Eşim mi haklı ailem mi? Ben nasıl davranmalıyım?

Ailenizi neden her zaman savunuyorsunuz?ailede olsa insaniz,hepimizin hatalari kusurlari var objektif olmaniz gerekiyor. Kaldi ki sizin suan kurdugunuz aile gercek aileniz,anne baba kardeslerden olusan aile ikinci aileniz. Bende bir evlat sahibiyim,Kim olursa olsun oglumun rahatini kimseye kacirtmam. Yegenleriniz de soz konusu olsa oglunuzu yapmak istemedigi bir seyi yaptirmayin. Oyuncaklarini paylasmak istemiyorsa paylasmaz aksi halde zorlarsaniz oglunuz kendini degersiz hisseder. Madem anneniz kardesleriniz dusunmuyor,o zaman insifiyatif alip onlarla rahatsizliginizi konusacaksiniz kim alinirsa alinsin. Boyle devam ederse sizin huzurunuz kalmaz.

Eşime ayıp ediyorum veya oğlumun düzenini bozuyorum diye vicdan azabı neden cekmiyorsunuz? Dengeyi kuramıyorum diyorsunuz ama daha o aşamaya bile gelmemişsiniz. siz bariz ailenizo tutup eşinizi ve oğlunuzu huzursuz ediyorsunuz. Hemde kendi evlerinde

sende sorun yok idrak sorun tamamen eşinde. seni aşçı evini otel gibi kullanan 34 yaşındaki adamdan kendisiyle iki kelam etmesini bekliyor. kardeşine/ablasına saygısı olmayanının evli olduğu insana neden olsun ki?
konu başındaki ilk yorumunda kardeşlerim dediğinde 19-20 yaşlarında çocuklardan bahsediyorsun sanmıştım. öyle olsaydı bir nebze gençlik idare ediversin eşin gözüyle bakılabilirdi.

Öyle diyorsunuz ama kardeşlerinizin eşinize saygısızlık etmesine izin veriyorsunuz. İki çift kelam etmeden, sizi ve ‘eşinizi’ kullanmalarına müsaade ediyorsunuz.
Eşim bana bu durumu yaşatsa en fazla 2. si olurdu. 3. ye çok ciddi söylüyorum, ya gelmelerine izin vermezdim ya da ben evden giderdim onlar gelmeden.

Siz bu durumu yaşamayı bilinçli bir şekilde tercih ediyorsunuz ama aynı zamanda eşinizi de mecbur bırakmışsınız ve çok büyük haksızlık ediyorsunuz.

Sanırım asıl hatanız bu. İnsanların anlamasını beklemeyin. Herkes işine geldiği gibi davranmaya meyilli olmasının yanında yeterince üzerinde durmadıkları için olayları çok farklı değerlendiriyor da olabilirler.
Çocuğunuza bu durumu yaşatmaktansa kardeşinize açıkça bu duruma sebebiyet verdiğini söyleyebilmelisiniz.
Ters bir şeyler olduğunu anlamadığı/ÖNEMSEMEDİĞİ açıkça ortada.
Ağlamayana meme yok. Sıkıntınızı dile getirin.

Böyle olsun istemiyorum ama ya :/ zaten uzaktayım. İstiyorum ki bir araya geldiğimizde beraber vakit geçirelim. Bari küslük olmasın. Alttan aldıkça da böyle oluyor işte.

İlişkiler tek taraflı ne kadar yürütülebilir ki.
Bu şekilde hep verici olduğunuz sürece eninde sonunda çok kötü bir kriz yaşanabilir. Onun yerine sorunları büyümeden ve siz içinizde biriktirmeden paylaşmalısınız.

Eşinizi çok ezdiriyorsunuz.
Eşit davranmak adil olmak değildir. Duruma göre hareket etmelisiniz.

Evladınızı asla ezdirmeyin. Bakın yeğenlerinizi koruyan anneniz var. Siz de evladınızı korumalısınız.
Yapılan haksızlıklar unutulmuyor, büyük yaralar açıyor.

Canim eşin biraz hakli ama esinin hakli oldugunu ona soyleme bence kendin kardeslerinle konusup hallettmeye calis

Şu yaptıklarını Ablamın evine gidip de yaptığımı düşünemiyorum
Ablam asla müsade etmez eniştem de lafını sakınmaz
Hayali bile hayal
Onların düzeni uykuları çocukları çok önemlidir
Asla müsaade etmezler aslaaaa
Ha benim kardeşime de ben müsade etmem Ablam kadar sert olmasam da uyuyan ve ertesi gün işe gidecek birini keyfi uyandırmak büyük saygısızlık

Objektif degilsiniz once kendinizle yüzlesin.. bu davranisı esinizin ailesi yapsaydi bosanma sebebi sayar evi t0erk ederdiniz. Ki yapilir ben yaparim. Esinizde bence gayet saygili davranmis ama sabrida yavas yavas tasmaya baslamis. Eger ailenize yonlendirme yapmazsaniz esiniz birgun patlayacak ve donusu olmayan kusluk olusacak. Şunu unutuyorsunuz biz hep diyoruzki erkekler evlendiklerini ve aile olduklarini 1. Önceliklerinin kendi ailesi oldunu anlamiyorlar. Burda bunu ögrenememis kisi sizsiniz. Maalesef. Sizi kirmak istemiyorum ama cok hatalisiniz. Onlar sizin aileniz kuserler ama barisirlar rahatsiz oldugunuz yerleri soyleyeceksiniz kusura bakmasinda benim kardesimde olsa kimse evdekileri yok sayip evi otel gibi kullanamaz. Esiniz icin cok rencide edici bir durum. Ailenizle bu konuyu konusup cozun. Benim esimin ailesi yapardi sizin aileniz gibi ben artik fenalik gecirince saat onu gecince alt komsu sikayet ediyo. Ya erken gelin yada o saatte gelmeyin dedim cozdum. Tabi uygun bir dille. Birdahada olmadi. Son olarak kimse ailenizi ezdirin demiyo kimse size ama bu ugurda kendi esinizi ve en onemlisi cocugunuzu ezdirmeyin. O cocuk buyusede unutmaz. Digerleri cocukta sizinki agaç kovugundan cikmadi. Yapmayin

Misafirlerin beşte gelecekse annengile misafirlerim ikide gelecek de sen de mesela

Tabi ki eşin haklı bu ne düşüncesizlik aileni yönlendir sıkıntı yaşadığını söyle küserler diye korkuyorsun sanırım ama eşin bıkıp kavga gürültü etse bu konu boşanmaya kadar gider o zaman daha mı rahat eder ailen?

Yanlis anlamayin ama bir seyi merak ettim. Kardeslerinizin bir isi yok mu? sabah erkenden ise giden insanlar haftasonlarida erken uyanirlar aliskanlik oldugu icin. Haliyle cok gec saatlere kadar uyanikta kalamazlar. Haftasonlari da calisan insanlar daha cok dinlenmek isterler. Orayi pek anlayamadim

Böyle bir şey söylersem bir daha evime gelmezler. Aşırı alıngan tipler. Açıkça konuşamıyorum bu yüzden. Arada kalıyorum sürekli.
Hiç boyle birşey yok bi alınırlar ama gene gelirler gelince de dikkat ederler artık nasıl bu kadar sessiz kaliyorsunuz anlamadım gerçekten

Evet savunmaya geçtikçe daha çok hırslanıyor aileme karşı. En azından buna dikkat edeceğim bundan sonra. Oğlum hiperaktivite şüphesi olan bir çocuk. Mütemadiyen sorun çıkarıyor zaten. Yalnızken elimden geleni yapıyorum ama kalabalık zamanlarda sabrım taşıyor bazen. Bir de yeğenlerimin durumu farklı olunca oğluma yükleniyorum bazen.

Son cümlenizde vicdan azabı çekiyorum dediginizde eşiniz için çekiyorsunuz sandim yine kardeşiniz için çekiyorsunuz. Valla eşiniz bir yerde patlar hoş şimdiye kadar patlamaması bir mucize.

Haklısınız. Sanırım böyle olmamın sebebi annem. Çocukluğum ve ergenliğim boyunca kendi ailesi hep en önemliydi. Bizden ve babamdan da önemliydi. Bu öğretiyle yetiştim. Aile her zaman önceliklidir. Her ne kadar bu bende o zamanlar öfkeye sebep olsa da, bilinçaltına işlemiş demek ki. Ben de annem gibi davranıyorum.

Ben oğlumun özel durumundan dolayı aileme göre fazla pimpirikli ve oğluma tapıyor durumundayım zaten. Her daim bunu eleştirirler. Daha dün annem "ay sanki yıllarca hasret kaldın da öyle kavuştun oğluna, bir rahat bırak" dedi. Batıyor onlara oğluma gösterdiğim hassasiyet. Bu dediklerini desem, demediklerini burakmazlar. Görmemiş dünya oğlunun etrafında mı dönüyor. Biz de çocuk büyüttük bu ne abartı vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…