- 28 Şubat 2017
- 7.983
- 22.330
-
- Konu Sahibi sarilimoncuk
Konu sahibi keşke cips kızartmayı çok yeseydin de bunları yemeseydin kız o nasıl menü okurken yok artık diye diye okudum gerçekten seni tek bitiren kahve yani çikolata mı ? Gerçekten mi ? Nolur kendine ne yaptığının farkına var3 tabak yemeği yerseniz tabi ki 18 kilo alırsınızŞu yedikleriniz sadece düz şekerden ibaret tatlı, tost, reçel, şeker, çikolata, meyve suyu, limonata üstüne 3 tabak makarna ... bence diyeti falan boşverin önce sağlıklı ve düzgün şekilde yemeye geçin. İnsan neden 3 tabak makarna yer Psikolojik probleminiz yok bana kalırsa, dümdüz obursunuz
Bebişim bizzat annemin kullandığı bir iğne ismini verdim özelden soran arkadaşlara. Reklam olmasın diye yazmadım. Endokrine gidip tamamen tirodie vs. baktırmak fayda var.burdan bulunsanız biz de faydalansak..
Ya alirsin 1 kilo 2 kilo 18 kilo çok ciddi bir rakamBen yoga yapiyordum, kilo almisim.
Bu çok sayıda yemek değil. Aşırı şekerli şeyler yiyorsunuz. Görünürde kilo yapar ama içten içe daha neler yapmıştır bunları yemek. Çikolata en masumu bu arada. Suçlayıp durmuşsunuz masumu :/İnsanın kendinden memnun olmaması kısmında haklısınız. Sanırım hayatımdaki tek sorun bu. Tek sorunu daha da sorun Halime getiriyorum belki de taktığım için.
Spor + su konusunda sorunum yok. Yeterli.
Sabah mutlaka Tost + reçel genelde meyve suyu
Arada kahve yanında 2 kare çikolata yemem gerekirken maalesef 60 g karenin tamamını mesela.
Sonrasında akşam yemeği normal sma gece mutlaka makarna mantı yanında ev yapımı olsa bişe şekerli komposto yada limonata
Aralarda yine bolca kahve + çikolata. Cips kızartma vs çok yemem. Kahve yanı çikolata beni bitiriyor daha çok. Mesela dün akşam yemekten sonra magnolia yedik eşimle. Ben önce 1 palet dido üstüne cips fıstık bir kase ve 3 kase magnolia yedim. Genel anlamıyla sürekli çeşitli değil de benzer yiyeceklerden çok sayıda yiyorum. Mesela akşam yemeğinde 3 tabak makarna. Yada 3 tabak tavuklu pilav gibi.
Bu çok sayıda yemek değil. Aşırı şekerli şeyler yiyorsunuz. Görünürde kilo yapar ama içten içe daha neler yapmıştır bunları yemek. Çikolata en masumu bu arada. Suçlayıp durmuşsunuz masumu :/
Muhtemelen hizli yediğiniz icin doydugunuzu idrak edemeden 3.tabaga geciyorsunuz. Biraz daha yavas yerseniz porsiyonlariniz azalir. Beyin, midenin doydugunu 20dk da algiliyormusİnsanın kendinden memnun olmaması kısmında haklısınız. Sanırım hayatımdaki tek sorun bu. Tek sorunu daha da sorun Halime getiriyorum belki de taktığım için.
Arada kahve yanında 2 kare çikolata yemem gerekirken maalesef 60 g karenin tamamını mesela.
Sonrasında akşam yemeği normal sma gece mutlaka makarna mantı yanında ev yapımı olsa bişe şekerli komposto yada limonata
Aralarda yine bolca kahve + çikolata. Cips kızartma vs çok yemem. Kahve yanı çikolata beni bitiriyor daha çok. Mesela dün akşam yemekten sonra magnolia yedik eşimle. Ben önce 1 palet dido üstüne cips fıstık bir kase ve 3 kase magnolia yedim. Genel anlamıyla sürekli çeşitli değil de benzer yiyeceklerden çok sayıda yiyorum. Mesela akşam yemeğinde 3 tabak makarna. Yada 3 tabak tavuklu pilav gibi.
Fit seksi misin bilmiyorum da şu cümlen ne kadar boş bir insan olduğunu gosteriyor zaten. İspat edecek kadar mi ozguvensizsin sahigayet fitim ve sexiyim bunu doğrulayacak hem burada hem instagramda arkadaşım olan biri dilersen sana yardımcı olur
Ya alirsin 1 kilo 2 kilo 18 kilo çok ciddi bir rakam
7bin kalorinin 1 kilo olduğunu düşünürsek bide günlük harcadiğimiz haric 7 bin kalori alacak
Saçmalamışsınız. Ayrıca 1.67 boyunda 88 kilo birini ameliyat mamaliyat etmezler.Bütün kilolular linçleyecek ama ameliyat olun kelepçe ya da balon her neyse gerçekten sizi kıracaksam özür dilerim ama kilolu insan bende sevmiyorum yani genciz güzeliZ bu yaşlarda bedenine saygı duymayan insanla işim olmaz yani 20li 30lu yaşlarda sexi fit olmak varken neden top gibi olayım bence ameliyat olun
Ablacım yazık günah bu ne damarların mumbar dolmasına dönecek yakında. Hiç sağlıklı şeyler yemiyosun ki, normal miktarlarda da yemiyosunn yatıp kalkıp spor yapsan da düzelmez bununla. Senin acilen beslenmeni düzenlemen lazımİnsanın kendinden memnun olmaması kısmında haklısınız. Sanırım hayatımdaki tek sorun bu. Tek sorunu daha da sorun Halime getiriyorum belki de taktığım için.
Yalnız yorum yaptıktan sonra canım çekti kahve ve çikolata keyfi yapıyorumKatılıyorum komik yahuu, sankim konu sahibesi şahane besleniyor da tek nazar boncuğu çikolata kaldı , yazık gramını yazmış2 kare yerine 60grcık yiyormuş. 3 magnolia, 3 tabak makarna yedikten sonra gariban 60gr çikolatanın 300 kaloriciği ancak çerez olarak kalır
Özel değilse boy ve kilonuz kaç belki abartıyorsunuz2 ayda 18 kilo aldım. Öncesinde de zayıfım diyemem ama balık etliydim. Ben rahatsızdım ama o mutluydu. Giydiğim ettiğim yakışıyordu. Eşim rahatsız değildi. Cinselliğimiz gerçekten sorunsuz. Sonuçta ne olursa olsun yıllardır sevdiği etkilendiği bir kadın var karşısında. Şuan bu durumdan rahatsız ama bu cinsellik kısmını etkilemedi. O bir anda çok kilo alsa benimde bir anda etkilenmem düşmez sanırım. Ama bir gerçek var ki bu böyle devam ederse cinselliğimiz etkilenecek. Sadece kısa süre olduğu için hala etkilenmemiş olabilir.
Çevremdeki herkes gibi sizde duygusal temelli olduğunu düşünüyorsunuz. Teşekkür ederim.
Bu konuda ben de benzer süreçlerden bir dönem geçtim ve Doreen Virtue'nin " Duygusal Açlık" kitabını okuduktan sonra kendimi ve konuyu iyice kavradim. Bu konuyla alakalı herhangi bir insan ya da psikoloğun dahi bizi anlayabileceginden daha detaylı yazılmış. Bu konunun ana sorunu duygularımızın renklerini aslında bilmiyor ve tarif edemiyor oluşumuz. Bu kitap o kadar harika ki sayesinde kendimi yeniden tanıdım. Yeme ataklarım kesildi ve beraberinde IF sistemine de başlayarak kilo vermeye başladım. Ama diyetlerden de önemlisi bizim psikolojimizi keşfetmemiz. Kitabı okuyunca görüyorsunuz ki bu herkes için geçerli bir ruh hali. Fiziği normal gözüküp geceleri arada cips yemek isteyenin nedeni farklıyken, sadece çikolata yiyenin aslında farklıymış. Bu insan olmanın getirdiği şeylerden biri ve aslında çoğu kişi farklı açılardan bu sorunları yaşıyor. Sadece kendilerini normal olarak adlandirmaları kişileri normal yapmıyor. Bu nedenle bu kitabi mutlaka okumanızı tavsiye ederim.Herkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.
Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.
Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.
Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.
2 ayda 18 kilo da epey fazla. Bu arada ani bir kayıp, taşınma, ciddi bir değişim falan yaşadınız mı? Eğer bunlar olmadan aniden yemek yemeye başladıysanız ya anlatamadiginiz başka bir stres kaynağınız var ya da hormonlarınızda bir sorun var ve acil doktora gorunmelisiniz.2 ayda 18 kilo aldım. Öncesinde de zayıfım diyemem ama balık etliydim. Ben rahatsızdım ama o mutluydu. Giydiğim ettiğim yakışıyordu. Eşim rahatsız değildi. Cinselliğimiz gerçekten sorunsuz. Sonuçta ne olursa olsun yıllardır sevdiği etkilendiği bir kadın var karşısında. Şuan bu durumdan rahatsız ama bu cinsellik kısmını etkilemedi. O bir anda çok kilo alsa benimde bir anda etkilenmem düşmez sanırım. Ama bir gerçek var ki bu böyle devam ederse cinselliğimiz etkilenecek. Sadece kısa süre olduğu için hala etkilenmemiş olabilir.
Çevremdeki herkes gibi sizde duygusal temelli olduğunu düşünüyorsunuz. Teşekkür ederim.
Abartmayın kadın 150 kilo değil normal 88 kiloyla gayet pozisyon değiştirebilir bence88 kg ile cinsellik nasıl normal oluyor. Misyonerden başka pozisyona geçemezsiniz haliyle. Kucakta vs hayal..olsa da zorlama olur. Yanımda annem gibisin derken biraz kırıcı olmuş,onun haricinde soylediklerinde problem yok. Ameliyat önerenler olmuş,asla tavsiye etmem,88 kg diyet ve spor ile verilir.