Merhaba 1 aylık evliyiz . Eşimle kayınvalidem konusundan başka tartışmamız olmadı . Kayınvalidem çok otoriter ve baskıcı bir insan. Daha nisanliyken dışarıda yiyeceğiz bugün dedim de sen istersen ye oğlum evde yiyecek dedi. Ev tutulacağı zaman ilk sürtüşme yaşandı yakın olsun istiyordu ben de bir otobusluk yer yeterli dedim eşime eşim de kabul etti . Erkekligine kadar laf yemiş arada kaldı kayınvalidem telefon açtı beni niye istemiyorsun diye başladı ağzına geleni söylemeyi neyse başımın üstünde yerin var olur mu öyle şey derken evlendik . Kayinvalidemin eşi yok evden gönderdiğini söyledi kendisi ama bosanmamislar 5 yıl olmuş. Ek bilgi eşim de 10 seneden sonra olmuş . İlk evine gittim sökük büstiyer hediye almış ucuzluktan aldım surasini dikemedim dedi verdi eşime eve gidince çok uzuldugumu keşke almasaydi dedim. Eşim bize yakışmaz bir daha alma demis.Yemeğe davet ettim yaptığım yemekten için ben zahmetli yemekleri bilirim bu yemeği ilk yiyorum diyebilen biri. Gelirken de kullanılmış havlu getirmiş bana ayak havlusu yapalım diye. Benim de yüzüm düşüyor yanında geriliyorum . Gece kal dememisim diye eşim ağzına geleni saydi ben d çok ağlayan biriyim bıktırdım adamı ağlamaktan ama çok üzüldüm . Kayınvalidem evden çıkarken bir dahaya gelip kalacağım keyif yapacağım dedi sustum sadece. aldığım kirazın fiyatına kadar laf ediyor. Bulduğu yerde laf sokuyor.Eşim çok iyi birisi fakat annesine karşı çok hassas ailemi istemiyorsun istemiyorsan git ailenle konuş aç davani dedi . Yerde miyim gökte mi bilmiyorum .. evimde koyduğum masanın yerine kadar her oturmamizda olay yapar kayınvalidem. Eşim de sinirle ağzından çıkanı bilmez. Ben eşime aşığım onu çok seviyorum ailesini istememe gibi bir durum yok ama ben böyle görmedim ailemde . Sakin bir yapımız vardır . Bir ayda bosanilir mi .. bir ayda nasıl benden vazgecebilme düşüncesi olmuş olabilir çok üzgünüm çok
Mesajların hepsini okudum fakat cevaplayamiyorum . Mart'ta evlendik düğün yazaydi pandemi oldu patladik ev tutuldu düğün iptal edildi ben de ailemin yanindan 800 km uzak olan bir şehre geldim . Ailem ağız yüz yapmamam gerektiğini söyledi bunda haklılar yüzü çabuk düşen biriyim davet ettiğinde yüzüm dusmustu. İşten ayrıldım şuan iş bulamıyorum kendi ayaklarım üzerinde değilim ben de bilirim çekip gitmeyi ama zor durumdayım aile yapım ataerkil iç Anadolu yapısında gitsem hayır gelme demezler ama gelmemem için de çaba gostermemi isterler . Yine söylüyorum eşim annesini uyarıyor evet onun da hataları var fakat bu kadar yıkıcı mesajlar ilginç geldi yapmak yerine herkes yikmaktan bahsediyor ben de adamla uyumaya yeni alismisken destek mesajına belki birkaç taktiğe ihtiyacım vardı fiziksel kosullarim uygun değil böyle bir resti çekmek için benim hayallerim umutlarım vardı anladım ki ilişkide yaşananlar hisler sadece kişiye ait belki bosaniriz belki bosanmayiz fakat konu açarak yorumları okuyarak kendimi daha da uzmekten başka birşey olmadi maalesef. Zaten evlilik olayları yeni şehir herşey çok zor bir olumlu destek fena olmazdı hani çok teşekkür ediyorum hepinize parmaklarınıza sağlık Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin öyle kolay evlenilmiyor benim hayallerimi geç ailemi de düşünüyorum ben yaşadığım yer küçük bir yerdi iş yok oraya gideceğim gidersem hep akrabalar çevrede zaten hiçbiri gocmemis büyük şehre ailemi bunu açıklamaya nasıl zorunda bırakabilirim ilk aydan babam krediyi ödemeye yeni başladı daha nasıl ifade edebilirim bilmiyorum sadece çok üzgünüm
27 yaşındayım mühendisim iş bulmak şuan çok zor çok araştırıyorum ben iyi olacağım kendimi ezdirmeden gitmezse de yolun sonu belli teşekkürler yorumlar iç
Eğer evliliğini kurtarmak istiyorsan kayinvalideni psikoloğa götürünMerhaba 1 aylık evliyiz . Eşimle kayınvalidem konusundan başka tartışmamız olmadı . Kayınvalidem çok otoriter ve baskıcı bir insan. Daha nisanliyken dışarıda yiyeceğiz bugün dedim de sen istersen ye oğlum evde yiyecek dedi. Ev tutulacağı zaman ilk sürtüşme yaşandı yakın olsun istiyordu ben de bir otobusluk yer yeterli dedim eşime eşim de kabul etti . Erkekligine kadar laf yemiş arada kaldı kayınvalidem telefon açtı beni niye istemiyorsun diye başladı ağzına geleni söylemeyi neyse başımın üstünde yerin var olur mu öyle şey derken evlendik . Kayinvalidemin eşi yok evden gönderdiğini söyledi kendisi ama bosanmamislar 5 yıl olmuş. Ek bilgi eşim de 10 seneden sonra olmuş . İlk evine gittim sökük büstiyer hediye almış ucuzluktan aldım surasini dikemedim dedi verdi eşime eve gidince çok uzuldugumu keşke almasaydi dedim. Eşim bize yakışmaz bir daha alma demis.Yemeğe davet ettim yaptığım yemekten için ben zahmetli yemekleri bilirim bu yemeği ilk yiyorum diyebilen biri. Gelirken de kullanılmış havlu getirmiş bana ayak havlusu yapalım diye. Benim de yüzüm düşüyor yanında geriliyorum . Gece kal dememisim diye eşim ağzına geleni saydi ben d çok ağlayan biriyim bıktırdım adamı ağlamaktan ama çok üzüldüm . Kayınvalidem evden çıkarken bir dahaya gelip kalacağım keyif yapacağım dedi sustum sadece. aldığım kirazın fiyatına kadar laf ediyor. Bulduğu yerde laf sokuyor.Eşim çok iyi birisi fakat annesine karşı çok hassas ailemi istemiyorsun istemiyorsan git ailenle konuş aç davani dedi . Yerde miyim gökte mi bilmiyorum .. evimde koyduğum masanın yerine kadar her oturmamizda olay yapar kayınvalidem. Eşim de sinirle ağzından çıkanı bilmez. Ben eşime aşığım onu çok seviyorum ailesini istememe gibi bir durum yok ama ben böyle görmedim ailemde . Sakin bir yapımız vardır . Bir ayda bosanilir mi .. bir ayda nasıl benden vazgecebilme düşüncesi olmuş olabilir çok üzgünüm çok
Eğer toparlamak istiyorsanız biraz politik davranmayi öğreneceksiniz bu tip adamlar ancak böyle idare edilir ha sonunda yola gelir mi gelir ama sen üzüleceksin,belli etmeyeceksin,kahrolacaksin yeri gelicek tebessüm edeceksin annesine de eşine de (düzeltip bazı şeyleri farkedene kadar) asla rengini belli etmeyecek kendi isteklerini yaptırmaya bakacaksın yani bir süreliğine onları yok saymak düzenlerini alışkanlıklarına asla mudahele etmemek,belli etmemek gibi bir şey kastettiğim.Sonra senin isteklerin devri başlayacak elbette.. Kaynana da eşin de yönetimin altına girecekler farkında bile olmadan.Sadece şunu yapsan bile yeter eşine kaynanana karşı alındığını kırıldığını asla belli etme o farkettim ama yoo sorun yok deyip gülümse merak etsin adam sen gözlüğünü takip yok sayarsan,esin görmeye başlar annesinin iç yüzünü.Sen de kötü olmadan eşini kendine bağlarsin.Keşke koşullar farklı olsaydı fakat birbirimizi severek evlendik biz ben toparlamak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?