• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylardır bizde kalan kv kp ve eşimin bayramda köye gitmek istemesi.

Milyonluk kredi çekip milyon dolarlık ev almadık hanımefendi. Çektiğimiz kredi 225 bin 18 bin civarı geri ödemesi 10 bin lira kiradan geliyor zaten üstüne 8 bin koyup geri ödüyoruz. Ki evliliğin ilk 6 ayı bende calisiyordum zaten. Eşim üzerime ev almadı evleri takas etmiş olduk. Okuduğunuzu anlayın önce.
Sen 1 yıllık evli değil misin? E bunun 6 ayı çalışsan aldığın maaş 17*6=102
Vasıflı işin olsa devam ederdin zaten.
Neyse 225 bine 1 yıl önce ev mi vardı? Tutarsızsın. Burdakiler yemez haberin olsun.
Ben 15 yıllık pert aracımı 344 bine sattım geçen sene! Değil ki ev almış 225 e üstelik 2 tane 2 de araç! Eğer ortada gerçekten bu mal varlıkları varsa kayınvalidenlerindir ondan bu kadar yaygara yapmışlardır.

Sen 1 yıllık evli değil misin? E bunun 6 ayı çalışsan aldığın maaş 17*6=102
Vasıflı işin olsa devam ederdin zaten.
Neyse 225 bine 1 yıl önce ev mi vardı? Tutarsızsın. Burdakiler yemez haberin olsun.
Ben 15 yıllık pert aracımı 344 bine sattım geçen sene! Değil ki ev almış 225 e üstelik 2 tane 2 de araç! Eğer ortada gerçekten bu mal varlıkları varsa kayınvalidenlerindir ondan bu kadar yaygara yapmışlardır.
Tarla var büssürü. Hem eşinin ailesinde hem de kendi amcalarında. Satıyolar bi tane, halloluyo.

Milyonluk kredi çekip milyon dolarlık ev almadık hanımefendi. Çektiğimiz kredi 225 bin 18 bin civarı geri ödemesi 10 bin lira kiradan geliyor zaten üstüne 8 bin koyup geri ödüyoruz. Ki evliliğin ilk 6 ayı bende calisiyordum zaten. Eşim üzerime ev almadı evleri takas etmiş olduk. Okuduğunuzu anlayın önce.
Yahu çalışmayan insana ikinci araba neden tutulur mesela? İkinci araba genelde iki çalışan için zaruridir.
Arabaların kaskolu trafik sigortası epey yüksek çünkü. 70 bin maaşla 2 ev 2 de araba vergisi ödüyorsunuz ve ikisi de 1den fazla olunca vergi çok artıyor. Benim karı koca akademisyen arkadaşlarım ikinci arabayı sattılar vergisi çok diye. 200 bin gelirle fazla geliyor.
Bunlara ancak vergi işlerini bilmeyen liseliler inanır

2300 civarı doğalgaz ödedik sadece altımızda da üstümüzde de çocuklu aile olduğu için onlar çok açıyorlar bu yüzden kombiyi fazla yükseltmiyoruz yükselttigimizde ev hamam gibi oluyor çünkü. Alışveriş konusunda da eşim evde olmayinca çoğunlukla yemek yemiyorum yani şöyle eşim gündüzdeyken sadece akşam yemeği geceydeyken sadece kahvaltı he o yokken ölümüne aç kalmıyorum sadece ayak üstü dolapta ne bulursam ağzıma atıyorum. Veya kek kurabiye börek yapip bölüştürüp buzluğa atıyorum eşim yokken parça parça çıkarıp onları yiyorum ondan dolayı giderimiz çok olmuyor .
E tatlım siz iki kişi değilsiniz ki evde? Evlendiğinizden beri 4 kişisiniz ya hani, hadi sen eşin yokken buzluktaki kurabiyeleri yiyorsun, eşin de eve gelince kuş kadar yiyor diyelim tamam da, kv-kp 3 öğün ne yiyor ne içiyor? 4 kişi nasıl gideriniz bu kadar az oluyor?

Son düzenleme:
Düğün öncesi konuştuk elden aldım parayı eşimin haberi yoktu düğün farklı şehirde olacağı için hiçbiri gelmeyecekti zaten bilezikte olsa ayni para da ayni olacaktı düğünde nakit parayı çağırttık. Daha sonra da eşime böyle böyle amcamla dedemler bu kadar para verdi ailene verelim gibisinden teklifte bulundum hatta eşimde lafını yaptı zaten her şeyi bizimkiler yapacaktı paraya ihtiyaç mı vardi niye nakit istedin diye. Babasının sildigi kiza normal şartlarda kimse sahip cikmayabilir ama babam bütün kardesleriyle mal mülkten dolayı küs konuşmuyor herkesle küsen kızına sayıp söven adamı haklı bulmadilar doğal olarak. Dedem de babaannemin adı benim adım babaannem küçükken beni çok severdi sonrasinda kendisi vefat edince dedemde hep yerim başka oldu belki olmasaydi dediğiniz gibi o da beni silebilirdi. Dedemin bu hareketi de tek bana değildi çoğu torunun düğününde altınlar bilezikler takmıştı bana tarla satmasindaki amaçta ele muhtaç olma cebinde paran dursun gerekirse çıkar ver kimseye muhtaç kalma diyeydi.
Babasınin sildigi yeğenleri başka sehirde evlenen ve zaten mal kavgası yüzünden kavgalı oldukları bu kardeşlerinin kızına düğüne gitmedikleri halde çuvalla takı parasını tastamam elden veren doğulu 6 amca + tarla satıp kız torununa elden para yollayan doğulu dede ? Peki....

Son düzenleme:
Benim yaşadığım şehirde 1+1 ler bile 4 den başlıyor. Oda eski olanlar. Yeni binalar cok daha yüksek. Hadi bir sene önce olsun 3. Oturduğunuz ev muhtemelen 3+1 filan. 4 milyon biri, 3 milyon biri olsa, 7 milyon.( Ki bunlar çok düşük rakamlar) Artı düğün,ev eşyası, beyaz eşyası bunlar dünya para. Tarla dediğiniz boğaz gören manzarası filan yoksa tarla ile hem düğün, hem ev nasıl aldınız. Hemde bir kere bankada para duruyor, kaloriferi için onu veririz dediniz. Bu tarla nerde ki parası ile düğün,dernek,ev, araba alınıyor? Amcalar 360 binlik bilezik bile taksa o para eve nasıl dönüşecek. Sizin evlilik öncesi ciddi bir birikimiz ( ki tek başına yaşıyordunuz ev alacak birikim gene zor) yoksa nasıl ev alındı 360 bin ile. Bana bir çok şey gibi buda tutarsız geldi.

Mesela görümce ile arkadaş olduğunuzdan bahsetmediniz. Abi kardeş mesajlardan sonra sizi savununca eşimden önce tanıyorum oldu. Konu sorulara göre şekil alıyor. KV için aksiyon yok demiştik. Ağlama, zırlama duygu sömürüsü filan beklerken fazla aksiyon oldu sanki 😂

Kızlar selam. Bir senedir evliyiz ve bu evliliğin son 4-5 ayı kv kp bizde kalıyor. Artık cinnet geçirmeme ramak kaldı. Evin alışverişini vs yaparlar iyiliklerine çok iyiler ama temizlik anlayışları sıfır SIFIR. Kp kapı açık işer yetmezmis gibi çoğu zaman sifona basmaz klozetin oturulan yerlerinde sarı sarı lekeler olur. Kv deseniz çene çok ama icraat hiç yok 50 küsur yaşında bir çorba yapar köpeğin önüne koysaniz o bile içmez. Temizlik anlayışı onda da yok yemek yaparken mutfak adeta çöplük olur ama geri dönüp toplamaz benim toplamamı bekler. Çoraplarının biri koltuk üstünde öteki baska odada koltuk altında gezer. Öyle bir insanlar düşünün işte.
Bunlara aylardir eşimin hatrina susup tahammül ediyorum ve bu da yetmezmiş gibi eşim bayramda köye gideriz dedi.
Ulan zaten aylardır aileni görüyorsun daha neyin köy derdi anlamıyorum. Arkadaşlarla beraber şehir dışına çıkalım tatil yapalım dedim gene cevap aynı bayramda köyde olacağız başka seçenek istemiyorum dedi.
Artık iyiden iyiye boşansam mı diye düşünmeden edemiyorum. Özünde çok iyi eş mükemmel koca diyebilirim bir dediğimi ikiletmez bir şey istesem borçla harçla alır gene alır. Ama bu kadar aile düşkünlüğü beni artık uzaklaştırıyor. Aylardir bir kere sarılıp tv film izlemiş değiliz anca yatak odasinda sarılıp koklaşıp üç beş laf konuşur sonra döner yatariz.
Bana bir çıkar yol gösterin sırf bu sebepten boşanmak mantıklı mı olacak yoksa yapacağım başka seçeneklerde var mı? Bugün iftardan sonra eşimle konuşacağım zaten ben bu evlilikte mutlu değilim artık vs diye konuşmanın sonunu kendini düzeltmesine mi bağlamalıyım yoksa artık boşanalım mı olmalı? Bana bir yol gösterin beynim durmuş gibi artık sürekli ağlamak istiyorum hiçbir şey düşünemiyorum ne yapmalıyım nasıl konuşmalıyım
Sizin aileniz yok mu? Varsa ailen zaten buradaydı aylardır,bu bayram benim aileme gidelim diyin,tüm bayramı ailenizde geçirin.
Yıl zaten 12 ay,evleneli olmus 12 ay,bunun 4-5 ayı eş ailesi sizde kalmış,birde bayramda siz gideceksiniz,çok meraklıysa ailesine evlenmeseymiş. Evlenmek yeni bir aile kurmak,eşiniz bunun idrakine varamamış ki.
Yerinizde olsam çocuğum da yokken resti çekerdim. Adam olmuyorsa boşanmaya da niyetlenirdim ben seninle evlendim,ailenle değil diyerek.

Bir de bu kadar sahane, 70 bin maas alip 2 ev 2 araba alabilen ekonomi dehasi bir bey, saltanat varisi gibi bi tarla satip ev araba dugun yapabilen bir aileyle siz neden yuruyen olusunuz? Bende buna takildim.

Back