Eşim mi haklı ailem mi? Ben nasıl davranmalıyım?

Aileniz geliyor ve siz sanki yabanci birilerinden bahsediyorsunuz gibi....ilginc!sahsen eşinizin soyledigi sözlerde cok garibime gitti!

Evet ailem geliyor. Aile dediğin kızkardeşinin evine geldiğinde onunla muhabbet eder. Bir derdi var mı sorar. Onu önemser mesela. Yemek hazırlasın yiyelim canımız isterse gezip sabaha karşı uyuruz demez. Ailem olduğu için bu durum beni rahatsız ediyor zaten. Her geldiklerinde sadece yemek ve uyku için benimle oluyorlar. Madem ben o ailenin bir parçasıyım, bu birlikteliğin neresindeyim ben? Ya da ben ailemin evine eşimle gittiğimde yine aynı şekilde arkadaşları ile gezip sabaha karşı geldiklerinde bu aile kavramını onlar neden düşünmüyor?

Ben çok direndim ailemden uzaklaşmamak için. Her daim onları savundum. Olur öyle, sonuçta ailem dedim. Lakin artık öyle diyemiyorum. Tek taraflı fedakarlık ile yürümüyor hiçbir ilişki.

Bende aynı sizin gibi düşünüyorum. Bide üstüne git yat demeler felan. Aile haklı yerde savunulur bence. Haksiz yerde ancak "kusura bakma" denilir ve saygısız kardeşlere ayar verilir
Yani herşey sizde bitiyor güzel dille anlat bunda küsecek kızacak bır durum yok ama alınanda artık alınsın lütfen

Bence eşiniz haklı
Ve bu sürekli tekrarlanıyorsa çekilecek dert değil

Eşinizin ailesi aynı şekilde yapsa siz nasıl davranırsınız?
Empati yapın ve ona göre karar verin

Ben zaten davranışlarının doğru olduğunu düşünmüyorum. Sadece eşime, çok sık gelmiyorlar idare et diyorum. Gerçi kardeşim haftada bir gün bende kalır iş dolayısıyla. Ve her seferinde gecenin yarısında gelir. Ailem daha az gelir bana ama onlar da aynı.

Bide kardeslerinize bu rahatlıgı siz sunmussunuz gibi geldi
Tamam onlar düşüncesiz olabilir ama onları susturmak sizin elinizde
Sessiz olun cocuk uyuyo eşim uyuyo yatagınız hazır hadi yatın vs diyip yönlendirebilirdiniz

Ben böyle bir şey söylesem heralde benimle bir daha konuşmazlar. Rahat oldukları kadar alınganlar :)

Böyle bir şey söylersem bir daha evime gelmezler. Aşırı alıngan tipler. Açıkça konuşamıyorum bu yüzden. Arada kalıyorum sürekli.
ÜSlup var üslup var
Atıyorum alicim gelmeden bana bi mesaj at yiğeninle enişten uyudular ses olmasın dersen emin ol kimse yanlıs anlamaz
Hos yanlıs anlarlarsada anlasınlar bi zahmet senin evi pansiyon görüyorlar farkında değilsin sana değil gezmeye tozmaya geliyorlar

Kimin haklı olduğunu görmek için kendini bi eşinin bide ailenin yerine koy. Yani eşinin ailesi böyle yapsa hoşuna gitmezdi eminim. Tabi karşıdakide ailen gelmeyin diyemezsin ama en azından eşine onun haklı olduğunu söyleyip arayı idare edebilirsin tatlım. Bu çok yorucu olur elbette ama eşini kırma çünkü haklı olan o

Eşim de değişik. Yani ben ona hak versem ve bunu söylesem artık sürekli konuşma hakkını görür kendinde. Tecrübeliyim bu hususta. Eşim de cins. Hak veremem ama en azından çemkirmesem iyi olurdu.

Maalesef eşiniz haklı ki bu zamana dek idare etmiş üstelik. Kardeşleriniz de sizin sessizliğini kendilerine hak saymışlar. Bu arada kaç yaşlarındalar?
Size istedikleri saatte ve istedikleri şekilde gelip gitmeleri sadece onların rahat oluşlarından mı? Hani yaşları da küçükse belki ablaları olduğunuz ve rahatsızlığınızı belirtmesidiğiniz. İçin verdikleri rahatsızlığın farkında olmayabilirler.. Uygun bir. Şekilde belirtseniz..belki dikkat ederler

Abim 34 yaşında. Kardeşim 23. Öyle düşünmeyecek kadar küçük değiller. Konuşulmuyor onlarla. Annemle bugün başka bir konuda konuşurken "sen biraz rahat bir insansın. Bu iyi bir şey bazen. Ben çok yıpratıyorum kendimi" dedim diye ki tamamen iyi niyetli bir söylemdi o anki konuya göre. On kere "demek ben rahat bir insanım he" dedi. Buna bile alındı. Ne diyeyim ki onlara...

Yanı biraz gerçekçi olacam kusura bakmayın ama eşiniz o saatlere kadar onları bekliyosa bisey demeyip hatta kovmuyosa opun başınıza koyun bnce.kesinlikle eşiniz haklı tmm anne baba kardeş candır çigerdir ailendir ama bi yere kadar yani sınırı olmalı sizde farkındasınız durumun eşinize hak verin lutfen ve ailenizde y adam akilli gelin yada gelmeyin demelisiniz uygun dille bunun ayıbi yok.ayrica cocuk meselesine gelince bnce ayrım yapmayin oğlunuz haksizsa oglunuza yegeniniz haksizsa yeğeninize kizin bnce ikiside aynı bnm gozumde ikiside evlat et tirnak

Ben sadece çocuğunuzu ezdirdiginiz kısma takildim ne diyeyim annenizin gazıyla evladinizi ezdiriyorsunuz.
Kusura bakmayın ama yaptığınız en büyük yanlış size kendimden örnek vereyim annemde küçükken yeğenleri için bizi erdirir onlar memnun olsun diye bizi üzerdi ve simdi büyüdükçe o yüce anne kavramının ici benim için bos hiç bir bebek ezilmemeli lütfen bu konuda hassas olun ilerde evladiniz keske benim de annem olmasaydi beni de sevselerdi demesin inanin buyudukce zorlasiyor travma oluyor .eşinize de hak verdim kusura bakmayın da eşiniz gerçekten iyi bir şey demiyor yine burada görev size düşüyor

Ya ezdirmek değil tam olarak. Şöyle ki yeğenlerimin annesi vefat etti genç yaşta çok uzun zaman olmadı. Yeğenimin biri oğlumla yaşıt. Biz oraya gittiğimizde oyuncağını paylaşmak istemez yeğenim. Ona anlayış gösteririz zaten buruk vs diye. Oğlum aynı davranışı sergilediğinde "yazık onların annesi yok" der annem mesela..sonra bir kaos. Ben en sonunda oğlumu zorlarım vermesi için. Durum bu.

artik ailen esin ve cocugun. ve esin hakli. ben bu hatayi 3 sene yaptim simdi ise esime nekadar haksizlik ettigimi goruyorum. acik acik derdini anlatmazsan anlamaz insanlar. kendi evinde huzurlu olmalisin.

Ben çok sağlam duramıyorum aileme karşı. Çok düşkün olduğumdan değil, fazla korumacıyım onlara karşı. Eşime de öyleyim aslında ama ona patlıyorum en nihayetinde.

Ya ezdirmek değil tam olarak. Şöyle ki yeğenlerimin annesi vefat etti genç yaşta çok uzun zaman olmadı. Yeğenimin biri oğlumla yaşıt. Biz oraya gittiğimizde oyuncağını paylaşmak istemez yeğenim. Ona anlayış gösteririz zaten buruk vs diye. Oğlum aynı davranışı sergilediğinde "yazık onların annesi yok" der annem mesela..sonra bir kaos. Ben en sonunda oğlumu zorlarım vermesi için. Durum bu.

Annesini yitiren yeğeniniz ama yetim öksüz olan sizin oğlunuz...

Ben çok sağlam duramıyorum aileme karşı. Çok düşkün olduğumdan değil, fazla korumacıyım onlara karşı. Eşime de öyleyim aslında ama ona patlıyorum en nihayetinde.
durmalisin ama. kendi evladin icin ozellikle. gelecekte sana hesap sormasini istemiyorsan ozellikle...

Gelen yabanci degil kardesleriniz. Bi msj atarsiniz geldiginizde sessiz olun mutfaktan birseyler atistirip yatin saat gec oldu biz uyuyoruz diye. Ya da evden cikmadan uyarinizi yapin. Gec gelmeyin gelirseniz de dikkat edin biraz diye. Kardes yani bu niye cekiniyosunuz ki? Esiniz hakli ev sizin duzen sizin. Gelenin size gore sekil almasi lazim.

Keşke öyle diyebilsem. Kardeşim tabi ki, ben de isterim açıkça konuşmayı. Lakin neden bilmiyorum bu tür konularda oldukça rahat davranırken "aman yabancı mı kardeşimiz sonuçta" derken, söylediğim en ufak cümlede "e misafiriz biz bu nasıl konuşma" alınganlığı oluyor.

Yeğenleriniz için çok zor bir durum gerçekten ama sizce hayatta hep onlara karşı böyle mi olacak herkes? Sizin oğlunuzun annesi varken koruyucusu olmaması onun İçin sizce nasıl? En azından çocuğunuzu onlara karşı kararlarında serbest bıraksanız ?

Keşke öyle diyebilsem. Kardeşim tabi ki, ben de isterim açıkça konuşmayı. Lakin neden bilmiyorum bu tür konularda oldukça rahat davranırken "aman yabancı mı kardeşimiz sonuçta" derken, söylediğim en ufak cümlede "e misafiriz biz bu nasıl konuşma" alınganlığı oluyor.
O zaman misafirliklerini bilecekler.
Siz aslında ne olması gerektiğinin farkındasınız.

Merhaba hatunlar.
Ailem içeride, ben kendimi tuvalete kapattım konu açıyorum. Sorarlarsa kabız ettiniz beni diyeceğim. Ruhum kabız oldu gerçekten.

Arkadaşlar benim ailem biraz rahattır. En azından bana kıyasla rahatlar. Bir yere gittiklerinde her daim geç kalırlar. Kafalarına göre hareket ederler, pek umursamazlar karşısındaki ne düşünür diye. Bir de üstüne eleştirirler herkesi. En mükemmel onlar çünkü. Bu, ben bekarken de böyleydi evlendim hala böyle.

Velhasılı ailem bana uzak bir semtte oturuyorlar. Geldiklerinde kalırlar. Bugün öğlen hal hatır sormak için aradım. Bir iki saat sonra oradayız dediler. Güzel, gelsinler tabi de bir telefon açıp söyleseler. En azından ev uygun olur yemek yapılır. Yerinde duramayan oğlumla iki ayağım bir pabuca girmez. Hadi bu duruma alıştım. Bir iki saat diyorsa zaten en az 5 saat sonra gelirler. O yüzden rahattım. Hep de bir bahaneleri vardır gecikme için.

Iki erkek kardeşim var. Bana her geldiklerinde öyle yarım saat laf olsun diye oturur, bu tarafta ikamet eden kuzenlerle plan yaparlar. Burada yemek yiyip çıkarlar sadece. Ben deli gibi hazırlık yaparım, uğraşırım ama onlar gezerler. Hadi buna da alıştım. Kalacağız derler sonra gecenin bir yarısı vazgeçtik gideceğiz derler. Gece 1 den erken gelmezler eve. O da en iyi ihtimal. Eşim de ayıp olmasın diye bekler onları uyumaz. Hoş, en büyük ayıbı eşim ve benim evimize gelip gezmeye giden bir kez bile oturup muhabbet etmeyen, sadece yemek yemek ya da uyumak için evi kullanan kardeşlerim yapıyor ama işte...

Bugün eşim "ben gece ikiye kadar kardeşlerin geziyor diye oturup onları bekleyemem. Uyuyacağım bugün" dedi. Ses etmedim uyudu. Uyudu da bundan sonra olacaklar belli. Gecenin yarısında gürültüler eşliğinde gelecekler. Hadi sigara içelim oturalım ya da acıktık diyecekler. Çıkan seslerden eşim uyanacak, tık sesine uyanan oğlum huysuzluk edip kalkacak. Saatlerce onu uyutmaya çalışacağım. Muhtemelen her zaman olduğu gibi bir iki saat uykuyla sabah erkenden kalkan oğlumla birlikte harabeye dönen evi temizlemeye başlayacağım. Yani ailem bana geldiğinde bana düşen rol iş yapmak, iş yapmak ve yine iş yapmak. Muhabbet, oturup konuşmak hak getire.

Az önce eşim "ben sıkıldım bu durumdan artık. Bize geliyorlar ama bizde değiller. Yine gece 2de gelip kahkaha atıp çocuğu uyandıracak sonra gidecekler. Öğlene kadar uyuyor onlar rahat bu konuda. Biz düzeni olan insanlarız erken kalkıyoruz. Bu kadar saygısızlık olmaz vs" dedi. Her zaman olduğu gibi ailemi savundum. Sus git yat falan dedim.

Gerçekten objektif olamıyorum. Eşim haklı mı bu konuda. Peki ben ne yapmalı nasıl davranmalıyım? Zaten yeğenlerim, oğlum ve annem tüketti beni. Oğlumun oyuncağını paylaşmak istememesi, annemin sürekli onlar yetim, onlara yazık demesi, benim her daim arada kalmam. Oğlum ezilmesin diye çok uğraşıyorum ama gün sonunda ezilen, dışlanan yine oğlum oluyor. Vicdanım rahatsız olsa da annemin gazıyla "evet onlar yetim onların istedikleri olsun" diyorum en nihayetinde.

Lütfen okuyup objektif olarak yorumlar mısınız. Ailem mi anormal davranıyor, eşim mi abartıyor. Şimdiden teşekkürler.
Eşiniz hakli ayrıca neden ailenize söylemiyorsunuz durumu ses yapmayın vs.hani misafir sayılmaz bence anne baba kardesler
Sizin aileniz geliyor yükünu hafifletmelilerken zorlastiriyolar
Benim çocuklar uyurken çit çıkarmazlar çıkarana annem kızar yemeği bulasıgi felan beraber yaparız

Ama onlar misafir gibi degil ne yazik ki bir otelin bedava musterisi gibi takiliyorlar. Ki bence bu cumle hic de alinilacak bir cumle degil. Kardesimiz de bizi anlamayacaksa yani elin oglu esimiz nasil anlasin? Idare etmeleri lazim onlarin da. Bence sen herseyi goze alarak kibarca konus. Onlarin kirilmasina firsat verme sen kirildigini dile getir. Bana geliyorsunuz ama hep baskalariyla disardasiniz ben de sizi gormek istiyorum gec geliyorsunuz bebek huysuzlaniyor sonra falan de. Onlarin alinmaya firsati olmadan sen tribini yapistir gitsin :)

X