- 16 Mayıs 2022
- 843
- 930
-
- Konu Sahibi sarilimoncuk
Sorun yemeklerde olmadığı için diyet önermeyeceğim, hipnoterapi demeyebilirsin. Düzenli olarak oto hipnoz demeyebilirsin veya en azından subliminal dinleyebilirsin. Sürekli olumlama yap, kendini tutamayıp yendiğinde bile şimdi yedim ama çok iyi gidiyorum diye kendini onurlandır ve asla suçlu hissetme. Full olumlama subliminal hipnoz yardımcı olabilir benceHerkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.
Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.
Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.
Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.
2 ayda spor salonunada giderek 18 kilo nasıl aldınız ben ona şaşırdım
Kiloyla yaşlılığın ne alakası var yahu?
Tutayım kendimi dedim, tutamadım.
Eşiniz değil, siz önemlisiniz.
Kendinizden memnun değilseniz ilk olarak gözünüze hitap edecek şeyler yapın.
Saç, makyaj, bakım, giyim kuşam vb şeylerle dış görünüşe çekidüzen verin.
Bu size şevk verecektir, ardından kilonuzdan ‘eğer’ rahatsızsanız o yönelik çalışmalar yapın.
Diyet değil, sizdeki sıkıntıyı kendiniz bulabilirsiniz ancak.
Kesmek yerine yer değiştirme uygulayın.
Gece 2 de acıkıyorsanız en basiti yoğurt yiyin, bir şeyler için.
Sonra su içmeye dönüştürün, olmadı mı beyaz lebleli.
Geldi mi o atak, sakı çiğneyin, çok mu geldi, ısıracaksınız kocaman bir tane canınızın istediğini, tadını alacak ağanızda 5 dk oyalanacaksınız.
Gerisi gelmeyecek.
Bu iş sizde biter, eş dost için zayıflanmaz.
Yaşlı durmanızı hala ama hala anlayamadım.
Evet anladım sizi inanın.Ama bence esin soylemesi ile baskalarinin soylemesi ayni olmuyor. Ben yemek konusunda cok mizmiz bir insanim, stresli donemlerde direkt 5-6 kilo veririm ve yuzum coker, kiyafetlerim uzerime yakismamaya baslar. En yakin arkadasim ne bu halin yine ne giysen emanet gibi durmaya baslamis der, tamam yemeye calisiyorum derim guleriz, ama esim bu uslupla dese hosuma gitmez. Bilemiyorum anlatabildim mi.
Çok aşırımı yediniz o 2 ayda.Birde gitmeseydim düşünün. Normal bir yemek yemedim. Durduramadım kendimi. Diyetisyene gidince normalde 1 günde neler yiyorsunuz yazın derler ya. İnanın yazmaya kalksam yazamam şuan.
Herkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.
Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.
Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.
Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.
Kilolu insan da yaş farkediyor gerçekten de.Kiloyla yaşlılığın ne alakası var yahu?
Bu size şevk verecektir, ardından kilonuzdan ‘eğer’ rahatsızsanız o yönelik çalışmalar yapın.
Geldi mi o atak, sakı çiğneyin, çok mu geldi, ısıracaksınız kocaman bir tane canınızın istediğini, tadını alacak ağanızda 5 dk oyalanacaksınız.
Gerisi gelmeyecek.
Ama kilo veren insanlar 10-20 yas genclesiyor bencede kiloKiloyla yaşlılığın ne alakası var yahu?
Gerisi gelmeyecek.
Ya bu cokSanıyorum yasak psikolojisi o yasak bu yasak diyet yapacaksın derken daha da uzaklaştım. Hiçte saçma değil inanın.
Bak buna katılıyorum bir arkadaşım var 3 çocuğu var 40 kilo halinden hiç memnun değil ama yiyemiyorYemeyi seviyorsun insan sevdiği birşeyi yapmak ister seninkide bu
Yatağa yattığında yemek düşünüyorsan kilo veremiyorsun
Zayıf insanlara bakarsan yemek yemek onlar için ihtiyaç
Bizim için zevk anam zevk