- 2 Ağustos 2018
- 2.722
- 7.353
-
- Konu Sahibi sarilimoncuk
Cevaplariniz ne kadar kibar, ne kadar harika bir kisiliginiz var, esiniz bence ne kadar sansli oldugunu bilseydi biraz daha dikkatli konusurdu. Bende de yeme bozuklugu var. Eve meyve dolduruyorum ulasilabilir yerlere. Cips cikolata kuruyemis almiyorum, kuruyemis faydali ama az yenirse, ben kendimi durduramadigim icin o tur seyler almiyorum. Bazen tuz krizi oluyor. O durumda gece yarisi gidip yemek yapmak tikinmak yerine az kalorili hazir corbalardan iciyorum bazen, ama bu da acil durum cozumu, yani kendinize hakim olabiliyorsaniz hic yememek daha iyi tabi. Ama o tur yeme ataklari icin evinizde az kalorili cozumler bulundurun. Ben genelde tartilmiyorum cunku beni olumsuz etkiliyor. O yuzden kilomu bilmiyorum ama tahminim 60-65 arasi. Boyum da 1.63. Gecen senelerde daha zayifken insanlar bana cok daha iyi davraniyordu, iltifat ediyordu. daha genc ve daha guzel gorunuyoruz zayiflayinca.
Ben eşinizi kötü niyetli bulmadım. Sizi sarsmaya çalışmış. Çünkü defalarca normal söylemiş.
Ben de kısa süre önceye kadar kilolu sayılırdım. Ay iki gün diyet üç gün ye. Sonra hayatım mahvoldu stresten çok kilo verdim. Orası ayrı.
Ama çok sevilirdim, işim vardı, sevgilim vardı yani siz gibiydim. Yeme bozukluğu her zaman çocukluk travmasından olmaz. Mesela bence ben her şey aşırı yolundayken ekstra mutlu olacak bi şey arıyor ya da boş durmaya tahammül edemediğimden yemekle o boşluğu dolduruyordum gibi. Bünyeniz her şeye alışmış tepki vermiyor da olabilir. Haftada 4 spor yerine 2 reformer pilates tavsiye ediyorum.
Diyeti de bi unutup salın. Artık ne ne zaman kilo yapar biliyorsunuz, kontrol edin sadece.
Mesela ben gece yemek yiyeyim kilo almam. Çünkü gündüz yiyemem. Kahvaltı sevmem, öğlen acıkmam ama başkası alır gibi. Siz de bi kendinizi dinleyin sonra ufak değişiklikler yapın. Gerçekçi olun kaç kilo vermelisiniz, ayda ne kadar verilir, yerleşik kilo zor gider, bazı aylar durur. Sonuçta 20 kiloyu beş yılda aldıysanız beş ayda veremezsiniz. Ama en azından almayı durdurabilirsiniz. Psikolog ya da yaşam koçu (zayıflama koçu değil) iyi fikir olabilir.
Çok haklısınız. 100 kilo olmasam da bu kilom boyuma göre 28 yaşındaki daha doğurmamış bşr kadın için çok fazla. Anne olsam alsam onun bile bir sebebi var. Bu tamamen bir daha görmeyecekmişim gibi yememin sonucu. Bomboş bir şey yani.Anneler 100 kilo mu oluyor? Yani forumda ne zaman kilo konusu açilsa konuyu aça üye +100 kilo değilse kilolu değilsin deniliyor.
Turkiye boy ortalamasi belli 160-165 bu boya 80-90 yeterince kilolu zaten. Bana gore 70te kilolu ama tercih meselesi.
Obezitede 1. Ülkeyiz, gozumuz alistigi için ve hatta cogu kişi kendisi de kilolu oldugu için +100 olmadikca kilolu değilsin algisi oluşturuyor ama oyle degil.
"Kendi kusursuz mu?" diye oklari eşe yoneltmek yerine motive etmek lazim kilo vermesi için. Konu sahibi eşini kilolu buluyorsa o da eşini motive etsin saglikli saglikli fit enerjik yaşasinlar işte
Konu sahibi ertelediginiz psikolog işini bence artik ertelemeyin.
Genel bir sağlık taramasından geçtikten sonra psikolojik destek de almanız lazım, siz direkt iradesizlik olarak görmüşsünüz ama düzenli spor yapmanıza rağmen 2 ayda 18 kilo almanın altında ya fiziksel bir sağlık sorunu vardır veya psikolojik.
Yemenizin aşırı olduğunu düşünüyorsunuz, bu kadar yemenin altında yatan bir sebep vardır mutlaka, illa eşle veya aileyle bir sorun olması gerekmez, insanın kendinden memnun olmaması bile yemek yeme isteğini tetikleyebilir bence.
Sizce mahsuru yoksa günlük neler yiyorsunuz mesela? Paketli hazır gıdalar, abur cubur, sağlıksız yağlar var mı beslenmenizde?
Kilonuza ve hareketlilik durumunuza göre günlük su tüketiminizi hesapladınız mı?
Her gün ortalama kaç litre su içiyorsunuz?
Diyetler sürekli sürdülebilir olmadığı için devam edemiyoruz ve tekrar kilo alıyoruz. Yemem lazım dedikçe de aklımoza yemek geliyor. Diyet yapmayın beslenme alışkanlıklarınızı değiiştirin. Ben bir dönem normal halime göre ciddi kilo almıştım. Ve hiç diyet yepmadan aşırı zayıflamıştım hatta. Ve hiçbirşeyi kısmadan. Sadece porsiyonlarımı yavaş yavaş küçülterek. Birrden bire değil yavaş yavaş, küçülttüm ve midem de küçüldü sanırım. Bir de d vitamininiz düşükse ne yaparsanız yapım nerdeyse hiç kilo veremiyor insan. Mutlaka kontrol ettirin. Ayrıca bazı ufak ayrıntılar da çok etkili. Mesela yemeğe başlarken mutlaka ilk lokma protein olsun. Bu ciddi fark yaratıyor. Yemeğe başlamadan önce ağzınıza bir parça peynir atmak, veya bir kaşık, yoğurt ve et varsa önce mutlaka etle başlamak gibi. Et yerken yanında salata veua sebze yemek gibi. Yani yanyana gelmemesi gereken şeyşere dikkat etmek gibi detaylar da çok, etkili. Boşverin diyetleri sağlıklı beslenin yeter. Tabi ki ara sıra da ödüllendirin kendinizi. Biraz da yürüyüş ekleyebilirseniz hayatınıza o kilolar da gider allahın izniyle. Bir de bir kan testi var, mesela sizin diyet yapsrken domates çok tüketiyorsunuz diyelim ama aslında domates size kilo, aldıran birşey olabilir. O kan testinden de yaptırabilirsiniz. Ve en önemli şeyi söyleyeyim, kilio veremiyorum dedikçe vücut bunu emir gibi algılıyor. Beyin tüm organlata bu, sinyali gönderiyor. İki adım dahi yürüseniz kalori yaktıktığınızı düşünün hergün kilo veriyorum modunda olun. Size saçma gelebilir ancak neye odaklanırsak o çoğalıyorHerkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.
Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.
Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.
Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.
En son hatirladigim 30 mu 35 kilo mu neydin. Isminin altinda kilon boyun vs vardi. Bu da pek fit seksi kategorisinde değil yalnizBütün kilolular linçleyecek ama ameliyat olun kelepçe ya da balon her neyse gerçekten sizi kıracaksam özür dilerim ama kilolu insan bende sevmiyorum yani genciz güzeliZ bu yaşlarda bedenine saygı duymayan insanla işim olmaz yani 20li 30lu yaşlarda sexi fit olmak varken neden top gibi olayım bence ameliyat olun
Bence kocanın toplum takıntısı var..
Begenmese cinsillik de azalirdi yahut biterdi aranızda..
Toplum için yaşayan,başarılı olma eğilimi haddinden yüksek olan,her yaptığının kusursuz olması gerektiğine inan bir kocan varsa yetersizlik hissi yüzünden böyle olabilirsin.
Adam manken gibi ancak kadın değil.
Özetle kocan kendi ozdegerini yükseltmek,etrafındakilerin beğenisini kazanmak, olumsuz yorumlardan da kurtulmak için zayiflamani istiyor.
Yoksa kalkıp kimse karısına yanımda annem gibi görünüyorsun demez.
Toplum : Gorunusle,parayla,yapılan meslekle,kullanılan araçla,kişilerin fiziksel özellikleriyle bir yer verir bireye.Bu sizin durumunuzda karısının güzelliğiyle yahut cirkinligiyle vucut bulmuş.
Nasıl çok kazanan bir yoneticinin nispeten ucuz bir arac,takım,parfüm vs . kullanmasını yadirgiyorsa bu toplum,esinizin de yanında kilolu bir kadın görmesini yadirgiyor bu toplum.
En azından esiniz böyle dusunuyor bence.
Doğru değil ama hayat böyle.
Yani seni seviyorum ama yanıma yakismiyorsunun özeti bu.
Toplum..Var olmak,yer bulmak.
2 ayda 18 kilonun sebebi belli oldu napıosun arkadaşım sen :)ah mutlaka Tost + reçel genelde meyve suyu
Arada kahve yanında 2 kare çikolata yemem gerekirken maalesef 60 g karenin tamamını mesela.
Sonrasında akşam yemeği normal sma gece mutlaka makarna mantı yanında ev yapımı olsa bişe şekerli komposto yada limonata
Aralarda yine bolca kahve + çikolata. Cips kızartma vs çok yemem. Kahve yanı çikolata beni bitiriyor daha çok. Mesela dün akşam yemekten sonra magnolia yedik eşimle. Ben önce 1 palet dido üstüne cips fıstık bir kase ve 3 kase magnolia yedim. Genel anlamıyla sürekli çeşitli değil de benzer yiyeceklerden çok sayıda yiyorum. Mesela akşam yemeğinde 3 tabak makarna. Yada 3 tabak tavuklu pilav gibi.
İyi mide fesatı geçirmiyorsunuz bu yediklernizle.İnsanın kendinden memnun olmaması kısmında haklısınız. Sanırım hayatımdaki tek sorun bu. Tek sorunu daha da sorun Halime getiriyorum belki de taktığım için.
Spor + su konusunda sorunum yok. Yeterli.
Sabah mutlaka Tost + reçel genelde meyve suyu
Arada kahve yanında 2 kare çikolata yemem gerekirken maalesef 60 g karenin tamamını mesela.
Sonrasında akşam yemeği normal sma gece mutlaka makarna mantı yanında ev yapımı olsa bişe şekerli komposto yada limonata
Aralarda yine bolca kahve + çikolata. Cips kızartma vs çok yemem. Kahve yanı çikolata beni bitiriyor daha çok. Mesela dün akşam yemekten sonra magnolia yedik eşimle. Ben önce 1 palet dido üstüne cips fıstık bir kase ve 3 kase magnolia yedim. Genel anlamıyla sürekli çeşitli değil de benzer yiyeceklerden çok sayıda yiyorum. Mesela akşam yemeğinde 3 tabak makarna. Yada 3 tabak tavuklu pilav gibi.
Bir psikoloğa gidip sormaniz lazim bunu biz nereden bilelim. Malesef fazla kilo yaş katıyor insana. Belki kilo takıntısı vardır. Bir yakinımla daha 10 yasındaydi kilolusun diye dalga gecip durmuslardı o hep yemege dustü hic veremedi mesela.Herkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.
Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.
Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.
Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.
İnsanın kendinden memnun olmaması kısmında haklısınız. Sanırım hayatımdaki tek sorun bu. Tek sorunu daha da sorun Halime getiriyorum belki de taktığım için.
Spor + su konusunda sorunum yok. Yeterli.
Sabah mutlaka Tost + reçel genelde meyve suyu
Yanlış hatırlıyorsun boyumla kilom gayet orantılı hatta balık etli olmak için kilo almak bile aklımdan geçmişti gözüme daha sexi geldikleri için burada birinin yanlışını söyleyince hemen ama sende şöylesin tipi liseli saldırısından vazgeçin bence kendime göre gayet fitim ve sexiyim bunu doğrulayacak hem burada hem instagramda arkadaşım olan biri dilersen sana yardımcı olurEn son hatirladigim 30 mu 35 kilo mu neydin. Isminin altinda kilon boyun vs vardi. Bu da pek fit seksi kategorisinde değil yalnizmillet topsa sende cubuk krakersin hemde içi boş olandan