Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Lüks herkese göre değişir derken kastedilen bu değil.İnsanların hayatları ve yaşayış şekli bir değil ki biri için lüks olan başka biri için değildir niye hala tek pencereden dayatalım ki
Memurun 2 evi olacağına 1 evi bir yatı olabilir dedim.10 yıl önceye kadar 2 evi olan sorun değildi sonuçta.
Yine lükse saydırıyoruz ama bunu bize reva görenlere saydırmıyoruz yani.
Banane arkadaş bende istiyorum niye benimde olmasın şükür ede ede şükredecek hale geldik modundayım artık sadece biz şükrediyoruz çünkü.
Bu arada yatı olan kuzenim evet var. Hem iş yapıyor kiralıyor, hem geziyor.(Eşi memur) Bir evi bir arabası bir yatı bir arsası var ama tabi bu dönemde alınan şeyler değil diye ekleyeyim. Ablamında daha küçük teknesi vardı balığa çıkıyorduk. Yaşayış şekline göre istekler değişiri tekrar ekliyorum. Tek doğru yoktur onu söylüyorum. Sizin için ev araba ihtiyaçtır ben araba istemem aynı fiyata yat alırım olamaz mı??
Olabilir sonuçta lüks insanın içindeymiş. Sana göre ihtiyaçsa paranın olmaması bir sorun değilmişBu konuyu okuyunca canım ziyagil yalısı çekti, memur kocam nöbetten gelince isteyim asdfahak
Almakla da bitmiyor ki. Arkadaşıma miras düştü triplex ev ve son model bmw araba aldı. Evin bir kere ısınması zor olduğu için çok fena doğalgaz faturaları geliyor. Bahçeye baksa pahalı, bakmasa etrafı ot çöp saracak. Zaten güvenlik firmasına her ay para ödüyor. Arabası aşırı yakıyor, vergisi çok fazla, bakımı da çok fazla para. İkisini de satmayı düşünüyor şimdi. Demek istediğim almakla bitmiyor. Kendini zorladın aldın diyelim, ya sonrası? Sürekli yüksek gelirin olmalı ki karşılayabilsin insanlar. Öyle zorladım aldım olmuyor.Lüks herkese göre değişir derken kastedilen bu değil.
Gelir durumu az çok belli orta gelirli bir aile için lüks kavramı bellidir.
Biz de memur ailesiyiz. Bir ev bir arabamız var. Bizim de içinde bahçeli kocaman bir villa hayal mesela. Ben istiyorum bana ne desem borç harç hali hazırda evi arabayı satıp alırız almasına ama bizim için aşırı lüks bir şey olduğunu değiştirmez Ama lüks için kendimizi zora sokmuş oluruz.
Yani memur zaten garanti iş, orta direk demektir. Asla lüksleri olan çok zengin olamayacak kesimsin.
Ne fakir olursun ne zengin olursun. Bunu bilerek memur oluyorsun. Memur insanın yaşayacağı hayat rahat tatil seyahat olur. Yeşili vardır gezebilir. Yazın az biraz tatil yapabilir. Bu kadar
Şimdi ben orta gelir halime bakmadan zengin hayatına özenip bunun için uğraşırsam da o da benim şımarıklığım.
Memur olurken yalıda yaşayıp, yatlar alamayacağımızı az çok biliyorduk neticede.
Lüks kavramını eve gelen belirler, eve gelen belliyken benim için bu lüks değil demek çok olmuyor.
Bana göre ihtiyaç tabiki içinde katyada isterim. Yalıda oturan memura portakal suyunu kim taşıyacak asdfjhaOlabilir sonuçta lüks insanın içindeymiş. Sana göre ihtiyaçsa paranın olmaması bir sorun değilmiş![]()
Biz bundan almıştık krediyle. Liman kirası fazla geldi. Aşırı benzin yakıyor diye ikidebir gezemedik. Bakımı pahalı olduğu için yaptıramadık. Zaten sigorta olayına hiç giremedik. En sonunda fırtına yüzünden hasar aldı yaptırmaya paramız olmadığı için sattık
Lan dedim bizim neyimize tekne neyimizeee![]()
Lüks herkese göre değişir derken kastedilen bu değil.
Gelir durumu az çok belli orta gelirli bir aile için lüks kavramı bellidir.
Biz de memur ailesiyiz. Bir ev bir arabamız var. Bizim de içinde bahçeli kocaman bir villa hayal mesela. Ben istiyorum bana ne desem borç harç hali hazırda evi arabayı satıp alırız almasına ama bizim için aşırı lüks bir şey olduğunu değiştirmez Ama lüks için kendimizi zora sokmuş oluruz.
Yani memur zaten garanti iş, orta direk demektir. Asla lüksleri olan çok zengin olamayacak kesimsin.
Ne fakir olursun ne zengin olursun. Bunu bilerek memur oluyorsun. Memur insanın yaşayacağı hayat rahat tatil seyahat olur. Yeşili vardır gezebilir. Yazın az biraz tatil yapabilir. Bu kadar
Şimdi ben orta gelir halime bakmadan zengin hayatına özenip bunun için uğraşırsam da o da benim şımarıklığım.
Memur olurken yalıda yaşayıp, yatlar alamayacağımızı az çok biliyorduk neticede.
Lüks kavramını eve gelen belirler, eve gelen belliyken benim için bu lüks değil demek çok olmuyor.
Tabiiki. Sıfır lüks aracın vergisiyle bizim 10 yıllık orta segmentin vergisi bir değil, yedek parçası bir değil. Ben de şu an özeniyorum diye lüks araba alsam alırım. Ama vergisi, yedek parçası, tamiri masrafı beni aşar. Bunun bilincinde olmak lazım. Almakla bitmiyorAlmakla da bitmiyor ki. Arkadaşıma miras düştü triplex ev ve son model bmw araba aldı. Evin bir kere ısınması zor olduğu için çok fena doğalgaz faturaları geliyor. Bahçeye baksa pahalı, bakmasa etrafı ot çöp saracak. Zaten güvenlik firmasına her ay para ödüyor. Arabası aşırı yakıyor, vergisi çok fazla, bakımı da çok fazla para. İkisini de satmayı düşünüyor şimdi. Demek istediğim almakla bitmiyor. Kendini zorladın aldın diyelim, ya sonrası? Sürekli yüksek gelirin olmalı ki karşılayabilsin insanlar. Öyle zorladım aldım olmuyor.
Aaa öyle demeHangi iki memur çift yat alıyor ?
Almakla bitmiyor işte. Devamını getiremiyorsan o senin ihtiyacın değildir lükstür.Onu yapmak isteyen insan olabilir işte yani evi arabayı satıp alabilir misiniz sonuç olarak evet ulaşamayacağınız bişey mi? Bana göre değil isteseniz zorlasanız alırsınız. (dınız) Şuanla ilgili konuşamıyorum şuan durum malum.
Bazı insanlar bunu yapıyolar oda yapmak istiyor olabilir tamam hatalıdır ama istediği odur.
Ne kadar yaşayacam kafasındadır belki. Komşumuzun kayınvalidesinin evi vardı fazladan bir tane (kendi oturduğu hariç) sattı yat aldılar yatta yaşıyolardı mesela 2 oğlu var evlendirmiş yine karı koca memur insanlar Onlarda ben öldükten sonra kavga edeceklerine yerim kafasındaydı. Var böyle hayatlar. Ha doğru mu bilmiyorum size göre çoğu insana göre olmayabilir garantici olabiliriz ama böyle insanlarda var.
Almakla bitmiyor işte. Devamını getiremiyorsan o senin ihtiyacın değildir lükstür.
Ben de her gün yemek yapmayı sevmiyorum. Aslında günlük gelip temizlik yemek yapacak birine çok ihtiyaç duyuyorum. Böyle birini tutacak gücüm var mı yok? Her gün dışardan yiyemem, dışardan destek elemanı da alamam. Demek ki bu ihtiyaç benim için lüks.
Yaptım oldu diye bir dünya yok yani.
Gelirine bakarsın giderine bakarsın, durumuna göre yaparsın.
Aldım geçtim olmuyor yani.
Yatı hadi dediğiniz gibi sıktı aldı. Eee senelik bakımını yaptıramadıktan, limana kirayı ödeyemedikten sonra kaç yıl sürdürebilir bunu?
İnsan biraz da gerçekçi bakabilmeli kendi vaziyetine
Benim görüşmediğim bir amcam var. Tam bu kafada bir gençlik yaşadı. Karısı da kendi gibiydi miras yediler gibi yaşadılar. Geleni harcadılar. Her gün lüks mekanlar, kumarhaneler. Sonra yandım Allah diye bizimkileri ararlardı. Sağdan borç soldan borç.Önceden bende sizin gibi düşünüyordum ama hayat diğer türlü yaşa diyip duruyor bakalım sonumuz ne olacakKonu sahibi mi kazanacak yoksa bizim gibi sonunu düşünenler mi?
Benim görüşmediğim bir amcam var. Tam bu kafada bir gençlik yaşadı. Karısı da kendi gibiydi miras yediler gibi yaşadılar. Geleni harcadılar. Her gün lüks mekanlar, kumarhaneler. Sonra yandım Allah diye bizimkileri ararlardı. Sağdan borç soldan borç.
Şu an 70 yaşında emekli olduğu halde çalışmak zorunda. Çünkü ev dahi alamadılar harcamaktan. Kendi gelirine göre yaşamazsan bir neticeye varamazsın bence.
Burada da yatı alırlarsa bir kaç sene zorlanırlar. Sonra eninde sonunda satmak zorunda kalırlar. Boşa yaptıkları harcama da ceplerinden çıktığıyla kalır.
İlla yat tatili yapmak istiyorlarsa bu bütçede kiralamak mantıklı. Sırf hava için böyle alımlar yapıp sonunda mutlu olacaklarını hiç sanmıyorum açıkçası
Benim görüşmediğim bir amcam var. Tam bu kafada bir gençlik yaşadı. Karısı da kendi gibiydi miras yediler gibi yaşadılar. Geleni harcadılar. Her gün lüks mekanlar, kumarhaneler. Sonra yandım Allah diye bizimkileri ararlardı. Sağdan borç soldan borç.
Şu an 70 yaşında emekli olduğu halde çalışmak zorunda. Çünkü ev dahi alamadılar harcamaktan. Kendi gelirine göre yaşamazsan bir neticeye varamazsın bence.
Burada da yatı alırlarsa bir kaç sene zorlanırlar. Sonra eninde sonunda satmak zorunda kalırlar. Boşa yaptıkları harcama da ceplerinden çıktığıyla kalır.
İlla yat tatili yapmak istiyorlarsa bu bütçede kiralamak mantıklı. Sırf hava için böyle alımlar yapıp sonunda mutlu olacaklarını hiç sanmıyorum açıkçası
Şu yorumu şimdi okudum diyecek bir şey yok yazıklar olsun demekten başkaTeşekkür ederim.
Bende sizi aldatan adamın üzerinden geçinebileceğiniz ve aynı yastığa tüm mide bulandırıcılığı ile hala baş koyup, lise sınav zamanındaki biricik evladınızın sınavını hiçe sayıp kampüslü olma hayallerinizde başarılar dilerim.
Hahahah xAaa öyle demebiz aldık fakat çalar saat işi bozdu
![]()
Katılıyorum. Söylediğiniz de doğru. Yani masa başı işten istifa etmek akıl karı değil. Gülerler adama.Bence masa başı diye istifa ettim kısmı yalan. Ben veterinerlik mi seçsem diye araştırırken köylerde veterinerlerin inek doğurttuğunu popolarına ellerini soktuğunu duymuştum. Doğu'daymış konu sahibi, büyük olasılıkla bundan hoşlanmadı.