• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kaynıma çalışıyor

Konu sahibin esas düşünmesi gereken şey bu bencede. Ayrıca çocuklar doğunca her şeyden mahrum olacaklar, karınları tok ya yeter diyip geçicek. Ne kurs ne kreş hiçbir şey görmeyecek çocuklar hesap ortada. 5 yeğen böyle büyüdü ya gereksiz bu işler diyecek geçecek. Oyuncak almak bi sorun olacak.
Adam geçinmeyi karnın tok uyumak zannediyor.

60 kazaniyormuş motorla su tasiyarak 15 bin kiraya gidiyor kaliyor 45 bin. Bu parayla nasil eksiz yedigi onunde yemedigi arkasinda bi yaşam oluyor ki? 2025 bekar bir calisanin aylik yasam maliyeti bile 30bin belirlenmiş actim baktim yani 2 cocuk eklenince yoksulluk sinirinin cok cok altlarinda kaliyorlar.
Bi de adam butun gun motor tepesinde bi kaza olsa perişan olurlar. Bu aileye ve sartlara 1 cocuk bile fazlayken hamile kalmiş.

Aynı konuşmayı yaptım dün gece gerçekler acı şu an konuşmuyoruz bak nasıl köşeye sıkıştı bide bana diyor ailem bu düşüncelerini bir bilse tek kalırsın İstanbul’da benim ailem Hatay’da
Bana hiçbir şey olmaz ben kendimede çocuklarımada yeterim, sen bazı şeyleri bil ona göre adımını at de. Ki senin yerinde olsam ailemin yanına döner 2 yıllık bi bölüm okurdum açıktan işede girer hayatımı kurardım. Bu asalak yaşam tarzına ne kendi ömrümü ne çocuklarımı feda etmezdim.
Kocan sana teminat vermek zorunda. Avcunda olmadığını vazgeçilmez olmadığını hissetmesi lazım

60 kazaniyormuş motorla su tasiyarak 15 bin kiraya gidiyor kaliyor 45 bin. Bu parayla nasil eksiz yedigi onunde yemedigi arkasinda bi yaşam oluyor ki? 2025 bekar bir calisanin aylik yasam maliyeti bile 30bin belirlenmiş actim baktim yani 2 cocuk eklenince yoksulluk sinirinin cok cok altlarinda kaliyorlar.
Bi de adam butun gun motor tepesinde bi kaza olsa perişan olurlar. Bu aileye ve sartlara 1 cocuk bile fazlayken hamile kalmiş.
Çocuklar pirinç unuylada doyar diyecek, ikizler mamada lazım olabilir süt yetmezse mamada almaz, abiminkiler nasıl büyüdü der geçer.

Bence sen ikizlerini dogururken baglat gitsin. Belli sizin adamlarin genetikte var hep.ikiz oluyor baksana. Onlarla ayni duruma dusersin birde allah korusun. Yazik cocuklarda sefaletle buyuyor.o kalabalikta ne diyelim. Bebislerin omru guzel olsun insallah. 2 cocuk zaten bol bol yeter size bence kalici korunmani garantiye al bebeklerin buyuyuncede 3-4 yas civari yani calis.kendi kazancin olsun. Esinle sorununu su anki hassas doneminde tartismani tavsiye etmem uzulursun bebislere yazik onlarda strese girer. Biraz sal ne hali varsa gorsun rahatlamaya calis. Daha sonra konusursun.

Ona göre Herşey gereksiz biz nasıl büyüdük diyor bunların hiç biri bizde yoktu diyor geri kafalı
Tekrar kusura bakmayın fakat abisine cahil diyorsunuzda eşinizin de abisinden kalır yanı yok, biz nasıl büyüdükle çocuk mu yetiştirecek?
Bak size söyleyeyim bebekleriniz için abinin ikizlerinin eşyaları lütuf gibi sunulacak size, abisinin ailesinin sizi ne kadar düşündüğünü söyleyip sizi nankörlükle suçlamazsa iyidir, ailenizin Hatay’da olduğunu yalnız kalacağınızı ima etmesi buna delalet bence.

Bu kafada kalırsa da tek kalır yapacak bişey yok
Siz daha çocuklarınıza bir şey yapamıyorsunuz, eşiniz her şeyi gereksiz görüyor ki zaten aldığı maaşla birikimsiz bir şekilde iki bebeğin ihtiyacını falan da alamazsınız normalde. Sizde çok yaşadıklarinizin ve yaşayacaklarinizin farkında değilsiniz gibi.

Evlilikte aile çok önemli,konununuz buna güzel bir örnek.Ailerle evlenmiyoruz diyorlar ya hayır bir bakıma aileyle de evlenmiş oluyoruz.Kayın dışında kayınpeder de büyük sorun.
Ben de kesinlikle böyle düşünüyorum. Bu toplumda "o ailesi gibi değil, ailesiyle evlenmiyorum ya" gibi düşüncelere gülüyorum. Aile yüzünden boşanan çok çift var çevremde.

Çocuklar pirinç unuylada doyar diyecek, ikizler mamada lazım olabilir süt yetmezse mamada almaz, abiminkiler nasıl büyüdü der geçer.
Mamalar olmuş ateş pahası, o yüzden almaz gibi görünüyor, ki yalnızca mamayla bitse😬 bebekler ek gıdaya geçince eti, sütü, sebze meyvesi, bebeklerin gıdasından mı kesecek abiye yedirmek için, onunkiler evlat da kendininkiler pilli bebek mi?
Hepimiz biliyoruz ki bebekler 1 ay giydiğini ertesi ay küçüldüğü için giyemiyor, ayak sağlıkları önemli doğru dürüst ayakkabı alınması lazım bir de bunlar çifter çifter alınacak, doktor gidin şu aşıyı dışarıdan alın diyecek aşı fiyatları 1000 küsürleri geçmiş, öyle böyle büyüdüler diyelim bu çocukların kreş, anaokulu vb okul masrafları olmayacak mı? Hiç mi canları bir şey çekmeyecek?

Umarım bu yazdığınız espridir, eşinizin ailesinde sorumsuzluk genetik, siz 5 çocuklu da olsanız eşinizin maaşı ailesine akmaya devam eder olan 5 çocukla ne yaparım nasıl boşanırım diyen size olur.
Kusura bakmayın tecrübeli bir büyüğünüz olarak dan dan yazıyor olabilirim ama sorumsuz kayınpeder, sorumsuz kayınbirader sizin öngörebildiğiniz bir şey olmasa da, problem eşinizin onların sorumsuzluklarını sınav diyerek sizi kandırmaya çalışması, eşiniz böyle yaptığı sürece evinizde ne huzur olur ne maddi imkanlarınızda iyileşme olur.
Abisi sizin ikizlerinizi dert ediyor mu? Hayır, onun sorumsuzca yaptığı 5 çocuk da sizi ilgilendirmiyor, böyle duygu sömürülerinden gerçekten nefret ediyorum.

Mune hanimcim sizin soylediklerinize ek olarak yazdigim icin alintiladim, yazmayi unutmusum bunu.

Boyle adamlar hic evlenmemeli, yazik simdi su kadina, belliki bir umut hamile kalmis, sansina onlarda ikiz olmus, adam hala abimde abim yengemde yengem modunda, kusura bakmayin konu sahibi esinizin elle tutulur tek bir tarafi yok.

Hayir Allah resmen, bak artik seninde ikizlerin var asil onlarla ilgilen diye gozune sokmuş ama farkinda dahi degil, abisinin cift ikizlerine baktigi icin Allah'in ikiz nasip ettigini saniyor, tam cildirmalik.

Sizi uzmek istemiyorum konu sahibi A ayla3431 dusuklerden sonra hamile kalmissiniz, ikiz oldugu icin gebeliginizde risklidir eminim ama kendinize bu adamla bir gelecek insaa etmeye çalışmayın, anne+2 cocuk olarak ne yapabilirimin derdine dusun.

Saglicakla dogurun, dilerim ben yanilirimda kocanizin akli basina gelir.

Son düzenleme:
Boyle adamlar hic evlenmemeli, yazik simdi su kadina, belliki bir umut hamile kalmis, sansina onlarda ikiz olmus, adam hala abimde abim yengemde yengem modunda, kusura bakmayin konu sahibi esinizin elle tutulur tek bir tarafi yok.

Hayir Allah resmen, bak artik seninde ikizlerin var asil onlarla ilgilen diye gozune sokmuş ama farkinda dahi degil, abisinin cift ikizlerine baktigi icin Allah'in ikiz nasip ettigini saniyor, tam cildirmalik.

Sizi uzmek istemiyorum konu sahibi, dusuklerden sonra hamile kalmissiniz, ikiz oldugu icin gebeliginizde risklidir eminim ama kendinize bu adamla bir gelecek insaa etmeye çalışmayın, anne+2 cocuk olarak ne yapabilirimin derdine dusun.

Saglicakla dogurun, dilerim ben yanilirimda kocanizin akli basina gelir.
Çıldırmalık aynen katılıyorum.
Abim bizim sınavımız diye tutturmuş, neyin sınavı yahu? Adam yıllarca çalışır çabalar ama aniden işten çıkarılır geçici süre iş bulamaz veya iş sahibidir elde olmayan nedenlerle batmıştır, vızır vızır çalışıyordur ama bazı zorunlu ihtiyaçlarında yetmemiştir, iş kazası geçirmiştir neyse ama eli kolu tutan 5 çocuk yapmasını bilen adam sınav olamaz, pat pat doğuran karısının ve abinin sorumsuzluğu ancak kendi sınavları olur, konu sahibinin ve bebeklerinin değil.
Yetmiyorsa bakamayacağı çocukları yapmak yerine karısı da çalışsın, ayla3431 çalışıyormuş, bebekler olunca kadıncağız mecbur bir süre iş bırakacak o zaman ne yapacak eşi ?

Bebek bir kuru ekmek bir tulumla büyümüyor ki🤷‍♀️ 2 gün önce kasapta taze bir baba vardı eşi eline liste vermiş, adam ayıptır söylemesi kuzu kıyma çektiriyordu bebeği için, daha listedeki meyve ve sebzeleri alacağım diyordu, yetişkin insan kendisinden kısabilir ama çocuğundan esirgemez, imkanı olmaz ayrı ama olanı millete yedirip bebeklerden kısmak sorumsuzluk.

Ya artık maaşıyla bile değil kredi çekip abisine destek oluyor siz ne diyorsunuz ben bulunanı buraya satırlar yazıyorum geçenlerde şöyle bilet oldu benim kendi çalışmamla kolumda 5 bilezik var sadece tek yatırımımız bu neyse kaynımın kredi taksiti 3 ayı geçmiş eve haciz kağıdı gelmiş Buda ailesine anlatmış işte kafayı yicem bilmem ne daha diğer şeyimden aldığı bir bileziği ödeyemediği için benden bilezik istemeye çekiniyor Muş. Kaynanam ve görümcelerim beni arıyorlar durumu anlatıyorlar biz senden 3 bilezik borç istiyoruz ama kendi adımıza durum böyle böyle diye abim senden alırsa geri ödeyemeyecek hani bu bu borcu biz üsteliniyoruz verirsen dediler bende siz niye üstleniyorsunuz tekstilden aldığınız maaşın hepsini babanıza veriyorsunuz siz nasıl ödeyeceksiniz dedim kusura bakmayın ama ben verirsem kötülük etmiş olurum size dedim o yüzden vermedim bide ne münasebet benim kendi emeğimle aldığım altınlar neyse eşim arıyor sonra o çalışıyordu onuda aramışlar bana diyor verme altınları kızlara da versen geri ödeyemeyecekler benim esnek hesabım var ordan abimin borcunu kapatacam diyor pardon dedimmm?? Taksite bölüp abim geri öder dedi ama asla inanmıyorum eşim ödüyordur çünkü geçen evin kirasını ödeyemeyen taksit mi ödeyecek ya dolap parasını bile ödeyemeya
Yazik ama size boyle simdi sizi arayip bilezik istiyorlar siz veremem deyince esinizi arayip esinizden mi istemisler bilezikleri ama esiniz ve kardesleri boyle yaptikca o adamin ne borcu biter ne istegi madem oyle gitsinler kv ile yasasinlar madem kayninin kime cektigi belli babasina cekmis adam demekki ileridede cocuklarini calistirip kendine baktirir

Mamalar olmuş ateş pahası, o yüzden almaz gibi görünüyor, ki yalnızca mamayla bitse😬 bebekler ek gıdaya geçince eti, sütü, sebze meyvesi, bebeklerin gıdasından mı kesecek abiye yedirmek için, onunkiler evlat da kendininkiler pilli bebek mi?
Hepimiz biliyoruz ki bebekler 1 ay giydiğini ertesi ay küçüldüğü için giyemiyor, ayak sağlıkları önemli doğru dürüst ayakkabı alınması lazım bir de bunlar çifter çifter alınacak, doktor gidin şu aşıyı dışarıdan alın diyecek aşı fiyatları 1000 küsürleri geçmiş, öyle böyle büyüdüler diyelim bu çocukların kreş, anaokulu vb okul masrafları olmayacak mı? Hiç mi canları bir şey çekmeyecek?
Ben mama kullanamadim icmedi bir ara ilac kullanmam gerekti ozaman mama aldim. kucuk olanlardan aldim ayiptir soylemesi 700 kusurdu bir arkadasim mama kullandi bebegine ne kadar gidiyor diye sordum 1 hafta dedi yani simdi iki bebek haftalik mamalari kac para olacak pek bilgim yok ama ikiz bebeklere anne sutu yetmeyebilir bir paket bez m ile baslayan 300 lira yani bunun pisik kremi var yagi var bir bebek sampuani olmus kac para tabi bunlari iyisini kullanirsalar kocasi 2 eve yetemez ozamanda bu kadindan ve cocuklarindan keser hicte demez abimlere yaptim yapacagimi diye

Kardeş de olsa keseler ayrıdır. ÜStelik iki tarafta evli. Karşılıksız vermesi bile bence doğru değil, borç olarak almalı ve geri ödemeliydi. Zaten o zaman problem olmazdı.

Benim dört aylık bebeğim var, gündüz eşim işteyken uyuyor sonra da gece bizim uyuma vaktimizde uyuyor eşimle çok nadir baş başa kalabiliyoruz bu yüzden.
Bunlar beş çocukla nasıl sürekli sevişiyorlar ya inanılmaz. Sırrı neymiş bunun? Suriyelilerin bu konuda bir sırları var ama nedir acaba, merak ediyorum çocukların ortasında mı seks yapıyor bunlar 🤔

Çıldırmalık aynen katılıyorum.
Abim bizim sınavımız diye tutturmuş, neyin sınavı yahu? Adam yıllarca çalışır çabalar ama aniden işten çıkarılır geçici süre iş bulamaz veya iş sahibidir elde olmayan nedenlerle batmıştır, vızır vızır çalışıyordur ama bazı zorunlu ihtiyaçlarında yetmemiştir, iş kazası geçirmiştir neyse ama eli kolu tutan 5 çocuk yapmasını bilen adam sınav olamaz, pat pat doğuran karısının ve abinin sorumsuzluğu ancak kendi sınavları olur, konu sahibinin ve bebeklerinin değil.
Yetmiyorsa bakamayacağı çocukları yapmak yerine karısı da çalışsın, ayla3431 çalışıyormuş, bebekler olunca kadıncağız mecbur bir süre iş bırakacak o zaman ne yapacak eşi ?

Bebek bir kuru ekmek bir tulumla büyümüyor ki🤷‍♀️ 2 gün önce kasapta taze bir baba vardı eşi eline liste vermiş, adam ayıptır söylemesi kuzu kıyma çektiriyordu bebeği için, daha listedeki meyve ve sebzeleri alacağım diyordu, yetişkin insan kendisinden kısabilir ama çocuğundan esirgemez, imkanı olmaz ayrı ama olanı millete yedirip bebeklerden kısmak sorumsuzluk.
Mune benim 2 bebegim var, aralari 2 yas, dogum tarihleri mevsimsel olarak yakin oldugu ve ayni cinsiyette olduklari icin ikinciye yalan yok neredeyse masraf yapmadim.

Ama bu kis basinda buyuk olan krese baslayacak diye, atlet, kulot, kulotlu corap, corap, elbise ve takimlardan olusan kiyafetler aldim. Konu mali hesaplardan bir haber es oldugu icin kalem kalem yazayimda belki konu sahibi esine okutur basina geleceklerden haberi olur.

Bu harcamalari ekim - kasim ayinda yaptim

3 set esofman takimi : 2700 lira
5 atlet 10 kulot : 1300 lira tuttu ki cidden en ucuzlarini aldim, yuzde yuz pamuklu olmasi mecbur tabi.
2 tane yun atlet 800 lira
3 elbise 1700 lira
3 kulotlu corap 400 lira
2 × 5 adet soket corap 250 lira (bu da en ucuzuydu)
5 tane sweatshirt yine en ucuzundan 2 al 1 ode falan vardi 1800 lira
5 tane tayt (temudan) 400 lira
2 Kot pantolon 900 lira
2 kumas pantolon 750 lira
Atki + bere + eldiven takimi (ikiser tane) 500 lira (yine en ucuzu)
2 tane bot (biri yagmurluk biri ici kurklusunden 1400 lira ki decathlondan aldim bayaği ucuz secenekler bunlar)
1 spor ayakkabi lcw'den aldim 600 lira
1 anorak yelek 500 lira
1 ince baharlik mont 1300 lira (kalin montu vardi gecen seneden)

Sanirim asagi yukari 15 bin harcamisim ki bunlar sadece kiyafet.

Ve ben oyle aman gap olsun, h&m olsun, zara'dan asagi giydirmem diyen bi anne degilim, bi sezon giyiyor, pazardan da alirim kafasindayimdir.

Bunlar haricinde kucuge mont aldim 1300 liraya, ayakkabi aldim (ortopedik) 1200 de ona verdim. (Kiyafet corap vs gibi seyler abladan kalanlarla idare ediyorum)

Kucugun aylik bez masrafi gunde 4 × 30'dan ayda 120 adet (bu da bez basi 3.60 tl -sleepy- toplu aliyorum dusurdukce) 450 lira.

Buna ek olarak ayda 17 bin krese veriyoruz, servis ucretsiz bizde (ucretli olsa rahat 20 binde ona verirdik, cunku gecen gun sordum en kisa mesafe 2 km 2700 liraymis)

Bak yeme icme masraflarini hic yazmiyorum, cunku benimkiler artik buyudu, biz ne yiyorsak aynilarini yiyorlar ekstra masraflari yok.

Hastane masraflari ayda 2 bin lirayi geçiyor, esim memur oldugu ve kizlar onun sigortasindan faydalandigi icin bu 2 bin lira ozel doktor ve ilac masrafi sadece (ki benim kizlarimin herhangi bir ozel durumlari yok, rutin kontrol ve usutme gibi rahatsizliklarda harcanan para bu)

Yani iki cocuk kafadan ayda 30 bin lira demek, en ucuz harcama şekliyle, yeme icme haric.

Kres cagi gelince bu rakam ikiz olduklari icin 17×2 seklinde olacak, hadi durumumuz yok krese vermeyelim deseler, anne calisamayacak bu sefer koca bir maastan olacaklar...

Not: Ustte yazdiklarim sadece en ucuz haliyle iki bebege yapilan masraflardir, buradan lutfen herhangi bir ovunme vs algilanmasin, hali hazirda cocuk bekleyenler birikimlerini ayarlasinlar ve konu sahibide esine okutursa belki esi akillanir diye yazdim bunlari.

Allah tum dogmus ve dogacak çocuklarımıza saglikli mutlu omurler nasip etsin, onlar icin harcanan her bir kurus cok kiymetli, eşler (kadin ya da erkek) bunlarin bilincine vararak ebeveyn olsunlar, hicbir cocuk sefalet yasamayi haketmiyor.

Dediğim gibi oda yapma bebekler ne anlayacak vs diyor bide ev kira bizim olsa saray yapardım diyor ama maalesef abisine para yetiştirmekten oda yapmaya bile korkuyor ama bu saatten sonra masraflarla boğuşacak
E yok artık bide ev kira ben sizin sandım. Maşallah eşiniz ne kadar bonkör. Abiniz de 5 çocuğu yaparken size güvenmemiştir heralde.
Siz nir ance alışverişe başlayın yoksa sıra size gelmeyecek gibi.

Böyle konulari cözmeden hamile kalmak hata. Siz önceligi olmadiginiz gibi kendi cocuklari da öncelik olmayacak. Onu gecelim olan oldu, ama siz bu adamin lafina pek güvenmeyin. Bundan sonra tüm sülale imkan oldukca size yüklenecek. Esiniz yüz veriyor cünkü. Bas sorunu o. Evlenmemesi gerekiyordu

Ama artık zoruma gidiyor ben kendimi ve bebekleri düşünüyorum ama eşim bizi düşünmüyor öncelik abisinin borçları abim intihar mı etsin napalım diyip diyip her ay abisine gidiyor çalıştığı ev yok araba yok arsa yok birikim desen kolumda üç beş altın bilezik var onuda kendi çalıştığımlq yaptım şu an tek isteğim benek odası ve kurut a makinası almak ama bastırıyor beni sürekli acele etmeyelim daha doğuma 3 ay var bebekler ne anlar odadan zamanla yaparız zaten ev kira ne gibi bir masraf dönebiliriz ki bu gibi konuşmalar bir çok fazlası çok sıkıldım
Yerden göğe kadar haklısin. Eşin hiç demiyor mu abi sen kime güvenip bu kadar çocuk yapıyorsun diye? Millet bu devirde ikinci çocuğa cesaret edemiyor, bunlar maşallah her sene çoğalıyorlar. Bu çocukları kim okutacak mesela, kim evlendirecek? Eşiniz para vermeyi bıraksa belki abi de çocuk yapmayı bırakır.

Mune benim 2 bebegim var, aralari 2 yas, dogum tarihleri mevsimsel olarak yakin oldugu ve ayni cinsiyette olduklari icin ikinciye yalan yok neredeyse masraf yapmadim.

Ama bu kis basinda buyuk olan krese baslayacak diye, atlet, kulot, kulotlu corap, corap, elbise ve takimlardan olusan kiyafetler aldim. Konu mali hesaplardan bir haber es oldugu icin kalem kalem yazayimda belki konu sahibi esine okutur basina geleceklerden haberi olur.

Bu harcamalari ekim - kasim ayinda yaptim

3 set esofman takimi : 2700 lira
5 atlet 10 kulot : 1300 lira tuttu ki cidden en ucuzlarini aldim, yuzde yuz pamuklu olmasi mecbur tabi.
2 tane yun atlet 800 lira
3 elbise 1700 lira
3 kulotlu corap 400 lira
2 × 5 adet soket corap 250 lira (bu da en ucuzuydu)
5 tane sweatshirt yine en ucuzundan 2 al 1 ode falan vardi 1800 lira
5 tane tayt (temudan) 400 lira
2 Kot pantolon 900 lira
2 kumas pantolon 750 lira
Atki + bere + eldiven takimi (ikiser tane) 500 lira (yine en ucuzu)
2 tane bot (biri yagmurluk biri ici kurklusunden 1400 lira ki decathlondan aldim bayaği ucuz secenekler bunlar)
1 spor ayakkabi lcw'den aldim 600 lira
1 anorak yelek 500 lira
1 ince baharlik mont 1300 lira (kalin montu vardi gecen seneden)

Sanirim asagi yukari 15 bin harcamisim ki bunlar sadece kiyafet.

Ve ben oyle aman gap olsun, h&m olsun, zara'dan asagi giydirmem diyen bi anne degilim, bi sezon giyiyor, pazardan da alirim kafasindayimdir.

Bunlar haricinde kucuge mont aldim 1300 liraya, ayakkabi aldim (ortopedik) 1200 de ona verdim. (Kiyafet corap vs gibi seyler abladan kalanlarla idare ediyorum)

Kucugun aylik bez masrafi gunde 4 × 30'dan ayda 120 adet (bu da bez basi 3.60 tl -sleepy- toplu aliyorum dusurdukce) 450 lira.

Buna ek olarak ayda 17 bin krese veriyoruz, servis ucretsiz bizde (ucretli olsa rahat 20 binde ona verirdik, cunku gecen gun sordum en kisa mesafe 2 km 2700 liraymis)

Bak yeme icme masraflarini hic yazmiyorum, cunku benimkiler artik buyudu, biz ne yiyorsak aynilarini yiyorlar ekstra masraflari yok.

Hastane masraflari ayda 2 bin lirayi geçiyor, esim memur oldugu ve kizlar onun sigortasindan faydalandigi icin bu 2 bin lira ozel doktor ve ilac masrafi sadece (ki benim kizlarimin herhangi bir ozel durumlari yok, rutin kontrol ve usutme gibi rahatsizliklarda harcanan para bu)

Yani iki cocuk kafadan ayda 30 bin lira demek, en ucuz harcama şekliyle, yeme icme haric.

Kres cagi gelince bu rakam ikiz olduklari icin 17×2 seklinde olacak, hadi durumumuz yok krese vermeyelim deseler, anne calisamayacak bu sefer koca bir maastan olacaklar...

Not: Ustte yazdiklarim sadece en ucuz haliyle iki bebege yapilan masraflardir, buradan lutfen herhangi bir ovunme vs algilanmasin, hali hazirda cocuk bekleyenler birikimlerini ayarlasinlar ve konu sahibide esine okutursa belki esi akillanir diye yazdim bunlari.

Allah tum dogmus ve dogacak çocuklarımıza saglikli mutlu omurler nasip etsin, onlar icin harcanan her bir kurus cok kiymetli, eşler (kadin ya da erkek) bunlarin bilincine vararak ebeveyn olsunlar, hicbir cocuk sefalet yasamayi haketmiyor.
Amin🙏
Salon Kadini valla her şeyin ateş pahası olduğu şu dönemde çocuk demek masraf demek zaten, bizler yetişkiniz yediğimiz porsiyonu küçültürüz şunu almasam bunu yemesem de olur deriz lakin çocuklardan kısılmaz, dediğiniz gibi bazı şeylerin illa marka olması gerekmez ama ayakkabı çok önemlidir mesela, iyi ayakkabı iyi para demek.

Bez başlı başına bütçe demek, her bezi kullanamıyorsunuz pişik yapıyor alerji yapıyor, benim kız bezden kurtulana kadar eşimin tabiriyle poh yoluna 😂verdiğimiz para arşı aşmıştı:KK70:

Maaşların ortalamasını düşünecek olursak en uygun haliyle bile 30 bin lira az para mı?
Kaldı ki kendimden biliyorum ilk çocukta her şeye özeniyorsunuz, mobilyasından kıyafetine kullanacağı kremlerden şampuanına her şeyin en iyisini almak istiyorsunuz, abi de olsa başkası için çocuğumdan kısmam şahsen.

Back