- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.802
-
- Konu Sahibi sarilimoncuk
Bildigimiz balkabagi mi? Yoksa digeri mi? Suyunu cikarmak nasil? Kaynatip mi? Vslla kusura bakma bilmedigimden soruyorumSuyunu çıkarıb iciyosun
Evet sarı balkabağı var ya ondan yok çiğ halde icicen blendirden falan geçir suyunu çıkar iç. Allah'ın izniyle çok faydası olur inşallah. Ne kusuru canım nolucak parmaklarım kopmadı yaBildigimiz balkabagi mi? Yoksa digeri mi? Suyunu cikarmak nasil? Kaynatip mi? Vslla kusura bakma bilmedigimden soruyorum
Sadece irade eksikliği değil olsa bir senedir düzenli spor yapmazdınız spora gitmek bunu düzene bindirmek bence diyet yapmaktan daha büyük irade istiyor
Psikolojik olduğunu düşünüyorum ama siz her şeyim harika diye dusunerek altında sebep olamayacağını düşünüyorsunuz haklı olarak
Psikoloji işi o kadar derin ki ben de sizin gibi düşünüyordum inanın anlattığınız her şey benim hayatım travmam yok sevgi dolu ailede büyüdüm başarılıyım iyi bir evliliğim ne desem yapan bir eşim var maddi sorunum yok eşimin ailesiyle bile sorunum yok prensesmisim gibi davranır herkes vs...
Buna rağmen panik atak başta olmak üzere türlü hastalıklara yakalandım ve psikoterapi almaya başlayıp bu alanda her tür yeniliği araştırdıkça durumun çok farklı olabileceğini gördüm. Kendimize ait bir travmamiz olmasa bile atalarımızın travmalarını miras alabiliyoruz bende anneannemin travması çıktı mesela. Çok detaylı anlatamıyorum deşifre de olmamak adına ama hayatımın şokunu yaşadım terapiler sırasında olaylar cozuldukce.
Bunun dışında her şey tamam gibi düşünseniz de psikoterapi içten içe eksikliğini hissettiginiz bir şey olduğunu ve bunu yemekle doldurmaya çalıştığınızi bile koyabilir ortaya. Her şeyi yapmışsınız zaten bence destek almayı da mutlaka deneyin
Bilgim yok o nedenle anlayamadim ama kilolu insanlarin illaki yeme bozukluğu, psikolojik sorun vb mi olmasi gerekiyor? Yazdiklarinizdan iradenizin zayif olmasi gibi bir sonuc da çıkıyor
Ağlayarak okudum. Hepiniz iyi kiii iyi ki varsınız. Çok teşekkür ederim. Özelden mesaj atamadım ama maalesef sizeCanim seni çok iyi anlıyorum. Sürekli kilo sorunu yaşayan ama deli gibi gece yemeleri olan biriydim. Senin dediğin gibi spora gidip kilo veremedim. Bir suru diyetisyene gittim vs. Simdi en son sporu bir rutin haline getirdim. Bir diyetisyene başladım. Ozelden yazmak isterim sana. 10 kg gitti. Asla doyamam dediğim şeylerle bayagi bayagi yaşayabiliyorum ve insanlar "ne kadar zayifladin" deyince daha da motive oluyorum. En az 10 kg daha vermek hedefim ama inan bu diyetisyenle bunu bir ayda vereceğime inaniyorum. Amacım reklam filan degil amannn, ama ben memnun kaldım ve kilo sıkıntısını cok cok iyi bildiğim için yazmak istedim. Bu arada eşin ağır konuşsa bile açıkça soylemis, inan bu cok değerli. Benim esim bir ara hiç umursamiyordu, asla birsey soylemiyordu ama zaman içinde cinselligimizi malesef cok kotu etkiledi. Esinin sesine kulak ver ve hadi başla!❤
Bence psikoloğun işini psikoloğa bırakın kendiniz teşhis koymayın ve mutlaka psikologdan yardım alınHerkese merhabalar
Zaten kilom az değildi. Son 2 ayda ise haddinden fazla kilo aldım.
Bugün eşim ilk kez ciddi anlamda karşıma oturdu ve çok rahatsız olduğunu söyledi. Gencecik insanlarız ama ben yanımda annemle dolaşıyorum gibi hissediyorum attık dedi. Fiziksel olarak haklı maalesef. Öyle biçimsiz kilo aldım ki çok garip duruyor bedenim. Uzun bir konuşma yaptı ve üzgünüm noktasına dek haklıydı.
Sorun da burada başlıyor. ben yapamıyorum. En rahat diyetisyene de gittim inanın her gün çikolata makarna vardı listemde. En katısına da gittim ekmek bile yazmadı. Aralıklı oruç yaptım. 2 ana 2 ara yaptım. Açlık orucu yaptım. 3 ana 3 ara yaptım. Eve gelen yemek paketlerinden de satın aldım. Aklınıza gelecek her şeyi yaptım arkadaşlar. Ama bir yerde kopuyor ve kendimi tıkınırken buluyorum. Sonra bu döngüyü kırana dek günlerce üst üste yemeler. Ve bir yerde farkedip tekrar diyete girip aldığım 3-5i vererek yıllarım geçti.
Kime anlattıysam yeme bozukluğun var altında psikolojik bir neden vardır dedi. Ancak ben bunun psikolojik neden değil sadece irade eksikliği olduğunu düşündüğüm için hep erteledim psikolog işini. Bugün konuşmadan sonra tekrar düşündüm.
Bunu daha iyi anlamanız için söylüyorum. Gerçekten mutlu evliliğim ve kiloma rağmen harika bir cinselliğimiz var. Ailemle alakalı bir travmam mutsuzluğum olmadı. Hep çok sevilerek büyüdüm. Hem başarılı idim. Kafama koyduğumu hep yaptım kilo dışında. Dostlarım vardır. Yalnız değilim. Mesleğim var. Kendi paramı kazanıyorum. Maddiyatımız da sorun yok. Yani gerçekten ben nereden bu psikolojiye girdim ve tıkanırcasına yiyorum bulamıyorum.
Bunların ışığında benimki zayıf karakter özelliği sadece irade eksikliği olabilir mi? Yoksa mutlaka yeme bozukluğunun altından bir sorun çıkar mı? Sizlerden akıl fikir tecrübeniz varsa tavsiye bilmiyorum her şeyi bekliyorum. Bildiğim gerçekleri duysam da kolum kanadım kırıldı. Binlerce kez başladığım için kendime güvenim yok. Kocamın da güveni yok. En kötüsü de bu sanırım.
Aranızda yaş farkı mı var, sırf kilo tek başına nasıl kocanızı oğlunuz gibi gösterebilir anlamadım. Belki sağlığınızla alakalı başka bir problem vardır? Genel olarak sağlıksız gözüküyor olabilir misiniz acaba?
Ben de alabilir miyim diyetisyenin isminiCanim seni çok iyi anlıyorum. Sürekli kilo sorunu yaşayan ama deli gibi gece yemeleri olan biriydim. Senin dediğin gibi spora gidip kilo veremedim. Bir suru diyetisyene gittim vs. Simdi en son sporu bir rutin haline getirdim. Bir diyetisyene başladım. Ozelden yazmak isterim sana. 10 kg gitti. Asla doyamam dediğim şeylerle bayagi bayagi yaşayabiliyorum ve insanlar "ne kadar zayifladin" deyince daha da motive oluyorum. En az 10 kg daha vermek hedefim ama inan bu diyetisyenle bunu bir ayda vereceğime inaniyorum. Amacım reklam filan degil amannn, ama ben memnun kaldım ve kilo sıkıntısını cok cok iyi bildiğim için yazmak istedim. Bu arada eşin ağır konuşsa bile açıkça soylemis, inan bu cok değerli. Benim esim bir ara hiç umursamiyordu, asla birsey soylemiyordu ama zaman içinde cinselligimizi malesef cok kotu etkiledi. Esinin sesine kulak ver ve hadi başla!❤
Canim seni çok iyi anlıyorum. Sürekli kilo sorunu yaşayan ama deli gibi gece yemeleri olan biriydim. Senin dediğin gibi spora gidip kilo veremedim. Bir suru diyetisyene gittim vs. Simdi en son sporu bir rutin haline getirdim. Bir diyetisyene başladım. Ozelden yazmak isterim sana. 10 kg gitti. Asla doyamam dediğim şeylerle bayagi bayagi yaşayabiliyorum ve insanlar "ne kadar zayifladin" deyince daha da motive oluyorum. En az 10 kg daha vermek hedefim ama inan bu diyetisyenle bunu bir ayda vereceğime inaniyorum. Amacım reklam filan degil amannn, ama ben memnun kaldım ve kilo sıkıntısını cok cok iyi bildiğim için yazmak istedim. Bu arada eşin ağır konuşsa bile açıkça soylemis, inan bu cok değerli. Benim esim bir ara hiç umursamiyordu, asla birsey soylemiyordu ama zaman içinde cinselligimizi malesef cok kotu etkiledi. Esinin sesine kulak ver ve hadi başla!❤
Malesef size özel mesaj atamıyorum. Burdan yazmak istemedim, sorun olur filan diye. Reklam filan sanılmasın sonraBen de alabilir miyim diyetisyenin ismini
Bu yazdiğiniz postta işte asil aradiğiniz kaynak.Yaş farkı yok. Çok güzel bir kadın değilim. Ve eşim çevreden çok beğenilen birisi. Fit yakışıklı. Gören herkes melek gibi suratı der. Masum duruyor. Buda bence onu daha küçük gösteriyor. Eşim evlat edinilmiş. Şuan 2 ailesi var ikisi ile de görüşüyoruz. Ailelerden biri beni hiç istemedi beğenmedi ve çok belli ettiler zamanında mesela. Yakıştırılmadım yanına. Eşim hep yanımda oldu hiç ondan kötü bir his duygu hissetmedim. Bu sebeple bu konular önemsiz oldu benim için.
Yani o zaman zayıfken bile güzel bulunmadığım oldu. Tahminimce biçimsiz alınan kilo yağ oranı fazlalığı eşimin benden iyi olan özellikleri birleşince dışarıdan bir anne hissiyatı uyandırdım.
Sayfalardır okuyorum azimle konu sahibinin seks hayatının sıkıntılı, zorlu vs olduğunu iddia etmişsiniz. Konu sahibi hayır bu konuda bir sıkıntım yok demesine rağmen ısrarla olmaması imkansız yazıyorsunuz. Ve sizden başka bu konuyu konuşan da yok. İnanılmaz bir azim tebrik ederimNeden,okudugunu anlamayanlar yaziyorSeks yapmıyor mu dedik,pozisyonları rahat alamaz dedik,zorlanır dedik. Monoton seks hayati olanlar için sıkıntı yok,devam:) Sadece kadın değil erkekte de kilo cinselligi kalitesizlestiriyor.Kilo ,ereksiyonu da etkiliyor..tıp bunu açıklamış. Kilolu bir adamla ,normal bir adamın performansi ayni degil. Surekli spor yapan ve fit olanlar bunu bilir. Belirli bir donem kilolu olup,kilo verenler de farki bilir.
Bir üyenin eşi 20 dk havada cinsel ilişkiye girebiliyormuşSayfalardır okuyorum azimle konu sahibinin seks hayatının sıkıntılı, zorlu vs olduğunu iddia etmişsiniz. Konu sahibi hayır bu konuda bir sıkıntım yok demesine rağmen ısrarla olmaması imkansız yazıyorsunuz. Ve sizden başka bu konuyu konuşan da yok. İnanılmaz bir azim tebrik ederim
Kadın iyiyiz diyor işte yalan söyleyecek hali yok. Kendileri memnunmuş cinsel hayatlarından bence sizin bu kadar dert etmenizi gerektirecek bir durum yok
Lutfen bu sekilde dusunmeyin. Bence ufak dokunuslarla cok cok daha guzel bi kadin olursunuz. Gerekli kiloyu verin ufak dokunuslar yaptirin imaj degisikligi yapinYaş farkı yok. Çok güzel bir kadın değilim. Ve eşim çevreden çok beğenilen birisi. Fit yakışıklı. Gören herkes melek gibi suratı der. Masum duruyor. Buda bence onu daha küçük gösteriyor. Eşim evlat edinilmiş. Şuan 2 ailesi var ikisi ile de görüşüyoruz. Ailelerden biri beni hiç istemedi beğenmedi ve çok belli ettiler zamanında mesela. Yakıştırılmadım yanına. Eşim hep yanımda oldu hiç ondan kötü bir his duygu hissetmedim. Bu sebeple bu konular önemsiz oldu benim için.
Yani o zaman zayıfken bile güzel bulunmadığım oldu. Tahminimce biçimsiz alınan kilo yağ oranı fazlalığı eşimin benden iyi olan özellikleri birleşince dışarıdan bir anne hissiyatı uyandırdım.
Nooo 50 kilo üstü kimse kucakta 20 dk zıplayamaz malum 20 dk ziplamak mühimSayfalardır okuyorum azimle konu sahibinin seks hayatının sıkıntılı, zorlu vs olduğunu iddia etmişsiniz. Konu sahibi hayır bu konuda bir sıkıntım yok demesine rağmen ısrarla olmaması imkansız yazıyorsunuz. Ve sizden başka bu konuyu konuşan da yok. İnanılmaz bir azim tebrik ederim
Kadın iyiyiz diyor işte yalan söyleyecek hali yok. Kendileri memnunmuş cinsel hayatlarından bence sizin bu kadar dert etmenizi gerektirecek bir durum yok