Çıldırmalık aynen katılıyorum.
Abim bizim sınavımız diye tutturmuş, neyin sınavı yahu? Adam yıllarca çalışır çabalar ama aniden işten çıkarılır geçici süre iş bulamaz veya iş sahibidir elde olmayan nedenlerle batmıştır, vızır vızır çalışıyordur ama bazı zorunlu ihtiyaçlarında yetmemiştir, iş kazası geçirmiştir neyse ama eli kolu tutan 5 çocuk yapmasını bilen adam sınav olamaz, pat pat doğuran karısının ve abinin sorumsuzluğu ancak kendi sınavları olur, konu sahibinin ve bebeklerinin değil.
Yetmiyorsa bakamayacağı çocukları yapmak yerine karısı da çalışsın, ayla3431 çalışıyormuş, bebekler olunca kadıncağız mecbur bir süre iş bırakacak o zaman ne yapacak eşi ?
Bebek bir kuru ekmek bir tulumla büyümüyor ki
2 gün önce kasapta taze bir baba vardı eşi eline liste vermiş, adam ayıptır söylemesi kuzu kıyma çektiriyordu bebeği için, daha listedeki meyve ve sebzeleri alacağım diyordu, yetişkin insan kendisinden kısabilir ama çocuğundan esirgemez, imkanı olmaz ayrı ama olanı millete yedirip bebeklerden kısmak sorumsuzluk.
Mune benim 2 bebegim var, aralari 2 yas, dogum tarihleri mevsimsel olarak yakin oldugu ve ayni cinsiyette olduklari icin ikinciye yalan yok neredeyse masraf yapmadim.
Ama bu kis basinda buyuk olan krese baslayacak diye, atlet, kulot, kulotlu corap, corap, elbise ve takimlardan olusan kiyafetler aldim. Konu mali hesaplardan bir haber es oldugu icin kalem kalem yazayimda belki konu sahibi esine okutur basina geleceklerden haberi olur.
Bu harcamalari ekim - kasim ayinda yaptim
3 set esofman takimi : 2700 lira
5 atlet 10 kulot : 1300 lira tuttu ki cidden en ucuzlarini aldim, yuzde yuz pamuklu olmasi mecbur tabi.
2 tane yun atlet 800 lira
3 elbise 1700 lira
3 kulotlu corap 400 lira
2 × 5 adet soket corap 250 lira (bu da en ucuzuydu)
5 tane sweatshirt yine en ucuzundan 2 al 1 ode falan vardi 1800 lira
5 tane tayt (temudan) 400 lira
2 Kot pantolon 900 lira
2 kumas pantolon 750 lira
Atki + bere + eldiven takimi (ikiser tane) 500 lira (yine en ucuzu)
2 tane bot (biri yagmurluk biri ici kurklusunden 1400 lira ki decathlondan aldim bayaği ucuz secenekler bunlar)
1 spor ayakkabi lcw'den aldim 600 lira
1 anorak yelek 500 lira
1 ince baharlik mont 1300 lira (kalin montu vardi gecen seneden)
Sanirim asagi yukari 15 bin harcamisim ki bunlar sadece kiyafet.
Ve ben oyle aman gap olsun, h&m olsun, zara'dan asagi giydirmem diyen bi anne degilim, bi sezon giyiyor, pazardan da alirim kafasindayimdir.
Bunlar haricinde kucuge mont aldim 1300 liraya, ayakkabi aldim (ortopedik) 1200 de ona verdim. (Kiyafet corap vs gibi seyler abladan kalanlarla idare ediyorum)
Kucugun aylik bez masrafi gunde 4 × 30'dan ayda 120 adet (bu da bez basi 3.60 tl -sleepy- toplu aliyorum dusurdukce) 450 lira.
Buna ek olarak ayda 17 bin krese veriyoruz, servis ucretsiz bizde (ucretli olsa rahat 20 binde ona verirdik, cunku gecen gun sordum en kisa mesafe 2 km 2700 liraymis)
Bak yeme icme masraflarini hic yazmiyorum, cunku benimkiler artik buyudu, biz ne yiyorsak aynilarini yiyorlar ekstra masraflari yok.
Hastane masraflari ayda 2 bin lirayi geçiyor, esim memur oldugu ve kizlar onun sigortasindan faydalandigi icin bu 2 bin lira ozel doktor ve ilac masrafi sadece (ki benim kizlarimin herhangi bir ozel durumlari yok, rutin kontrol ve usutme gibi rahatsizliklarda harcanan para bu)
Yani iki cocuk kafadan ayda 30 bin lira demek, en ucuz harcama şekliyle, yeme icme haric.
Kres cagi gelince bu rakam ikiz olduklari icin 17×2 seklinde olacak, hadi durumumuz yok krese vermeyelim deseler, anne calisamayacak bu sefer koca bir maastan olacaklar...
Not: Ustte yazdiklarim sadece en ucuz haliyle iki bebege yapilan masraflardir, buradan lutfen herhangi bir ovunme vs algilanmasin, hali hazirda cocuk bekleyenler birikimlerini ayarlasinlar ve konu sahibide esine okutursa belki esi akillanir diye yazdim bunlari.
Allah tum dogmus ve dogacak çocuklarımıza saglikli mutlu omurler nasip etsin, onlar icin harcanan her bir kurus cok kiymetli, eşler (kadin ya da erkek) bunlarin bilincine vararak ebeveyn olsunlar, hicbir cocuk sefalet yasamayi haketmiyor.