Doğru.Şu an bilezik alacak durumunuz yoksa elaleme karşı takmış görünmek için düşük ayarlı takı takmayın. Taksitle ödeyebileceğiniz bir eşyasını da alabilirsiniz, beyaz eşya, halı, perde gibi. Kardeş bu sonuçta el değil.
Sonuçta önemli olan kurdukları eve katkıda bulunmak ha altın olmuş ha eşya, en azından taksitle alınır zorlanılacaksaDoğru.
Görümceme bilezik takmıştık.
Kendi kardeşime iki halı, bir de yemek takımı almıştık.
Görümcem çok mütevazidir. Ununu elemiş eleğini asmış derler ya öyle bir insan. Parayla altınla falan işi olmaz ama maaaalasef ''ailede fettan- hesap kitaba kafası basan-ağzi da bol dedikodu yapan birileri varsa'' bu var tabi ki her ailede olduğu gibiBir arkadaş akrabalar ne der deyince hemen onun fişteklemeleri canlandı gözümde . Ama ev eşyası konusu çok mantıklıymış. Taksitle halledilebilir. Eşimin çekirdek aileside sakin uyumlu insanlar zaten, onaylarlar.Ben bunu kv ile konuşayım bir .
İyiki kardeşinin ne takıp takmadığını hesap etmemişsiniz.Sonuçta düğünü olacağı biliniyordu belirli bir bütçe ayarlayabilirdiniz ama mantığınıza göre eşinizin gitmesi bile lütuf sanırım böyle ilişkileri hiç anlamıyorum komşu getirip bana çeyrek takmışken bilemiyorum...Hanımlar merhaba. Eşimin kız kardeşi 8 Nisanda evleniyor. Ben o zaman 38 haftalık gebe olacağım için gidemeyeceğim,eşim yalnız gidecek çünkü düğün İstanbulda biz Mersindeyiz. Malumunuz bebek bekliyoruz, masraflarımız çoktan bizi aşmış durumda, ekonomik olarak fena durumdayız ama kardeşi sonuçta bir şey takmazsa da olmaz. İkimizde ne takılır, ne yapılır konularından hiç anlamıyoruz ve çıkamadık işin içinden. Ne takabiliriz? Yol gösterebilir misiniz?
Bence kardeşini arayıp 'shusui'nin kasilmalari var, doktor dogum baslayabilir su günlerde- uzansin evde hareket etmesin dedi. Bebek doğdu doğacak. Maalesef düğününe gelemem' diyebilir. Yalan da değil,38 haftalık bebek- eli kulağında.
Kardeşine bir ev eşyasını almak istediğini söyleyebilir,hatta ısrar edebilir. Süpürgedir, çamaşır makinasi,nevresim takımıdır falan, kardeş link gönderir , eşiniz de internetten 36 ay taksitle alır, olur biter.
Bazı şeyleri zorlaştırmanin alemi nedir ki?
Ayrıca siz daha iyi bilirsiniz onların aile yapısı nasıl? Düğünde böyle gözlerini belerterek hesap kitap yapan bir iğne tutucu görümce olur mu falan... Mesela benim ablamın düğününde (maalesef) iğne tutan baldız bendim, ama sıradakilerle sohbet etmekten hiç bakmadım bile kim ne takmis- ki baksam da tanimazdim kimseyi (ki bana ne?).
Yani böyle bir düğünse eger kimse birşey demez- elalem diye düşünmeye hiç gerek yok. Ama ailede fettan- hesap kitaba kafası basan-ağzi da bol dedikodu yapan birileri varsa ve siz laf söz olmasından korkuyorsaniz o zaman el mahkum, gidip bilezik takin, maksat 'dostlar alışverişte gorsun'
İyiki kardeşinin ne takıp takmadığını hesap etmemişsiniz.Sonuçta düğünü olacağı biliniyordu belirli bir bütçe ayarlayabilirdiniz ama mantığınıza göre eşinizin gitmesi bile lütuf sanırım böyle ilişkileri hiç anlamıyorum komşu getirip bana çeyrek takmışken bilemiyorum...
Diğer mesajlarımı okumadınız herhalde. Görücü usulü geçen ay nişanlandı nisanda evleniyor. Bizde bebek alışverişi yaptığımızdan, ben çalışamadığımdan ve arada taşındığımızdan zor durumdayız. Yoksa ne lütufu. 38 değil 28 haftalık olsaydım bende giderdim zaten ama kısmet işte. Birde ben gerçekten bilmem ne takılır ne yapılır. Benim düğünümde darbeden dolayı iptal olduğundan kendimde göremedim o yüzden. Yoksa kardeşi, tabiki gidilecek takılacakt
Evet okumadım diğer yorumları.Bende 3,5 ayda evlendim bir abim hertürlü imkanı varken bana çöp almadı diğer abimde elinden gelenin çok çok fazlasını yaptı ben alınmıyorum ama annem çok üzülür hala eşimi onaylamadıkları için böyle oldu keyifleri bilir yani ne onların takmadıklarıyla ben zengin oldum ne fakir.Eşiminde kardeşinin düğününde işi yokmuş annesi birkaç ay sonra çeyrek vermiş evinde görmeye git demiş görümcemde o çeyreği saklayıp getirip düğünde abisine vermiş bunuda gördük yani.Komşuya ne yapılır akrabaya ne yapılır kardeşe ne yapılır diye düşünmeli insan.komşuna 100 lira takıp akrabana çeyrek takacaksan bu durumda kardeşe en az yarım altın takılır oda imkan yokken en az yani...Diğer mesajlarımı okumadınız herhalde. Görücü usulü geçen ay nişanlandı nisanda evleniyor. Bizde bebek alışverişi yaptığımızdan, ben çalışamadığımdan ve arada taşındığımızdan zor durumdayız. Yoksa ne lütufu. 38 değil 28 haftalık olsaydım bende giderdim zaten ama kısmet işte. Birde ben gerçekten bilmem ne takılır ne yapılır. Benim düğünümde darbeden dolayı iptal olduğundan kendimde göremedim o yüzden. Yoksa kardeşi, tabiki gidilecek takılacakt
Bekarken falan hic düğüne gitmedin mi gitmesen bile hiç mi lafı olmadı ben de gelenekçi biri değilim ama biliyorum, düğünün olmadı takı da mı takılmadı sana
Ablacım sen de hiç ele karışmamışsın he, ömür boyu 3 düğüne gitmek nedirHiç sorma.İnsanlar İstanbulda nikah dairesine bile gelmediler. 16 temmuzdaydı.Düğün zaten iptal oldu. Benim her iki tarafımda yurtdışında, onlar zaten uçaklar iptal diye gelmediler, sonra bir ara geldiklerinde teyzelerim falan tam taktı bana. Öyle teyzeden,dayıdan , haladan takı falan görmedim ben. Eşimin ailesindende gelemedik pardon deyip sonradan çeyrek gönderdiler. Sadece kayınvalidemin taktığı bileziklerim var başka yok. Bahtım işte. Bende hayatım boyunca 3 düğüne gittim. Hep kaçtım düğünden nişandan falan sevmiyorum diye . Belki ondan gelmemişlerdir belki de ilahi adalettir bilmiyorum