- 19 Ekim 2019
- 156
- 254
- 53
"Çok ağlayan biriyim.. Bıktırdım adamı ağlamaktan" ben nedense bu sözünüze takıldım.. Herşey güllük gülüstanlık ve siz çok ağlıyorsunuz hay Allah adama da yazık yani.. Ben bu kafaları hiç bir zaman anlamayacağım.Merhaba 1 aylık evliyiz . Eşimle kayınvalidem konusundan başka tartışmamız olmadı . Kayınvalidem çok otoriter ve baskıcı bir insan. Daha nisanliyken dışarıda yiyeceğiz bugün dedim de sen istersen ye oğlum evde yiyecek dedi. Ev tutulacağı zaman ilk sürtüşme yaşandı yakın olsun istiyordu ben de bir otobusluk yer yeterli dedim eşime eşim de kabul etti . Erkekligine kadar laf yemiş arada kaldı kayınvalidem telefon açtı beni niye istemiyorsun diye başladı ağzına geleni söylemeyi neyse başımın üstünde yerin var olur mu öyle şey derken evlendik . Kayinvalidemin eşi yok evden gönderdiğini söyledi kendisi ama bosanmamislar 5 yıl olmuş. Ek bilgi eşim de 10 seneden sonra olmuş . İlk evine gittim sökük büstiyer hediye almış ucuzluktan aldım surasini dikemedim dedi verdi eşime eve gidince çok uzuldugumu keşke almasaydi dedim. Eşim bize yakışmaz bir daha alma demis.Yemeğe davet ettim yaptığım yemekten için ben zahmetli yemekleri bilirim bu yemeği ilk yiyorum diyebilen biri. Gelirken de kullanılmış havlu getirmiş bana ayak havlusu yapalım diye. Benim de yüzüm düşüyor yanında geriliyorum . Gece kal dememisim diye eşim ağzına geleni saydi ben d çok ağlayan biriyim bıktırdım adamı ağlamaktan ama çok üzüldüm . Kayınvalidem evden çıkarken bir dahaya gelip kalacağım keyif yapacağım dedi sustum sadece. aldığım kirazın fiyatına kadar laf ediyor. Bulduğu yerde laf sokuyor.Eşim çok iyi birisi fakat annesine karşı çok hassas ailemi istemiyorsun istemiyorsan git ailenle konuş aç davani dedi . Yerde miyim gökte mi bilmiyorum .. evimde koyduğum masanın yerine kadar her oturmamizda olay yapar kayınvalidem. Eşim de sinirle ağzından çıkanı bilmez. Ben eşime aşığım onu çok seviyorum ailesini istememe gibi bir durum yok ama ben böyle görmedim ailemde . Sakin bir yapımız vardır . Bir ayda bosanilir mi .. bir ayda nasıl benden vazgecebilme düşüncesi olmuş olabilir çok üzgünüm çok
Merhaba 1 aylık evliyiz . Eşimle kayınvalidem konusundan başka tartışmamız olmadı . Kayınvalidem çok otoriter ve baskıcı bir insan. Daha nisanliyken dışarıda yiyeceğiz bugün dedim de sen istersen ye oğlum evde yiyecek dedi. Ev tutulacağı zaman ilk sürtüşme yaşandı yakın olsun istiyordu ben de bir otobusluk yer yeterli dedim eşime eşim de kabul etti . Erkekligine kadar laf yemiş arada kaldı kayınvalidem telefon açtı beni niye istemiyorsun diye başladı ağzına geleni söylemeyi neyse başımın üstünde yerin var olur mu öyle şey derken evlendik . Kayinvalidemin eşi yok evden gönderdiğini söyledi kendisi ama bosanmamislar 5 yıl olmuş. Ek bilgi eşim de 10 seneden sonra olmuş . İlk evine gittim sökük büstiyer hediye almış ucuzluktan aldım surasini dikemedim dedi verdi eşime eve gidince çok uzuldugumu keşke almasaydi dedim. Eşim bize yakışmaz bir daha alma demis.Yemeğe davet ettim yaptığım yemekten için ben zahmetli yemekleri bilirim bu yemeği ilk yiyorum diyebilen biri. Gelirken de kullanılmış havlu getirmiş bana ayak havlusu yapalım diye. Benim de yüzüm düşüyor yanında geriliyorum . Gece kal dememisim diye eşim ağzına geleni saydi ben d çok ağlayan biriyim bıktırdım adamı ağlamaktan ama çok üzüldüm . Kayınvalidem evden çıkarken bir dahaya gelip kalacağım keyif yapacağım dedi sustum sadece. aldığım kirazın fiyatına kadar laf ediyor. Bulduğu yerde laf sokuyor.Eşim çok iyi birisi fakat annesine karşı çok hassas ailemi istemiyorsun istemiyorsan git ailenle konuş aç davani dedi . Yerde miyim gökte mi bilmiyorum .. evimde koyduğum masanın yerine kadar her oturmamizda olay yapar kayınvalidem. Eşim de sinirle ağzından çıkanı bilmez. Ben eşime aşığım onu çok seviyorum ailesini istememe gibi bir durum yok ama ben böyle görmedim ailemde . Sakin bir yapımız vardır . Bir ayda bosanilir mi .. bir ayda nasıl benden vazgecebilme düşüncesi olmuş olabilir çok üzgünüm çok
İtinayla çirkefleşilir.cok uzgunum. toparlamak istedikce ezileceksiniz. siz alttan alip, anlayisli davrandikca daha cok uzerinize gelinecek.
sizin de hatalariniz var tabi, hediyeyi begenmeseniz de tesekkur edip kaldiracaktiniz, zaten bunlari veren insan daha sonra daha iyisini asla vermez.
abla tavsiyesine geliyorum. cirkeflesin. buradaki cirkeflesmeyi bilen hanimlar yol gostersin. alttan almayin. kavga edin. emin olun alttan alarak, saygi duyarak goreceginiz saygidan daha fazlasini gorursunuz. birakin hanimlik sizde kalmasin. sevdigin adami kaybettikten sonra saygili kalmanin önemi yok bence.
benim mesela en ufak laf sokamayan kadin. karakter bence. yetisme tarzi bile degil. mesela kardesim laf sokmanin kitabini yazar. ben ise sıfır. ogret vallahi :)İtinayla çirkefleşilir.Ama bunu nasıl öğretirim bilemiyorum. Çok şaşırıyorum buradaki bazı kadınlara, ufacık bir laf sokmayı bile bilmiyorlar. Nerden başlasak.?
Sen dışarda ye oğlum burda yiyecek dediğinde herkes kendini belli edecek fırsatı vermiş. Bu olayda eşin bu lafa ne dedi? Yemek nerde yendi? Kayinvalide ne yaptı? Bak burda fragmanı izleyeceksin sen ne gördün?
Anne babanın iki lafını kaldıramayacaksın, memleketteki birkaç boş ağız dedikodu edecek diye bu mıymıy ana kuzusunu bir ömür çekeceksin öyle mi? Sen bilirsin. Zaten cesaretin olmadığını biliyor, her şeyi yutup özür dilemeni bekliyor. Git dile, ne diyelim.Mesajların hepsini okudum fakat cevaplayamiyorum . Mart'ta evlendik düğün yazaydi pandemi oldu patladik ev tutuldu düğün iptal edildi ben de ailemin yanindan 800 km uzak olan bir şehre geldim . Ailem ağız yüz yapmamam gerektiğini söyledi bunda haklılar yüzü çabuk düşen biriyim davet ettiğinde yüzüm dusmustu. İşten ayrıldım şuan iş bulamıyorum kendi ayaklarım üzerinde değilim ben de bilirim çekip gitmeyi ama zor durumdayım aile yapım ataerkil iç Anadolu yapısında gitsem hayır gelme demezler ama gelmemem için de çaba gostermemi isterler . Yine söylüyorum eşim annesini uyarıyor evet onun da hataları var fakat bu kadar yıkıcı mesajlar ilginç geldi yapmak yerine herkes yikmaktan bahsediyor ben de adamla uyumaya yeni alismisken destek mesajına belki birkaç taktiğe ihtiyacım vardı fiziksel kosullarim uygun değil böyle bir resti çekmek için benim hayallerim umutlarım vardı anladım ki ilişkide yaşananlar hisler sadece kişiye ait belki bosaniriz belki bosanmayiz fakat konu açarak yorumları okuyarak kendimi daha da uzmekten başka birşey olmadi maalesef. Zaten evlilik olayları yeni şehir herşey çok zor bir olumlu destek fena olmazdı hani çok teşekkür ediyorum hepinize parmaklarınıza sağlık Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin öyle kolay evlenilmiyor benim hayallerimi geç ailemi de düşünüyorum ben yaşadığım yer küçük bir yerdi iş yok oraya gideceğim gidersem hep akrabalar çevrede zaten hiçbiri gocmemis büyük şehre ailemi bunu açıklamaya nasıl zorunda bırakabilirim ilk aydan babam krediyi ödemeye yeni başladı daha nasıl ifade edebilirim bilmiyorum sadece çok üzgünüm
Eşin belli ki evini hanesine bilecek yapıda. Alt yapı var ama senin daha çok işçilik yapman lazım. 2. Evlilikte herşey muntazam olmayacak. Evlenmişsin düzeltmeye çalış çaba sarf edeceksen evliliğine sarfet. Benim sana tavsiyem şudur ki annesini asla kötüleme. Hatta tam tersi öv. Sen ovdukce senin yanında gardını indirecek. Birsey olsa o müdahale edecek. Annesini zamanla dışla DEMİYORUM elbetteki annesi saygını koru ama herkese de durması gerektiği yeri göster demek istiyorum.Eşim annesi ile konustu bir daha bu ve benzeri şekilde bir söylemde bulunamadı
Yemeği dışarıda yedik
Kayınvalidem oğlunu kaybetmekten korkuyor ve elinden gelen duygu somurusunu yapıyor
Asosyalim ben, çok da konuşmam. Ama laf soktuğum yerin 3 gün ömrü var. Annemden aldığım en iyi özellik. Öğretebilseydim hayatımdaki birkaç insana öğretirdim, beni delirtiyorlar.benim mesela en ufak laf sokamayan kadin. karakter bence. yetisme tarzi bile degil. mesela kardesim laf sokmanin kitabini yazar. ben ise sıfır. ogret vallahi :)
Mesajların hepsini okudum fakat cevaplayamiyorum . Mart'ta evlendik düğün yazaydi pandemi oldu patladik ev tutuldu düğün iptal edildi ben de ailemin yanindan 800 km uzak olan bir şehre geldim . Ailem ağız yüz yapmamam gerektiğini söyledi bunda haklılar yüzü çabuk düşen biriyim davet ettiğinde yüzüm dusmustu. İşten ayrıldım şuan iş bulamıyorum kendi ayaklarım üzerinde değilim ben de bilirim çekip gitmeyi ama zor durumdayım aile yapım ataerkil iç Anadolu yapısında gitsem hayır gelme demezler ama gelmemem için de çaba gostermemi isterler . Yine söylüyorum eşim annesini uyarıyor evet onun da hataları var fakat bu kadar yıkıcı mesajlar ilginç geldi yapmak yerine herkes yikmaktan bahsediyor ben de adamla uyumaya yeni alismisken destek mesajına belki birkaç taktiğe ihtiyacım vardı fiziksel kosullarim uygun değil böyle bir resti çekmek için benim hayallerim umutlarım vardı anladım ki ilişkide yaşananlar hisler sadece kişiye ait belki bosaniriz belki bosanmayiz fakat konu açarak yorumları okuyarak kendimi daha da uzmekten başka birşey olmadi maalesef. Zaten evlilik olayları yeni şehir herşey çok zor bir olumlu destek fena olmazdı hani çok teşekkür ediyorum hepinize parmaklarınıza sağlık Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin öyle kolay evlenilmiyor benim hayallerimi geç ailemi de düşünüyorum ben yaşadığım yer küçük bir yerdi iş yok oraya gideceğim gidersem hep akrabalar çevrede zaten hiçbiri gocmemis büyük şehre ailemi bunu açıklamaya nasıl zorunda bırakabilirim ilk aydan babam krediyi ödemeye yeni başladı daha nasıl ifade edebilirim bilmiyorum sadece çok üzgünüm
Bunları yapıp da yaransa yine iyi. Kanat takıp göklere uçurmadın diye şikayet ederler bu sefer.ne diyelim gülüm sana: e madem öyle git kocanin gönlünü al, yalvar yakae kurbanlar ol kocana. sonra git kaynananin ayaklarini yika onu bas taci yap. ama sakin haa sakinnnnn, erkek dedigin karisini evden kovmaz, cok istiyorsan sen git sen dava ac deme. aman haaaaaaa. kocandir sus ottur, git adamo eyle, gönlünü hos tut.
oldu mu?
Bunları yapıp da yaransa yine iyi. Kanat takıp göklere uçurmadın diye şikayet ederler bu sefer.
..ne diyelim gülüm sana: e madem öyle git kocanin gönlünü al, yalvar yakae kurbanlar ol kocana. sonra git kaynananin ayaklarini yika onu bas taci yap. ama sakin haa sakinnnnn, erkek dedigin karisini evden kovmaz, cok istiyorsan sen git sen dava ac deme. aman haaaaaaa. kocandir sus ottur, git adamo eyle, gönlünü hos tut.
oldu mu?
Kocaları daha akıllı çünkü. Bir kaç ay ideal eşi oynayıp çocuk için ikna ediyorlar. Çocuk yola çıkınca hoooop eski düzen aynen devam.aynen öyle. bugün surat astin diye git bosan diyen adam, yarin karisi kendi savundu diye neler yapar bilemiyorum.
bir kac haftaya da kizlar hamileyim ama.... diye bi konu acar... garanti. binlerce ayni konu var kk da
Sen severek evlenmişsin o daha sütten kesilmemiş ne bilsin sevmeyi bırak emsin anasını git sende evden söylediği gibiKeşke koşullar farklı olsaydı fakat birbirimizi severek evlendik biz ben toparlamak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?