gibi masraf yapmak lüks. Yani 500-600 bine tekneyi aldın, hem krediyi ödeyeceksin hem de teknenin masraflarını. Ev almış olsan ya kira ödemezsin oturursun ya da kiraya verirsin her ay gelirin olur. Teknem dursun canım istediğinde gidip binerim demen için seni hiç sarsmayacak bir akar olması lazım. Ekonomisi sabit, alım gücü yüksek ülkelerde lüks değil ama bizde lüks. 2-3 evin olur, düzgün maaşın işin olur, satarsın evin birini alırsın tekneyi. O zaman hayalin gerçekleşir ama peynirin bile fiyatı sabit değilse en iyi tekne arkadaşının teknesi mottosuna devam.

Adam devamlı ayak uydurmaya çalışmış, dışlanma bırakılma terk edilme korkusu var. Çocukluğunda en güvenmesi gereken 2 kişiden, öz anne öz babadan darbe üstüne darbe yemiş. Tam oldum derken, ailemi kurdum kendi çocuğumu yaptım, belli bir düzenim var yetiyorum artık derken siz de bu yaz tekne alın deniyor. Arabayı kenara çekip ağlaması isyan aslında. O kadar yürüdüm ama bir arpa boyu yol gidememişim hayal kırıklığını yaşamış. Eşim dediğin, aynı yastığa baş koyduğun insanı tanırsın. Zayıf tarafını neye üzüleceğini neye sevineceğini bilirsin. Annen sana söylüyor, sen de hemen gidip bakıp muhteşemmiş diye kocana gösteriyorsun. Adam memur ve eve tek maaş girerken tekne darbesi almış kafasına. Yine de edepli davranmış kırmamış bağırıp çağırmamış.
Ay üzüldüm be😐 titredi diye gülüyodum adama hain gibi

Ya ahshja kusıra bakmayın acayip garip ve komik bir hikaye. Zorla adamın travmalarını tetikletme pahasına annenle görüş, babanla görüş baskısı yapmanız, bir anda ben sana yetemiyorum diye ağlayan yeşilçam adamcağız (belli ki çok bunalmış ama bu ağlamayı tetikleyen konu YAT ALINMASI), diğer yanda of iş çok monoton diyip istifa eden kadın (ama hayali YAT ALMAK), diğer tarafta sürekli ev, araba vs. alıp birbirlerini tebriğe giden insanlar (hayatımda ev tebriği araba tebriği duymadım), bir taraftan bir bebecik çıkageldi yazık kolikmiş, reflülüymüş tez zamanda toparlar büyümüş artık ❤️ yata takılmayın diyeceksiniz ama çok garip ya takılmadan duramıyorum 😁 annem “bana umarım yaza yatınız olur, hayalinizdi” dese ona da gülerim yani anne bi dur allasen zaten ekonomi yerle yeksan diye. Ne diyim allah başka dert vermesin, kocanız da ya çok dramatik ya da çok bunalmış azıcık kendi haline bırakın bir şey istemeyin bir süre (YAT mesela skksdjj)

Son düzenleme:
İnşallah yat alırsınız diye ciddi ciddi söyleyen anne
Bunu ciddi ciddi eşine gösteren siz
Bunun için ciddi ciddi ağlayan eş.
Yasak elma evrenindeyiz sanki

İnşallah yat alırsınız diye ciddi ciddi söyleyen anne
Bunu ciddi ciddi eşine gösteren siz
Bunun için ciddi ciddi ağlayan eş.
Yasak elma evrenindeyiz sanki
Adam tekne alamadığına değil dramına kaderine ağlamıştır. Birikmiş dolmuş taşmış. Yaşadıkları kolay şeyler değil. Tam suyun üstüne çıktığını hissettiği anlarda tekrar tekrar dibe çekilmiş. Kayınpederi ayrı, kayınvalidesi ayrı, eşi ayrı zorbalıyorlar garibi.

Adam tekne alamadığına değil dramına kaderine ağlamıştır. Birikmiş dolmuş taşmış. Yaşadıkları kolay şeyler değil. Tam suyun üstüne çıktığını hissettiği anlarda tekrar tekrar dibe çekilmiş. Kayınpederi ayrı, kayınvalidesi ayrı, eşi ayrı zorbalıyorlar garibi.
Pensilvanya yi unutmuşsun...

Pensilvanya yi unutmuşsun...
Evet unutmuşum haklısınız. Bunlar inim inim inlese içim soğumaz ama eşim lise mezunu yazdı bir yerde. Bunlar soruları çalıp sağda solda yüksek yerlere yerleşmediler mi? Bu niye lise mezunu kalmış? Yani tutarsızlık var, haramı kul hakkını dibine kadar yaşayıp nasıl böyle kendini zor geçindirecek durumda bu adam? Hem de askeriyede subay nasıl olmuş niye temelli atılmamış kalmış?

Alıştık çünkü hain fırsatçı sinsi kocaları okumaya. Yeni gelin nazı yapan, anasına babasına ev aldırmak için memur kadın avlayan yav..aklar algımızı bozdu.
Erkek zorbalığina o kadar alışmışız ki zorbalayan kadınlar olunca ayarimiz bozuluyor 😂 Yalnız tebrik ederim konu sahibini , ailecek bir olup , eli silah tutan, muhimmatla 3 km yokuş yukarı terlemeden koşan adamı bile ruhu duymadan çiçek abbas'a çevirmisler...

Evet unutmuşum haklısınız. Bunlar inim inim inlese içim soğumaz ama eşim lise mezunu yazdı bir yerde. Bunlar soruları çalıp sağda solda yüksek yerlere yerleşmediler mi? Bu niye lise mezunu kalmış? Yani tutarsızlık var, haramı kul hakkını dibine kadar yaşayıp nasıl böyle kendini zor geçindirecek durumda bu adam? Hem de askeriyede subay nasıl olmuş niye temelli atılmamış kalmış?
Mezun olduğu lise yüzünden açığa alınmış gibi anladım ben, sonradan lisans okumuş ama lisede cemaat yurdunda filan kalmış, o yüzden açığa alınmış galiba. Yüksek yere yerleşme konusunda yine destek almış anlayacağın.

Mezun olduğu lise yüzünden açığa alınmış gibi anladım ben, sonradan lisans okumuş ama lisede cemaat yurdunda filan kalmış, o yüzden açığa alınmış galiba. Yüksek yere yerleşme konusunda yine destek almış anlayacağın.
Piraye ben şimdi fesatlandım. Memuriyeti bıraktım dediği acaba kendi de mi atıldı? Yani belki konu sahibi de aynı sebeple işinden çıkarıldı ama masa başı sıkıcı oldu diye kendim bıraktım diyor olabilir. kim masa başı rahat içi bırakır ki? Bu grupta acıma empati yapma haram yemekten korkma yok hepimizin bildiği üzere.

Back