Eşim mi haklı ailem mi? Ben nasıl davranmalıyım?

Eşiniz haklı öncelikle ve bunu bile bile ailenizi neden savundunuz anlamadım? Evet haklısın ama onlar da benim ailem uyardım buna rağmen böyle devam ediyorlar senden sabır rica ediyorum yahut güzel bir dille sen uyar belki bu daha etkili olur diyebilirdiniz. Aileniz de olsa.kimse kimsenin hizmetçisi değil sizin eviniz de otel değil bu kadar sizi kullanmalarına izin vermemelisiniz diye düşünüyorum.
Yetim olan çocuğun da her istediğini yetim diye yaparsanız ne yazık ki sağlıklı bir birey yetistiremezsiniz

Bu sabah konuştum kahvaltıda eşimle. Seni tam olarak neyin rahatsız ettiğini açık bir dille söylersen gereksiz gerginlik olmaz aramızda dedim. Anlamıyorsan diyecek bir şeyim yok dedi. Anlıyor ve hak veriyorum ama sen söyle istiyorum dedim. Benim evim otel değil, bu bana yapılan saygısızlık. Benim evime gelip her seferinde gezmeye giderek gecenin bir yarısı geliyorlar. Ben bu durumda onlara gıda ve yatak temin eden görevli durumundayım. İnsan oturur sohbet muhabbet eder, o zaman gelmesinler direkt dışarıda gezsinler dedi.

Haklısın bu konuda. Sence ne yapalım dedim. Anne babana laf edecek değilim. Yaşlı insanlar onlarla laf yarıştırmam saygısızlık etmem. Ama kardeşlerini uyarabilirsin dedi.

Burada konu açan çoğu bayanın eşi icin sizin bir aile olduğunuzu idrak edememiş diyoruz. Sizin durumunuz da tamamen bu aslında. Esiniz ve çocuğunuzla siz de bir aile oldunuz artık. Ve eşiniz de o evde sizinle yaşıyor ona saygı duymak zorundasınız.

Sırf aileme bir sey diyemem küserler alınırlar deyip eşinizi küstürmeniz kırmanız hiç doğru değil. Aman annem kardeşlerim kırılmasın derken eşinizi zamanla kaybetmeye başlayacaksınız farkında değilsiniz. Eşinizin ailesi aynı durumu yapsa ve burda konu açsanız o aile yerden yere vurulurdu.

Ailenize eşim erken işe gidiyor biraz erken gelin ben alışkınım size ama o alışkın değil deyin. Gecen gün onun ailesi geç ve habersiz geldiler diye ona kızdığımda bana kendi ailen de öyle dedi ne diyeceğimi bilemedim dikkat edin deyin. Siz arada falan kalmıyorsunuz . Ailenizi eşinize savunup üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Açıkcası ilk kez bir bayanda gördüm bunu cunku bu durumu daha cok erkekler eslerine yaşatır.

Oğlunuza gelince tam gelişim dönemi ve yeğenlerinize iyi olayım derken hem çocuğunuza haksızlık yapıyorsunuz hem de o yeğenlerin ilerde de şımarık,bencil , hem benim dediğim olsun kafasında bireyler olmasına zemin hazırlıyorsunuz.
Kendiniz demişsiniz çocuk onlar diye. Annenize kendi çocuğunuzun da laftan anlamadığını ve zorla alırsanız onda da size güveninin kalmayacağını söyleyin.

Siz geniş ailenizi koruyup kollarken çekirdek ailenizin ipini cekiyorsunuz.

Bu sabah konuştum kahvaltıda eşimle. Seni tam olarak neyin rahatsız ettiğini açık bir dille söylersen gereksiz gerginlik olmaz aramızda dedim. Anlamıyorsan diyecek bir şeyim yok dedi. Anlıyor ve hak veriyorum ama sen söyle istiyorum dedim. Benim evim otel değil, bu bana yapılan saygısızlık. Benim evime gelip her seferinde gezmeye giderek gecenin bir yarısı geliyorlar. Ben bu durumda onlara gıda ve yatak temin eden görevli durumundayım. İnsan oturur sohbet muhabbet eder, o zaman gelmesinler direkt dışarıda gezsinler dedi.

Haklısın bu konuda. Sence ne yapalım dedim. Anne babana laf edecek değilim. Yaşlı insanlar onlarla laf yarıştırmam saygısızlık etmem. Ama kardeşlerini uyarabilirsin dedi.
Esiniz gayet guzel konusmus siz ne yapacaksiniz onemli olan o ve dedigim gibi esinizin sabri tasmaya baslamis bir yerde patlayacak hakli olarak..

Burada konu açan çoğu bayanın eşi icin sizin bir aile olduğunuzu idrak edememiş diyoruz. Sizin durumunuz da tamamen bu aslında. Esiniz ve çocuğunuzla siz de bir aile oldunuz artık. Ve eşiniz de o evde sizinle yaşıyor ona saygı duymak zorundasınız.

Sırf aileme bir sey diyemem küserler alınırlar deyip eşinizi küstürmeniz kırmanız hiç doğru değil. Aman annem kardeşlerim kırılmasın derken eşinizi zamanla kaybetmeye başlayacaksınız farkında değilsiniz. Eşinizin ailesi aynı durumu yapsa ve burda konu açsanız o aile yerden yere vurulurdu.

Ailenize eşim erken işe gidiyor biraz erken gelin ben alışkınım size ama o alışkın değil deyin. Gecen gün onun ailesi geç ve habersiz geldiler diye ona kızdığımda bana kendi ailen de öyle dedi ne diyeceğimi bilemedim dikkat edin deyin. Siz arada falan kalmıyorsunuz . Ailenizi eşinize savunup üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Açıkcası ilk kez bir bayanda gördüm bunu cunku bu durumu daha cok erkekler eslerine yaşatır.

Oğlunuza gelince tam gelişim dönemi ve yeğenlerinize iyi olayım derken hem çocuğunuza haksızlık yapıyorsunuz hem de o yeğenlerin ilerde de şımarık,bencil , hem benim dediğim olsun kafasında bireyler olmasına zemin hazırlıyorsunuz.
Kendiniz demişsiniz çocuk onlar diye. Annenize kendi çocuğunuzun da laftan anlamadığını ve zorla alırsanız onda da size güveninin kalmayacağını söyleyin.

Siz geniş ailenizi koruyup kollarken çekirdek ailenizin ipini cekiyorsunuz.
Anlatmak istedigim tam bu.

Ben zaten davranışlarının doğru olduğunu düşünmüyorum. Sadece eşime, çok sık gelmiyorlar idare et diyorum. Gerçi kardeşim haftada bir gün bende kalır iş dolayısıyla. Ve her seferinde gecenin yarısında gelir. Ailem daha az gelir bana ama onlar da aynı.
Haftada 1 gayet sık. Bir de rutin olması da adamın sinirini bozuyordur. Arda kalacağınız bir durum yok. Aileniz yüzde yüz haksız. Siz nazikçe evinizin bazı kuralları olduğunu, çocuğunuzun da bu kurallar çerçevesinde daha huzurlu olduğunu belirtebilirsiniz. Sizin evinizde size uymak zorundalar. Bunu istemenizde hiçbir ayıp, sakınca yok.

çocuğunuzla kimse yokken konuşun yalnız,başbaşa olarak
ona yetimliği anlatın yetimliğin ne olduğunu bi yavru tavşandan veya kendisiyle ilgili örnek verin yetimliğin ne olduğuyla ilgili ve onların yetim olduğunu onlarla oyuncaklarını paylaşmasını söyleyin onu kucaklayarak ve anladın mı diye gözlerinin içine bakarak onaylatın ki çocuk onu sevmediğiniz için değil bi durumdan kaynaklı olarak böyle yaptığınızı bilsin ve ikinizin aranızda gizli bi anlaşma olduğunu aslında kendisinin önemsendiğini hissetsin
kardeş kuzenlerinizin eşinizle akran olduğunu söylüyorsunuz...ama seni ve aileni düşünmeyip o yaşa gelip de çok sorumsuz davrandıkları halde hiçbir engellenmeyle karşılaşmıyorlar...kabahatli oldukları halde....
anne baba kuzenlerin kardeşin tabi ki de gelmesi lazım muhakkak ama bu hakka girerek birilerinin huzurunu bozarak sadece kendi rahatını temin ederek olmamalı
anne babana çok yüz verme sürekli onları eleştir hatalarını bul sürekli evde rahat verme,yedikleri yemekten tabaktan, lavaboyu kullanmaktan bile eleştirecek bişey bul..onlara gittiğin zaman da aynısını yap bak yılda kaç kere geliyorlar sen davet etmeden hiç geliyorlar mı zorunda kalmadan...bu yöntem çok işe yarıyor kardeşimden biliyorum sağolsun
mesela biz teyzeme de çok fazla gitmeyiz çünkü çok çağırmaz...kafanız esince gelin..çıkıp gelin gibi rahat cümleleri hiç kullanmaz..çok sistemli kuralcıdır...geldiğinde rahatlamana izin verir gibi görünür ama sinirli ve gergindir
kuzenlerini kardeşlerini her istediklerinde eve alma işimiz var de ev müsait değil de...enişten hoşlanmıyor de yani sürekli zırt bırt geliyorlarsa önünü al eniştenin olmadığı bi gün otur onlarla bu evin kuralları var şimdiye kadar ses çıkarmadım ama bu devran böyle dönmüyor kusura bakmayın sabrettim artık olmuyor ya bu evin kurallarına uyarsınız gece 12 de evde olursunuz ya da gidip dışarda orda burda kalırsınız kapıyı açmam deyin haaa açıkgözlülük yaparsınız kapıyı sabaha kadar vurmaya kalkışırsınız ben de polis çağırırım diyin
sevgiden önce saygı gelir konu sahibi gönlündeki muhabbet kaynaşma hissini anlıyorum ama herşeyin payını tek bi öğede toplarsan yani muhabbet olsun da gerisi önemli değil diye düşünürsen zamanla ilişkilerin arızalı bozuk hale gelir o çok istediğin muhabbetler de kalkar ortadan buhar olur...sıla i rahim önemli ve kesilmeye gelmez ...ama saygı olmazsa sıla i rahim gerçek sıla i rahim olmaz ki

Son düzenleme:
Evet savunmaya geçtikçe daha çok hırslanıyor aileme karşı. En azından buna dikkat edeceğim bundan sonra. Oğlum hiperaktivite şüphesi olan bir çocuk. Mütemadiyen sorun çıkarıyor zaten. Yalnızken elimden geleni yapıyorum ama kalabalık zamanlarda sabrım taşıyor bazen. Bir de yeğenlerimin durumu farklı olunca oğluma yükleniyorum bazen.
Eşini anlıyorum ben de öyleyim haklıyken eşim sırf ailesi diye savunursa anca daha çok bileniyorum. Bana hak verdiğini bildiğimde alttan alabiliyorum. Evet önceki konularından biliyorum çocuğunu. Sebebi bu değildir ama tetikliyor olabilir. Yani ayrımcılığa haksızlığa uğramak çocuğunu da hırçınlığa itiyor olabilir. Gerekirse kuzenleriyle sık görüştürme bence. Seninki de çocuk çünkü. Kimseyi idare edecek yaşta değil ki yavrum.

Esin sonuna kadar hakli.
Ailene sınır koymalisin

Ama icimden bir ses senin bunu yapmayacagini aksine esinle inatlasacagini soyluyor.

Ev kimin evi olursa olsun saat kaç olursa olsun evde uyuyan varsa ses yapılmaz kaç yaşında bu çocuklar böyle saygısız?? Yok alıngan yok kırılgan diye buna izin verilmez haksızsın. Gelen edebiyle gelsin yani. Hıı size gelip gece gezmeye gitmelerinde bir sorun görmedim, sizle vakit geçirmek istemiyorlar demekki.

Eşim haklı kendince. Ancak ailemin de yaşam şekillerini düşününce onlara göre normal bir şey yapıyorlar. Erken yatıp düzenli ve planlı yaşayan bizler anormaliz. Takıntılı ve robot Gibiyiz. Eğlenmeyi bilmiyoruz vs.
Ailenizin haddine mi sizin yaşam tarzınızı eleştirip bozmaya çalışmak yahu? Herkes birbirine saygı duymalı. Sizin evinize geliyorlarsa sizin kurallarınıza uyacaklar, lamı cimi yok. Onların evine gitseniz bu dediğinizi anlarım ama inat gibi sizin huzurunuzu bozmaları normal değil.

Merhaba hatunlar.
Ailem içeride, ben kendimi tuvalete kapattım konu açıyorum. Sorarlarsa kabız ettiniz beni diyeceğim. Ruhum kabız oldu gerçekten.

Arkadaşlar benim ailem biraz rahattır. En azından bana kıyasla rahatlar. Bir yere gittiklerinde her daim geç kalırlar. Kafalarına göre hareket ederler, pek umursamazlar karşısındaki ne düşünür diye. Bir de üstüne eleştirirler herkesi. En mükemmel onlar çünkü. Bu, ben bekarken de böyleydi evlendim hala böyle.

Velhasılı ailem bana uzak bir semtte oturuyor. Geldiklerinde kalırlar. Bugün öğlen hal hatır sormak için aradım. Bir iki saat sonra oradayız dediler. Güzel, gelsinler tabi de bir telefon açıp söyleseler. En azından ev uygun olur yemek yapılır. Yerinde duramayan oğlumla iki ayağım bir pabuca girmez. Hadi bu duruma alıştım. Bir iki saat diyorsa zaten en az 5 saat sonra gelirler. O yüzden rahattım. Hep de bir bahaneleri vardır gecikme için.

Iki erkek kardeşim var. Bana her geldiklerinde öyle yarım saat laf olsun diye oturur, bu tarafta ikamet eden kuzenlerle plan yaparlar. Burada yemek yiyip çıkarlar sadece. Ben deli gibi hazırlık yaparım, uğraşırım ama onlar gezerler. Hadi buna da alıştım. Kalacağız derler sonra gecenin bir yarısı vazgeçtik gideceğiz derler. Gece 1 den erken gelmezler eve. O da en iyi ihtimal. Eşim de ayıp olmasın diye bekler onları uyumaz. Hoş, en büyük ayıbı eşim ve benim evimize gelip gezmeye giden bir kez bile oturup muhabbet etmeyen, sadece yemek yemek ya da uyumak için evi kullanan kardeşlerim yapıyor ama işte...

Bugün eşim "ben gece ikiye kadar kardeşlerin geziyor diye oturup onları bekleyemem. Uyuyacağım bugün" dedi. Ses etmedim uyudu. Uyudu da bundan sonra olacaklar belli. Gecenin yarısında gürültüler eşliğinde gelecekler. Hadi sigara içelim oturalım ya da acıktık diyecekler. Çıkan seslerden eşim uyanacak, tık sesine uyanan oğlum huysuzluk edip kalkacak. Saatlerce onu uyutmaya çalışacağım. Muhtemelen her zaman olduğu gibi bir iki saat uykuyla sabah erkenden kalkan oğlumla birlikte harabeye dönen evi temizlemeye başlayacağım. Yani ailem bana geldiğinde bana düşen rol iş yapmak, iş yapmak ve yine iş yapmak. Muhabbet, oturup konuşmak hak getire.

Az önce eşim "ben sıkıldım bu durumdan artık. Bize geliyorlar ama bizde değiller. Yine gece 2de gelip kahkaha atıp çocuğu uyandıracak sonra gidecekler. Öğlene kadar uyuyor onlar rahat bu konuda. Biz düzeni olan insanlarız erken kalkıyoruz. Bu kadar saygısızlık olmaz vs" dedi. Her zaman olduğu gibi ailemi savundum. Sus git yat falan dedim.

Gerçekten objektif olamıyorum. Eşim haklı mı bu konuda. Peki ben ne yapmalı nasıl davranmalıyım? Zaten yeğenlerim, oğlum ve annem tüketti beni. Oğlumun oyuncağını paylaşmak istememesi, annemin sürekli onlar yetim, onlara yazık demesi, benim her daim arada kalmam. Oğlum ezilmesin diye çok uğraşıyorum ama gün sonunda ezilen, dışlanan yine oğlum oluyor. Vicdanım rahatsız olsa da annemin gazıyla "evet onlar yetim onların istedikleri olsun" diyorum en nihayetinde.

Lütfen okuyup objektif olarak yorumlar mısınız. Ailem mi anormal davranıyor, eşim mi abartıyor. Şimdiden teşekkürler.
Idrak eşin haklı ailen düşüncesiz malesef annenle konuş size geliyorlarsa sizde dursunlar...

Sana da yazık yaramaz bir çocuk surekli yemek iş yap kıyamam sana arada kalmışsın çözüm bulman lazım...

Haklı eğer aralarında abi kardes ilişkisi varsa eşiniz de söyleyebilir kardeslerinize aslında bu daha etkili olur

Merhaba hatunlar.
Ailem içeride, ben kendimi tuvalete kapattım konu açıyorum. Sorarlarsa kabız ettiniz beni diyeceğim. Ruhum kabız oldu gerçekten.

Arkadaşlar benim ailem biraz rahattır. En azından bana kıyasla rahatlar. Bir yere gittiklerinde her daim geç kalırlar. Kafalarına göre hareket ederler, pek umursamazlar karşısındaki ne düşünür diye. Bir de üstüne eleştirirler herkesi. En mükemmel onlar çünkü. Bu, ben bekarken de böyleydi evlendim hala böyle.

Velhasılı ailem bana uzak bir semtte oturuyor. Geldiklerinde kalırlar. Bugün öğlen hal hatır sormak için aradım. Bir iki saat sonra oradayız dediler. Güzel, gelsinler tabi de bir telefon açıp söyleseler. En azından ev uygun olur yemek yapılır. Yerinde duramayan oğlumla iki ayağım bir pabuca girmez. Hadi bu duruma alıştım. Bir iki saat diyorsa zaten en az 5 saat sonra gelirler. O yüzden rahattım. Hep de bir bahaneleri vardır gecikme için.

Iki erkek kardeşim var. Bana her geldiklerinde öyle yarım saat laf olsun diye oturur, bu tarafta ikamet eden kuzenlerle plan yaparlar. Burada yemek yiyip çıkarlar sadece. Ben deli gibi hazırlık yaparım, uğraşırım ama onlar gezerler. Hadi buna da alıştım. Kalacağız derler sonra gecenin bir yarısı vazgeçtik gideceğiz derler. Gece 1 den erken gelmezler eve. O da en iyi ihtimal. Eşim de ayıp olmasın diye bekler onları uyumaz. Hoş, en büyük ayıbı eşim ve benim evimize gelip gezmeye giden bir kez bile oturup muhabbet etmeyen, sadece yemek yemek ya da uyumak için evi kullanan kardeşlerim yapıyor ama işte...

Bugün eşim "ben gece ikiye kadar kardeşlerin geziyor diye oturup onları bekleyemem. Uyuyacağım bugün" dedi. Ses etmedim uyudu. Uyudu da bundan sonra olacaklar belli. Gecenin yarısında gürültüler eşliğinde gelecekler. Hadi sigara içelim oturalım ya da acıktık diyecekler. Çıkan seslerden eşim uyanacak, tık sesine uyanan oğlum huysuzluk edip kalkacak. Saatlerce onu uyutmaya çalışacağım. Muhtemelen her zaman olduğu gibi bir iki saat uykuyla sabah erkenden kalkan oğlumla birlikte harabeye dönen evi temizlemeye başlayacağım. Yani ailem bana geldiğinde bana düşen rol iş yapmak, iş yapmak ve yine iş yapmak. Muhabbet, oturup konuşmak hak getire.

Az önce eşim "ben sıkıldım bu durumdan artık. Bize geliyorlar ama bizde değiller. Yine gece 2de gelip kahkaha atıp çocuğu uyandıracak sonra gidecekler. Öğlene kadar uyuyor onlar rahat bu konuda. Biz düzeni olan insanlarız erken kalkıyoruz. Bu kadar saygısızlık olmaz vs" dedi. Her zaman olduğu gibi ailemi savundum. Sus git yat falan dedim.

Gerçekten objektif olamıyorum. Eşim haklı mı bu konuda. Peki ben ne yapmalı nasıl davranmalıyım? Zaten yeğenlerim, oğlum ve annem tüketti beni. Oğlumun oyuncağını paylaşmak istememesi, annemin sürekli onlar yetim, onlara yazık demesi, benim her daim arada kalmam. Oğlum ezilmesin diye çok uğraşıyorum ama gün sonunda ezilen, dışlanan yine oğlum oluyor. Vicdanım rahatsız olsa da annemin gazıyla "evet onlar yetim onların istedikleri olsun" diyorum en nihayetinde.

Lütfen okuyup objektif olarak yorumlar mısınız. Ailem mi anormal davranıyor, eşim mi abartıyor. Şimdiden teşekkürler.
Objektif açıdan bakarsanız eşiniz gerçekten son derece haklı. İyi sabretmiş benim eşim kabul etmezdi öyle misafiri ailemde olsa. Anneniz size haksızlık ediyor herşeyi geçtim kardeşlerinizin aşçısı evinizde oteli değil bu şekilde kullanmalarına izin vermeyin kuzenleri ile plan yapıyorlarsa onlarda kalsınlar. Oğlunuzu da dışlatmayın yetim olabilir yeğenleriniz ama sizin çocuğunuz da ezik değil güzel bir dil ile çocukları anlaştırın mesela ortada paylaşılamayan oyuncak varsa o oyuncağı her iki tarafında elinden alıp bi süreliğine saklayın. Bu şekilde çocuklar da ayrımcılık hissetmemiş birbirlerine karşı kinlenmemiş olur. Annenize de çocukların arasına karışmamaları gerektiğini söyleyin uygun bir dil ile

Tabiki eşin haklı. Onun ailesi yapsa buraya cinnet postu açardın. Kendi ailen olunca eşim haklı mı diyorsun.
Objektiflik sıfır.
Bence ailenin önüne geç yoksa eşin Bu saygı çerçevesinden çıkacak gibi duruyor ben sana diyim.

Ben olsam aileme , bana geliyorsaniz başka program yapmayın, yapıyorsanız gece belli bir saatten sonra eve girmeyin. Uyku vaktimiz o vakit , evde huzursuz bir çocuğum var derdim, demelisiniz.

Eşiniz haklı. " Haklısın , ancak bir süre benim hatrim için idare et lütfen " diye onu motive edin. Hak verilmemek çok sinir bozucu bir durum.

Kendinizi onun yerine koyun, ailesinin bunu yaptığını düşünün.

Merhaba hatunlar.

Eşin hakli canim
Aslinda ailenin düşünmesi gerek ama demekki dusunemiyolar
evde küçük cocuk varsa hele kabul edilir sey degil
Saygılı olmak lazim

Ben olsam aileme , bana geliyorsaniz başka program yapmayın, yapıyorsanız gece belli bir saatten sonra eve girmeyin. Uyku vaktimiz o vakit , evde huzursuz bir çocuğum var derdim, demelisiniz.

Eşiniz haklı. " Haklısın , ancak bir süre benim hatrim için idare et lütfen " diye onu motive edin. Hak verilmemek çok sinir bozucu bir durum.

Kendinizi onun yerine koyun, ailesinin bunu yaptığını düşünün.

++++
++++

X