Eşim kilolarımdan rahatsız olduğunu dile getirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Çok teşekkürler çok farklı bir tavsiye mutlaka araştıracağım.

Neoskola diye bir platform var, bir sürü konuda uzmanlardan seminer alabiliyorsunuz. “Kilo verme psikolojisi” diye de bir eğitim var. Çok çok tavsiye ediyorum.

Ama 2 ayda 18 kilo çok anormal geldi bana. Bi endokrin veya dahiliyeye gidip kan verin, irade mirade derken tiroid problemi çıkabilir altından.

Super annaneeee ay su 50 yi goremedim ben yeminle 55-56-57 cikip cikip iniyorum hayatim
Boyu cok diyet yapmadim ama cidden zor bence kilo vermekhepinizi tebrik ediyorum

Tabii ki artık yüzümü gören hamile sanıyor. Öyle bir şişlik oldu. Yürürken zorlanıyorum mesela.

Super annaneeee ay su 50 yi goremedim ben yeminle 55-56-57 cikip cikip iniyorum hayatim
Boyu cok diyet yapmadim ama cidden zor bence kilo vermekhepinizi tebrik ediyorum
Şu anda 52.5 oldum hala çok dikkat ediyorum,yaz tatili sebeb bunada,ben ki 2 senede almıştım bu kiloyuda malum menapozda var.
Elbette kolay değil ama direnç göstermek lazım verirkende.
Tabii ki artık yüzümü gören hamile sanıyor. Öyle bir şişlik oldu. Yürürken zorlanıyorum mesela.
Bakın ödemer için detoks suları var onları için gün boyunca,ciddi şekilde ödem attırıyor,kabak yiyin onunda etkisi çok fazla.

İşte şaşırdığım konu bu 2 aydır hayatım daha öncede olduğu gibi gayet yolunda. Belki de bu yüzden iradesiz olduğumu kabul etmek istiyorum. Bilirsiniz bizleri genelde şükretmek üzerine yetiştirdi büyükler. Ailesel sorun yok evlilikte meslekte kariyerde maddiyatta sorun yok. Sanki bu durumda bu yemeleri psikolojik yapıyor olmak bana nankörlük gibi geliyor. Neyin var kendine gel diyorum. Verilen nimetlere şükretmiyor gibi hissediyor ve bence psikolojik değil irade zayıflığı diyorum.
Ama burada söylenilenler üzerine kiloyu takmış olmam bile buna sebep olmuş olabilir. Bu konunun üstüne gideceğim. Taktıkça daha da dibe battım.

Hiç üzülmedim söylediklerinize. Bence de haklı. Söylediği her şeye hak verdim. En doğal hakkı.

Bide sadece gerçekten tek derdimiz dış görünüşmü eski şişman olarak merak ettim bunu ben

eğer yeterli proteini almadan kasdan kaybederek verirseniz çökme sarkma olabiliyor verdiğim 40 kg 6 ay içinde olmasına rağmen asla sarkma çökme çatlak falan olmadı bende yağ oranım yüzde 46 iken yüzde 25 e düştü. yağ yakarken kas kazanmak şart. profosyonel destek almak gerekiyor yani.

Bazi insanlar tikanmiyor. Eşim de biraksa tikanmaz, mesela tatli ustune yemek yiyebilir ben yemek oncesi tatlilar yesem tikanir yemegi bitiremem.

Kilo almamak için sofradan biraz aç kalkiyor bazen tam doymuyor bilerek. Bir de aralikli oruç tutar devamli boyle kilosunu sabir tutuyor.

Canan Karatay olabilir.
Yıllar önce burada Karatay diyeti yapanların bir konusu vardı. Ben de katılmıştım. Bibibella yoldaşı da görürdüm, az konu okumadık.
Neyse demem o ki ara öğün falan yapmadan, ekmeği pilavı, kızartmayı çıkartarak, günde 2 öğün yedim. Akşam 6'dan sonra bir şey yemedim. Bir de Leslie yaptım, Youtube'dan bir sürü spor videoları buldum. Ama yaptım ama yapamadım, yerde yuvarlandım, düştüm, yarısını yaptım derken bir baktım ki 25 kilo vermişim.
Ara öğünleri bekledikçe aklım fikrim yemeğe kayardı. Canan Karatay bu konuda haklı.

Allah Allah.
Ama Cirilla Hanım, kadın diyor ki dido, cips, çerez yedim. Üstüne de 3 kase magnolia yedim. Hiç mi doyma hissi yaşamaz ki yani?

İşin ilginç tarafı ölçüm yaptırdım kızımın gittiği bir merkez vardı,benim korkum kas kaybı varmıdır diye düşünüyordum.
Sonuç 1 tık daha süper çıktı,kayıp olmadı neyseki,yağ oarnıda 24 fian çıktı.
Yediklerime hep dikkat ettim,arada kaçamaklar oluyordu tabi,sarkma dedim ama öyle göze batan bir şey olmadı .
Savaşmıştım kendimle 66 ile başladım,7 ayda 16 kilo gitti.

Bak konu sahibesi öncelikle kiloya değil, düzgün şekilde yemeye odaklan. reçel üstüne meyve suyu nasil olur aklım almıyor, o kadar şekerden tiksinir insan. Kalori sayma appi indir, 1500kaloride tut mesela. Öğlende ben et yerim, yanına biraz karbonhidrat yerim, salata yerim. Sen de tost most reçel tatlı onları toptan unut gitsin. Salata, yoğurt, et, tam tahıldan karbonhidratlar bunları ye. İlk günlerde appten yardım al, bu şekilde sağlıklı miktarın ne kadar olduğu az çok kafanda oturur. Makarna yiyebilirsin ama 1 öğün 1 porsiyon ye, 100gr 150kalori civarı bildiğim kadarıyla. Makarna + 5 kofte + salata 500kalori civari yapar, mis gibi oglen yemegi. Kahvaltıda biraz peynir ye, domates alatalık zeytin ye, 1 dilim ekmeğin üstüne de bir kahvaltılık sür oldu bitti. Çikolata da arada yiyebilirsin ama oturup 1 paketi yeme, 100kalorilik bir miktar ye öğleden sonra ara öğün olarak mesela.
Oturup 3 tabak makarna üstüne tatlı falan yeme dümdüz şeker koması şeklinde bir hayat yaşıyorsun. Bir miktar sağlıklı ve düzgün beslen, sonra git diyet yap öyle zayıfla. Bu kadar çöp şeyi yiyip neden şişmanladım nasıl yazabiliyorsun hayret

Ben böyle laflarla bir anda gaza gelemiyorum. Ben zihniyetim değişmezse bir anda başlar yine bırakırım diye düşünüyor asıl soruna odaklanmaya çalışıyorum.
Çünkü benimki birkaç kiloluk mesele değil. 2 ayda 18 kilo alabilecek bir potansiyelim var neticede. Ben sorunu çözmeliyim.

Bibicanım sen kiloluykende çok güzel bir kadındın,şimdide öylesin
Sağol hanımım ben zaten güzel olayım diye olmadım ameliyat belim ve belli hastaliklarim için oldum yoksa kadinların kadinlara ettiğini kilo konusunda erkekler yapmiyor ben esimle tanıştığimda hem ondan büyük hemde 100+ kiloydum şimdi bu adam neden benle birlikteydi süs bebeği gibi olup 2 muhabbet edemese benimle birlikte olurmuydu. Ama insanlara oyle bi empozw ettiler ki 36 beden kadinlara balik etli der oldular

Çerii öyle deme,ben bir ara ekmek arasına reçel döküp yiyordum sonra dur dedim kendime başardımda .

Karatay gerçekten işe yarayan beslenme şekli ama benim dediğim doktor Yavuz Yörükoğlu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…