Eşim kilolarımdan rahatsız olduğunu dile getirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bildigimiz balkabagi mi? Yoksa digeri mi? Suyunu cikarmak nasil? Kaynatip mi? Vslla kusura bakma bilmedigimden soruyorum
Evet sarı balkabağı var ya ondan yok çiğ halde icicen blendirden falan geçir suyunu çıkar iç. Allah'ın izniyle çok faydası olur inşallah. Ne kusuru canım nolucak parmaklarım kopmadı ya

Çok teşekkür ederim.
Dün gece buraya yazarken kafam karma karışık kendimde değilken yazdım. Uzun zamandır düşündüğüm neden böyleyim sorularını düşünüyordum yine.
Kendime psikolojik bir durumu yakıştıramıyorum. Bunun sebebi ben yaşayamam diye değil. Her şeyi yolunda olan bir insan olarak bunu psikolojik bir temele dayandırmak bana şımarıklık prenseslik gibi geliyordu. Dünyada nice kötülükler var onları yaşıyor insanlar. Bana fazla lüks geldi bu hayatımda psikolojik bir temele dayandırmak. nasıl desem tırnağı kırılan bir zengin kadının akşama çocuklara ne yemek yapsam diye dertlenen çalışanına ağlaması gibi şımarıkça. Anlatabildim mi bilmiyorum. Düne kadar böyle düşündüğümden bu ihtimali hep es geçtim. Ama sizin ve diğer arkadaşların yorumları gerçekten zihnimi berraklaştırdı. Çok teşekkür ederim.

Bilgim yok o nedenle anlayamadim ama kilolu insanlarin illaki yeme bozukluğu, psikolojik sorun vb mi olmasi gerekiyor? Yazdiklarinizdan iradenizin zayif olmasi gibi bir sonuc da çıkıyor

Tabii o mesele de var. Aslında bende kafamdaki bu uğultuyu bastırmak için yazdım buraya. Bir sürü farklı fikirden en oluruna ulaşmak için.

Ağlayarak okudum. Hepiniz iyi kiii iyi ki varsınız. Çok teşekkür ederim. Özelden mesaj atamadım ama maalesef size

Bence psikoloğun işini psikoloğa bırakın kendiniz teşhis koymayın ve mutlaka psikologdan yardım alın

Yaş farkı yok. Çok güzel bir kadın değilim. Ve eşim çevreden çok beğenilen birisi. Fit yakışıklı. Gören herkes melek gibi suratı der. Masum duruyor. Buda bence onu daha küçük gösteriyor. Eşim evlat edinilmiş. Şuan 2 ailesi var ikisi ile de görüşüyoruz. Ailelerden biri beni hiç istemedi beğenmedi ve çok belli ettiler zamanında mesela. Yakıştırılmadım yanına. Eşim hep yanımda oldu hiç ondan kötü bir his duygu hissetmedim. Bu sebeple bu konular önemsiz oldu benim için.
Yani o zaman zayıfken bile güzel bulunmadığım oldu. Tahminimce biçimsiz alınan kilo yağ oranı fazlalığı eşimin benden iyi olan özellikleri birleşince dışarıdan bir anne hissiyatı uyandırdım.

Ben de alabilir miyim diyetisyenin ismini

kuzenim aynı sizin boylarınızda ve sizin kilonuzda biriydi. bir anda ben bu kiloyla yaşamak istemiyorum dedi ve harekete geçti hem de iki çocuktan sonra 30 küsür yaşındayken. aşırı derecede şeker tüketirdi, her gün bardak bardak üçü bir arada nescafe içer, kahvaltıda dahi pasta vs yerdi. yavaş yavaş hepsini azalttı, şekeri kesemiyorsa nescafe içmeyi kesti.. diyetisyene ve spora gitmedi. kendi kendine sağlıklı beslenmeye geçti, canı tatlı istiyorsa sadece bir çatal yiyordu "ye bir şey olmaz" diyene de bir çatalda da aynı tadı alıyorum bir dilim bitirdiğimde de aynı tat kalıyor ağzımda diyordu. spor yapmadı ama her gün bir saat tempolu yürüyüşe çıktı. 4-5 sene önce 80 küsür kilodan 56 kiloya düştü. ve bunu yaşam biçimi olarak kabullendi. hala sağlıklı besleniyor, kahvesini şekersiz içiyor, tatlı da çok canı isterse bir dilimin yarısını yiyip bırakıyor. bence gerçekten isterseniz yapabilirsiniz, soruldu mu bilmiyorum ama kan testi vs yaptırdınız mı? tiroidlerinizde bir sıkıntı var mı?

3 tabak çok fazla, çeşit çeşit diyet yapmak yerine ne kadar aç olursanız olun 1 tabaktan fazla yemeyin. Ben acıkınca elma yiyorum örneğin, siz de canınız çikolata çekerse elma yiyebilirsiniz. Ben bu öğünleri görmeden önce eşinize kızmıştım ama bu yeme düzeniyle 1 yila 150 olmanız işten bile değil bence, adam sizi üzerek de olsa durdurmaya çalışıyor.

Ama ben de istiyorum diyetisyen tavsiyesi.

Bu yazdiğiniz postta işte asil aradiğiniz kaynak.
Siz yeterlice kendinize özdeğer vermiyorsunuz,siz kilo vermeye emek etmeye değmiyorsunuz.
Yakişli eşiniz cokta güzel olmayan sizle evlendiği için şükran duyorsunuz .
Ve bu bilincaltinizda beni nasil olsamda her halimle zaten kabul etmiş diye kandiriyorsunuz.
Kendinizi önemsemiyorsunuz ,herşey eşinize layik,fit olmak genc durmak ,cevreden sevilmek,beğenilmek

Bu huy bendede olduğu için fark ettim:
Teoride herşeyi bilmek ama adim attamamak ,bir türlü başlayamamak
Benimde kendimi değiştirmem gereken bir sürü konularim var ,hatta sadece kilo değil sağliklada ilgili .
Prokastinasyon deniliniyor,erteleme hastaliği.
Sizde erteleyip duruyorsunuz

İnsan psikolojisi öyle ince ayar bir şey ki... Size küçük bir örnek vereyim, ben iyi araba kullanırım hatta öyle yollarda kullandım ki benim diyen şoförlerin tedirgin gittiği Ama rampa inerken kalbim duracak gibi oluyordu, birçok insan çıkarken tedirgin olur bende tam tersiydi. Sebebini bilmiyordum aşırı bir korku duyuyordum. Sonra bir gün öyle eskilerden bahsederken birden ışık yandı. Ben küçükken babam koca otobüsle aşırı dik ve buzlu bir rampadan kaya kaya inmişti. Çok korktuğumu ve ağladığımı hatırladım, çok küçüktüm demek ki. Bu anıyı hatırlamıyordum bile aslında normalde. Hatta bana kalırsa önemsiz bir anı. Sonra bunu hatırlayıp sebebi bulduktan sonra korkmamaya başladım. Bakın sebebi bulmak bile tek başına işe yaradı. Uzattım ama demek istediğim, psikolojinizi hafife almayın; bir an, bir cümle, bir bakış bile zayıf anımıza denk gelip bizde iz bırakabiliyor. Bunca şey yapıp, sağlık sorununuz da yoksa ve yemeğe geri dönüyorsanız bir sebebi olsa gerek. Destek alın, işler daha kolaylaşır diye düşünüyorum.

Aynı şey değil diyeceksiniz ama yıllarca kilo almaya çalışan biriydim. Hatta benim sorunum psikolojikti. Mutsuzluktan ya da stresten heyecandan iştahım kapanıyordu midem bulaniyordu vs...
Zorla tıka basa yiyip midemin bulantısı dan geri kusuyordum. En sonunda yemekle mücadele etmemeyi öğrendim. Yemek yapmayı da sevmiyodum bu arada. En sonunda hafif ve kalorisi yüksek gıdalarla dolabımi doldurdum. Uzakdoğu mutfağıni beğendiğim için basit ve doyurucu binbir YouTube videosu izledim. Doğduğum her an yemeğe kendimi zorlamadim ve açlık hissettiğim her an ufak da olsa sağlıklı atıştırmalıklar yedim. Her şeyden önemlisi bu beslenme biçimini hayatımın kuralı haline getirdim. Yalnızca baklagil, kuruyemiş ve protein ile kilo aldım. Tukettigim tek karbonhidrat pirincti, onu da ihtiyacım olduğu kadar tükettim. Hayatınızdan şekeri ve unu cikarmalisiniz ve açlık hissetmeyi öğrenmeniz lazım. Şeker tüketerek kimse kilo veremez. Şeker iştah açar. Regl olduğunuzda ihtiyaç duyarsanız sadece bitter tüketin. Aç kalmayı ogrenmezseniz hep bu şekilde midenizi genişletirsiniz

Sayfalardır okuyorum azimle konu sahibinin seks hayatının sıkıntılı, zorlu vs olduğunu iddia etmişsiniz. Konu sahibi hayır bu konuda bir sıkıntım yok demesine rağmen ısrarla olmaması imkansız yazıyorsunuz. Ve sizden başka bu konuyu konuşan da yok. İnanılmaz bir azim tebrik ederim

Kadın iyiyiz diyor işte yalan söyleyecek hali yok. Kendileri memnunmuş cinsel hayatlarından bence sizin bu kadar dert etmenizi gerektirecek bir durum yok

Bir üyenin eşi 20 dk havada cinsel ilişkiye girebiliyormuş aşırı komik geldi niye bilmiyorum uçuyorum şahitlerim var diyen adamı çağrıştırdı

Lutfen bu sekilde dusunmeyin. Bence ufak dokunuslarla cok cok daha guzel bi kadin olursunuz. Gerekli kiloyu verin ufak dokunuslar yaptirin imaj degisikligi yapin

Nooo 50 kilo üstü kimse kucakta 20 dk zıplayamaz malum 20 dk ziplamak mühim
İnş. Kilo almaz ne diyelim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…