Eşim kilolarımdan rahatsız olduğunu dile getirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu sahibi keşke cips kızartmayı çok yeseydin de bunları yemeseydin kız o nasıl menü okurken yok artık diye diye okudum gerçekten seni tek bitiren kahve yani çikolata mı ? Gerçekten mi ? Nolur kendine ne yaptığının farkına var

canım yardımı olur mu bilmiyorum ama ben günde en az 8 öğün yemek yiyen bi insandım, ve üstelik ben gece çalışıyorum sürekli acıkıyordum.

aralıklı oruç yaptım ama öyle 2 öğün 2 ara değil keisinlikle o da uygun değil aralıklı oruca, direkt günde 2 ana öğün olarak yapacaksın. 15-20 gün iradene göre 2 ana öğünden sonra TEK ÖĞÜNE düşeceksin. kilon fazla olduğu için daha hızlı kilo verirsin. ve inan mesele akşam 5 te yemek kesmek değil önemli olan SÜREYE uymak. eğer vücudunu 24 saate yakın aç bırakırsan yağ yıkman hızlanacak ve inan bana açlıktan ÖLMÜYORSUN. çünkü ben bun yaparak 71 kilodan 61 kiloya düştüm. üstelik sadece 1,5 ayda ve kilom çok fazla olmamasına rağmen verdim.

Ve inan bana bende senin gibi aşırı yemek düşkünüyüm. dün mesele tamı tamına 8 kere yemek yedim. bugün mesela sadece 1 kere yiyip dengelicem kendimi. bende zevkine yemek yiyen bi insan olarak seni çok iyi anlıyorum.

ama sen daha hızlı kilo verirsin, o yüzden takın vazgeçme!

Bu çok sayıda yemek değil. Aşırı şekerli şeyler yiyorsunuz. Görünürde kilo yapar ama içten içe daha neler yapmıştır bunları yemek. Çikolata en masumu bu arada. Suçlayıp durmuşsunuz masumu :/

Katılıyorum komik yahuu, sankim konu sahibesi şahane besleniyor da tek nazar boncuğu çikolata kaldı , yazık gramını yazmış 2 kare yerine 60grcık yiyormuş. 3 magnolia, 3 tabak makarna yedikten sonra gariban 60gr çikolatanın 300 kaloriciği ancak çerez olarak kalır

Muhtemelen hizli yediğiniz icin doydugunuzu idrak edemeden 3.tabaga geciyorsunuz. Biraz daha yavas yerseniz porsiyonlariniz azalir. Beyin, midenin doydugunu 20dk da algiliyormus

2 ayda 18 kilo almışsınız. Diyetten önce gidip tahlillerinizi yaptırın. Normal bir kilo alımı değil bu.
Kilonuz böyle annemle dolaşıyorum gibi diyecek kadar mı ya hiç de değil. Dönülmeyecek bir noktada da değilsiniz. tahlillerinizi yaptırın, tiroidlere baktırın, Psikiyatriste gidin.

Ayrıca kilolu insanların gayet güzel cinsel hayatları olabiliyor arkadaşlar. Neye şaşırdınız ben de size şaşırdım şu an

gayet fitim ve sexiyim bunu doğrulayacak hem burada hem instagramda arkadaşım olan biri dilersen sana yardımcı olur
Fit seksi misin bilmiyorum da şu cümlen ne kadar boş bir insan olduğunu gosteriyor zaten. İspat edecek kadar mi ozguvensizsin sahi

Ayrica ben saldirmiyorum, saldiran ve insanlara cirkin yakıştırmalar yapan senin seviyende bir cevap veriyorum. Niye bu kadar icerledin ki

Vucudunla ilgili memnun olmadigin seyler var ve bunu senin zittin olan aşırı kilolu insanlara böyle kaba tabirler kullanarak golgeleyemezsin.

Bide allaskina şu arkadaşın her kimse yazsın bana bakim anlatsin nasil fit ve seksi oldugunu

Ya alirsin 1 kilo 2 kilo 18 kilo çok ciddi bir rakam
7bin kalorinin 1 kilo olduğunu düşünürsek bide günlük harcadiğimiz haric 7 bin kalori alacak

18 fazla ama yediklerini okuyunca şasirmadim. Sporda iştahi acildikça makarnaya tatliya koşmuş ve porsiyonlar zaten uçuk.

Saçmalamışsınız. Ayrıca 1.67 boyunda 88 kilo birini ameliyat mamaliyat etmezler.
Sizin de sağlıksız bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor.

Ablacım yazık günah bu ne damarların mumbar dolmasına dönecek yakında. Hiç sağlıklı şeyler yemiyosun ki, normal miktarlarda da yemiyosunn yatıp kalkıp spor yapsan da düzelmez bununla. Senin acilen beslenmeni düzenlemen lazım

Yalnız yorum yaptıktan sonra canım çekti kahve ve çikolata keyfi yapıyorum

Kardeşim sende insülin direnci olabilir mi? Ben kan tahlili yaptırmıştım, şekere yatkınlığım varmış insülin direnci çıktı. (annemde var şeker) Doktor ilaç vermişti. İştahımı kesti, sonra spora başladım. Acaba bir doktora gidip de kan tahlili yaptırsan mı?

Özel değilse boy ve kilonuz kaç belki abartıyorsunuz

Bu konuda ben de benzer süreçlerden bir dönem geçtim ve Doreen Virtue'nin " Duygusal Açlık" kitabını okuduktan sonra kendimi ve konuyu iyice kavradim. Bu konuyla alakalı herhangi bir insan ya da psikoloğun dahi bizi anlayabileceginden daha detaylı yazılmış. Bu konunun ana sorunu duygularımızın renklerini aslında bilmiyor ve tarif edemiyor oluşumuz. Bu kitap o kadar harika ki sayesinde kendimi yeniden tanıdım. Yeme ataklarım kesildi ve beraberinde IF sistemine de başlayarak kilo vermeye başladım. Ama diyetlerden de önemlisi bizim psikolojimizi keşfetmemiz. Kitabı okuyunca görüyorsunuz ki bu herkes için geçerli bir ruh hali. Fiziği normal gözüküp geceleri arada cips yemek isteyenin nedeni farklıyken, sadece çikolata yiyenin aslında farklıymış. Bu insan olmanın getirdiği şeylerden biri ve aslında çoğu kişi farklı açılardan bu sorunları yaşıyor. Sadece kendilerini normal olarak adlandirmaları kişileri normal yapmıyor. Bu nedenle bu kitabi mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

2 ayda 18 kilo da epey fazla. Bu arada ani bir kayıp, taşınma, ciddi bir değişim falan yaşadınız mı? Eğer bunlar olmadan aniden yemek yemeye başladıysanız ya anlatamadiginiz başka bir stres kaynağınız var ya da hormonlarınızda bir sorun var ve acil doktora gorunmelisiniz.

Abartmayın kadın 150 kilo değil normal 88 kiloyla gayet pozisyon değiştirebilir bence

Bir anda alınan 18 kilo vücuda 50 kilo almışsınız etkisi yaratır. Çünkü o kadar hızlı kiloyu ancak karbonhidrat olarak alırsınız. O yüzden 88 kilo olsanız bile muhtemelen çok daha fazla gözüküyorsunuz. Eşinizin rahatsız olmasını ve söylediklerini hiç anormal bulmadım. Daha yumuşak konuşsa harekete geçmeyeceğinizi o da biliyordur belki.
Yeme-içme konularıyla uzun yıllardır ilgileniyorum. Kilo verme tavsiyelerini kilolu insanlardan alamazsınız. Zayıf insanların yeme-içme şeklini gözlemleyin. Çok yediklerini iddia etseler de porsiyonları küçüktür mesela. Öncelikle porsiyonları küçültün. Ben aralıklı orucu yaşam şekli haline getirmenin çok işe yaradığını gördüm üstelik bilerek yapmamıştım ama bir dönem hayat tarzım nedeniyle bildiğiniz aralıklı oruç şeklinde besleniyordum ve bir tartıldım kısa sürede 7 kilo gitmişti. Üstelik zaten zayıf biriyim sizde etkisi çok daha fazla olur. Ama yaşam şeklinizi bilmiyorum yoğun çalışan biriyseniz aralıklı orucu yapamayabilirsiniz. O yüzden ilk etapta kahvaltıda mesela mutlaka yumurta,peynir bulundurun. Yanında yeşilçay için. Menemen,krep,patates kızartması falan bunlardan uzak durun. Hem iştah açarlar hem de full karbonhidrat. Yumurta peynir ise tok tutar üstelik protein ağırlıklı. Bence öğlen yemeği olayını kaldırın. Üç öğün beslenmek uydurmacadan başka bir şey değil. Bizler fiziksel ağırlıklı işlerde çalışmıyoruz. Vücudumuzun üç öğüne ihtiyacı yok. Böyle ard arda beslenince vücut daha önceki öğünü yakamadan ekstra kalori ekliyoruz. Onun yerine öğlen kahve-çay yanında sayıyla kuruyemiş(asla tabak tabak değil) ya da kurutulmuş meyveler, kendi hazırladığınız sağlıklı barlar falan tüketip geçin. Çayınızda şeker kullanmayın. Küçük bir detay gibi gelebilir ama şeker ciddi iştah açıyor. Tatlıya düşkün biriyseniz kahvaltıda tahin-pekmez yiyin ama tabii ki ölçülü bir şekilde. Akşamları ise evde ne varsa ne pişirirseniz yiyin öyle az yağlı tavuk göğsü yanında salata gibi klişe diyet cümleleriyle uğraşmayın. Ama akşam yemeğin yanında ekmek tüketmeyin. Mutlaka ayran yoğurt ya da salata üçlüsünden biri olsun. Bir tabak dışına çıkmayın ikinci tabağı eklemeyin. Her öğün sonrası beklemeden dişinizi fırçalayın. Ağızda kalan yemek tadı da iştahı açıyor. Dişinizi fırçalarsanız yemek faslı bitti sinyali beyne daha kolay gidiyor bence. Zaten spor falan yapıyormuşsunuz bu çok olumlu bir şey. Ketçap,mayonez gibi soslardan paketli gıdalardan uzak durun asla evde bulundurmayın. Canınız çok abur cubur istediyse evde kendiniz kek yapın inanın daha iyi. Hem bir süre sonra yapmaya üşeneceksiniz hem de katkı maddesi girmeyecek vücudunuza. Özetleyecek olursam; protein ağırlıklı beslen, öğünlerinin arasında uzun aralıklar olsun öğlen yemeğini kaldır, paketli gıda tüketme, yemek sonrası hemen dişlerini fırçala. Ve en önemlisi sürekli yemek düşünmeyin. Sağlıklı beslenmeyi de düşünmeyin. Diyet listeleri, zayıflama öyküleri okumayın. Bunlar bile size yemek yemeyi çağrıştırır ters teper. Hiç olmuyorsa yemeği unutturacak bir hobi edinin. Söylediğim şeyleri birkaç hafta uygulayınca zaten alışacaksınız. Artık hep öyle beslenmek isteyeceksiniz çünkü rutin hale gelecek. Son olarak, bir yere giderken yürüme ihtimaliniz varsa yürüyün. Örneğin yürürseniz 30 dk sürecek bir yere arabayla 7 dakika sürecek bile olsa yürüyün. Hareket etmeyi de yaşam tarzı haline getirin. Belli bir süre sonra normal kilonuza dönünce artık tatlı yeseniz bile tabak tabak değil normal ölçüde yemeye başlayacaksınız çünkü vücut alışacak. Sağlıklı beslenmeyi sağlıksız besinler üzerinde bile uygulamaya başlayacaksınız otomatik şekilde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…