• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim istiyorsan git boşanma davası aç dedi yardim

Bak kardeşim aynı kayınvalide emin ol aynı yaşadıklarımız. ve ilk zamanlar bende senin gibi düşünüyordum düzeltirim olur oyle düşünme ve cocugun yokken ayrıl. Ben hala eşimi cok seviyorum ki benm kv de uzakta ve inan ondan başka sorunumuz olmuyor.. uzakta olmasına ragmen neler yaşadım ve zamanla sevginde o kadar azalıyor istemesen de kocan dikkat etmeye calışsa da eşim daha orantılamaya calışır ona ragmen o kadar cok etkileniyoruz ki. gerçekten boşan samimi söylüyorum. şuan tiroit hastalığım var panik atak var sinir hastası olmaman içten olmuyor. ya da şu yolu ciz kendine; 1 yıl çok iyi korun kesinlikle cocuk yapma bak baktın artık sarsılıyosun en azından elimden geleni yaptım dersin. çocuk olunca kolay olmuyor.
Benim eşim de arkamda olmasa kaynanam neler neler yapar. Sorun eşlerinizde,önce bunu kabul edin. Sizi alıntıladım ama sizinle bir herkese bu sözüm. Önce bunu kabul edin, sonra çözüme odaklanın.

Merhaba 1 aylık evliyiz . Eşimle kayınvalidem konusundan başka tartışmamız olmadı . Kayınvalidem çok otoriter ve baskıcı bir insan. Daha nisanliyken dışarıda yiyeceğiz bugün dedim de sen istersen ye oğlum evde yiyecek dedi. Ev tutulacağı zaman ilk sürtüşme yaşandı yakın olsun istiyordu ben de bir otobusluk yer yeterli dedim eşime eşim de kabul etti . Erkekligine kadar laf yemiş arada kaldı kayınvalidem telefon açtı beni niye istemiyorsun diye başladı ağzına geleni söylemeyi neyse başımın üstünde yerin var olur mu öyle şey derken evlendik . Kayinvalidemin eşi yok evden gönderdiğini söyledi kendisi ama bosanmamislar 5 yıl olmuş. Ek bilgi eşim de 10 seneden sonra olmuş . İlk evine gittim sökük büstiyer hediye almış ucuzluktan aldım surasini dikemedim dedi verdi eşime eve gidince çok uzuldugumu keşke almasaydi dedim. Eşim bize yakışmaz bir daha alma demis.Yemeğe davet ettim yaptığım yemekten için ben zahmetli yemekleri bilirim bu yemeği ilk yiyorum diyebilen biri. Gelirken de kullanılmış havlu getirmiş bana ayak havlusu yapalım diye. Benim de yüzüm düşüyor yanında geriliyorum . Gece kal dememisim diye eşim ağzına geleni saydi ben d çok ağlayan biriyim bıktırdım adamı ağlamaktan ama çok üzüldüm . Kayınvalidem evden çıkarken bir dahaya gelip kalacağım keyif yapacağım dedi sustum sadece. aldığım kirazın fiyatına kadar laf ediyor. Bulduğu yerde laf sokuyor.Eşim çok iyi birisi fakat annesine karşı çok hassas ailemi istemiyorsun istemiyorsan git ailenle konuş aç davani dedi . Yerde miyim gökte mi bilmiyorum .. evimde koyduğum masanın yerine kadar her oturmamizda olay yapar kayınvalidem. Eşim de sinirle ağzından çıkanı bilmez. Ben eşime aşığım onu çok seviyorum ailesini istememe gibi bir durum yok ama ben böyle görmedim ailemde . Sakin bir yapımız vardır . Bir ayda bosanilir mi .. bir ayda nasıl benden vazgecebilme düşüncesi olmuş olabilir çok üzgünüm çok
Ne kadardır tanıyorsunuz eşinizi?

Yapım hiç böyle kelime ceviremez sudan cikmis balığa döndüm . Şuan herkes git boşa diyor ama öyle kolay değil ilk aydan böyle ciddi bir karar altüst oldum cevaplarla tüm hayatım değişti çünkü

Eşim zaten eşyaya karisacagi zaman karıştırması kendi evine alıyorsun heralde dedi. Belki ifade edemedim ama eşim annesine karşı beni gerçekten savunuyor ama sinirliyken de ağzına geleni söylüyor

Sinirliyken konuşmayın, sinirliyken derdinizi anlatmayın.

Boşanma kelimesinin sizde açtığı kırgınlığı konuşun onunla.

Ve şimdilik 3. kişilerin konusunu açmayın evde. Şikayet etmeyin. Şikayet ede ede inanın bana artık aranızda konuşacak başka konu bulamazsınız.

Çok bir şey diyeceksiniz ; bana bu şekilde bir şey dedi, sen daha iyi tanıyorsun , yanlış mı anladım " şeklinde arada , aranızda geçenleri söyleyin.

Bu süreçte boşanacak bir durum göremedim ben. Çünkü baştan kabul edilmiş mucadele.

Cocuk konusunda acele etmeyin , çok fazla zorlanırsınız bu şekilde sallantidayken. Bunun dışında birbirinize alışma süreçleri olarak kabul edin bunu ve kendinizi net ifade edin.

Ağlamak çözüm değil.

Daha 1 aylık evliyim alışma aşamasındayız öyle kolay kosulmuyor maalesef eşimden memnunum sadece anne konusunda bu şekilde
50_60 yaşına gelen kadın sizce değişir mi?eşinizde1 ayda ailemi istemiyorsun git, dava aç diyorsa o anne karşısında daha çok ezilirsiniz. Kayınvalideniz eşini bile evden göndermiş. Siz dış kapının dış mandalısınız. Onun umrunda olur musunuz?

Evlenerek hata yapmışsınız, çocuk olmadan ayrılarak hatanızi düzeltin. Bu kv sizi rahat bırakmaz. Koca deseniz zaten yok, muhatabiniz kv😕

Daha 1 aylık evliyim alışma aşamasındayız öyle kolay kosulmuyor maalesef eşimden memnunum sadece anne konusunda bu şekilde

Bu sey gibi "esimden memnunum, sadece iste keske dövmeseydi". Sirf 1 konu var diye o konu önemsiz olmuyor. Tüm dogrulari silen cinsten oluyor. Sorun kv'de degil, esinde. Bu nisanligindan bile belliydi. Adam annesine itaat ediyor. Bir birey degil iste. Birey olmadigi için sevgi, ask nedir bilmez. Birak iliskisini savunmayi, kendini savunmayi bilmez.

Adam sonradan dogdugu için, kv'den onu bagimli bir sekilde büyüttü. Kendi dünyasinda onu hatta es olarak görüyordur, evin erkegi olarak. Igrenç evet, ama bence olan bu. Seni kumasi olarak görüyor kv'de. Bunu tabiki dile getirmez, laf sokar, oglunu doldurur ama.

Bu evlilikte deve güdülme olayi bile yok. Tek yapabilcegin, diyari terk etmektir.

İ
Daha çok yenisiniz, bir ayda boşanacak kadar şey yaşamamışsınız. Kv en baştan ağırlığını koymak, varlığını hissettirmek için böyle yapıyor. Sende inatla direneceksin, evde sorun çıkmasın diye sana ağır gelecek hiç bir şeyi üstüne alma. Çünkü talepler daha da katlanarak gelir, şimdi tavrını belli edersen yıldırabilirsin. Deli deliyi görünce sopasını saklar misali.
Eşin evliliğin getirdiği sorumluluk, kv dolduruşları derken böyle davranmış olabilir. İş ciddiye binince vazgeçirmek için çabalayacak.

Öncelikle bir gözdağı vermelisin ki, ağzına geleni düşünmeden söylememeyi öğrensin. Madem sana "git aç davanı" diyecek kadar cesaretli, bunun karşılığı özür ve ailenin karşısında hesabını vermek olsun. Bir kaç gün git bakalım ailenin yanına, eşin aradığında nazını niyazını yap. Sen git dedin bende kalacak kadar onursuz değilimi öğret. Hatta baban "bir ayda kızımı boşamayı göze aldıysan bende çeker alırım" tavrı sergilesin.

Senin yerinde olsam kv ile de tatlı sert bir konuşma yaparım. "Beni neden sevemediğinizi, bu kadar yeniyken neden benimle savaş halinde olduğunuzu bilmiyorum. Ama ben size karşı en ufak bir art niyet beslemeden, mutlu bir yuva için evlendim. Sen oğlunu benimle ilgili doldurdukça sadece beni değil, oğlunu da yaşadığı yuvada mutsuz ediyorsun. Sen beni gerçekten kızın gibi görür ve davranırsan bende seni annemden ayırmam, her şey karşılıklıdır. Nasıl ki kendi evinin hanımı sensen, benim evimin hanımı da benim. Bırak bu tartışmalarla kafa yoracağımıza evliliğimize, evimize alışmaya çalışalım. Bir artık aileyiz, savaşmak yerine her görüşmemizde muhabbetimizi edelim, gülerek yiyelim içelim." gibi.

Baktın kimsenin umrunda değil, bu yapıcı tavrına rağmen değişen bir şey yok, boşanmak hayatın sonu değil. Değer görmediğin yerden çeker gidersin.
içimden geçenleri söylemişsiniz tebrik ederim👏🏼

Merhaba 1 aylık evliyiz . Eşimle kayınvalidem konusundan başka tartışmamız olmadı . Kayınvalidem çok otoriter ve baskıcı bir insan. Daha nisanliyken dışarıda yiyeceğiz bugün dedim de sen istersen ye oğlum evde yiyecek dedi. Ev tutulacağı zaman ilk sürtüşme yaşandı yakın olsun istiyordu ben de bir otobusluk yer yeterli dedim eşime eşim de kabul etti . Erkekligine kadar laf yemiş arada kaldı kayınvalidem telefon açtı beni niye istemiyorsun diye başladı ağzına geleni söylemeyi neyse başımın üstünde yerin var olur mu öyle şey derken evlendik . Kayinvalidemin eşi yok evden gönderdiğini söyledi kendisi ama bosanmamislar 5 yıl olmuş. Ek bilgi eşim de 10 seneden sonra olmuş . İlk evine gittim sökük büstiyer hediye almış ucuzluktan aldım surasini dikemedim dedi verdi eşime eve gidince çok uzuldugumu keşke almasaydi dedim. Eşim bize yakışmaz bir daha alma demis.Yemeğe davet ettim yaptığım yemekten için ben zahmetli yemekleri bilirim bu yemeği ilk yiyorum diyebilen biri. Gelirken de kullanılmış havlu getirmiş bana ayak havlusu yapalım diye. Benim de yüzüm düşüyor yanında geriliyorum . Gece kal dememisim diye eşim ağzına geleni saydi ben d çok ağlayan biriyim bıktırdım adamı ağlamaktan ama çok üzüldüm . Kayınvalidem evden çıkarken bir dahaya gelip kalacağım keyif yapacağım dedi sustum sadece. aldığım kirazın fiyatına kadar laf ediyor. Bulduğu yerde laf sokuyor.Eşim çok iyi birisi fakat annesine karşı çok hassas ailemi istemiyorsun istemiyorsan git ailenle konuş aç davani dedi . Yerde miyim gökte mi bilmiyorum .. evimde koyduğum masanın yerine kadar her oturmamizda olay yapar kayınvalidem. Eşim de sinirle ağzından çıkanı bilmez. Ben eşime aşığım onu çok seviyorum ailesini istememe gibi bir durum yok ama ben böyle görmedim ailemde . Sakin bir yapımız vardır . Bir ayda bosanilir mi .. bir ayda nasıl benden vazgecebilme düşüncesi olmuş olabilir çok üzgünüm çok
AY okurken ben şiştim valla yaaaa
Bu gençlere meden karışılır ki hiç anlamıyorum ya

İnanın gözümüz düşüyor birbirimize ben alıngan biriyim biliyorum çok soylendim annesi hakkında o da anı sinirli annem aradı çok yanlış bu söylemin diye o da anlattı durumu benim de onun da hatası var bu konuda . Ailem 800 km uzakta ben İstanbul'dayım yeni geldim yeni şehir herşey yeni . Çok güçsüz yalnız hissediyorum kendimi işimde n istifa ettim iş arıyorum herşey şuan öyle zor ki

Şimdilik ne olursa olsun ailenize anlatmayın. Aileniz dahil olmasin konulariniza.

İki tarafta ailesini biraz uzak tutsun.

Keşke koşullar farklı olsaydı fakat birbirimizi severek evlendik biz ben toparlamak istiyorum

cok uzgunum. toparlamak istedikce ezileceksiniz. siz alttan alip, anlayisli davrandikca daha cok uzerinize gelinecek.

sizin de hatalariniz var tabi, hediyeyi begenmeseniz de tesekkur edip kaldiracaktiniz, zaten bunlari veren insan daha sonra daha iyisini asla vermez.

abla tavsiyesine geliyorum. cirkeflesin. buradaki cirkeflesmeyi bilen hanimlar yol gostersin. alttan almayin. kavga edin. emin olun alttan alarak, saygi duyarak goreceginiz saygidan daha fazlasini gorursunuz. birakin hanimlik sizde kalmasin. sevdigin adami kaybettikten sonra saygili kalmanin önemi yok bence.

Bu sey gibi "esimden memnunum, sadece iste keske dövmeseydi". Sirf 1 konu var diye o konu önemsiz olmuyor. Tüm dogrulari silen cinsten oluyor. Sorun kv'de degil, esinde. Bu nisanligindan bile belliydi. Adam annesine itaat ediyor. Bir birey degil iste. Birey olmadigi için sevgi, ask nedir bilmez. Birak iliskisini savunmayi, kendini savunmayi bilmez.

Adam sonradan dogdugu için, kv'den onu bagimli bir sekilde büyüttü. Kendi dünyasinda onu hatta es olarak görüyordur, evin erkegi olarak. Igrenç evet, ama bence olan bu. Seni kumasi olarak görüyor kv'de. Bunu tabiki dile getirmez, laf sokar, oglunu doldurur ama.

Bu evlilikte deve güdülme olayi bile yok. Tek yapabilcegin, diyari terk etmektir.
O kadar doğru bir yorum ki.Oğullarına bu denli bağlı insanlar eş olarak görüyorlar bencede .Kendileri kabul etmez tabi ama durum bu

Ben bu kadar güzel bir yorum görmedim o kadar gUzel ozetlemişsiniz ki herseyi.

Kullanılmış havlu, kırık eşya ilişkinizi simgeleyen metaforlar gibi resmen.
Sana bunu layık görmüş, oğlunu bırakır mı hiç? Dişini göster ağlayacağına sen ağlat. Boşanma kelimesini tamamlamadan evvel elini beline koyup bana bak ne biçim konuşuyorsun sen diye yükselseydin pısardı.
ezdirmekten beter yapmışsın kendini.Bu ne biçim göreneksiz aile. Varoş. geç doğurduysa koynundan çıkarmasaymış kıymetlisini.

Allah aşkına aşığım deme şuna....
Adam haklı git davanı aç annesiyle arasına girme.Patladım burda

Back