- 16 Mayıs 2022
- 2.129
- 4.986
- Konu Sahibi sarilimoncuk
18 kiloyu son 2 ayda aldığınızı söylüyorsunuz. Nasıl tüm diyet yöntemlerini denediniz bu kadar kısa sürede anlamadım. 70 kiloyken denediyseniz zaten çok kilolu olmadığınızdan motive olamamışsınızdır.
Her kilo alana duygusal yeme bozukluğun vardır deniliyor. Kendinizi buna şartlayıp benim zaten yeme bozukluğum var psikolojisine sokmayın. Nitekim yakın bir arkadaşım da sürekli ben duygusal yiyiciyim der motivasyonunu düşürüp dururdu. Ben diyet yapamıyorum hastayım düşüncesiyle daha çok yerdi. Ben de hayır sadece iradesizsin derdim. Hatta birkaç seans terapi aldı hoşlanmadı bıraktı. Sonra frekansı uyan bir diyetisyen buldu kilo veriyor şu an.
Tekrar ediyorum kendinizi sakın yeme bozukluğum var psikolojisine sokmayın. Yoksa nasılsa hastayım ben diyet yapamam diye düşünür daha çok yerseniz. Fit olmak istyorsanız boğazınızı tutmaktan başka çare yok. Ameliyat bile olsanız, balon bile yutsanız boğazınızı tutmadığınız sürece başta hızlı kilo verir sonra geri alırsınız. Nitekim forumun diyet bölümünde böyle çok kişi var. Daha birkaç gün önce balon yutmasına rağmen ilk aydan sonra kilo veremeyen birinin konusunu okudum.
2 tanesini bu süreçte denedim. Diğerlerini 70 kilo iken denedim evet.
Bende sizin gibi düşünüyorum. Benimde çevrende mide ameliyatı olup kilo alan var mesela.