• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylardır bizde kalan kv kp ve eşimin bayramda köye gitmek istemesi.

70 binin üstünde kazancımız var. Kredimiz yok. Ona rağmen çift arabamız yok. Başka ülkede mi yaşıyoruz acaba 😁
Yok Khomyuk ben de başka ülkede yaşıyorum, o gelirin cok üstünde gelirimiz var. Henüz 1 arabamız, 30 senelik de mortgage borcumuz var😅 bu arkadaşlar başka bir alemde yaşıyor yani ülkeyle açıklamak imkansız.

Konuya hemen sorunlar çözüldüğü için yorum yazmadım çünkü bana inandırıcı gelmiyor. Aylarca yazdıklarınızı çekiyorsunuz öncesinde hiç konusu yokken hoop birden bir surat asma, konuşmayla her şey çözülüyor. Madem bu kader basit bir şekilde eşiniz sizden yana olacaktı neden o kadar kader süre sesinizi çıkarmadınız? Size hak verecek adam zaten bu kadar zaman ailesinin kalmasına göz yummazdı.
Aniden kayınvalidenin iftiraları ortaya çıkıyor, siz camdan eşya atıyorsunuz. Bu ev, araba meseleleri zaten başka bir alemden yazılmış gibi. Sizin olay örgüsü kurma yeteneğiniz bu kadar olabilir ama okuyanlarda aptal değil bilin istedim.

Son düzenleme:
Yok Khomyuk ben de başka ülkede yaşıyorum, o gelirin cok üstünde gelirimiz var. Henüz 1 arabamız, 30 senelik de mortgage borcumuz var😅 bu arkadaşlar başka bir alemde yaşıyor yani ülkeyle açıklamak imkansız.
Araba da öyle uçan kaçan bir model de değil bak.
Çocuğun masrafı var ekstra o kadar.
Bazen bu fakirliği tek biz yaşıyoruz gibi geliyor.
70 bin maaşla 2 ev 2 araba.
Helal gerçekten madalya lazım

Kredimiz uçuk bir miktar kredi değil. Eşimin maaşı 70 bin civarı ev kendiniz olsa faturalar alışveriş hariç kredi ödeymeyecek misiniz? Yani işin içine bilmeden saldırmak ne kolay geliyor. Amcamlara gelecek olursakta 6 amcam var para vermeseler bilezik takacaklardi bileziğe vereceginiz parayı bana nakit verin dedim dedem de bir tarlasını satti üstüne eklediler yani şuan en kötü 60 binden bilezik hesaplasiniz 360 bin sadece amcamlardan geliyor he bu değirmenin suyu nereden geliyor derseniz de doğuluyuz az çok o kesimi bilirsiniz düğünde ucuz yollu şeyler takılmaz benim gördüklerimde.

Ya merak ediyorum gerçekten kelle başı 60 binlik bilezik takacak amcalar,hemde doğuluki doğuda akrabalık bağları cok daha güçlüdür kimse size "kimsesiz" diyemez. Ayrıca babanız sizin düğüne bile gelmemiş, amcalar nasıl geldi? Ayrıca halalar ne taktı merak ettim. Dayılar ve teyzeler ne taktı? Oldukça kalabalık bir aileniz varken neden kimse anne babanızı ikna edip düğüne getirmedi. Aklımda deli sorular.

Kp tarla satıyor ev alınıyor, dede ve amcalar para veriyor ev alınıyor. İki araba var. Kp parası alınan ev size, sizin paranızla alınan ev eşe mi gidiyor? Benim beynim yanıyor? Sadece üzüldüğüm şey bir kadının gelini hakkında kötü düşünmesi. Heeee birde KV böyle diyor ama ona da iftira atmışlar oldu hemen. Birde KV aldatılmış lafı atıldı. Ben hiç bir şey anlamadım.

İyi de asıl doğulular düğünde takacaklarsa az da olsa çok da olsa bilezik kemer filan takarlar ki illa elalem görsün ,takının geri dönüşü emsal altın üzerinden olsun felan, düğünün ve takı töreninin tek olayı budur yani...

Ayrıca 360 binlik nakiti düğünde nasıl taktılar? Deden de mi arsayı nakit taktı ? Keza bilezik taksalardi zaten bozdurmasi kolay bişey, niye illa nakit istediniz?

Siz ben kimsesizim deyince ben ebeveynleriniz öldü zannettim ama doğuda babasının sildigi kizlara amcaları dedeleri zırnık koklatmaz, babasınin prensesi bile olsanız bu kadarı zor yani de hele ki aranız bozuksa... Batıda bile zor.
Düğün öncesi konuştuk elden aldım parayı eşimin haberi yoktu düğün farklı şehirde olacağı için hiçbiri gelmeyecekti zaten bilezikte olsa ayni para da ayni olacaktı düğünde nakit parayı çağırttık. Daha sonra da eşime böyle böyle amcamla dedemler bu kadar para verdi ailene verelim gibisinden teklifte bulundum hatta eşimde lafını yaptı zaten her şeyi bizimkiler yapacaktı paraya ihtiyaç mı vardi niye nakit istedin diye. Babasının sildigi kiza normal şartlarda kimse sahip cikmayabilir ama babam bütün kardesleriyle mal mülkten dolayı küs konuşmuyor herkesle küsen kızına sayıp söven adamı haklı bulmadilar doğal olarak. Dedem de babaannemin adı benim adım babaannem küçükken beni çok severdi sonrasinda kendisi vefat edince dedemde hep yerim başka oldu belki olmasaydi dediğiniz gibi o da beni silebilirdi. Dedemin bu hareketi de tek bana değildi çoğu torunun düğününde altınlar bilezikler takmıştı bana tarla satmasindaki amaçta ele muhtaç olma cebinde paran dursun gerekirse çıkar ver kimseye muhtaç kalma diyeydi.

Ya merak ediyorum gerçekten kelle başı 60 binlik bilezik takacak amcalar,hemde doğuluki doğuda akrabalık bağları cok daha güçlüdür kimse size "kimsesiz" diyemez. Ayrıca babanız sizin düğüne bile gelmemiş, amcalar nasıl geldi? Ayrıca halalar ne taktı merak ettim. Dayılar ve teyzeler ne taktı? Oldukça kalabalık bir aileniz varken neden kimse anne babanızı ikna edip düğüne getirmedi. Aklımda deli sorular.

Kp tarla satıyor ev alınıyor, dede ve amcalar para veriyor ev alınıyor. İki araba var. Kp parası alınan ev size, sizin paranızla alınan ev eşe mi gidiyor? Benim beynim yanıyor? Sadece üzüldüğüm şey bir kadının gelini hakkında kötü düşünmesi. Heeee birde KV böyle diyor ama ona da iftira atmışlar oldu hemen. Birde KV aldatılmış lafı atıldı. Ben hiç bir şey anlamadım.
Düğünüme amcamlar gelmediler. Anne tarafim ailemle konuşmadığım için en başında sildiler beni zaten. Halam düğünüme geldi hatta kuzenlerim evimize kadar gidip aileme gelin gidelim diye dil dökmüşler ama gelmemişler bunları düğünden sonra öğrendim zaten şuan konusmamamdaki asıl sebepte bu ayaklarına kadar araba gitmesine rağmen gelmediler.
Tam olarak anladığınız gibi kpin aldığı bana benim aldığım eşime gitti ev konusu.
Kvnin aldatma ve iftira konusu da zamanında aynı olayı yaşayıp aynı acıyı görmesine rağmen o acıyı da bana yaşattı anlaminda söyledim.

Araba da öyle uçan kaçan bir model de değil bak.
Çocuğun masrafı var ekstra o kadar.
Bazen bu fakirliği tek biz yaşıyoruz gibi geliyor.
70 bin maaşla 2 ev 2 araba.
Helal gerçekten madalya lazım
Maaşla alınmadı evler bu 1 arabalar keza eşimin arabası önceden alındı bana da uçuk kaçık bir araba değil yaşı büyük orta halli beni idare edebilecek araba alındı. Çocuk masrafımız yok evde doğru düzgün giderimiz yok niye idare edip geçinemeyelim yani faturalar alışveriş vs toplasiniz 20 gidiyor kalan 50 bini konu komsuya vermedigimize göre niye bizi idare etmesin?

Maaşla alınmadı evler bu 1 arabalar keza eşimin arabası önceden alındı bana da uçuk kaçık bir araba değil yaşı büyük orta halli beni idare edebilecek araba alındı. Çocuk masrafımız yok evde doğru düzgün giderimiz yok niye idare edip geçinemeyelim yani faturalar alışveriş vs toplasiniz 20 gidiyor kalan 50 bini konu komsuya vermedigimize göre niye bizi idare etmesin?
Alışveriş ve faturalara 20 gidiyorsa o da iyi.
Sadece kışlık yakıt aidatı bizim 4 bin lira bu ay. Sizde kredi de var. Biz haftalık markete 2-3 bin harcıyoruz en az. Dört haftaya çarpsak 12 bin eder. Daha faturalara girmedik. Yani bahsettiğiniz pembe tablolar yok.
Bizim bir aracın benzin ve masrafları çok geliyor sizde iki araç varsa iki araç masrafı var

Sadece kışlık yakıt aidatı bizim 4 bin lira bu ay. Sizde kredi de var. Biz haftalık markete 2-3 bin harcıyoruz en az. Dört haftaya çarpsak 12 bin eder. Daha faturalara girmedik. Yani bahsettiğiniz pembe tablolar yok.
Bizim bir aracın benzin ve masrafları çok geliyor sizde iki araç varsa iki araç masrafı var
2300 civarı doğalgaz ödedik sadece altımızda da üstümüzde de çocuklu aile olduğu için onlar çok açıyorlar bu yüzden kombiyi fazla yükseltmiyoruz yükselttigimizde ev hamam gibi oluyor çünkü. Alışveriş konusunda da eşim evde olmayinca çoğunlukla yemek yemiyorum yani şöyle eşim gündüzdeyken sadece akşam yemeği geceydeyken sadece kahvaltı he o yokken ölümüne aç kalmıyorum sadece ayak üstü dolapta ne bulursam ağzıma atıyorum. Veya kek kurabiye börek yapip bölüştürüp buzluğa atıyorum eşim yokken parça parça çıkarıp onları yiyorum ondan dolayı giderimiz çok olmuyor .

Araç konusunda da ben kendiminkini tecrübeme fazla guvenmedigim için çok kullanmiyorum en fazla market pazar ya da bir dolanayim geleyim yani en fazla 15-20 dk uzaklıktaki yerlere gidiyorum ay olarak hesaplasaniz ayda toplam 3-4 saat anca kullanirim. Eşimin iş yeri servisi olduğu için işe geç kaldığı zamanlar arabayla gider onun dışında gezmeye gidersek o zaman gitmezsek o bile kullanilmiyor.

Yeni evlisiniz evi afedersiniz ahır gibi kullaniyor tuvalet kültürü bile yok . Ayy 2025 yılında hizmet ettirmek için gelin mi aldılar ya? Bu gerçek mi cidden. Sizin tahammül seviyeniz de gerçek mi mesela. Yeni evlisiniz yani geçici mi geldiler kalıcı mı onu anlayamadim ama sınır çizin gerekirse boşanırım kısmını bilsin. Her şeyiyle çekerim olarak görüyor herhalde şimdi onlar eşiniz dahil.

Eşinizle konuştunuz mu baslik Çarşamba açılmış. Yani ezilmeyin lütfen sizin avuclarina almışlar üzüldüm

Kv ile de kp ile muhatap olmuyoruz artık desem yeridir yani eşimde konuşmuyor artık doğru düzgün. Dünde bugün de eşim odaya çekti burada takılalım bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar içeride dedi. Onlar salonda biz odada takılıyoruz yani. Yemeği sahuru ben hazırlardım çoğu zaman. Eşim dün erken hazırlayalım sahuru dedi hazırladık ötekileri cagiracaktim bırakma çağırma biz yiyelim dedi herhalde kalkmak istemiyorlar diye düşündüm sorgulamadim biz yedik topladık birlikte annesi geldi bizi niye çağırmadınız dedi e sizin de eliniz ayağını var hazırlayın yiyin hep hizmet hep hizmet olmaz böyle dedi kvyi bırakın ben bile neye uğradığımı şaşırdım. İftarı akşam dışarıda birlikte yapacağız yemeğe dokunma sakın dedi gene kv hazırladı onlar evde biz dışarıda yedik. Akşam babası tuvaleti baya bir kirletmisti yani görünce midem ağzıma geldi diyim siz anlayın artık. Hiç dokunmadan eşime gittim klozeti temizle dedim noldu dedi git klozeti temizle ne olduğunu görürsün diyince apar topar kalkti gitti. Klozette yatan canavar manzarasını görünce salonda terör estirdi kaç yaşında insanlarsiniz bu saatten sonra biz mi tuvalet eğitimi vereceğiz size gidin temizleyin bir daha en ufak bir leke dahi görmüyüm dedi kv gayet pişkin tavırla temizleyince eline yapismiyor ya hem gelin sürekli tuvalet banyo yıkıyor zaten dedi (ben temizleyecekmisim gene hanımefendideki lüks gökyüzünde). Eşimde ben kendime eş aldım size hizmetçi almadım kendi pisliginizi kendiniz temizleyeceksiniz he yok temizlemiyorsaniz da pisliginizde yaşayın o zaman dedi gene odaya kapandık çıkmadık. Dizi izlerken abur cubur yiyelim dedik mutfağa almaya gittiğimde kp kvye senin şu işlerin hallolsunda ufaktan köye gidelim artık dediğini duydum. Önümüzdeki hafta şutlayacagiz inşallah.
Kv ile de kp ile muhatap olmuyoruz artık desem yeridir yani eşimde konuşmuyor artık doğru düzgün. Dünde bugün de eşim odaya çekti burada takılalım bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar içeride dedi. Onlar salonda biz odada takılıyoruz yani. Yemeği sahuru ben hazırlardım çoğu zaman. Eşim dün erken hazırlayalım sahuru dedi hazırladık ötekileri cagiracaktim bırakma çağırma biz yiyelim dedi herhalde kalkmak istemiyorlar diye düşündüm sorgulamadim biz yedik topladık birlikte annesi geldi bizi niye çağırmadınız dedi e sizin de eliniz ayağını var hazırlayın yiyin hep hizmet hep hizmet olmaz böyle dedi kvyi bırakın ben bile neye uğradığımı şaşırdım. İftarı akşam dışarıda birlikte yapacağız yemeğe dokunma sakın dedi gene kv hazırladı onlar evde biz dışarıda yedik. Akşam babası tuvaleti baya bir kirletmisti yani görünce midem ağzıma geldi diyim siz anlayın artık. Hiç dokunmadan eşime gittim klozeti temizle dedim noldu dedi git klozeti temizle ne olduğunu görürsün diyince apar topar kalkti gitti. Klozette yatan canavar manzarasını görünce salonda terör estirdi kaç yaşında insanlarsiniz bu saatten sonra biz mi tuvalet eğitimi vereceğiz size gidin temizleyin bir daha en ufak bir leke dahi görmüyüm dedi kv gayet pişkin tavırla temizleyince eline yapismiyor ya hem gelin sürekli tuvalet banyo yıkıyor zaten dedi (ben temizleyecekmisim gene hanımefendideki lüks gökyüzünde). Eşimde ben kendime eş aldım size hizmetçi almadım kendi pisliginizi kendiniz temizleyeceksiniz he yok temizlemiyorsaniz da pisliginizde yaşayın o zaman dedi gene odaya kapandık çıkmadık. Dizi izlerken abur cubur yiyelim dedik mutfağa almaya gittiğimde kp kvye senin şu işlerin hallolsunda ufaktan köye gidelim artık dediğini duydum. Önümüzdeki hafta şutlayacagiz inşallah.
Ya zaten konuşmuş gideceklermiş bu kadarına gerek var mı?Nihayetinde anne babası...Benim oğlum böyle davransa çok üzülürdüm.Evet yaptıkları tasdik edilecek şeyler değil ama insan evladından da böyle sözler ve davranışlar duymak istemez.Sizler de anne baba olacaksınız yarın.Bence kantarin topuzunu biraz kaçırmış eşiniz.

Benim kardeşim doktor sizin gelirinizin 5 katı maaşı var. Oturduğu ev ilçede kiralık bir ev. İlçe olduğu için yeme içme ucuz ve yalnız başına. 1 aracı var. Amacı ev almak. 6 yıldır uğraşıyor! Yani aç açıkta kalsan 70 binle ev alamazsın. Benim evime de 70ten daha fazla maaş giriyor daha araç kredisi ödüyorum. Bence ya yalan söylüyorsun ya kayınvalidenle soyup soğana çevirmişsin! Zaten normal şartlarda da çoluk yok çocuk yok kaç günlük evlisin eşin evi üzerine alacak duyda inanma! Doğruysa da anlatın da biz de alalım 2 ev 2 araç. Belki biz maaşımızı yönetemiyoruzdur. Ha bana doğalgaz faturası da 1700 falan geliyor evim küçük masrafları en alt seviyede

Hallettik o konuyu şükür iki gün sapanca tatili (oteli bile ayarlamış normalde ben yapardım hep görünce bir şok oldum skfndndn) diğer iki gün de çevremizde iki farklı şehiri gezeceğiz diye planladık.
Sapanca ya kadar gelmişk3n bize de buyurun gelin değişiklik olur ☺

Benim kardeşim doktor sizin gelirinizin 5 katı maaşı var. Oturduğu ev ilçede kiralık bir ev. İlçe olduğu için yeme içme ucuz ve yalnız başına. 1 aracı var. Amacı ev almak. 6 yıldır uğraşıyor! Yani aç açıkta kalsan 70 binle ev alamazsın. Benim evime de 70ten daha fazla maaş giriyor daha araç kredisi ödüyorum. Bence ya yalan söylüyorsun ya kayınvalidenle soyup soğana çevirmişsin! Zaten normal şartlarda da çoluk yok çocuk yok kaç günlük evlisin eşin evi üzerine alacak duyda inanma! Doğruysa da anlatın da biz de alalım 2 ev 2 araç. Belki biz maaşımızı yönetemiyoruzdur. Ha bana doğalgaz faturası da 1700 falan geliyor evim küçük masrafları en alt seviyede
Milyonluk kredi çekip milyon dolarlık ev almadık hanımefendi. Çektiğimiz kredi 225 bin 18 bin civarı geri ödemesi 10 bin lira kiradan geliyor zaten üstüne 8 bin koyup geri ödüyoruz. Ki evliliğin ilk 6 ayı bende calisiyordum zaten. Eşim üzerime ev almadı evleri takas etmiş olduk. Okuduğunuzu anlayın önce.

Valla benim amcam dünyada eşi benzeri olmayan bir adamdır. Maddi manevi küçüklükten bu yana eğitimimiz de dahil babamdan çok titizlenmiştir. Fakat ben haklı bile olsam babam bana küsmüşse amcam yüzüme bakmaz.
Siz daha bir yıllık evlisiniz. Bu maaşla bir evin yarısı, bir evin kalan parasının kredisi ( az bile olsa) bir de orta halli bir aracın parasını biriktirmek için yeterliyse bunca insan niye bir şey sahibi olamıyor? Anlattıklarınızın bir kısmını değiştiriyorsunuz. Hiçbir kv gerizekalı değilse de oğluna açık açık karısının namusuna laf edecek cümleler kurmaz. Gerizekalı kv de yeni evli oğlunun evine çöreklenmeyi beceremez zaten. Anasına babasına 4 ay ses etmeyen bir adam da bir anda siz gidin demez. En fazla ben sizi bırakayım köye doğalgazı da halledeyim izin alıp der. Bilemedim ben bu işi. Bu boşluklar hayatın ve beşerin akışına çok ters.

Bu arada kendi ana babasıyla küsken dayı amcanın yeğene iyi olup para verdiğini bir kaç kez gördüm. Onda da amaç miras için kendi ana babalarının aleyhine ifade vermesini istemekti. Evladın ağzına bal çalıp büyük mala çökmek gibi bir durum olduysa sizin edindiğiniz malların açıklaması da olur. Eşiniz de sizi eğlemek için ağzınıza bal çalıyorsa bu büyük değişimini de açıklar. Yardım istiyorsanız gerçekten olanları anlatın derim. Sizin sandığınızdan çok daha fazlasını görmüş geçirmiş kadınlar var burda. Belki birlikte çözeriz meseleyi.

Back