Eşim kilolarımdan rahatsız olduğunu dile getirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ama bence esin soylemesi ile baskalarinin soylemesi ayni olmuyor. Ben yemek konusunda cok mizmiz bir insanim, stresli donemlerde direkt 5-6 kilo veririm ve yuzum coker, kiyafetlerim uzerime yakismamaya baslar. En yakin arkadasim ne bu halin yine ne giysen emanet gibi durmaya baslamis der, tamam yemeye calisiyorum derim guleriz, ama esim bu uslupla dese hosuma gitmez. Bilemiyorum anlatabildim mi.

Cevaplariniz ne kadar kibar, ne kadar harika bir kisiliginiz var, esiniz bence ne kadar sansli oldugunu bilseydi biraz daha dikkatli konusurdu. Bende de yeme bozuklugu var. Eve meyve dolduruyorum ulasilabilir yerlere. Cips cikolata kuruyemis almiyorum, kuruyemis faydali ama az yenirse, ben kendimi durduramadigim icin o tur seyler almiyorum. Bazen tuz krizi oluyor. O durumda gece yarisi gidip yemek yapmak tikinmak yerine az kalorili hazir corbalardan iciyorum bazen, ama bu da acil durum cozumu, yani kendinize hakim olabiliyorsaniz hic yememek daha iyi tabi. Ama o tur yeme ataklari icin evinizde az kalorili cozumler bulundurun. Ben genelde tartilmiyorum cunku beni olumsuz etkiliyor. O yuzden kilomu bilmiyorum ama tahminim 60-65 arasi. Boyum da 1.63. Gecen senelerde daha zayifken insanlar bana cok daha iyi davraniyordu, iltifat ediyordu. daha genc ve daha guzel gorunuyoruz zayiflayinca.

Ben eşinizi kötü niyetli bulmadım. Sizi sarsmaya çalışmış. Çünkü defalarca normal söylemiş.
Ben de kısa süre önceye kadar kilolu sayılırdım. Ay iki gün diyet üç gün ye. Sonra hayatım mahvoldu stresten çok kilo verdim. Orası ayrı.
Ama çok sevilirdim, işim vardı, sevgilim vardı yani siz gibiydim. Yeme bozukluğu her zaman çocukluk travmasından olmaz. Mesela bence ben her şey aşırı yolundayken ekstra mutlu olacak bi şey arıyor ya da boş durmaya tahammül edemediğimden yemekle o boşluğu dolduruyordum gibi. Bünyeniz her şeye alışmış tepki vermiyor da olabilir. Haftada 4 spor yerine 2 reformer pilates tavsiye ediyorum.
Diyeti de bi unutup salın. Artık ne ne zaman kilo yapar biliyorsunuz, kontrol edin sadece.
Mesela ben gece yemek yiyeyim kilo almam. Çünkü gündüz yiyemem. Kahvaltı sevmem, öğlen acıkmam ama başkası alır gibi. Siz de bi kendinizi dinleyin sonra ufak değişiklikler yapın. Gerçekçi olun kaç kilo vermelisiniz, ayda ne kadar verilir, yerleşik kilo zor gider, bazı aylar durur. Sonuçta 20 kiloyu beş yılda aldıysanız beş ayda veremezsiniz. Ama en azından almayı durdurabilirsiniz. Psikolog ya da yaşam koçu (zayıflama koçu değil) iyi fikir olabilir.

Eşiniz biraz abartmamış mı ben de 100 kilosunuz falan sandım. Tamam fazla kilonuz vardır ama annem gibi falan kendi fiziği kusursuz mu mesela

Anneler 100 kilo mu oluyor? Yani forumda ne zaman kilo konusu açilsa konuyu aça üye +100 kilo değilse kilolu değilsin deniliyor.
Turkiye boy ortalamasi belli 160-165 bu boya 80-90 yeterince kilolu zaten. Bana gore 70te kilolu ama tercih meselesi.

Obezitede 1. Ülkeyiz, gozumuz alistigi için ve hatta cogu kişi kendisi de kilolu oldugu için +100 olmadikca kilolu değilsin algisi oluşturuyor ama oyle degil.
"Kendi kusursuz mu?" diye oklari eşe yoneltmek yerine motive etmek lazim kilo vermesi için. Konu sahibi eşini kilolu buluyorsa o da eşini motive etsin saglikli saglikli fit enerjik yaşasinlar işte

Konu sahibi ertelediginiz psikolog işini bence artik ertelemeyin.

Sanıyorum yasak psikolojisi o yasak bu yasak diyet yapacaksın derken daha da uzaklaştım. Hiçte saçma değil inanın.

Genel bir sağlık taramasından geçtikten sonra psikolojik destek de almanız lazım, siz direkt iradesizlik olarak görmüşsünüz ama düzenli spor yapmanıza rağmen 2 ayda 18 kilo almanın altında ya fiziksel bir sağlık sorunu vardır veya psikolojik.

Yemenizin aşırı olduğunu düşünüyorsunuz, bu kadar yemenin altında yatan bir sebep vardır mutlaka, illa eşle veya aileyle bir sorun olması gerekmez, insanın kendinden memnun olmaması bile yemek yeme isteğini tetikleyebilir bence.

Sizce mahsuru yoksa günlük neler yiyorsunuz mesela? Paketli hazır gıdalar, abur cubur, sağlıksız yağlar var mı beslenmenizde?
Kilonuza ve hareketlilik durumunuza göre günlük su tüketiminizi hesapladınız mı?
Her gün ortalama kaç litre su içiyorsunuz?

Diyet ve zayıflama stresini bıraktığımdan beri daha az yiyorum daha iyi kilo veriyorum

Aklımda bitin gün diyet listesiyle gezince sanki daha çok acıkıyordum

Tamamen psikolojik bir durum

Sizde spor yapmadan tek başına diyet ile başaramazsınız

Günde 10.000 adımla başlayın yavaş yavaş koşmaya çevirin çok değil haftada 3 defa 1 er saat koşun bol su için

Belli şeyleri kaldırın sofrada makarna ekmek yerine siyah ekmek pilav yerine bulgur

Ben de hepsini aştım ama şekeri kahveden çıkaramıyorum o da olsun şekersiz kahve içemem

Çikolata boğazımı yakıyor yiyemiyorum cipstende kendimi soğuttum

Verilir kilo tek dert olsun yeterki kararlı olun bir zahmet de eve çikolata almayın sütlü tatlı yapın daha iyi cips zaten iğrenç onun yerine ben Mısır patlatırım tuzlu krakerler ve karışık kuru yemiş alırım

Bence kocanın toplum takıntısı var..
Begenmese cinsillik de azalirdi yahut biterdi aranızda..
Toplum için yaşayan,başarılı olma eğilimi haddinden yüksek olan,her yaptığının kusursuz olması gerektiğine inan bir kocan varsa yetersizlik hissi yüzünden böyle olabilirsin.
Adam manken gibi ancak kadın değil.
Özetle kocan kendi ozdegerini yükseltmek,etrafındakilerin beğenisini kazanmak, olumsuz yorumlardan da kurtulmak için zayiflamani istiyor.
Yoksa kalkıp kimse karısına yanımda annem gibi görünüyorsun demez.
Toplum : Gorunusle,parayla,yapılan meslekle,kullanılan araçla,kişilerin fiziksel özellikleriyle bir yer verir bireye.Bu sizin durumunuzda karısının güzelliğiyle yahut cirkinligiyle vucut bulmuş.
Nasıl çok kazanan bir yoneticinin nispeten ucuz bir arac,takım,parfüm vs . kullanmasını yadirgiyorsa bu toplum,esinizin de yanında kilolu bir kadın görmesini yadirgiyor bu toplum.
En azından esiniz böyle dusunuyor bence.
Doğru değil ama hayat böyle.
Yani seni seviyorum ama yanıma yakismiyorsunun özeti bu.
Toplum..Var olmak,yer bulmak.

Son düzenleme:
psikologa gitmelisiniz yeme bağımlılığı bu ve hem tahlil yaptırın endokrinden hemde destek alın sorunu kökten çözmek lazım

Evet yeme bozuklugun var, bunun farkindasin. Nedeni olabilecek sey var ki irade kaybi diyorsun. Sorun da bu. Irade kaybina yol acicak o olay ne? Iste bunun icin yeme bozuklugu da uzman olan birine gitmelisin, herhangi bir Psikologa degil. Bu kadar Emin konusmamin nedeni, cookkk senedir yeme bozukluguna sahip olmam. Acliktan olecek kadar zayif olmak nasil bir hastaliksa, sizdeki durum da hastalik. Ve bu esin dostun tavsiyelerinle duzelecek bir olay degil.

bence bir fonksiyonel tip uzmaniyla gorustukten sonra ruhsal destege de giris yaparsaniz yumurta mi tavuktan tavuk mu yumurtadan cikar karmasasindan kurtulursunuz. bir ilaci 100 kisi kullanir 98’i memnun kalir sadece 2 kisi fayda goremez, siz bu 2 kisiden birisi olabilirsiniz. ilac uretimini durduracak halimiz yok, sizi derdinizle basbasa birakacak halimiz de yok, yani size baska ilac bakacagiz. 2 kisiden birisi olmak sadece sizin iradenizle aciklanabilir mi? siz doktor degilsiniz, e ben de degilim, birakin uzmanlar bulsun.

hamile kalana kadar hep ayni kiloda fit bir insandim, canimin istedigini yerdim. dogum sonrasi eski kiloma hala ulasamadim. sadece irade eksikligi olarak bakarsam kendime haksizlik ederim. benim iradem su an bu cabayi gosterecek sartlara sahip degil. baska stresli kosullar icindeyim. bu stresli kosullar biraz duzeldiginde kilo verebildim. stres seviyem eski haline gelince yine kilo verememeye basladim. bazen bedenimiz oyle bir kosturmacanin icine giriyor ki ruhumuz nerede kalmis fark edemiyoruz.

sizin iyi diye dusundugunuz kosullar belki de degildir ve siz iyiyim ya diye yalanci bir bahar icindesinizdir. yapamadim basaramadim diye dusunmeyin, kendime uygununu bulamadim, yada zaman yanlisti demek daha dogru bence.

Sende kendimi gördüm ama ben diyet ile de veremiyorum. Onun için bende ne yapacağımı bilemez haldeyim

Bu kilo tamamen göbek simitte toplandığı için anormal duruyor aslında. Ve sanırım son 18 tamanen yağ olunda etkisi çok daha fazla gözüktü.
2 ayda 18 kilo alınmaz, insanın yaratılışına aykırı, lütfen önce bir check up yaptırın, normal değil bu durum. Benimde kilo sorunum var, 85 kiloyum şu an, dediğiniz açmazları gayet iyi biliyorum. Ancak 70 den 85 e 16 yılda geldim ben, öyle hop diye 18 kilo alınmaz

Kilo cidden yaşlı gösteriyor, on kilo verdiğimde en az 6 7 yaş geri gidiyorum çok fark ediyor

Bir doktor vardı adını hatırlamıyorum
Günde iki öğün yenir, ara öğün ve daha fazlası pis boğazlıktır demişti. Bu sözün hakikatini de anlatmış video da.
Çok doğru gelmişti bana.
Hormonlarınız da sıkıntı yoksa yemek yiyerek doyum yaşıyor ve o yüzden bırakamıyor olabilir misiniz?
Abur cubur, hamur işi, tatlı, kızartma yerine fit tarifler yaparak başlayabilirsiniz.
Mesela tıka basa yemek istediğinizde kefir ve meyve, kuru yemişli bir shake olabilir.
Damağınıza, zevkinize göre sağlıklı yiyecekler yapmayı deneyebilirsiniz

Ya canimsuan cok uzuldum..bazi insanlar 50 kilo veriyor ve diyorum ben.. adamlarda celik
Gibi irade var demek ki.. yani ben kafaya takinca zorlasiyor
Isim.. aslinda
Saglikli bir insan icin cok basit formul.. yemeyeceksin yani.hizli
Kilo verdiren diyetler vs fos. Agir agir verip kalici olmasi gerek..

Birde spora giden insan zaten daha cok acikmaz mi? Muhim
Olan dogru besinleri tuketmek.. spordan sonra protein agirlikli beslenmek vs.
Yeme bozuklugu mu bilmem ama herseyden azar azar yemek
Lazim.. ben gibi ya hep ya hic diyorsan isin tabii zor. Cunku porsyon kontrolu yapmak cok zor benim icin..

Buarada esin hakli mi bilmem, ama yalan dememis sonucta sana, seninde bildigin birseyi soylemis. Hani deriz ya oldugumuz gibi kabullensin vs. Ok ama is artik baya ciddiye gitmeye baslamis.
Neden bilmiyorum
Ama Turkiyede genel olarak erkeklerin bi kilo
Takintisi var gibi geliyor bana.. yani kadinlardada var bu yuzden belkide..kilo
Iyi birsey degil hem evet yasli gosteriyor hemde ileride ciddi saglik problemleri cikabilir.

Buarada kucuklukten beri mi var kilo problemin yoksa son 2 ay mi? Son 2 senede alinan kilolar cabuk gidiyir diye duymustum… ama cocukluktan beri varsa uzerime yapismak denir ya cidden oyle oluyormus..

Bu yuzden daha cocukken aslinda icabina bakilmasi gerekiyor.. cunku sadece kilo degil birsuru aliskanliklarimiz olusuyor

Hiç düşünmeden yapın, geçen yaz kilo problemim yoktu mesela ama beslenmeme uzun zamandır dikkat etmediğimi farkettim. Çok abur cubur hamur işi va tüketen biri değilim ama yiyordum tabiki. Sonr paketli gıdayı komple kestim, beslenmemi dengeli yapmaya çalıstım. Mesela her tabağımda protein,lif, karbonhidrat kısacası her ihtiyacımız olan besinden vardı. Misal karbonhidrat ne kadar tehlikeli gibi dursa da vücudumuzun bir ihtiyacı o da.
Atıştırmalıklarımı sağlıklı hale getirdim. Tatlı isteğimi biraz hurma, kuru dut üzüm vs böyle şeylerle giderdim. Su zaten çok içerim ben. Onu da azaltmadım. Amacım kilo vermek değil temiz beslenmekti bunun rahatlığı zaten çok başka

Kısacası sağlıklı ve temiz beslenme ile 1.5 ayda 4 kilo ve sporsuz bir şekilde yağdan kilo verdim.

Kendinizi kısıtlamasan bir sey düşünmeden sağlıklı beslenirseniz vücudunuz buna karşılık verir emin olun.

Kilo problemi artık benim eşimde de var diyebilirim, baktı ki söyleyen de yok hem vermek istiyor hem boğazına hakim olamıyor. Ben rahatsızım. Bu tarz bir konuşma yakında bizim aramızda da geçecek büyük ihrimalle . Eşlerin bu konuda birbirlerine sorumlulukları olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir sağlık durumu söz konusu değilse.
Eşinize hak verdim ben bu yüzden.
Ama unutmayın, ne kadar kendimi kilo vermeliyime odaklarsanız o kadar kilo veremezsiniz. Sadece temiz beslenin. Şekeri hayatınızdan çıkarın
Kolaylıklar dilerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…