Eşim kilolarımdan rahatsız olduğunu dile getirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
18 kiloyu son 2 ayda aldığınızı söylüyorsunuz. Nasıl tüm diyet yöntemlerini denediniz bu kadar kısa sürede anlamadım. 70 kiloyken denediyseniz zaten çok kilolu olmadığınızdan motive olamamışsınızdır.

Her kilo alana duygusal yeme bozukluğun vardır deniliyor. Kendinizi buna şartlayıp benim zaten yeme bozukluğum var psikolojisine sokmayın. Nitekim yakın bir arkadaşım da sürekli ben duygusal yiyiciyim der motivasyonunu düşürüp dururdu. Ben diyet yapamıyorum hastayım düşüncesiyle daha çok yerdi. Ben de hayır sadece iradesizsin derdim. Hatta birkaç seans terapi aldı hoşlanmadı bıraktı. Sonra frekansı uyan bir diyetisyen buldu kilo veriyor şu an.

Tekrar ediyorum kendinizi sakın yeme bozukluğum var psikolojisine sokmayın. Yoksa nasılsa hastayım ben diyet yapamam diye düşünür daha çok yerseniz. Fit olmak istyorsanız boğazınızı tutmaktan başka çare yok. Ameliyat bile olsanız, balon bile yutsanız boğazınızı tutmadığınız sürece başta hızlı kilo verir sonra geri alırsınız. Nitekim forumun diyet bölümünde böyle çok kişi var. Daha birkaç gün önce balon yutmasına rağmen ilk aydan sonra kilo veremeyen birinin konusunu okudum.

2 tanesini bu süreçte denedim. Diğerlerini 70 kilo iken denedim evet.
Bende sizin gibi düşünüyorum. Benimde çevrende mide ameliyatı olup kilo alan var mesela.

Sağol hanımım 🤗😘 ben zaten güzel olayım diye olmadım ameliyat belim ve belli hastaliklarim için oldum yoksa kadinların kadinlara ettiğini kilo konusunda erkekler yapmiyor ben esimle tanıştığimda hem ondan büyük hemde 100+ kiloydum şimdi bu adam neden benle birlikteydi süs bebeği gibi olup 2 muhabbet edemese benimle birlikte olurmuydu. Ama insanlara oyle bi empozw ettiler ki 36 beden kadinlara balik etli der oldular 🤦🏼‍♀️
Biliyorum canısı ameliyat olduğunuda,büyük başarı genede,en en azından sağlığın için oldun ameliyatını.
Aynen kadınlar daha acımasız bu konuda.:KK200:

Doymaz benim kocamı gorseniz şok olursunuz kara delik gibi midesi 🙄
Valla bibi reis, ben inanamıyorum. Valla ben de şişkoydum ama o zaman bile bu kadar tepeye çıktığımı hatırlamıyorum. Her şişmanın şişman olma sebebi aynı olmuyor. Benimkisi hareketsizlik, dengesiz yemekti mesela. :KK53:

Biliyorum canısı ameliyat olduğunuda,büyük başarı genede,en en azından sağlığın için oldun ameliyatını.
Aynen kadınlar daha acımasız bu konuda.:KK200:
Bencede çünkü olup geri kilo alan çok bende biraksam kendimi alırım pandemiden dolayi sporu bırakinca bikaç kilo aldim o kadar iyi ki olmuşum ama nasil guzel kari oldum ama 🤣🤣

diyet kısmında bir konu görmüştüm bugün, konu sahibi 110 lu kilolardan 56 kiloya düşmüş, okumanızı tavsiye ederim,
Affınıza sığınarak mükemmek cinsellik nasıl oluyor, konularda görüyorum hep merak ettim, mükemmel olmasının ölçüsü nedir, ilişki sıklığı mı, tatmin derecesi mi :KK64:

Kişiye göre değişir ancak benim için Tatmin derecesi + 5 yıla rağmen hala sıkılmamak aynı şekilde arzulamak istemek. Renkli bir cinsellik yaşıyor olmak.
Öneriniz için teşekkürler.

Bencede çünkü olup geri kilo alan çok bende biraksam kendimi alırım pandemiden dolayi sporu bırakinca bikaç kilo aldim o kadar iyi ki olmuşum ama nasil guzel kari oldum ama 🤣🤣
Aynen hepimiz için geçerli aslında,bırakmaya gelmiyor da nereye kadar devam edecez bunu.
Sen zaten güzelsin hele renkli saçlarınla yakıyorsun yani.

Spor da yapıyorum ama 18 kilo aldım yazınca insanlar normal şeyler yiyip 18 kilo aldınız sandı. Bu yediğiniz şeylerle her gün 12 saat spor yapsanız yine şişmanlarsın canım ablacım kanın şerbet olarak akıyor. :KK51: 3 magnolia nedir yahu, 3 tabak makarnadan akşam yemeği mi olur:ruh:Psikoloji, tiroid, hormon herkes yazdıkça yazmış fikirleri valla yorum yapanların çabasına yazık.:olamaz:

Hahahaha ya çok tatlısınjz. Evet yediğim için kilo aldım. Ama herkesin takıldığı nokta neden şuan bu kadar çok yediğimdi. Bunun altında psk bir şey arandı aslında.

Bide sadece gerçekten tek derdimiz dış görünüşmü eski şişman olarak merak ettim bunu ben 😁
Tek derdimiz bu değil ama insanların hayatta öncelik verdiği şeyler vardır benimki dış görünüş olur seninki kalp güzelliği olur bir başkasınınki mesleki kariyer olur hepimiz birbirimizin aynısı olmak zorunda değiliz bana ya da sana doğru ya da yanlış gelmesi bir şey değiştirmez bana göre evet dış görünüş aynaya baktığımda güzel bir kadın görmek istiyorum topluma göre şuna buna göre değil bana göre karşımda kilosundan memnun olan biri olsa bir nebze o öyle mutluysa banane derdim ama karşımızdaki insan da memnun değil kendini böyle kendisi de beğenmiyor

16 senedir adamla birlikteyim gala yerken şaşırabiliyorum o kadar diyeyim 🤣
Ben de benimkine şaşırdıydım, geçen ayıpladım kendisini. Bir mekana gittik, tavuk makarna konseptli yemekler söyledik. Porsiyonlar da büyük yani. Yetmedi ortaya peynir topları, nuggetlar, patates falan söyledi. Dedim bak yiyemeyiz.
Ben tabağımı bitiremedim. Ama adam tabağını bitirdi, ortaya söylenenleri yedi. En son dedim ki benim tabağımın kalanı da ye bari. Yok ya ayıp olur artık dedi. :KK53: Hiç boşuna ayıplamayayım adam normal mi yani?
Ama tatlı yemedik, çok doydum yiyemem dedi. Hakkını yemeyeyim. :deli:

Katılıyorum komik yahuu, sankim konu sahibesi şahane besleniyor da tek nazar boncuğu çikolata kaldı , yazık gramını yazmış :olamaz: 2 kare yerine 60grcık yiyormuş. 3 magnolia, 3 tabak makarna yedikten sonra gariban 60gr çikolatanın 300 kaloriciği ancak çerez olarak kalır:halay:

Çikolatayı günde birkaç 60g yediğim için en çok o batırıyor demiştim ama o detaya yazmamışım. Yoksa diğerlerinin yanında normalde çikolata en azından diyette yenilebilir bir şey 😕

İnsanın kendinden memnun olmaması kısmında haklısınız. Sanırım hayatımdaki tek sorun bu. Tek sorunu daha da sorun Halime getiriyorum belki de taktığım için.
Spor + su konusunda sorunum yok. Yeterli.
Sabah mutlaka Tost + reçel genelde meyve suyu
Arada kahve yanında 2 kare çikolata yemem gerekirken maalesef 60 g karenin tamamını mesela.
Sonrasında akşam yemeği normal sma gece mutlaka makarna mantı yanında ev yapımı olsa bişe şekerli komposto yada limonata
Aralarda yine bolca kahve + çikolata. Cips kızartma vs çok yemem. Kahve yanı çikolata beni bitiriyor daha çok. Mesela dün akşam yemekten sonra magnolia yedik eşimle. Ben önce 1 palet dido üstüne cips fıstık bir kase ve 3 kase magnolia yedim. Genel anlamıyla sürekli çeşitli değil de benzer yiyeceklerden çok sayıda yiyorum. Mesela akşam yemeğinde 3 tabak makarna. Yada 3 tabak tavuklu pilav gibi.
Siz aynada gördüğünüz kadından hoşlanmıyorsunuz ama kilo sorununuza çare ararken diyetisyen eşliğinde yaptığınız diyetler başarısız olunca, bunu kendinizle alakalı bir başarısızlık olarak görmüşsünüz gibi geldi, üstesinden gelemediğiniz kilolar iradenizi kırmış, kendinden memnun olmayan bir kadın yaratmış bence.

Sağlık kontrolünden geçin sonra da psikolojik destek alın, yeme alışkanlıklarınızı ve miktarlarını değiştirmeniz gerekiyor, vücudunuz çok yemeye alışmış bunu birden kesebilmeniz mümkün olabilir mi bilmiyorum ama sabah sağlam bir kahvaltı yapmanızda sorun yok, kahve ve çikolatayı da kahve şekersiz çikolata bitter olarak tüketilebilir.

Sizin asıl düzeltmeniz gereken akşam yemekleri ve gece yemeleriniz, akşam yemeklerden 30-40 dakika evvel 2 su bardağı su için, pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, cips fıstık yerine yoğurt, çok az yağlı bol limonlu veya sirkeli salata, toplamda bir avucu geçmeyecek şekilde ceviz badem, tatlı krizlerinizde komposto dahi tüketiyorsunuz hoşaf komposto yaptığınızda meyvenin kendi şekeri yeter, şeker koymayın onun yerine çubuk tarçın ve karanfil koyup kaynatın.
Limonata da aynı şekilde şekersiz limonata yapın ilk zamanlar içerken yüzünüz ekşir ama zamanla alışırsınız, makarna yiyeceğinizde de 3 tabak yememek için yanına yoğurt, salata gibi sizi tıkayacak bir yardımcı ekleyin.

Sabah kalkar kalkmaz ilk işiniz 2 bardak su içmek olsun, her yemekten 30-40 dakika önce de 2 bardak su.
Gece açlık hissi geldiğinde alın yarım demet maydanozu üzerine limon sıkıp tüketin.

Çok yiyen bir insanın yediklerini birden bıçak gibi kesmesi zor olabilir o yüzden yediklerinizin yerine sağlıklı bir şeyler koyup sizi ve midenizi geçiş dönemine alıştırmak gerekiyor gibi geliyor bana.

Cips, çikolata, fıstık yerine mevsim meyvelerinden salata yapın üzerine yoğurt döküp yiyin, maydanoz kıvırcık roka tere karışımı salatalar yapıp yiyin, yine açlık hissi gelirse bir avuç ceviz badem yiyin.
Gün içindeki açlık krizlerinde haşlanmış patates ve katı yumurta tok tutar mesela.

Yeme krizi yaşadığınız her sağlıksız besinin yerine sağlıklı olanı koyun.
Aslında direkt yapmanız gereken gün içinde tükettiğiniz karbonhidratları gündüz en geç saat 2-3’e kadar tüketip saat 4‘ten sonra karbonhidrat içeren hiçbir sebze meyve yiyecek tüketmemek, siz gündüz tüketmeniz gerekenleri gece abartılı şekilde tükettiğiniz için kilo alıyorsunuz.

Ben de benimkine şaşırdıydım, geçen ayıpladım kendisini. Bir mekana gittik, tavuk makarna konseptli yemekler söyledik. Porsiyonlar da büyük yani. Yetmedi ortaya peynir topları, nuggetlar, patates falan söyledi. Dedim bak yiyemeyiz.
Ben tabağımı bitiremedim. Ama adam, tabağını bitirdi, ortaya söylenenleri yedi. En son dedim ki benim tabağımın kalanı da ye bari. Yok ya ayıp olur artık dedi. :KK53: Hiç boşuna ayıplamayayım adam normal mi yani?
Ama tatlı yemedik, çok doydum yiyemem dedi. Hakkını yemeyeyim. :deli:
Benimkide biraz benim ameliyattan sonra iyice abarttı ben hala çok az yedigimden kalan herseyimi eşim yer ben kilo verdim o aldı 🤣

Tam ayni durumdayiz. Her seyim var ve hayatimda her sey yolunda. Psikolojik olarak beni yemeye iten sey ne olabilir çözemiyorum. Irade eksikligi gibime gelyor ama irade eksikliginin de psikolojik temelli olduguna inaniyorum. Benim esim bana hicbir elestiri Yapmadi bu konuda ama kendim rahatsizim. Esim kendisi de kilo vermek istiyor. Ben de cok denedim olmadi. Ama diyetisyene gitmemistim hic. Bugun ilk kez diyetisyene gittim bakalim durumlar ne olacak. Evde daha az durmaya disari cikmaya daha sosyal olmaya gayret gösteriyorum bugunlerde. Umarim ise yarar.

😀 anlıyorum ama kısa süreli oluyordur,kucakta 88 kg 20 dk adam yapamaz. Naim Süleymanoğlu mu bu,kusura bakmayın ama kilo hem cinselliği hem sosyal yaşamı etkiliyor.Kilo yaşlı da gosteriyor, bu bir gerçek.6 ay iradeli devam etseniz,eminim ki verirsiniz.spor ile birlikte devam edin ki vücut çatlamasın.
😀 anlıyorum ama kısa süreli oluyordur,kucakta 88 kg 20 dk adam yapamaz. Naim Süleymanoğlu mu bu,kusura bakmayın ama kilo hem cinselliği hem sosyal yaşamı etkiliyor.Kilo yaşlı da gosteriyor, bu bir gerçek.6 ay iradeli devam etseniz,eminim ki verirsiniz.spor ile birlikte devam edin ki vücut çatlamasın.
50kg olunca gercekten 20dk yapabilen adam varmi?
Yoksa sadece boşta hoplatiyormu?
Vallaha ben bu ayrintiya takildim.
Şimdi bütün gün bunu araştiririm

Sağol hanımım 🤗😘 ben zaten güzel olayım diye olmadım ameliyat belim ve belli hastaliklarim için oldum yoksa kadinların kadinlara ettiğini kilo konusunda erkekler yapmiyor ben esimle tanıştığimda hem ondan büyük hemde 100+ kiloydum şimdi bu adam neden benle birlikteydi süs bebeği gibi olup 2 muhabbet edemese benimle birlikte olurmuydu. Ama insanlara oyle bi empozw ettiler ki 36 beden kadinlara balik etli der oldular 🤦🏼‍♀️

Tuhaf tuhaf şeyler düşünüyor insanlar, az önce bir üye misyonerden başka pozisyon yapamazsınız yazmış, 45 yaşında 85 kiloyum ömrümde böyle bir sorun yaşamadım, nereden kapılıyorlar bu fikirlere bilmiyorum, yakın bir arkadaşım var 53 kg ama kendisini dünyanın en şişman insanı sanıyor cidden buna inanıyor, kendini şişman görüyorsan ben neyim diyorum sen çok güzelsin diyor :)))) garibim hep diyette, insanların vücut algısını bozdular resmen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X