Eşim mi haklı ailem mi? Ben nasıl davranmalıyım?

Ay ben gülerim :) bugün kısa bir süre içinde evi temizledim alışveriş yaptım Koşturarak yemek yaptım önceden haberim yok diye. Oğlum hasta ateşli bu arada. Geldiler. Annem sağolsun sofrayı hazırlamaya yardımcı oldu. Sonra ben bulaşık yıkarken uzandı. Kardeşim "abla ben kaçtım" dedi gitti. Annem kahve istedi, o arada yeğenlerim sürekli bir şey istiyor, oğlum durmuyor. Kahve yaptım. Sonra çay hazırladım. "Ohoo sen çayı getirene kadar" diye söylendi annem. Anne yabancı yer mi sen alır mısın dedim. Evi topladım vs. Anneme her zamanki ağırlık çöktü. Bizim evde bir şey varmış hep ağırlık oluyormuş gelince :))) bunlar hep nazar ahshjs. Sinirim bozuldu yeminle.

Aileme karşı fazla zayıfım. Hep böyleydi, hala böyle. Nispeten kendimi törpüledim bazı konularda ama bu kadar oluyor işte.

O kadar da değil. Ne münasebet evden kovmak. Öyle bir hakkı yok, vermem de o hakkı. Evet kardeşlerim ve aile dengesiz davranıyorlar ama bunun karşılığı evden kovmak değil. Aile ilişkilerinde denge kuramıyor olabilirim ancak iki tarafın da birbirlerine saygısızlık etmelerine müsaade etmem.

Eşin haklı geldi bana..
Çok fazla söylenmesine fırsat verme ama haksiz ve hatali olduklari noktada aileni savunup eşinle ilişkini de zedeleme derim.. Bilirsin, karısı hakli olduğu halde değil "haklisin" demek, kalkip canhıraş kendi ailesini savunan adamlari yerden yere vururuz burda.. Empati kur bu hususta..
Onun dışında da, özellikle gec saatte gelip ortaligi ayaga kaldiran kardeşlerini uyar, görgülü davransinlar biraz, o nedir oyle gelip erken kalkan insanlari uyandirmak?

Elbette aileniz anormal davranıyor ve eşiniz sonuna kadar haklı. Ailenizi kırmak istemiyorsunuz illa ki. Haklısınız. Ama burada yapmanız gereken eşinize karşı onları savunmak değil. "Ben de görüyorum hatalarını ama ailem neticede. Kıramam, atamam, hatırım için biraz sabır göster" gibi net ifadelerle durumunuzu anlatmak. Açıkçası ben de sizi kırmak istemiyorum ama :) ailenizin yaptıklarının savunulacak yanı yok.

Bugün söyledim aslında. Kardeşime "bak her geldiğinde dışarı çıkıyorsun. Gençsin anlarım da biraz oturup muhabbet edelim. Erken gel bugün lütfen" dedim. Söz abla erken gelicem dedi. 1de geldi yine. Oğlum tabi ki sesten uyanıp bir de "ben de dayımla gidicem" diye apartmanı inletince "saat biri geçiyor insanlar uyuyor oğlum gir içeri" dedim. Hani ben olsam bu cümlenin ardından anlarım bir şeylerim ters olduğunu.

Esiniz cok hakli.
Sizde ailenize fazla toleransli davranmissiniz sanki.
Ne kadar rahat olsalar da siz mesafe koysaydınız bu kadar olmazdi bence ama zararin neresinden donerseniz kar. Bir an once ailenizle konusun ya da yavas yavas mesafe koyun.

Böyle olsun istemiyorum ama ya :/ zaten uzaktayım. İstiyorum ki bir araya geldiğimizde beraber vakit geçirelim. Bari küslük olmasın. Alttan aldıkça da böyle oluyor işte.

Yapamıyorum turuncu ya. Sanki "evlendi kocacı oldu bizi yok sayıyor" diyecekler ki derler. Ne yapacakları belli olmuyor ki yatsınlar. Bugün bende kalacaklardı vazgeçtiler mesela.

Eskiden daha sabırlı ve hoşgörülüydü. Artık o da laf sokuyor ailemle ilgili. Davranışlarıyla ilgili. Bu da beni rahatsız ediyor haklı olsa da.

Ohaa yok artık uyuyan adamı uyandırmaya nasıl kıyıyorsun ben olsam kaldırmazdım kusura bakmayın bu evinde bir düzeni var otel olarak kullanamazsınız HAYDİ güle güle derdim

Siz fazla sertsiniz. Her ne olursa olsun anneme böyle bir kelam etmem ben. Kendimi affedemem böyle bir şey söylersem.

Esiniz hakli bes belli. Bu durumda savunmaya gecmenizi dogru bulmuyorum.
Her daim akilli kadin boyle 2 kisinin arasinda kaldiysa iki tarafida dizginlemeye, alttan alttan ikna etmeye calisan biri olmali. Bu iknada savunmakla degl gonlunu oksayarak basarilir. Cunku karsindaki kisi sinirliyse ve sen savunmaya gectiysen hi sonuc vermez bu.

Yapamıyorum turuncu ya. Sanki "evlendi kocacı oldu bizi yok sayıyor" diyecekler ki derler. Ne yapacakları belli olmuyor ki yatsınlar. Bugün bende kalacaklardı vazgeçtiler mesela.

Anneme babama diyemem ama kardeşlerime derim.
Hem aramızda o samimiyet vardır, hem de onlara da demeyeceğim de kime diyeceğim.
Kardeşimden ailemi yönetmesini de beklerim. Hani kendini toparlayacak, anne, babama da sahip çıkacak... Truva Atı işte :) içlerine kendi adamını yerleştir :)

.

Haklı haksız durumu yok çocukların arasında yahu. Daha üç yaşındalar. Çocukca kavgalar işte. Oyuncak paylaşımı hususunda çıkıyor sorunlar. Taraf olacak kadar büyük bir mevzu değil. Müdahale ederken yeğenime pozitif ayrımcılık yapıyorum ekseriyetle. Zaten annesi yok diye düşünerek.

Yeğenim gelip "hala bana oyuncağını vermiyor" diye dudak büzdüğünde, annesinin ölmeden önceki sözleri geliyor aklıma. "çocuklarım size emanet" demişti. Engel olamıyorum bu zaafıma o yüzden. Biliyorum onlara aslında kötülük yapıyoruz. Hayatı bu denli kolaylaştırdığımız ve hayır demediğimiz için. Ancak kayıp çok yeni. Belki zamanla Normalleşiriz.

Bugün çok mücadele ettim kendimle, oğluma müdahale etmemek için. O da çocuk ve paylaşamamak istememesi çok normal diye telkinde bulundum kendime sürekli. Lakin sonunda yine dayanamadım. Ben çok Üzgünüm ya. İyi bir hala olmaya çalışırken kötü anne oluyorum. İyi anne olayım derken yeğenlerimi üzüyorum. Ne zormuş...

Ne kadar ayip ailenin yaptigi.sadece seni deil kimseyi düsünmüyolar.ailenle konusmalisin yoksa bu düzen böyle gider.sende hep arada kalirsin yazik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…