- 27 Ağustos 2018
- 190
- 185
- 35
-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
annem o battaniyeyle üşüyecek olsaydı yetmeyecek olsaydı kocamı kaldırırdım illa ki..başka zamana da temkinli olurdumEsiniz ile aileniz arasinda denge kurmalisiniz yoksa ilerleyen zamanlarda hem esiniz size karşı hem de ailenize karşı daha sert tepkiler verebilir (ailenizi evden kovmak gibi ne kadar çirkin bir davranış bile olsa) annenizle açık açık konuşun, isterse alınsın , isterse koca buldun degistin desin , senin esinle ve evladinla huzurun önemli olan. bir kez annem ben de kaldığı zaman , yorgan bazanin altındaydı ve esim uyumustu , anneme dolapta olan battaniyeyi vermistim , esimi uyandırmak istemedim . ilerde çok daha büyük sorunlar yaşamamak için simdiden ailen ile konusmalisin
Aynen benim esimin ailesini anlatmissiniz gece 4 e otururlar oglen kalkarlar kahvalti yapip bir tur daha kestirirler. Onlara gittigimde ne bebegin duzeni ne bizim duzenimiz kalir. Bana geldiklerinde hep alttan almaya cok ugrastim. Gunduz 2 de ararlar birazdan sana gelecegiz diye saat gece 10.30 gelirler cocuk 10 da uyuyor onlar gelince sesten uyuyamaz uykusu var diye aglama nobeti bitmez asagidaki tavana oklava vurur sabah ben ise gidecegim. Onlar 2 ye kadar oturur birde esim icin bizi geri gotursun derler. Bir muddet sabrettim cidden sonra birgun yine gelecegiz dediler tamam dedim saat 10 oldu yine en son baktim esim birsey demiyor bende dedim komsular rahatsiz oluyor. Saat gec oldu en iyisi yarin daha uygun saatte gelin guzelce oturalim dediler. Sitem ettiler belki ama yapacak bisey yok. Ben onlara uymak zorunda degilim yillardir bu yasam sekilleri diye. Evlerinde ne yapar beni ilgilendirmez ki ben gidincede duzenlerine uyarim ama benim evimde benim kurallarimdir. Bana geleceklerse benim duzenime gore gelirler. Iliskilerimde iyidir yani. Simdi sorarlar musaitmisiniz diye kimse kimseye kirilmaz. Olmasi gereken budur. Olayi birde esinizin tarafindan gorun diye yazdim. Esimizi severiz ailesinide sevmeliyiz ama biz yok saydiklarinda degil.Eşim haklı kendince. Ancak ailemin de yaşam şekillerini düşününce onlara göre normal bir şey yapıyorlar. Erken yatıp düzenli ve planlı yaşayan bizler anormaliz. Takıntılı ve robot Gibiyiz. Eğlenmeyi bilmiyoruz vs.
Benim eşimden dahi duyduğum cümlelerdir bunlar, sonrası zaten hep kavga gürültü.Ben oğlumun özel durumundan dolayı aileme göre fazla pimpirikli ve oğluma tapıyor durumundayım zaten. Her daim bunu eleştirirler. Daha dün annem "ay sanki yıllarca hasret kaldın da öyle kavuştun oğluna, bir rahat bırak" dedi. Batıyor onlara oğluma gösterdiğim hassasiyet. Bu dediklerini desem, demediklerini burakmazlar. Görmemiş dünya oğlunun etrafında mı dönüyor. Biz de çocuk büyüttük bu ne abartı vs.
Ben oğlumun özel durumundan dolayı aileme göre fazla pimpirikli ve oğluma tapıyor durumundayım zaten. Her daim bunu eleştirirler. Daha dün annem "ay sanki yıllarca hasret kaldın da öyle kavuştun oğluna, bir rahat bırak" dedi. Batıyor onlara oğluma gösterdiğim hassasiyet. Bu dediklerini desem, demediklerini burakmazlar. Görmemiş dünya oğlunun etrafında mı dönüyor. Biz de çocuk büyüttük bu ne abartı vs.
Eşiniz dibine kadar haklı. Ailenizle yüz yüze açıkça konuşma zamanı gelmiş. Sizi zor duruma sokmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Eşiniz ve aileniz arasında objektif olun lütfen. Eşiniz haklıysa haklısın diyebilin. Ve eşinize maşallah.
Esiniz ile aileniz arasinda denge kurmalisiniz yoksa ilerleyen zamanlarda hem esiniz size karşı hem de ailenize karşı daha sert tepkiler verebilir (ailenizi evden kovmak gibi ne kadar çirkin bir davranış bile olsa) annenizle açık açık konuşun, isterse alınsın , isterse koca buldun degistin desin , senin esinle ve evladinla huzurun önemli olan. bir kez annem ben de kaldığı zaman , yorgan bazanin altındaydı ve esim uyumustu , anneme dolapta olan battaniyeyi vermistim , esimi uyandırmak istemedim . ilerde çok daha büyük sorunlar yaşamamak için simdiden ailen ile konusmalisin
Bu sabah haklısın dedim sonra bir saat sözde espri yaparak laf soktu ailemle ilgili. Ben de bak böyle yaptığın için haklı olduğun halde haklısın demiyorum. Ben senimle ilgili empati yapıyorum, hak veriyorum. Ama sen ailemle ilgili dalga geçerek beni düşünmüyorsun dedim. Sustu neyse ki ama daim olmayacak. Ara ara "gece kuşu kardeşin napıyor iyi mi" diyecek. "bak erken rezervasyonla otel fiyatımız düşebilir söyle kardeşine" diyecek.
Annem de fazla korumacıydı İdrak.Dayım ve teyzelerim ne yapsa iyiydi, yerindeydi.
Örneğin dayım kötü biri değildi ama çok ilgisizdi.Teyzelerim her ortamda kızlarını kayırır,ki belki bu normaldir,ama annem de onların kızlarını kayırırdı.Bunu dile getirdiğimiz zaman da asla kabul etmezdi.
O zaman bir şey diyemiyorduk fakat zamanla içimde annemi sorguladım,teyzemlerden ve kuzenlerden uzaklaştım,çünki hala aynı ayrıcalık beklentisindeler.
Eşine sessiz kal evet,onu da coşturma,fakat en azından savunma aileni.
Çocuğunu da ezdirme,emin ol hatırlar ileride ve duyacakların seni üzer.
Aileniz ne sıklıkla geliyor size?
İyide baya baya sık geliyorlarmış o zamanYani ayda iki kez gelirler mutlaka. Kardeşim haftada bir gelir. Her geldiklerinde aynı durum yaşanır. Sık gelmiyorlar aslında ama biz oraya gittiğimizde de aynı şeyler yaşandığı için rahstsız etmeye başladı artık bu durum.
Sabirli kadinsin vesselam,
Zorla uyuttugum cocugu biri uyandiracak umugunu sikarim sanirim:)
Cocugu yegenlere ezdirme meselesini anlamadim, ayni yastaysalar mudahale etmeyebilirsin, yas farki varsa muhakkak cocugunu koruman lazim.
Esine cok fazla hak veremedim, o kadar da hassas olmasin, o gitsin yatsin beklemek zorunda degil. Ama bir yandan da surekliligi oldugu icin hakli da sanki, bilemedim.
Ayni sehirdeyseniz yatiya cocuk buyuyene kadar gelmeyin deyin en iyisi.
Evden kovmayla ilgili bir yoruma karşılık iki tarafın da birbirine saygısızlık yapmasına müsade etmem demissiniz. Gerçekten farkinda mı değilsiniz?
Evinizi otel gibi kullandırarak
Gece yarısı yorgan alacağım uyan diyerek
Eve geldiklerinde ses etmesine izin vererek
Eşinize saygısızlık ettiriyorsunuz??
Gayet aileniz eşinizi eziyor
İdrakcığım eşin %100 haklı
Sen bunu göremiyor musun?
sende sorun yok idrak sorun tamamen eşinde. seni aşçı evini otel gibi kullanan 34 yaşındaki adamdan kendisiyle iki kelam etmesini bekliyor. kardeşine/ablasına saygısı olmayanının evli olduğu insana neden olsun ki?
konu başındaki ilk yorumunda kardeşlerim dediğinde 19-20 yaşlarında çocuklardan bahsediyorsun sanmıştım. öyle olsaydı bir nebze gençlik idare ediversin eşin gözüyle bakılabilirdi.
Fedakarliktan kastiniz nedir?polemik amacli sormuyorum inanin yani sahsen insan işi kendinden biliyor bende kendimden biliyorum asla eşim bu tepkiyi veremez ne olursa olsun!onlara karşı fazla beklentili olabilirmisiniz?Evet ailem geliyor. Aile dediğin kızkardeşinin evine geldiğinde onunla muhabbet eder. Bir derdi var mı sorar. Onu önemser mesela. Yemek hazırlasın yiyelim canımız isterse gezip sabaha karşı uyuruz demez. Ailem olduğu için bu durum beni rahatsız ediyor zaten. Her geldiklerinde sadece yemek ve uyku için benimle oluyorlar. Madem ben o ailenin bir parçasıyım, bu birlikteliğin neresindeyim ben? Ya da ben ailemin evine eşimle gittiğimde yine aynı şekilde arkadaşları ile gezip sabaha karşı geldiklerinde bu aile kavramını onlar neden düşünmüyor?
Ben çok direndim ailemden uzaklaşmamak için. Her daim onları savundum. Olur öyle, sonuçta ailem dedim. Lakin artık öyle diyemiyorum. Tek taraflı fedakarlık ile yürümüyor hiçbir ilişki.