- 8 Mart 2015
- 25.054
- 81.017
-
- Konu Sahibi sarilimoncuk
İnsanları salmıyoruz, öğrenemiyoruz bunu.Sarkıcı Güllü, mide ameliyatından sonra suratı çok kötü çöktü. Nineye döndü bana kalırsa,kiloluyken çok daha güzeldi keşke zayıflamasaydı dedik biz görünce. Evet zayıf bir kadın olmuştu ama daha yaşlı gösteriyordu,yüzünün tüm güzelligi gitmişti.
Bunlar doyurmaz ki. Anlık şişersin doydum dersin hop yarım saat sonra aynı şeyleri daha şiddetli ister canın. Kan şekerini pat diye yükseltip pat diye düşürüyor çünkü. Hele bunları yerken bir şeyler izliyorsa nasıl bittiğini bile anlamıyordur. Evde asla bulundurmaması lazım.Allah Allah.
Ama Cirilla Hanım, kadın diyor ki dido, cips, çerez yedim. Üstüne de 3 kase magnolia yedim. Hiç mi doyma hissi yaşamaz ki yani?
Ama arada zaman yok ki. Art arda yiyormuş. Biraz bile tıkanması lazım. Ama hiç tıkanmadan yemeye devam edebiliyormuş. Orası düşündürdü beni de.Bunlar doyurmaz ki. Anlık şişersin doydum dersin hop yarım saat sonra aynı şeyleri daha şiddetli ister canın. Kan şekerini pat diye yükseltip pat diye düşürüyor çünkü. Hele bunları yerken bir şeyler izliyorsa nasıl bittiğini bile anlamıyordur. Evde asla bulundurmaması lazım.
Haklısınız, eskiden kadınlar için en ideal vücut ölçüsü 90-60-90 denirdi, kadınları belli ölçülerin kalıpların içine sokarlardı, sonra işi abarttılar kadınları sıfır beden olmanın mükemmel olmak anlamına geldiğine inandırdılar, bu uğurda kaburgalarını aldıran, yediklerini çıkaran kadınlar oldu, oysa hepimiz aynı boyda olsak dahi kemik yapılarımız farklı, vücudumuzdaki kilo dağılımı da, kiminin yüzü bacakları kilo alır, kiminin karnı ve basenleri, kimi elma tipi vücuda sahip kimi kum saati formunda.Tuhaf tuhaf şeyler düşünüyor insanlar, az önce bir üye misyonerden başka pozisyon yapamazsınız yazmış, 45 yaşında 85 kiloyum ömrümde böyle bir sorun yaşamadım, nereden kapılıyorlar bu fikirlere bilmiyorum, yakın bir arkadaşım var 53 kg ama kendisini dünyanın en şişman insanı sanıyor cidden buna inanıyor, kendini şişman görüyorsan ben neyim diyorum sen çok güzelsin diyor :)))) garibim hep diyette, insanların vücut algısını bozdular resmen.
Bunları ard arda yiyorsa yeme bozukluğu vardır. Psikoloğa gitse iyi olur gibi. Böyle yemeye devam ederse 100 kiloyu aşması hiç zor görünmüyor.Ama arada zaman yok ki. Art arda yiyormuş. Biraz bile tıkanması lazım. Ama hiç tıkanmadan yemeye devam edebiliyormuş. Orası düşündürdü beni de.
Haklısınız, eskiden kadınlar için en ideal vücut ölçüsü 90-60-90 denirdi, kadınları belli ölçülerin kalıpların içine sokarlardı, sonra işi abarttılar kadınları sıfır beden olmanın mükemmel olmak anlamına geldiğine inandırdılar, bu uğurda kaburgalarını aldıran, yediklerini çıkaran kadınlar oldu, oysa hepimiz aynı boyda olsak dahi kemik yapılarımız farklı, vücudumuzdaki kilo dağılımı da, kiminin yüzü bacakları kilo alır, kiminin karnı ve basenleri, kimi elma tipi vücuda sahip kimi kum saati formunda.
Her birimizin yeme alışkanlıkları da farklı, o yüzden aslında sabit bilindik basmakalıp diyetler değil de kişiye özel beslenme programları yapmalıyız, mükemmel ve ideal kilo kişinin kendi sağlıklı kilosu demektir aslında, örneğin ben 1,5 metrelik bir kadınım, standart ideal kilo hesaplamalarına göre 45 kilo olmam gerekiyor ama 48-49 kilo aralığında geziniyorum, 45 kiloyu vücudum kaldırmıyor kendimi biliyorum zira eskiden 39-42 kilo arasında geziyordum, herhangi bir sağlık sorunum yoktu ama hipotansiyon yüzünden sıkça bayılıyordum, kendi çabalarımla 47 kiloya çıkana kadar da bayılmalarım devam etti, anladım ki benim ideal kilom 45 değil.
Velhasıl şu kadar boya bu kadar kilo idealdir gibi şeylere takılmadan vücudumuzun bize göre ideal ve sağlıklı kilosunu bulmamız lazım, bunu ani kilo vererek yapmamalıyız, kendimizi başkalarıyla da kıyaslamamalıyız.
Anlattığına göre ben art arda yediğini çıkardım valla. Çünkü yemek sonrası atıştırma gibi sıralamış magnoliayı mesela.Bunları ard arda yiyorsa yeme bozukluğu vardır. Psikoloğa gitse iyi olur gibi. Böyle yemeye devam ederse 100 kiloyu aşması hiç zor görünmüyor.
Aslinda cok aşırı degilmis kilonuzBoyum 166-67 kilom şuan 88
2 ay önce 70 idim. Cinselliğimiz gerçekten sorunsuz. 70 kilo ile balık etli idim. Eşim de gayet beğeniyordu. Bende takıntı olsa da onun tarafından 1 kez bir şey işitmedim. Bunlar 2 ayda oldu. Hemen 2 ayda cinselliğimiz bozulmadı. Ama uzarsa bir yerde bozulacak biliyorum.
ay sanki bana alıp kafasının üstünde çevirecek ya165 boya 88 kilo normal mi :) kadının havada olduğu pozisyonlardan bahsediyoruz,bunlar mümkün degil,karşısında Goldberg yok. Bu kadar kilo ile koşmak ayri dert,koşmayı geçtim yürümenin şekli bile değişir. Cinsellikte sekteye uğrayacaktır, 2 ayda 18 kg alinmiş abartı burda asıl
Bence de psikolojik bi durum olabilir. Sizin hiiç farketmediğiniz veya hatırlamadığınız bişey sizde bunu tetiklemiş olabilir. Ayrıca insülin direnciniz var mı yok mu onu da baktırınHerkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.
Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.
Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.
Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.
Neden,okudugunu anlamayanlar yaziyoray sanki bana alıp kafasının üstünde çevirecek yane kadar abartıyorsunuz her şeyi. Cinsellik sadece kişinin kilodan dolayı özgüvenini kaybetmesiyle sekteye uğrar. Türkiyenin obezite oranı 24% yetişkin aşırı kilolu oranı 64%. Tüm bu insanların seks yapmadığını falan mı sanıyorsunuz?
Bir insan sadece yemek yiyerek 18 kilo alamaz 2 ayda. Belli ki bir sorun var sağlığıyla ilgili.
Hahha iyi yaptin yiyende ölüyo yemeyende sefan olsun.. kilo alinir verilir saglik olsun yeterO kadar para veripte yemeden dönmekte olmaz tabi,hakkını vererek yedim geldimbir kaç günde verdm onuda.
Kabak suyu dedigin nasil oluyor?Kabak suyu denediniz mi? Çok hızlı kilo verdiği insana her gün içe bilirmisin? Bir hafta her gün aç karına iç kilonu konturol et bir hafta sonra. İşine yararsa her gün iç. Bide sabah da akşamda yemeğini ye akşam besden sonra aç kalan hiç kimsenin zayıfladığını görmedim ben. Bide yemekden sonra diyil önce su icAllahin izniyle zayıfların bide her şey beyinde biter sen inan önce.
Suyunu çıkarıb iciyosunKabak suyu dedigin nasil oluyor?
merhaba canım benimde dururumum seninkine çok benzer fazla kilolarım var bende her yolu denedim benim de eşim çok destekledi yaptığım her şeyi, benim sana naçizane tavsiyem pilatese yazıl aletli olana birebir, bir de işinde başarılı bir diyetisyenle birlikte devam et, kendini mutfağa her attığında su iç gerçekten irade meselesiHerkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.
Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.
Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.
Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.