Eşim, kız kardeşine düğününde ne takmalı?

Biraz bir şeylerden kısıp bilezik takmalı tabii ki. Hiç mi kenarınızda paranız falan yok. Daha azı yakışık almaz bunu zaten eşinizin ailesi de söyler eşinize herkes de söyler burada sormanızın amacı daha düşük birşey de taksak olur mu acaba diye bir yanıt almak sanırım ama sizin kardeşiniz evlense herhalde bir cumhuriyet takmazsınız.

ben ablam icin biriktiriyorum uzun zamandir.
aynisini nisanlima dedim ve kaynim icin biriktirmeye basladik.
toplamda ablama 3 tane 20 gramlik burma ve 5 büyük altin takicam.
bence kardese bilezikten alti olmaz. en az 20 gramlik takilir

14ayar hediyelik bilezik diyin kuyumcuya gösterir.Anlatmışsınız durumu herkes elalem ne der demiş .Halbuki 1tam altın taksan hem yatırımlık asla değer kaybetmez hem de sizi çok sarsmaz.Ama elalem bilezik takmamış demesine siz 14ayar bilezik takın.İlerde satamicak elinde kalacak ama elalemin ağzı kapancak.Bizde aynısını takmıştık aynı maddi sebeplerle. Kimseye laf anlatamazsın canım

Gram altinin yarimi cikmisya ondan dermisim
Simd kardese de ceyrek falan takilmaz. Ya tam altin ya bilezik.

Ne 8 ne de 14 ayar bilezik takilmz verdiğin paraya yazik . Bozdurmazlar asiri zarar ederler . Bütçenize gire 22 ayar 8 10 grm arasi alabilirsiniz en kötüsü ... daha aşağı olan grm da var ama adi bilezik olur işçilik vs derken yine dusuge satılır .. 10 gram altin takin plaka seklinde bari ..

Bence kardeşini arayıp 'shusui'nin kasilmalari var, doktor dogum baslayabilir su günlerde- uzansin evde hareket etmesin dedi. Bebek doğdu doğacak. Maalesef düğününe gelemem' diyebilir. Yalan da değil,38 haftalık bebek- eli kulağında.
Kardeşine bir ev eşyasını almak istediğini söyleyebilir,hatta ısrar edebilir. Süpürgedir, çamaşır makinasi,nevresim takımıdır falan, kardeş link gönderir , eşiniz de internetten 36 ay taksitle alır, olur biter.
Bazı şeyleri zorlaştırmanin alemi nedir ki?
Ayrıca siz daha iyi bilirsiniz onların aile yapısı nasıl? Düğünde böyle gözlerini belerterek hesap kitap yapan bir iğne tutucu görümce olur mu falan... Mesela benim ablamın düğününde (maalesef) iğne tutan baldız bendim, ama sıradakilerle sohbet etmekten hiç bakmadım bile kim ne takmis- ki baksam da tanimazdim kimseyi (ki bana ne?).
Yani böyle bir düğünse eger kimse birşey demez- elalem diye düşünmeye hiç gerek yok. Ama ailede fettan- hesap kitaba kafası basan-ağzi da bol dedikodu yapan birileri varsa ve siz laf söz olmasından korkuyorsaniz o zaman el mahkum, gidip bilezik takin, maksat 'dostlar alışverişte gorsun'

Ben sahsen kardesim darda oldugu zaman ne ondan bilezik beklerim nede altin ve fazla para..Bizim millette "sunun altinda olmaz. Bu kadar olmali.." felan diye laflar cok gezer de. Ama ben kardesimin ailesinden kistigi parayla alinan bilezigi takmak bile istemem. Su anda elinizden ne geliyorsa onu yapin. Sonra isterseniz daha üstüne birsey eklerseniz.

ben bu tarz şeylerin elalem ne der den çok,evlenecek kişiye,yardım olarak takıldığını düşünüyorum.

o kalabalıkta,kim ne taktı görülmeyecek ama,siz taktığınız şeyle,yeni evlenenlere,katkıda bulunacaksınız.8 ayar

bilezik,bileklik,çok ta yakın olmayan kişilere takılır.kardeşe bilezikten aşağısı olmaz.hem de satınca değeri

düşmeyecek,bileziklerden olmalı ki,yeni evlenen çift ileride satıp,yatırım yapabilsinler.

iki kardesimden de once bir evlendim. konut kredimiz vardi zor geciniyorduk. ben bilezik almak istedim önce abime. abim bunu duymus kizdi bana sacmalama ne bilezigi diye. sanirim iki kucuk altin almistim hem geline hem abime. kizkardesim evlenirken de kizkardesim huyumu biliyor sakin bisi alma dedi hatta bizim takacagimiz altini bile o almaya kalkti. sanirim ona da çeyrek takmistik iki tane . eskiden bilezik diye bir sart vardi sanki ama simdi durumuna göre bence. anons falan yapilmiyor artik düğünlerde zaten genelde. aradaki iliskiye beklentiye bağlı.

Görümcem çok mütevazidir. Ununu elemiş eleğini asmış derler ya öyle bir insan. Parayla altınla falan işi olmaz ama maaaalasef ''ailede fettan- hesap kitaba kafası basan-ağzi da bol dedikodu yapan birileri varsa'' bu var tabi ki her ailede olduğu gibi Bir arkadaş akrabalar ne der deyince hemen onun fişteklemeleri canlandı gözümde . Ama ev eşyası konusu çok mantıklıymış. Taksitle halledilebilir. Eşimin çekirdek aileside sakin uyumlu insanlar zaten, onaylarlar.Ben bunu kv ile konuşayım bir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…