Eşim kilolarımdan rahatsız olduğunu dile getirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte şaşırdığım konu bu 2 aydır hayatım daha öncede olduğu gibi gayet yolunda. Belki de bu yüzden iradesiz olduğumu kabul etmek istiyorum. Bilirsiniz bizleri genelde şükretmek üzerine yetiştirdi büyükler. Ailesel sorun yok evlilikte meslekte kariyerde maddiyatta sorun yok. Sanki bu durumda bu yemeleri psikolojik yapıyor olmak bana nankörlük gibi geliyor. Neyin var kendine gel diyorum. Verilen nimetlere şükretmiyor gibi hissediyor ve bence psikolojik değil irade zayıflığı diyorum.
Ama burada söylenilenler üzerine kiloyu takmış olmam bile buna sebep olmuş olabilir. Bu konunun üstüne gideceğim. Taktıkça daha da dibe battım.
Benim annem de kilolu bi kadın bende çok dertliyim bu konuda

Hep kilosu vardı 80 lerde fılan olurdu
Ne zaman küçük kardeşim büyüdü babam emekli oldu rahata kavuştu aşırı kilo almaya başladı
Sanki hiç doymuyor aşırı hızlı ve büyük lokmalarla yiyor ve yemediğini düşünüyor
Az hareket etse kilodan dolayı çok hareket ettiğini düşünüyor
Kalp büyümesi oluşmuş doktor acilen zayıflamalısın dedi
Şimdi 107 kilodan 97 kiloya düştü saat 4 den sonra bişey yemiyor

Düğüne gittik yaşıtları genç kız gibi yürürken annem 90 yaşında nine gibiydi ve açık açık söyledım ağladı çok zoruna gitti ama bu konuşmayı yapmaya o mecbur bıraktı
Senelerdır yalvarıyorum
Gitmediği doktor kalmadı hastayım diye hepsinin dediği zayıfla oldu
Şimdi istekli ama bakalım

Kilo demek sağlığın yavas yavas elden gitmesi demek
Sevdiklerinle az zaman geçirmek demek
Düşünün ben annemle kıyafet bile alamıyorum gönlüme göre
Çünkü gezemiyor giydiği yakışmıyor bedeni olmuyor
Önce kendiniz için sonra sevdikleriniz için verin bu kiloyu

Yediklerinizi okuyunca çok üzüldüm
Ben azıcık sağlıksız beslensem üzülüyorum vucuduma haksızlık yapıyorum diye

Sebebini bilemem ama diyet yapıyorum diye kodlamayın beyninizi.
Ben kilo aldığımda adım adım başlarım değişime.
Mesela kahvaltıda beyaz ekmek yiyorsam,onu ekşi maya,tam buğday güzel bir ekmekle değiştiririm.
Atıştırma huyum varsa,evdeki abur cuburu kaldırır yerine kuruyemiş,kuru meyve ,kefir vb sağlıkli atıştırmaliklari koyarım ara öğüne. Bu arada dayanamadiğım yiyecekleri eve sokmam yemeyeyim diye. Acıkınca saglikli bir ara öğünle atlatmaya bakarım. Evde yoksa yiyemem, matematik basit.
Ek olarak öğün küçükte olsa lokmalarınızı iyice çiğneyerek yutun,hızlı yemek yiyince tokluk hissi oluşmuyor. Tadını çıkarın yavaş yiyerek,yemiş olmak için yemeyin,hızlı yiyorsanız 10 badem yemeniz gerekirken ara öğünde 50 tane yiyip doymayabilirsiniz.
Akşam yemeğin önüne güzel bir çorba,yanına önce gözümü doyuran,renkli bir salata ekler ,karbonhidratı azaltırım vs.
Sizinde step by step başlamanız gerekir bence.
Hadi bugün bıkana kadar o cöp besinlerden yiyin(bende saglikli beslenmeye baslamadan önce kendime 1 gün veririm,seviyorum cips falan yalan yok) sonraki gün bu değişikliklerle devam edin.
Zaten karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyince acıkma daha geç oluyor.
Açlik bir his ve dikkate almayınca 15-20 dakika sonra geçiyor.
Ben 2 öğün besleniyorum şu an. Sabah 10,akşam 18-18.30 gibi yiyorum birde,ara öğünü kaldırdım,öncesinde acıkırsam 1 bardak kefir içiyordum. Onu da bıraktım şu an. 16 saat aç kalmış oluyorum . Gayet enerjigim.
Siz neden yapamayacaksınız? Değişime alışverişten başlayın. Eşinize de rica edin,madem sizinle bu konuşmayı yapacak kadar rahatsız oluyor,evde aburcubur,tatlı vb şeyleri yemesin,size destek olsun.

Son düzenleme:
Evet sanırım ağır. Ama eşim o kadar üzgün o kadar sevecen söyledi ki ağır gelmedi. Eşimin haberi yok ama daha önce seni oğlunla gördüm demişti beni yeni tanıyan birisi. Bahsettiği eşimdi. Sanırım dışarıdan böyle gözüküyoruz zaten eşim neden böyle hissetmesin ki dedim kendi kendime.
Önerileriniz için teşekkür ederim. Artık rahat olma lüksüm yok. Hepsini tekrar tekrar okuyup kendime göre harmanlayacağım.
insaAllah arzuladigin kiloya kavusursun zor elbet lütfen yazdiklarim icin kusuruma bakma fakat tamda yiyecekler aklina geldiginde esinin ve o yeni tanidiginin söyledikleri seni üzen o sözleri aklina getirirsen belki yemek sana itici gelebilir sadece acikinca yemegi yeyin 2 ögün veyahut 3 ögün bunlardan fazlasi sizi kimbilir simdikindende fazla kilolara ullastirir aslinda benimde kendimle olan rahatsizligimi unutmayip böyle düsünüp yemezsem daha saglikli yasarim diye ümit ediyorum Rabbim cümlemizin yar ve yardimcimiz olsun amin

Tuhaf tuhaf şeyler düşünüyor insanlar, az önce bir üye misyonerden başka pozisyon yapamazsınız yazmış, 45 yaşında 85 kiloyum ömrümde böyle bir sorun yaşamadım, nereden kapılıyorlar bu fikirlere bilmiyorum, yakın bir arkadaşım var 53 kg ama kendisini dünyanın en şişman insanı sanıyor cidden buna inanıyor, kendini şişman görüyorsan ben neyim diyorum sen çok güzelsin diyor :)))) garibim hep diyette, insanların vücut algısını bozdular resmen.
Bu yorumu yazan benim ve yanlış okumussunuz,misyonerden başkası sıkıntı olur, zor olur ve olursa da kısa sürer yazdım. Doğru da kilo yürüyüşü bile etkiliyorken,cinselliği nasıl etkilemesin. Kendinize kompleks edinmeyin yazdıklarımı bunlar benim görüşüm,size göre mükemmel olan bana göre vasattir,herkesin kriteri ayrı, boyunuz kaç bilmiyorum ama 85 kg da sıkıntı. Özellikle minyon kadınlarda ekstra sıkıntı,üyenin boyu 165,hizini alamayıp kilo almaya devam ederse,hacı yatmaza dönecek,yururken ic bacaklar birbirine surtuyordur.Ben de minyonum,bize kilo yakışmıyor. Ben küçük yaşlardan beri prof yüzerim, serbest 400 m'de dahi +5 kg yüzme hızımı etkiliyor,nefesim daha çabuk kesiliyor.

Ben de benimkine şaşırdıydım, geçen ayıpladım kendisini. Bir mekana gittik, tavuk makarna konseptli yemekler söyledik. Porsiyonlar da büyük yani. Yetmedi ortaya peynir topları, nuggetlar, patates falan söyledi. Dedim bak yiyemeyiz.
Ben tabağımı bitiremedim. Ama adam tabağını bitirdi, ortaya söylenenleri yedi. En son dedim ki benim tabağımın kalanı da ye bari. Yok ya ayıp olur artık dedi. :KK53: Hiç boşuna ayıplamayayım adam normal mi yani?
Ama tatlı yemedik, çok doydum yiyemem dedi. Hakkını yemeyeyim. :deli:

Geçen bizde eşimle evlilik yıldönümümüzde İskender yemeğe gittik (bende yeri başkadır iskenderin )

Neyse ortaya pideler ,puf puf ekmekler , ezme v.s geldi

Arkasına iskender onu yedik bitti.

Garsonlar topluyor sofrayı dedim pideleri paket yapar mısınız?

Benim ki ayıp falan dedi. Amacım çöpe gideceğine parkta kuşlara vermekti.

Neyse dönüşte farklı yeden gidince çantamda kalmış pideler

Sabah kahvaltıya çıkardım. Benden önce yedi hepsini

İyi ki almışın diyor bana :)) Hani ayıptı dedim ses yok

Şimdi konu ile ne alaka diyeceksiniz :)) anlatasım varmış ne diyim

Tuhaf tuhaf şeyler düşünüyor insanlar, az önce bir üye misyonerden başka pozisyon yapamazsınız yazmış, 45 yaşında 85 kiloyum ömrümde böyle bir sorun yaşamadım, nereden kapılıyorlar bu fikirlere bilmiyorum, yakın bir arkadaşım var 53 kg ama kendisini dünyanın en şişman insanı sanıyor cidden buna inanıyor, kendini şişman görüyorsan ben neyim diyorum sen çok güzelsin diyor :)))) garibim hep diyette, insanların vücut algısını bozdular resmen.
Aslinda bende yazacaktim yazmadim 120 kiloykenki yaptığım pozisyonlara şaşırırsınız diye ama neyse şismansan hiç birşey yapamazsin evet yatalak şekilde yatiyorsun 🤣

Gen dediğimiz şey, farklı işte ne diyeyim.
Ben 34 beden olduğumda sadece koca bir burun, ağız dolusu diş ve kemikten ibaretim.
İdeal kilom daha önce ölçüldü 58 60 aralığı ki bu 38 bedene tekabül ediyor.
Kemik yapım daha azına müsade etmiyor, en basiti kendimi mutlu hissetmiyordum ve bilinçli şekilde kilo aldım, sonrası durmadı zaten, alındıkça alındı.

İnsanın kendini nasıl tanımladığı, nasıl gördüğü bence en önemli etken.
Eğer ki sağlık yerinde ise şişman ya da zayıf, olmak istediği yerde kalması en büyük hakkıdır.
Size zayıf, fit bir görüntü iyi hissettirmiş, bende ise tam aksi herkesin özgüvenimi yıktığı, aşırı eleştiri aldığım ve en önemlisi aynadakini sevmediğim bir dönem.
Şuan bu tombiş halimle, o dönem giyemediğim ger şeyi giyip yapamadığım ger şeyi yapıyorum, ölü toprağım atıldı.

Şu anda 52.5 oldum hala çok dikkat ediyorum,yaz tatili sebeb bunada,ben ki 2 senede almıştım bu kiloyuda malum menapozda var.
Elbette kolay değil ama direnç göstermek lazım verirkende.

Bakın ödemer için detoks suları var onları için gün boyunca,ciddi şekilde ödem attırıyor,kabak yiyin onunda etkisi çok fazla.
Olur tatil
Matil evet insan aliyor.. bilincli yemek cidden onemli.her buldugumuzu yersem ben kendimi cop tenekesi gibi hissediyorum

😀 anlıyorum ama kısa süreli oluyordur,kucakta 88 kg 20 dk adam yapamaz. Naim Süleymanoğlu mu bu,kusura bakmayın ama kilo hem cinselliği hem sosyal yaşamı etkiliyor.Kilo yaşlı da gosteriyor, bu bir gerçek.6 ay iradeli devam etseniz,eminim ki verirsiniz.spor ile birlikte devam edin ki vücut çatlamasın.
20 dk mı oo kral naptin 🤣 merak etme 50 kilo sende 20 dk kucakta ziplayamazsin 🤣 o nasıl kondisyon

Aslinda bende yazacaktim yazmadim 120 kiloykenki yaptığım pozisyonlara şaşırırsınız diye ama neyse şismansan hiç birşey yapamazsin evet yatalak şekilde yatiyorsun 🤣
Bence onu demedi arkadas.. ya bazi insanlar kilolu oldugu icin mi.. 2 merdiven ciksa nefesi bile degisiyor benim eski
Is arakdasimda oyleydi mesela.. zamanla yuruyusler yapti filan kondisyonunu biraz daha duzelttj tabii..yani rahat hareket edememekle ilgisi vardir…bu da kiloyla mi
Ilgili yoksa performanslami bilmiyorum..

Gecen nette gordum baya bi kilolu biri direk dansi yapiyordu.. baya yer cekimine meydan okuyordu ve ben 55 lik halimlr oyle direk dansi filan yapamam yani😂 tabii ogrenmekte gerek ama vucudu alistirirsan yapilabilir demek.

Herkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.

Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.

Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.

Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.
Yiyecekleri yasak olarak gördüğünüz için kendinizi baskılayıp, sonra en iradesiz anda tıkınırcasına yediğinizi düşündüm. Geçmişte 3-5 kg fazlam varken ben de kendimi çok kısar ve sonra bu hataya düşerdim. Ancak bir noktada karbonhidratı düşman görmeden dengeli beslenmeye başladım ve karnım doyana kadar yemeye alıştım. Bu şekilde kilo verme ve kontrolünde çok katkısı oldu. Bence siz de yasak olarak görmeden, 1 kurabiyeyse, 1 parça çikolataysa artık canınız ne istiyorsa yiyin, aklınızda kalmasın. Ya da bir sonraki öğünle dengeleyin. Bu durumu aşıp bir de beslenme konusunda yardım alırsanız biraz sabırla verilmeyecek kilo yok. Pozitif olmaya çalışın 🍀

Yanlış hatırlıyorsun boyumla kilom gayet orantılı hatta balık etli olmak için kilo almak bile aklımdan geçmişti gözüme daha sexi geldikleri için burada birinin yanlışını söyleyince hemen ama sende şöylesin tipi liseli saldırısından vazgeçin bence kendime göre gayet fitim ve sexiyim bunu doğrulayacak hem burada hem instagramda arkadaşım olan biri dilersen sana yardımcı olur 😉
Bana saldırman sana ya da başkasına kilo verdirmez yardımcı bile olmaz ister kabul edin ister etmeyin aşırı kilo çirkin duruyor göze hoş gelmiyor bu genç yaşta koşamıyorsun sürekli terliyorsun vücudun sarkıyor hızlı olamıyorsun kimse böyle bir hayat istemez beden olumlaması okey ama bir şey kötüyse kötüdür kabullenin yani
Şu terleme olayını bu kk da goruyorum hep sadece şişmanlarin terlediğini ve koktuğunun düşünen kesim, ben şismankende ne doğru düzgün terlerdim ne de kokardım izmir gibi bi yerde dışarı çıkmadan duş alırdım ama otobuse binince baksan süpee giyimli zayıf dit kadınlar ceset gibi kokardı nasıl genelleme ama :KK66: cok kez otobusten indiğimi bilirim

Bu yorumu yazan benim ve yanlış okumussunuz,misyonerden başkası sıkıntı olur, zor olur ve olursa da kısa sürer yazdım. Doğru da kilo yürüyüşü bile etkiliyorken,cinselliği nasıl etkilemesin. Kendinize kompleks edinmeyin yazdıklarımı bunlar benim görüşüm,size göre mükemmel olan bana göre vasattir,herkesin kriteri ayrı, boyunuz kaç bilmiyorum ama 85 kg da sıkıntı. Özellikle minyon kadınlarda ekstra sıkıntı,üyenin boyu 165,hizini alamayıp kilo almaya devam ederse,hacı yatmaza dönecek,yururken ic bacaklar birbirine surtuyordur.Ben de minyonum,bize kilo yakışmıyor. Ben küçük yaşlardan beri prof yüzerim, serbest 400 m'de dahi +5 kg yüzme hızımı etkiliyor,nefesim daha çabuk kesiliyor.

Kompleks sorunum hiç olmadı, kilo almam sporu bıraktıktan sonra başladı zaman içinde devam etti şimdi menapozda var haliyle devam ediyor. Kilonun sağlıklı bir şey olduğunu asla savunmam ama bahsettikleriniz kendi bünyenizde gözlemdiğiniz bireysel durumlar, 80 li kilolar fazladır ama insan hayatını felç eden kilolar değildir bu konudaki ön yargı idi benim bahsettiğim.
85 kiloyum boyum 1,63 40-42 beden arası giyiyorum, 25 yıl profesyonel karate-do yaptım, güçlü ve esnek bir vücudum var, söz ettiğiniz konuların hiç birini yaşamadım en azından şimdiye dek (burada beni tanıyan arkadaşlar da var), yazdığım mesajda anlattığım şey ön yargı idi, kilo şöyledir böyledir, kilolu insan onu yapamaz bunu yapamaz özellikle cinsellik konularında sürekli böyle bir iddia var bunun yanlış olduğunu belirtmek istedim, milim etkilemiyor cinsellik çok ayrı bir dünya, kuvvetli iki bacak kasınız ve biraz esneme yetiniz varsa her şeyi yaparsınız :) bu arada yüzenlere hayranım tebrik ederim o konuda hiç sebat edemedim, yüzmek çok güzel bir vücut yaratıyor her yaşta tebrik ederim.
Konu sahibesinin anlattıklarından çok farklı bir sorunu olduğunu düşünüyorum, bu şekilde yemenin altında başka sorunlar var gibi.

Bibi ben de şişmandım, inkar etmiyorum söylüyorum, biliyorsun. Ama kilo bazen kısıtlayıcı olabiliyor ya. Ben deneyimledim açıkçası. Daha az ve sağlıklı kilodayken daha esnek ve hareketliyim. Af buyur ama önceden totomu çekene kadar bir saat geçiyordu. :KK53: Fizik kuralları işte, ağırlık arttıkça kaldırması zorlaşıyor.

Gen dediğimiz şey, farklı işte ne diyeyim.
Ben 34 beden olduğumda sadece koca bir burun, ağız dolusu diş ve kemikten ibaretim.
İdeal kilom daha önce ölçüldü 58 60 aralığı ki bu 38 bedene tekabül ediyor.
Kemik yapım daha azına müsade etmiyor, en basiti kendimi mutlu hissetmiyordum ve bilinçli şekilde kilo aldım, sonrası durmadı zaten, alındıkça alındı.

İnsanın kendini nasıl tanımladığı, nasıl gördüğü bence en önemli etken.
Eğer ki sağlık yerinde ise şişman ya da zayıf, olmak istediği yerde kalması en büyük hakkıdır.
Size zayıf, fit bir görüntü iyi hissettirmiş, bende ise tam aksi herkesin özgüvenimi yıktığı, aşırı eleştiri aldığım ve en önemlisi aynadakini sevmediğim bir dönem.
Şuan bu tombiş halimle, o dönem giyemediğim ger şeyi giyip yapamadığım ger şeyi yapıyorum, ölü toprağım atıldı.
Sarkıcı Güllü, mide ameliyatından sonra suratı çok kötü çöktü. Nineye döndü bana kalırsa,kiloluyken çok daha güzeldi keşke zayıflamasaydı dedik biz görünce. Evet zayıf bir kadın olmuştu ama daha yaşlı gösteriyordu,yüzünün tüm güzelligi gitmişti.

Bende kaçındım çok detay vermekten ama içim sabretmedi :)))) cinsellik ayrı bir dünya keşke bu kadar görselliğe ve vücut yapısına indirgenmese neyse ben çok anlatmamaya çalışıyorum :)))))

Herkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.

Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.

Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.

Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.
Kabak suyu denediniz mi? Çok hızlı kilo verdiği insana her gün içe bilirmisin? Bir hafta her gün aç karına iç kilonu konturol et bir hafta sonra. İşine yararsa her gün iç. Bide sabah da akşamda yemeğini ye akşam besden sonra aç kalan hiç kimsenin zayıfladığını görmedim ben. Bide yemekden sonra diyil önce su icAllahin izniyle zayıfların bide her şey beyinde biter sen inan önce.

Sadece irade eksikliği değil olsa bir senedir düzenli spor yapmazdınız spora gitmek bunu düzene bindirmek bence diyet yapmaktan daha büyük irade istiyor 😄
Psikolojik olduğunu düşünüyorum ama siz her şeyim harika diye dusunerek altında sebep olamayacağını düşünüyorsunuz haklı olarak
Psikoloji işi o kadar derin ki ben de sizin gibi düşünüyordum inanın anlattığınız her şey benim hayatım travmam yok sevgi dolu ailede büyüdüm başarılıyım iyi bir evliliğim ne desem yapan bir eşim var maddi sorunum yok eşimin ailesiyle bile sorunum yok prensesmisim gibi davranır herkes vs...

Buna rağmen panik atak başta olmak üzere türlü hastalıklara yakalandım ve psikoterapi almaya başlayıp bu alanda her tür yeniliği araştırdıkça durumun çok farklı olabileceğini gördüm. Kendimize ait bir travmamiz olmasa bile atalarımızın travmalarını miras alabiliyoruz bende anneannemin travması çıktı mesela. Çok detaylı anlatamıyorum deşifre de olmamak adına ama hayatımın şokunu yaşadım terapiler sırasında olaylar cozuldukce.

Bunun dışında her şey tamam gibi düşünseniz de psikoterapi içten içe eksikliğini hissettiginiz bir şey olduğunu ve bunu yemekle doldurmaya çalıştığınızi bile koyabilir ortaya. Her şeyi yapmışsınız zaten bence destek almayı da mutlaka deneyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X