Eşim mi haklı ailem mi? Ben nasıl davranmalıyım?

Eşiniz hakli ayrıca neden ailenize söylemiyorsunuz durumu ses yapmayın vs.hani misafir sayılmaz bence anne baba kardesler
Sizin aileniz geliyor yükünu hafifletmelilerken zorlastiriyolar
Benim çocuklar uyurken çit çıkarmazlar çıkarana annem kızar yemeği bulasıgi felan beraber yaparız

Yıllardır gürültülü yaşamaya o denli alıştılar ki sessiz olamıyorlar. Söylesem de bir müddet sessiz olup farkında olmadan yine yükseliyorlar. Zaten yeğenlerim çok küçük, ses ayarı yapamıyor onlar da. Çocuklar daha.

Merhaba hatunlar.
Ailem içeride, ben kendimi tuvalete kapattım konu açıyorum. Sorarlarsa kabız ettiniz beni diyeceğim. Ruhum kabız oldu gerçekten.

Arkadaşlar benim ailem biraz rahattır. En azından bana kıyasla rahatlar. Bir yere gittiklerinde her daim geç kalırlar. Kafalarına göre hareket ederler, pek umursamazlar karşısındaki ne düşünür diye. Bir de üstüne eleştirirler herkesi. En mükemmel onlar çünkü. Bu, ben bekarken de böyleydi evlendim hala böyle.

Velhasılı ailem bana uzak bir semtte oturuyorlar. Geldiklerinde kalırlar. Bugün öğlen hal hatır sormak için aradım. Bir iki saat sonra oradayız dediler. Güzel, gelsinler tabi de bir telefon açıp söyleseler. En azından ev uygun olur yemek yapılır. Yerinde duramayan oğlumla iki ayağım bir pabuca girmez. Hadi bu duruma alıştım. Bir iki saat diyorsa zaten en az 5 saat sonra gelirler. O yüzden rahattım. Hep de bir bahaneleri vardır gecikme için.

Iki erkek kardeşim var. Bana her geldiklerinde öyle yarım saat laf olsun diye oturur, bu tarafta ikamet eden kuzenlerle plan yaparlar. Burada yemek yiyip çıkarlar sadece. Ben deli gibi hazırlık yaparım, uğraşırım ama onlar gezerler. Hadi buna da alıştım. Kalacağız derler sonra gecenin bir yarısı vazgeçtik gideceğiz derler. Gece 1 den erken gelmezler eve. O da en iyi ihtimal. Eşim de ayıp olmasın diye bekler onları uyumaz. Hoş, en büyük ayıbı eşim ve benim evimize gelip gezmeye giden bir kez bile oturup muhabbet etmeyen, sadece yemek yemek ya da uyumak için evi kullanan kardeşlerim yapıyor ama işte...

Bugün eşim "ben gece ikiye kadar kardeşlerin geziyor diye oturup onları bekleyemem. Uyuyacağım bugün" dedi. Ses etmedim uyudu. Uyudu da bundan sonra olacaklar belli. Gecenin yarısında gürültüler eşliğinde gelecekler. Hadi sigara içelim oturalım ya da acıktık diyecekler. Çıkan seslerden eşim uyanacak, tık sesine uyanan oğlum huysuzluk edip kalkacak. Saatlerce onu uyutmaya çalışacağım. Muhtemelen her zaman olduğu gibi bir iki saat uykuyla sabah erkenden kalkan oğlumla birlikte harabeye dönen evi temizlemeye başlayacağım. Yani ailem bana geldiğinde bana düşen rol iş yapmak, iş yapmak ve yine iş yapmak. Muhabbet, oturup konuşmak hak getire.

Az önce eşim "ben sıkıldım bu durumdan artık. Bize geliyorlar ama bizde değiller. Yine gece 2de gelip kahkaha atıp çocuğu uyandıracak sonra gidecekler. Öğlene kadar uyuyor onlar rahat bu konuda. Biz düzeni olan insanlarız erken kalkıyoruz. Bu kadar saygısızlık olmaz vs" dedi. Her zaman olduğu gibi ailemi savundum. Sus git yat falan dedim.

Gerçekten objektif olamıyorum. Eşim haklı mı bu konuda. Peki ben ne yapmalı nasıl davranmalıyım? Zaten yeğenlerim, oğlum ve annem tüketti beni. Oğlumun oyuncağını paylaşmak istememesi, annemin sürekli onlar yetim, onlara yazık demesi, benim her daim arada kalmam. Oğlum ezilmesin diye çok uğraşıyorum ama gün sonunda ezilen, dışlanan yine oğlum oluyor. Vicdanım rahatsız olsa da annemin gazıyla "evet onlar yetim onların istedikleri olsun" diyorum en nihayetinde.

Lütfen okuyup objektif olarak yorumlar mısınız. Ailem mi anormal davranıyor, eşim mi abartıyor. Şimdiden teşekkürler.
canim sen onlar icin fedakarlik etmissin edecegin kadar ailende olsa mesafeni korumani tavsiye ederim senin iyi niyetini. kotuye kullaniyorlar bence esin hakli ailenin hakli tarafini inan gormedim bu yuzden icine dert olmasin senin sorumluluklarin var. bu yuzden taviz verme esin iyi sabir etmis sen baska esleri bir gorsen hak verirain adama

Anneme babama diyemem ama kardeşlerime derim.
Hem aramızda o samimiyet vardır, hem de onlara da demeyeceğim de kime diyeceğim.
Kardeşimden ailemi yönetmesini de beklerim. Hani kendini toparlayacak, anne, babama da sahip çıkacak... Truva Atı işte :) içlerine kendi adamını yerleştir :)

Abimle değil ama kardeşimle samimiyim aslında. Nasıl anlatsam bilmiyorum ki. O kadar rahatlar ki oturup konuşsam da ya her şeyi çok abartan takıntılı oluyorum ya da evlenince çok değiştin deniliyor.

Bak geçen ay oğlumun doğum günüydü. Annem aradı "biz de gelicez pastayı biz alıcaz" dedi. Sevindim çünkü ilk kez doğum gününe geleceklerdi. Hep bahaneleri vardı öncekilerde. Anne bak başkaları da gelecek trafiğe kalmayın erken çıkın diye uyardım kırk kere. Tabi ki heç çıktılar. Gelen misafirler gidecek evlerine mecbur. Pasta yok ortada. Herkes çayını içti ikramları yedi. Ailem hala yok. En sonunda eşim ben gidip pasta alayım açık yer bulursam dedi. O çıkınca geldi ailem. Doğum günü rezil oldu:) bir de yolda kavga etmişler suratlar beş karış. Babam tersleyip duruyor. Annem babamı kötülüyor vs. Bir saat durup kalktılar.

Ben bu insanlara ne anlatayım turuncu?

Tek 1 soru yeterli olur yrn kardesleriniz evlendiginde siz onlara boyle yapabilirmisiniz?

Abim eşi vefat etmeden önce evli iken, ben böyle bir şey asla yapmadım. Yengeme ne zaman gitsem arayıp müsait misin derdim. Nadiren giderdim zaten. Kardeşime de yapmam.

Anenm giderken abime "kardeşinize geldiniz oturup iki kelam etmediniz saat geç oldu bu saatte gelinir mi" dedi bozulduğumu anlayınca. Abim "hep erken yatıyor zaten bir kere de geç yatsın bir şey olmaz" dedi. Yani o yaptığının yanlış olduğunu düşünmüyor.

canim sen onlar icin fedakarlik etmissin edecegin kadar ailende olsa mesafeni korumani tavsiye ederim senin iyi niyetini. kotuye kullaniyorlar bence esin hakli ailenin hakli tarafini inan gormedim bu yuzden icine dert olmasin senin sorumluluklarin var. bu yuzden taviz verme esin iyi sabir etmis sen baska esleri bir gorsen hak verirain adama

Ben sadece "annemlerin yaşam şekli bu. Geç yatar öğlene kadar uyurlar. Yıllardır böyleydi şimdi benim için değişmezler" diye düşünüp vicdan yapıyorum. Hani sonradan böyle olmadılar. Benimle ilgili olan sıkıntı, oğlumun ve eşimin onların davranışlarına anlayış göstermek zorunda olmamaları. Arada denge kuramıyorum.

Sizi düşünmeyen insanlar için oğlunuzun eşinizin huzurunu kaçırıyorsunuz. Sizce kim haklı?

Eşim haklı kendince. Ancak ailemin de yaşam şekillerini düşününce onlara göre normal bir şey yapıyorlar. Erken yatıp düzenli ve planlı yaşayan bizler anormaliz. Takıntılı ve robot Gibiyiz. Eğlenmeyi bilmiyoruz vs.

Ben sadece "annemlerin yaşam şekli bu. Geç yatar öğlene kadar uyurlar. Yıllardır böyleydi şimdi benim için değişmezler" diye düşünüp vicdan yapıyorum. Hani sonradan böyle olmadılar. Benimle ilgili olan sıkıntı, oğlumun ve eşimin onların davranışlarına anlayış göstermek zorunda olmamaları. Arada denge kuramıyorum.
canim zorunda degiller ki ama kendi esinin yerine koy. sen sabah ise gidecen. o kadr yorgunlugun uzerine bide rahatsiz ol inan biz kadinlar olsak hemen baslariz soylenmeye

Hepsi sizin evi dinlenmek için tatil beldesi minvalinde kullanıyor sanki
Ama çok sık gelmiyorlarsa ben bişey diyemezdim galiba :)

Yani ayda iki kez gelirler mutlaka. Kardeşim haftada bir gelir. Her geldiklerinde aynı durum yaşanır. Sık gelmiyorlar aslında ama biz oraya gittiğimizde de aynı şeyler yaşandığı için rahstsız etmeye başladı artık bu durum.

canim zorunda degiller ki ama kendi esinin yerine koy. sen sabah ise gidecen. o kadr yorgunlugun uzerine bide rahatsiz ol inan biz kadinlar olsak hemen baslariz soylenmeye

Hadi yarın tatil de mesela geçen hafta kardeşim aradı abla o taraftayım sana gelicem diye. Hafta içi. Tamam dedim ablam gel ama başıma gelecekleri biliyorum :) geldi yemek yedi ve çıktı. Uyardım bak çok geç kalma ben de çok uykusuz kalıyorum oğlan erken uyanıyor sabah diye. Yine 1i geçiyordu geldiğinde. Banyoya girmek istedi, havlu ver. Yedek kıyafet almamış eşimin kıyafetinden ver. Bunlar sorun değil de dolabı açıp havlu kıyafet alırken yine uyandı eşim. Bir şey demedi ama sinirlendi.

Sonra hadi sigara içelim abla. E konuşunca yine gürültü oluyor illa ki. Bu durum haftada bir gün mutlaka gerçekleşiyor. Oğlanı eşimin yanına yatırıyorum bunlar olurken mecbur. E bir de o uyanıyor geri uyutamıyorum uzun süre. Aman ne bileyim ya, yazarken bile vicdan azabı çekiyorum kardeşim o benim şikayet etmemem lazım diye.

Hadi yarın tatil de mesela geçen hafta kardeşim aradı abla o taraftayım sana gelicem diye. Hafta içi. Tamam dedim ablam gel ama başıma gelecekleri biliyorum :) geldi yemek yedi ve çıktı. Uyardım bak çok geç kalma ben de çok uykusuz kalıyorum oğlan erken uyanıyor sabah diye. Yine 1i geçiyordu geldiğinde. Banyoya girmek istedi, havlu ver. Yedek kıyafet almamış eşimin kıyafetinden ver. Bunlar sorun değil de dolabı açıp havlu kıyafet alırken yine uyandı eşim. Bir şey demedi ama sinirlendi.

Sonra hadi sigara içelim abla. E konuşunca yine gürültü oluyor illa ki. Bu durum haftada bir gün mutlaka gerçekleşiyor. Oğlanı eşimin yanına yatırıyorum bunlar olurken mecbur. E bir de o uyanıyor geri uyutamıyorum uzun süre. Aman ne bileyim ya, yazarken bile vicdan azabı çekiyorum kardeşim o benim şikayet etmemem lazım diye.
Siz ailenize çok düşkünsünüz. Bu yüzden eşinize haksızlık ediyorsunuz gibi geldi. Eşimin bayan versiyonunu gördüm gözlerinizde :)

bise soracam .annenize yada babaniza bu durumu anlattinz mi esim rahatsiz oluyor uygun bir dille anlat dikkat etsin diye aslinda tek mesele azicik tavir yapin sonra bakin neler oluyor. valla benm kardesim bole yapsa kizarim hic af etmem istmeden evliligine zarar veriyorlar

Kocanın yerinde ben olsam delirirdim, ev kuralı vardır nadiren delinir bu sık sik oluyorsa sorun olur,kardeşin dudunemiyorsa sen dusundur ona. Açıkça şöyle,huzurun bozulmasın.

Siz ailenize çok düşkünsünüz. Bu yüzden eşinize haksızlık ediyorsunuz gibi geldi. Eşimin bayan versiyonunu gördüm gözlerinizde :)

Çok düşkün değilim ya :) hani en azından his ve yakınlık olarak değilim. Çok fazla özlem duymuyorum sık görüşmeyince mesela. Benim durumum daha farklı. Kendimi suçluyorum çoğu zaman. Babam hariç hepsi aynı düşünüp davranınca "demek ki ben takıntılı ve aksiyim" diyorum. Konuyu da o yüzden açtım zaten. Dışarıdan bakınca durum nasıl görünüyor, bende mi sorun var diye.

bise soracam .annenize yada babaniza bu durumu anlattinz mi esim rahatsiz oluyor uygun bir dille anlat dikkat etsin diye aslinda tek mesele azicik tavir yapin sonra bakin neler oluyor. valla benm kardesim bole yapsa kizarim hic af etmem istmeden evliligine zarar veriyorlar

Açıkça anlatmadım tabi ki. Aptal değiller eşimin düzenli uyuyup uyandığını biliyorlar gayet. Bununla dalga geçiyorlar üstelik. Robot gibi eğlenmez vs diye. Bir iki kez "eşim uykusu bölününce pek sinirli oluyor" diye kendimden yola çıkarak söyledim ama pek etki etmedi.

Çok düşkün değilim ya :) hani en azından his ve yakınlık olarak değilim. Çok fazla özlem duymuyorum sık görüşmeyince mesela. Benim durumum daha farklı. Kendimi suçluyorum çoğu zaman. Babam hariç hepsi aynı düşünüp davranınca "demek ki ben takıntılı ve aksiyim" diyorum. Konuyu da o yüzden açtım zaten. Dışarıdan bakınca durum nasıl görünüyor, bende mi sorun var diye.
O zaman iyi ki açmışsınız konuyu. Gerçeklerle yüzleşme zamanı. Tüm yorumları okumadım ama herhalde bdv de herkesin hemfikir olduğu tek konu budur :)

Eşin haklı. Ve sen bunu zaten biliyorsun. Sen de rahatsızsın bu durumdan çünkü. Eşin haklıyken aileni savunursan bu onu daha çok gard almaya ve öfkelendirmeye iter. Haklısın, ben de çok rahatsız oluyorum ama misafirler bir şey diyemşyorum falan dersen o da daha sabırlı davranır. Ayrıca kardeşlerini uyarabilirsin, en azından geldiklerinde ses yapmamaya dikkat ederler. Ve çocuğunu ezdirme. Tamam yeğenlerin yetimmiş böyle konularda hepimiz hassasız çocuklara karşı. Ama bunu küçücük çocuğa hissettirmemelisiniz. Sonuçta o kadar sebep spnuç ilişkisi kuramaz ve etkilenir bu durumdan. Yani geniş ailenizi düşünürken çekirdek ailenizin zarar görmesine izin vermeyin.

X