Eşim, kız kardeşine düğününde ne takmalı?

Doğru.
Görümceme bilezik takmıştık.

Kendi kardeşime iki halı, bir de yemek takımı almıştık.

Kimse bisey demeyecek olsa bir çeyrek alıp gitmek size dokunmayacak yani öyle mi?
Zaten kimsenin altında gözü yok takip gezen de yok ama düğün sonrası ev peşinatı falan oluyo o altınlar takılar
Elalem ne der diye takacaksanız bahanede varken bence gitmeyin bile

Şu konunun aranizda bu kadar uzaması bile üzücü

İyiki kardeşinin ne takıp takmadığını hesap etmemişsiniz.Sonuçta düğünü olacağı biliniyordu belirli bir bütçe ayarlayabilirdiniz ama mantığınıza göre eşinizin gitmesi bile lütuf sanırım böyle ilişkileri hiç anlamıyorum komşu getirip bana çeyrek takmışken bilemiyorum...

Bence hiç alakası yok insanın abisi ne takmış diye bakmazlar zaten abinin takacagi en hafifinden 20 gr lik bir bilezik ,öyle oyuncak gibi 8 ayarliklardan değil.
Zaten insan kardeşi için en güzelini en iyisini düşünür ben bu isten nasıl yırtarım heh buldum karım doğuruyor diyim ,bi de en sacmasindan iki nevresim alırım diyen biri ,bi de en hafif ne alınır ki diyen bir gelin düğüne gelmese de olur bana kalırsa..

Diğer mesajlarımı okumadınız herhalde. Görücü usulü geçen ay nişanlandı nisanda evleniyor. Bizde bebek alışverişi yaptığımızdan, ben çalışamadığımdan ve arada taşındığımızdan zor durumdayız. Yoksa ne lütufu. 38 değil 28 haftalık olsaydım bende giderdim zaten ama kısmet işte. Birde ben gerçekten bilmem ne takılır ne yapılır. Benim düğünümde darbeden dolayı iptal olduğundan kendimde göremedim o yüzden. Yoksa kardeşi, tabiki gidilecek takılacakt

Bekarken falan hic düğüne gitmedin mi gitmesen bile hiç mi lafı olmadı ben de gelenekçi biri değilim ama biliyorum, düğünün olmadı takı da mı takılmadı sana

Bilezik takılmazsa ayıp olur demişlerde. Kime ayıp olur niye ayıp olur anlamadım.
Benim kardeşime taktığımdan elaleme ne. Kendileri konusur kendileri dinler.
Bütçeniz neye uygunsa onu takın. Mesela ben bir bilekliği tercih ederdim.
Edit. Evladınız sağlıkla gelir inşallah

Ya ucuzundan bilezik ya da taksitle bir ev esyasini alabilirsiniz durumunuz yoksa kendinizi zora sokmaniza gerek yok kardes sonucta soyleyebilirsiniz benimde abimin dugunu var bende suan issizim gelinimizle kardes gibiyiz ona canimi bile veririm cok seviyorum bana kendisi birsey takma diyor ama ben abime para takcam az ya da cok kim ne derse desin onemsiz seyler bunlar onemli olan sevgi ve saygi.

Evet okumadım diğer yorumları.Bende 3,5 ayda evlendim bir abim hertürlü imkanı varken bana çöp almadı diğer abimde elinden gelenin çok çok fazlasını yaptı ben alınmıyorum ama annem çok üzülür hala eşimi onaylamadıkları için böyle oldu keyifleri bilir yani ne onların takmadıklarıyla ben zengin oldum ne fakir.Eşiminde kardeşinin düğününde işi yokmuş annesi birkaç ay sonra çeyrek vermiş evinde görmeye git demiş görümcemde o çeyreği saklayıp getirip düğünde abisine vermiş bunuda gördük yani.Komşuya ne yapılır akrabaya ne yapılır kardeşe ne yapılır diye düşünmeli insan.komşuna 100 lira takıp akrabana çeyrek takacaksan bu durumda kardeşe en az yarım altın takılır oda imkan yokken en az yani...

Bekarken falan hic düğüne gitmedin mi gitmesen bile hiç mi lafı olmadı ben de gelenekçi biri değilim ama biliyorum, düğünün olmadı takı da mı takılmadı sana

Hiç sorma.İnsanlar İstanbulda nikah dairesine bile gelmediler. 16 temmuzdaydı.Düğün zaten iptal oldu. Benim her iki tarafımda yurtdışında, onlar zaten uçaklar iptal diye gelmediler, sonra bir ara geldiklerinde teyzelerim falan tam taktı bana. Öyle teyzeden,dayıdan , haladan takı falan görmedim ben. Eşimin ailesindende gelemedik pardon deyip sonradan çeyrek gönderdiler. Sadece kayınvalidemin taktığı bileziklerim var başka yok. Bahtım işte. Bende hayatım boyunca 3 düğüne gittim. Hep kaçtım düğünden nişandan falan sevmiyorum diye . Belki ondan gelmemişlerdir belki de ilahi adalettir bilmiyorum

Bi de kim ne derse desin ayyyy ben hiç anlamam bu konulardan demek bana çok komik geliyor ..
Çoğumuz domestik,omzunda vatkalariyla gezen ,kapı önlerinde çekirdek çitleyen tipler değiliz ama kim kime ne takar biliyoruz yani
Uzaydan mi geldiniz mübarek,hiç mi etrafında düğün olmadi ,onu geçtim hiç mi kulağın kabarmadı ,anan baban da mi takmadı
Bu konu tamamen dur ben kendime yandaş bulayim amaaan nolcak canım hicbir şey takmasın desinler ,kendimi iyi hissedeyim tarzında açılmış bir konu
Konu sahibi siz fantom dik süpürge alın
60 lira

Ablacım sen de hiç ele karışmamışsın he, ömür boyu 3 düğüne gitmek nedir

Tabii ki de bilezik Siz kendi kız kardeşinize çeyrek takar mıydınız

ayy artık kk okumayı bırakcam sanırım ya. kadın ne takılmalı diye soruyor. yok nasıl ne takılmalı bilmezsiniz. yok ucuza kaçmaya çalışıyorsunuz falan filan. niye kimse haddini bilmeyip çocuk gibi konu sahibini azarlıyor. hemen hemen her konuda bu sekilde oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…