Eşim mi haklı ailem mi? Ben nasıl davranmalıyım?

Yorumlarınıza bakinca kendi, etrafındakiler ve olaylarla ilgili farkındalığı yüksek ve düşündüklerini ifade edebilen bir kadın goruyorum. Bu konu beni sasirtti o yuzden. Aslında bu konuda da sadece "eşim hakli" demeden eşinizin haklı olduğunu yazmissiniz. Farkindasiniz bunun. Eşinizin benzer bir duruma maruz kalmanıza göz yumması, üstüne bir de size çıkışmasi sizce de onur kirici olmaz mıydı? Siz tepki vermediginiz icin ailenizin size gösterdiği duyarsizligin benzerini size caydırıcı tepki vermediği için eşinize gosteriyorsunuz. Sizin ailenizle ilgili bunalmisliginizi eşiniz hem ailenize hem size karşı yaşıyor ve muhtemelen hayatta en değer verdiği kişi oldugunuz için üstüne bir de kırılıyor. Bence bunları siz zaten düşünüyorsunuz ama ailenize dur diyememek eşinize hak vermekten alikoyuyor sizi. Acikcasi ben eşinizin yasadiklarini yasasam o aileye karsi tavrim evime gelmek istemeyecekleri kadar sert olurdu, esim de hala beni suclayacak olsa evlilikle ilgili son kozumu oynardim.

Evlilikten her geçen gün daha bir korkuyorum bir süredir, kendi ailem de daha doğrusu annem alıngan, suçlayıcı, yıllardır çok yordu beni. Evlensem daha mı dikkatli olur yoksa yine arada yapar mı kestiremiyorum."Evlendi kocacı oldu bizi yok sayıyor" lafı benim de annemden çok bekleyeceğim bir laf. Bu tarz bir durum yaşanmaz muhtemelen ama başka şeyler olabilir ve ben kötü olabilirim diye düşünmüyor değilim.
Ne denirse densin biraz kuralcı ve baskın davranmak gerekiyor sanki kendi alanınızda, yoksa böyle gider gibi görünüyor...

Sen de haklısın...
Durum buyken eşine savunma diyeceğim, adalet duygundan, sağduyulu davranmandan falan şüphe etmesin diye de... o da olmayacak.
Ben de hoşlanmazdım. Bir de zamanla dozu artar böyle şeylerin. Bilemedim ki..

Son düzenleme:
Eşinizin haksız olduğu tek kelime bile yok.
Görümcemler evimi durak olarak kullanıp, ardından otel mantığında yatmaya gecenin bir vakti gelseler, ikincisi olmazdı bu durumun.
Çocuğunuzu bahane ederek uyarmalısınız ki zaten onun için de yapmalısınız.
Gece sesten etkileniyor, o uyurken yoksunuz sabah evde varsınız aklı karışıyor, geldiğiniz günler uyumak istemiyor.
Bana geleceğinizde buyrun akşam yemeğine yiyelim içelim, isterseniz kalın ama çocuğumun aklını bulandırıp gece gece uykusundan etmeyin deyiverin.
Geç gelme olayına şöyle bir şey yapabilirsiniz, ‘erken gelecekseniz bekleyeyim ama geç geleceksiniz bla bla işim var, onu halledeyim’ vs.
Oğlanın uyku ve masal saati var, ona göre ayarlayın yoksa siz gelseniz bile ben sizle oturamam tarzı konuşun.

Eşiniz haklı öncelikle ve bunu bile bile ailenizi neden savundunuz anlamadım? Evet haklısın ama onlar da benim ailem uyardım buna rağmen böyle devam ediyorlar senden sabır rica ediyorum yahut güzel bir dille sen uyar belki bu daha etkili olur diyebilirdiniz. Aileniz de olsa.kimse kimsenin hizmetçisi değil sizin eviniz de otel değil bu kadar sizi kullanmalarına izin vermemelisiniz diye düşünüyorum.
Yetim olan çocuğun da her istediğini yetim diye yaparsanız ne yazık ki sağlıklı bir birey yetistiremezsiniz

Esiniz ile aileniz arasinda denge kurmalisiniz yoksa ilerleyen zamanlarda hem esiniz size karşı hem de ailenize karşı daha sert tepkiler verebilir (ailenizi evden kovmak gibi ne kadar çirkin bir davranış bile olsa) annenizle açık açık konuşun, isterse alınsın , isterse koca buldun degistin desin , senin esinle ve evladinla huzurun önemli olan. bir kez annem ben de kaldığı zaman , yorgan bazanin altındaydı ve esim uyumustu , anneme dolapta olan battaniyeyi vermistim , esimi uyandırmak istemedim . ilerde çok daha büyük sorunlar yaşamamak için simdiden ailen ile konusmalisin

Taman kardestir,can'dir ama onlarin da bu yönlü düsünüp daha ince,hassas davranmasi gerekmez mi??
Genis acidan bakmak lazim aslinda olaya.Rahatsizliginizi acikca dile getiremediginize göre bazi bosluklar,mesafe kalmis aranizda ki evi sadece yemek/yatmak olarak kullanmalarindan anlamak zor degil.Ailenizi alttan alma konusundaki sinirlari zorlamissiniz bence yeterince.
Ailede kendinize en yakin hissettiginiz aile bireyine dogru cumlelerle rahatsizliginizi dile getirmeniz durumunda sorun yasanacagini düsünmüyorum.Kardeslerinizle direkt olarak bu konusmayi yapacak olmaniz kirilmalara sebep olabilir.
Yeni gerginlikler olusmamali esinizle katedilmis asamalardan sonra.Eski konularinizi hatirliyorum.
Bu krizin de üstesinden gelirsiniz umarim..

Ben çok sağlam duramıyorum aileme karşı. Çok düşkün olduğumdan değil, fazla korumacıyım onlara karşı. Eşime de öyleyim aslında ama ona patlıyorum en nihayetinde.
Annem de fazla korumacıydı İdrak.Dayım ve teyzelerim ne yapsa iyiydi, yerindeydi.
Örneğin dayım kötü biri değildi ama çok ilgisizdi.Teyzelerim her ortamda kızlarını kayırır,ki belki bu normaldir,ama annem de onların kızlarını kayırırdı.Bunu dile getirdiğimiz zaman da asla kabul etmezdi.
O zaman bir şey diyemiyorduk fakat zamanla içimde annemi sorguladım,teyzemlerden ve kuzenlerden uzaklaştım,çünki hala aynı ayrıcalık beklentisindeler.
Eşine sessiz kal evet,onu da coşturma,fakat en azından savunma aileni.
Çocuğunu da ezdirme,emin ol hatırlar ileride ve duyacakların seni üzer.

Ayda iki kere nasıl sık değil bacım her gün gelince mi sık olacak? Ben eşimin rahatsız olduğu konuları direkt söylerim anneme kardeşlerime aynı şekilde onların sıkıntı yaşayacağı birşey olunca eşime direkt yapma dikkat et derim. Bence haksızlık edeb sensin hem kendine hem eşine hem çocuğuna

Eşin sonuna kadar haklı. Senin şu an önceliğin hep oğlun olmalı.

Eşiniz yerden göğe haklı. Yani o kadar haklı. Ve inanılmaz saygılı eşiniz var üstelik siz ailenizi savunmanıza rağmen. Bari rica minnet etseniz eşinize hadi bir nevi. Çocuk olan evde düzen vardır bunu en çok kadın korur kollar. Herkes evinizin düzenini bilmeliydi şimdiye kadar

Esinizi hakli,kardesleriniz evinizi otel gibi kullaniyorlar nerdeyse bide gece gec saate kadar beklemek zorunda degil esiniz..
Alin karsiniza kardeslerinizi kirmadan durumu anlatin derim, cunku boyle giderse sizde huzur kalmayacak..

Sabirli kadinsin vesselam,
Zorla uyuttugum cocugu biri uyandiracak umugunu sikarim sanirim:)

Cocugu yegenlere ezdirme meselesini anlamadim, ayni yastaysalar mudahale etmeyebilirsin, yas farki varsa muhakkak cocugunu koruman lazim.

Esine cok fazla hak veremedim, o kadar da hassas olmasin, o gitsin yatsin beklemek zorunda degil. Ama bir yandan da surekliligi oldugu icin hakli da sanki, bilemedim.

Ayni sehirdeyseniz yatiya cocuk buyuyene kadar gelmeyin deyin en iyisi.

Bunu bir erkek yapıyor olsaydı ailesini koruyup onlara laf söylemeyen, görümceleriniz evi böyle kullansaydı neler söylerdik burda neler derdik ?! Bence eşiniz haklı , tamam onlar kardeşiniz ama kardeşleriniz de sizi ve yeğeninizi düşünmek zorunda bence siz nasıl yeğeninize kıyamıyorsunuz onlarında sizin oğlunuza böyle davranıp ses yapmadan yatmaları gerekir.

Ailenizle bence konuşabilirsiniz bu durumdan rahatsız olduğunuzu illa ki kırın tartışın demiyorum ama güzellikle anlatmanın elbet bir yolu vardır. Eşinize karşı biraz ılımlı olun onun suçu yok.

Siz fazla sertsiniz. Her ne olursa olsun anneme böyle bir kelam etmem ben. Kendimi affedemem böyle bir şey söylersem.
Evden kovmayla ilgili bir yoruma karşılık iki tarafın da birbirine saygısızlık yapmasına müsade etmem demissiniz. Gerçekten farkinda mı değilsiniz?

Evinizi otel gibi kullandırarak
Gece yarısı yorgan alacağım uyan diyerek
Eve geldiklerinde ses etmesine izin vererek
Eşinize saygısızlık ettiriyorsunuz??

Gayet aileniz eşinizi eziyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…