Eşim, kız kardeşine düğününde ne takmalı?

Hanımlar merhaba. Eşimin kız kardeşi 8 Nisanda evleniyor. Ben o zaman 38 haftalık gebe olacağım için gidemeyeceğim,eşim yalnız gidecek çünkü düğün İstanbulda biz Mersindeyiz. Malumunuz bebek bekliyoruz, masraflarımız çoktan bizi aşmış durumda, ekonomik olarak fena durumdayız ama kardeşi sonuçta bir şey takmazsa da olmaz. İkimizde ne takılır, ne yapılır konularından hiç anlamıyoruz ve çıkamadık işin içinden. Ne takabiliriz? Yol gösterebilir misiniz?
Kardese takılacaksa borc hatc edılır yınede bılezık takılır en yakınınız bu asagısı ayıptır ve gucune gider .

Kardeşin çocuğu olsa en az tam takılır.
Düğününde ne takacağım diye sormak çok saçma geldi bana.
Gelinin abisi olacak bir de.
Yani sen bilemedin de esin de mi demedi şunu bunu takmak gerek diye.
Bazı arkadaşlara katılıyorum.

8 ayar nedir yahu cöp ne 14 ayara para veririm nede 8 ayara... alcaksaniz 24 ayar altin alin.
ondan asaga takcaksan ceyrek takin daha iyi bozarken daha cok para ediyor...
8 ayae kardese takamaga utanirdim...
24 ayar ne ki? O burma bilezikler 22 ayar olmuyor mu?
24 ayar saf külçe altın diye biliyorum.
Altınla hiç ilgim yok ama bilgim bu kadar. görünce merak ettim :KK70:

Çocuğundan kısıp takı yapmaya çalışmayın harç borç bende hamileyim bisürü masraf yeterince borç oluyor zaten durum neyi elveriyorsa o takılmalı düşüncesindeyim

bence besi bir yerde uygun olur ama maddi durumunuz da sıkıntılıysa guzel bir bilezik olabilir orta karar. ama duz altın olmaz yani bence

ben ablam icin biriktiriyorum uzun zamandir.
aynisini nisanlima dedim ve kaynim icin biriktirmeye basladik.
toplamda ablama 3 tane 20 gramlik burma ve 5 büyük altin takicam.
bence kardese bilezikten alti olmaz. en az 20 gramlik takilir
beni de kardeşin kabul etsene.kimse bir şey takmadı tek çocuğum çünkü

Durumunuz neye yetiyorsa onu alın çeyrek yarım tam ...bilezikten aşağı olmaz diyenleri anlamadım 20 gr bilezik 3 bin en az gücünüz varsa alırsınız tabi yoksa maddi durumunuza göre abim çeyrek taktı bana gücü ona yetiyordu çünkü

Uygun olani bilezik bence de kalinligi durumunuza kalmis ama. Yani bu tarz seyler de bir kere yapiliyor. Zaman gecer parasi kazanilir kat ve kat ama adi unutulmaz.

Sizin bileziginiz varsa eşinize borç olarak verin taksin. Durumunuz düzelince size geri alip versin. Ben oyle yapardım esim de geri verirdi. Yani sanırım verirdi:KK53:

Bilezik elbette
Bir şekilde borç da olsa takılır,kardeş bu.
Görümceniz için
"Bebeğin masraflarını biliyor,sorun etmez" demeniz de ilginç.
O ayrı o ayrı,bi kez olan bişey.
Bebeğin masrafları bu kadar zorluyorsa gösteriş için olan o bebek masraflarından biraz kısmayı deneyebilirsiniz.

Bi de kim ne derse desin ayyyy ben hiç anlamam bu konulardan demek bana çok komik geliyor ..
Çoğumuz domestik,omzunda vatkalariyla gezen ,kapı önlerinde çekirdek çitleyen tipler değiliz ama kim kime ne takar biliyoruz yani :KK14:
Uzaydan mi geldiniz mübarek,hiç mi etrafında düğün olmadi ,onu geçtim hiç mi kulağın kabarmadı ,anan baban da mi takmadı :işsiz:
Bu konu tamamen dur ben kendime yandaş bulayim amaaan nolcak canım hicbir şey takmasın desinler ,kendimi iyi hissedeyim tarzında açılmış bir konu :kahve:
Konu sahibi siz fantom dik süpürge alın
60 lira :KK69:
Aramizda hicbir samimiyet yok ama cok kanim kaynadi ancak bu kadar guzel yazilir, yanimda olsaniz kucaklar operdim :KK36:

7 ayliktan sinra seyahat engeli var zaten hamilelerde. Esiniz de ikiniz adina bilezik ya da cunhuriyet altini taksa daha uygun olur. Ceyrek altin kardese takilirsa pek olmaz.

Benim eşim ben çalışıyorum maaşım var diye bir bilezik kendi takacaktı bir de bana bilezik bana aldıracaktı:)) bi evden iki bilezik olmazdı dimi kızlarr. Çünkü ben gıcık olduğumdan hatıra olsun diye künye aldım :) sonra kız bana yanlış bir şey yaptı nikaha çağırmadı hayırlı olsun mesajıma cevap bile vermedi bende sinirlendim eşime o haketmiyor bunu sen kendi hediyeni ver dedim. Künyeyi almış bulundum saatlerimin önüne takıyorum:) sizce doğru mu yapmışım

Benim eşim ben çalışıyorum maaşım var diye bir bilezik kendi takacaktı bir de bana bilezik bana aldıracaktı:)) bi evden iki bilezik olmazdı dimi kızlarr. Çünkü ben gıcık olduğumdan hatıra olsun diye künye aldım :) sonra kız bana yanlış bir şey yaptı nikaha çağırmadı hayırlı olsun mesajıma cevap bile vermedi bende sinirlendim eşime o haketmiyor bunu sen kendi hediyeni ver dedim. Künyeyi almış bulundum saatlerimin önüne takıyorum:) sizce doğru mu yapmışım

Nasil nikaha çağırmadı?
Kiz dediginiz görümce dimi?
Görümcek abisini yani eşinizi niye extra çağırsın? Davetiye göndercek değil. Sizde abisinin eşi olarak baş köşe hakkınız var.

Ben galiba anlamadim...

Abim yok ama ailemde düğün dernek olunca erkenden gidiyorum misafirleri karşılamaya. Extra kimse çağırmadı

X