BingoBi de kim ne derse desin ayyyy ben hiç anlamam bu konulardan demek bana çok komik geliyor ..
Çoğumuz domestik,omzunda vatkalariyla gezen ,kapı önlerinde çekirdek çitleyen tipler değiliz ama kim kime ne takar biliyoruz yani
Uzaydan mi geldiniz mübarek,hiç mi etrafında düğün olmadi ,onu geçtim hiç mi kulağın kabarmadı ,anan baban da mi takmadı
Bu konu tamamen dur ben kendime yandaş bulayim amaaan nolcak canım hicbir şey takmasın desinler ,kendimi iyi hissedeyim tarzında açılmış bir konu
Konu sahibi siz fantom dik süpürge alın
60 lira
Biraz eksik yazmışım :) kardeşi erkek. Eltim oluyor. ben ısrarla sordum kıza nikahı önce mi yapavaksınız sonra mı demedi hiçbir şey Kaynımda eşime dememiş. Ben okuldaydım. Eşimi aradı sabah 11.00 gibi nikah olacak abi diye. Eşimin boş günüydü o çıktı gitti. Ben okuldaydım. Bana deseydi kız 1 gün önce bile izin alırdım ama sakladı resmen. Salonda olacak ayy belkii önce yaparızz vs vs. Aradım konuşmadı bile :)) sonra mesaj yazdım cevap vermedi. Bende bileziği takmadım eşim kendi payına düşen 2000 tl lik bir şey taktıNasil nikaha çağırmadı?
Kiz dediginiz görümce dimi?
Görümcek abisini yani eşinizi niye extra çağırsın? Davetiye göndercek değil. Sizde abisinin eşi olarak baş köşe hakkınız var.
Ben galiba anlamadim...
Abim yok ama ailemde düğün dernek olunca erkenden gidiyorum misafirleri karşılamaya. Extra kimse çağırmadı
Iyi de dogum gunune hediye almiyorsunuz, gunluk kullanim icin degil yani. O yuzden bileklik ne alaka. Bilezik takmaniz gerekiyor. siz nerde yasiyorsunuz? Ananiz babaniz kardesleriniz ne takti size dugunde?Eşime telefonda 'Bilezik alınırmış canım' diyorum 'Son anda uçağı kaçırıp düğüne yetişemesem mi acaba' diyorAltın bileklik mantıklıymış. Günlükte kullanabilir hem. Kolye takmıyor pek. Tesettürlü olduğu için hoşlanmıyor kıyafet üzerinde olmasından. Bileklik oluyorsa mantıklı şu an için. O da sonuçta bebeğin masraflarını biliyor, takılmaz herhalde
Biraz eksik yazmışım :) kardeşi erkek. Eltim oluyor. ben ısrarla sordum kıza nikahı önce mi yapavaksınız sonra mı demedi hiçbir şey Kaynımda eşime dememiş. Ben okuldaydım. Eşimi aradı sabah 11.00 gibi nikah olacak abi diye. Eşimin boş günüydü o çıktı gitti. Ben okuldaydım. Bana deseydi kız 1 gün önce bile izin alırdım ama sakladı resmen. Salonda olacak ayy belkii önce yaparızz vs vs. Aradım konuşmadı bile :)) sonra mesaj yazdım cevap vermedi. Bende bileziği takmadım eşim kendi payına düşen 2000 tl lik bir şey taktı
sadece geline yeterli bence konu sahibi zengin değilEn az Bilezik tabiki de. Oyle ucuz, ince hediyelik bilezik degil tabiki. Damata da yarim. Kardes/yegen/dayi/teyze vb en az bilezik takar zaten. Bunu bilmemeniz bi garip
Katiliyorum bizede hediyelik bilezik takanlar oldu goruntu var ama ses yok derler ya o hesap. Bozdursak tamamen zarar.. Ceyrekler bile daha iyi para ediyorgörümcem bana hediyelik bilezik takmıştı 3 yıl evvel400 tl almış .
onun yerine yarım taksa daha iyiymiş.. ama gösteriş işte adı bilezik taktı oldu
sizde yarım takabilirsiniz yada bütceniz dahilinde hediye bilezik . yada şık bir kolye
aşağısı olmaz gibi ayıp olur.
Kardeşe bilezik. Çocuk falan olablr. Sonuçta kardeşi dün karar vermemitr herlde. Önceden bilip parayı kenara koymalıydınız. Abi olarak bilezik ben kardeşlerimnkini şimdiden hesap ediyrm. Küçk olmalarına rağmenHanımlar merhaba. Eşimin kız kardeşi 8 Nisanda evleniyor. Ben o zaman 38 haftalık gebe olacağım için gidemeyeceğim,eşim yalnız gidecek çünkü düğün İstanbulda biz Mersindeyiz. Malumunuz bebek bekliyoruz, masraflarımız çoktan bizi aşmış durumda, ekonomik olarak fena durumdayız ama kardeşi sonuçta bir şey takmazsa da olmaz. İkimizde ne takılır, ne yapılır konularından hiç anlamıyoruz ve çıkamadık işin içinden. Ne takabiliriz? Yol gösterebilir misiniz?
Orası öyle, takı gösteriş diye değil kardeşin masraflarına katkı olsun diye takılır. Ama orta halli biri de kardeşine çeyrek götürmez yani, sanki önemsemez gibi. Gerçekten imkan olmasa amenna ama konu sahibi o kadar da kötü durumda değil dönemsel maddi sıkıntıları var sadece. Daha önce de yazdım bilezik şart değilse de en azından evinin büyük eşyasından biri taksitle alınır kardeşe, çamaşır bulaşık makinesi halı perde gibi, mesela bunda da gücümüz kardeşime mikser almaya yetiyor denmez.Bu işlerin kanunmuş gibi yapılmasına karşıyım ben. Yok ondan aşağısı olmaz, başka türlüsü kurtarmaz falan...
Durumunuz neye yeterse onu takarsınız. Önemli olan insanlık. Karşı taraf adamsa anlar halinizi, üstelemez zaten. Bir de etraf ne derciler var... Oldu, elalem konuşmasın, dedikodusunu yapmasın diye ölün gerekirse ama en pahalısını yapın, bu mu yani? Bana göre bunlar boş hesaplar, aile olmak biraz da kardeşin halinden anlamayı gerektirir. Evlenecek kişi ben olsam, sıkışık durumdaki kardeşimin borçla harçla, sıkıntıya girerek aldığı bileziği alıp takmaya içim elvermezdi.
Velhasılı, yapabildiğiniz kadar yapın.