• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ilk defa beni dövdü

7 aylık evliyim ve eşim ilk dayağını attı bunun tekrarlanmaması için ne yapmalıyım affetsem alışmasından korkuyorum peki nasıl yapmalıyım ??

Yok daha kıymadık

Muhtemelen resmi nikahınız yok diye kendine güveniyor. Bir de bebeğiniz olacak... Bari resmi nikaha kadar bekleseydiniz canım benim. :KK43:

Bir kere o sizin eşiniz değil, gayri resmi yaşadığınız, dini nikahlı hayat arkadaşınız.
İkisincisi, çocuğunuz resmen gayri meşru.
Üçüncüsü, evlenmeden beraber yaşayacak, çocuk sahibi olacak bir görüşe sahipseniz, dayak yediğinizde ne yapılması gerektiğini de en iyi siz bilirsiniz.
Sonuncusu ise, 'eşim' diye hitap ettiğiniz hayat arkadaşınız üzerinde kanunen hiçbir hakkınız olmadığını ve size karşı da onun hiçbir sorumluluğu bulunmadığını da bilin.
Yani en fazla tazminat davası açarsınız.
Yaşadığınız duruma yorum yapmak dahi istemiyorum, oraya gelene kadar domino taşları gibi hatalar silsilesi var zaten hayatınızda.

Arkadaslar kadin dini nikahla evli.
Yani dinen kocasi.
Ne demek kocasi olmayan bi adam? Ondan cocuk yapmak?
Resmi nikah , haklarini gozetmesi icin, soyadini alabilmesi icin sart evet ama sadece dini nikahli diye konu sahibini bekar ilan etmeyin yahu.
Bu iki insan evli.
İster oyle ister boyle.
Ha evet su anda mahkemeye verse kocasi olduguna dair bi ispati yok amenna ama lutfen dini nikahida bu kadar kucumsemeyin.
Senı kınıyorum bu dusuncenden dolayı

Ya ne nikahı a?nufus müdürlüğünde dini nikahım bar benim der kocasının üstüne yazdırır bebeğini.daha öncede dediğim gibi imamda gelir nafaka bağlar biter gider.bu işleri onaylıyorsanızda kendi içinizde onaylayın topluma körü örnek olmayın.dinen yapılması gerektiğini düşünenler resmi nikahtan sonra yapsın ama resmi nikah olmadan dini nikah yapmaya özendirmeyelim lütfen

Arkadaslar kadin dini nikahla evli.
Yani dinen kocasi.
Ne demek kocasi olmayan bi adam? Ondan cocuk yapmak?
Resmi nikah , haklarini gozetmesi icin, soyadini alabilmesi icin sart evet ama sadece dini nikahli diye konu sahibini bekar ilan etmeyin yahu.
Bu iki insan evli.
İster oyle ister boyle.
Ha evet su anda mahkemeye verse kocasi olduguna dair bi ispati yok amenna ama lutfen dini nikahida bu kadar kucumsemeyin.

Evli falan değiller. Basbayağı bekar iki insan.

Siz benim mesela sevgi dini olsun, sevgi dinime göre sevgi yemini etmiş iki insanı evli kabul edin, ben de sizinkini edeceğim.

Beraber yaşıyoruz , çocuk sahibi olduk " diye bir sanatçının konusu vardı ve orada hemen hemen çoğu kişi " çocuk için nikah şart değil, bu özel hayat kimse karışamaz yazmıştı.
Neden konu dini nikah olunca herkesin fikri değişiyor bunu anlayamıyorum ?
..
Bende resmi nikah olmadan evliliklerin kabul edilmemesi taraftarıyım fakat bu yukarıda sorduğum soru kafamı kurcalıyor.
Özel hayat, insanlar istediğini yapar, çocuk için nikah şart değil diyenler burada dini nikaha yükleniyor.

Beraber yaşıyoruz , çocuk sahibi olduk " diye bir sanatçının konusu vardı ve orada hemen hemen çoğu kişi " çocuk için nikah şart değil, bu özel hayat kimse karışamaz yazmıştı.
..
Bende resmi nikah olmadan evliliklerin kabul edilmemesi taraftarıyım fakat bu yukarıda sorduğum soru kafamı kurcalıyor.
Özel hayat, insanlar istediğini yapar, çocuk için nikah şart değil diyenler burada dini nikaha yükleniyor.
Bırı sevgılımle sevıstım dıye konu açtığında nerdeyse gıotıne yollarlar oysa
Haaaaa unuttum dını nıkah var bu konuda.....

..

Aynısını düşündüm ve kafamda cevapladım, izninizle size de cevaplayayım.

Bu konudaki insan, veya dini nikahla yaşayan insanlar, cinsel özgürlüğe, sevgili ile beraber yaşamaya tamamen karşı bir kültürde yetişiyorlar ve buna inanıyorlar. Aksini ahlaksızlık olarak görüyorlar.

Ancak dini nikah kisvesi altında, kendilerini bu gruptan çıkarıyorlar. Kınadıkları şeyi tamamen aynı şekilde yaşıyor ve meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Yani sorun resmi nikah olmadan beraber yaşamaları değil, bunun böyle olduğunu kabul etmemeleri. Kadın kendini evli sanıyor, bu nedenle yaptığını normal görüyor.

Beraber yaşayan ve bunun sorumluluğunu almış insan ise, birbirimizi seviyoruz ve beraber yaşıyoruz diyor. Biz evliyiz demiyor. Evliliğe muhtemelen bir kutsallık atfetmiş değil. Dolandırıcılık ile kendisini içerisine sokmaya çalışmıyor.

Yani kınanan şey ikiyüzlülük.

..

Benim için dayak işin içine girdiğinde tüm denge yerle bir oluyor, o sanatçı da dayak yemiş olsaydı o adamın yanında ne işi var derdim, şimdi dediğim gibi. Özel hayatında dayak yiyenleri kınıyorum yani, aralarındaki ilişkiyi ne şekilde sabitledikleri kendileri söyleyinceye kadar anlaşılmıyor nasıl olsa.

Kk hatunlarindan korkulur, kız hemen nasıl anladınız resmi nikahı olmadığını? Benim aklıma bile gelmezdi:KK45: :KK9: valla konu sahibi gayet normal karsilamis durumu " eşim beni 24574346 defa dövdü " diye uzar gider konuları. Kocan ( sözde) üstüne 3-5 tane daha getirince ne yapacaksın acaba? Allah akıl versin ne diyelim :confused:

ilk konusunda kendi yazmış canım..

..

Bir de unutmuşum yazmayı, imam nikahı pratikte en çok çok eşlilik için uygulanıyor.

Beraber yaşayan çiftler için bu durum geçerli değil. İmam nikahı bu yüzden çok tepki alıyor. Yani bir adam gel ben seninle beraber yaşayayım, onunla da resmi nikah kıyayım denildiğinde kabul etmiyor kadın. Ama kendisine imam nikahı kıyılınca ediyor.

..

Burada yüklenilmesinin sebebi, konu sahibinin 'eşim' ve 'evliyiz' ibarelerini kullanması.
Hayat arkadaşımla dini nikahlı yaşıyorum demiyor, sevgilimle bebek bekliyoruz demiyor, kendi kendilerine 'eş' ilan edilmişler.
Aslında dini nikahla resmi nikahın mantığı aynıdır.
İki kişinin evliliğinin şahitler huzurunda, herkese beyanıdır.
Ve günümüzdeki toplum düzeninde, yapılan resmi nikah zaten dini nikahın bütün gerekliliklerini taşıdığından ve artı olarak kadını yasalarla birçok bakımdan koruma altına aldığından hem dinen hem de resmi olarak geçerli olandır.
Kısaca resmi nikahlı iseniz, zaten imam nikahına gerek yoktur.
İsteyen, arzu eden kişiler ayrıca dini nikahlarını da eş olduktan sonra kıyarlar.
Ama benim ülkemin güzel insanları bunu anlamamak, hala kadınları ikinci sınıf olarak görmek istediğinden, resmi nikahı kabul etmeyip, dini nikahlı olarak yaşamaya ve buna mecbur tutmaya devam ediyor.
Çünkü kadının hakları olmasını istenmiyor, köle psikoloji ile yaşamaya mahkum ediliyor.

Diğer örnekleminizde ise, bu kadının kendi tercihidir.
Evlilik kurumuna inanıp inanmamak, gayri meşru bir çocuk dünyaya getirip getirmemek onun kararıdır.
Bu olayda olduğu gibi, inançları sebebiyle kandırılıp bir hayat sürmüyor.

Severek evlendik ve çocuk olmasını ikimizde çok istiyoduk Allah nasip etti çok şükür kocamı hala çok seviyorum sadece tekrarı olmasın diye bilgi verin dedim bebeyi niye yaptıgıma karışın deyil
Tam Fakesin Biliyo musun
hem böyle abuk subuk bir konu bir de başörtülü resim
yemedik canım

Aynısını düşündüm ve kafamda cevapladım, izninizle size de cevaplayayım.

Bu konudaki insan, veya dini nikahla yaşayan insanlar, cinsel özgürlüğe, sevgili ile beraber yaşamaya tamamen karşı bir kültürde yetişiyorlar ve buna inanıyorlar. Aksini ahlaksızlık olarak görüyorlar.

Ancak dini nikah kisvesi altında, kendilerini bu gruptan çıkarıyorlar. Kınadıkları şeyi tamamen aynı şekilde yaşıyor ve meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Yani sorun resmi nikah olmadan beraber yaşamaları değil, bunun böyle olduğunu kabul etmemeleri. Kadın kendini evli sanıyor, bu nedenle yaptığını normal görüyor.

Beraber yaşayan ve bunun sorumluluğunu almış insan ise, birbirimizi seviyoruz ve beraber yaşıyoruz diyor. Biz evliyiz demiyor. Evliliğe muhtemelen bir kutsallık atfetmiş değil. Dolandırıcılık ile kendisini içerisine sokmaya çalışmıyor.

Yani kınanan şey ikiyüzlülük.

Teşekkür ederim cevabınız için. İslam yaşantısını hayatına kabul eden kişiler için dini nikah yeterlidir. Duyurularak yapılan dini nikahtan söz ediyorum) Allah katında evli sayılıyorsunuz ve bunun adına birlikte yaşamak diyemeyiz.
Dini nikaha inanmayan kişiler bu cümleyi kurabilir , o zaman da karşısındakinin inancına saygı duymamış olur.

Fakat kanunlar önünde hak sahibi olmak ve çocuk sahibi olmanın sorumluluğunu taşımak için resmi nikah şarttır.
Bunu hiç bir kadın göz ardı etmemeli, erkeğin bu şekildeki teklifini kabul etmemelidir.
Hayatı buna uygun değilse evlenmemelidir. Bu kısmı benim şahsi fikrimdir.

Back