Hamileyim aldırmalı mıyım

Neden demez ve diyemez. Burada bu gibi olaylar yaşayan ya da şahit olan bir cok kadın var, basbaya da derler aldır diye. Mesela ben derim. Bagımlı bi babanın ve çile ve sefalet ceken bi annenin cocugu olmak, kavganın huzursuzluğun eksik olmadıgı bi hanede cocuk olmak kim ister?
Çocuğu yapınca da neden böyle bir eve çocuk getirdin derler ama aldır deyip kendilerince vebal almak istemezler insanımız işte böyle ikiyüzlü aldır diyemiyor ama hesap sorma hakkını kendinde görüyor sananeee derim o zaman ?

Merhaba arkadaşlar, ben 10 aylık evliyim ve eşimin kumar oynadığın ve ot kullandığını öğrendim yalvardı yakardı sözler verdi affettim ama şüphelerim var dün 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim, kalp atışını dinlendim. Korkuyorum mantığım aldırmam gerektiğini söylüyor ama kalbim asla diyor ne yapacağımı bilmiyorum.
Korunmak diye biseyden haberiniz varmı sizin acaba yapıp yapıp sonra aldirsammi kocam şöyle böyle bilmem ne ayyy bı bitmediniz ya o çocuğu aldirinca günahsız olmuyosunuz onun orda minik bı kalbi var ha bı adami öldurmussunuz ha o çocuğu bunun vicdan azabıyla bir omur yasarsiniz zevkini yaşarken dusunseydiniz lincleyen lincleyebilir bu tür insanlardan nefret ediyorum çevremde okadar çok insan varki çocuk sahibi olmak için Allah'a hergun yalvaran

Çocuğun rızkını kmara ve o maddeye verdikçe çok zoruna gider. Ayrılıp çocuğumu tek büyütürüm demiyorsan başka çaren yok gibi.

Korunmak diye biseyden haberiniz varmı sizin acaba yapıp yapıp sonra aldirsammi kocam şöyle böyle bilmem ne ayyy bı bitmediniz ya o çocuğu aldirinca günahsız olmuyosunuz onun orda minik bı kalbi var ha bı adami öldurmussunuz ha o çocuğu bunun vicdan azabıyla bir omur yasarsiniz zevkini yaşarken dusunseydiniz lincleyen lincleyebilir bu tür insanlardan nefret ediyorum çevremde okadar çok insan varki çocuk sahibi olmak için Allah'a hergun yalvaran
Evet korunmanın ne demek olduğunu biliyorum ve zaten eşim korunuyordu. Ve zaten bebek isteyen bir çiftiz ama bu durum daha yeni ortaya çıktı ve ben yeni oynamaya kullanmaya başladığını öğrendim hanımefendi. Kocamın böyle bir iş yaptığını başında bilsem zaten boşanırdım Bi cana kıymanın ne kadar günah olduğunun farkındayım ama iyi bir aile veremeyeceksem dünyaya gelmesinin bı anlamı yok gibi geliyor. Hayatta başımıza neler geleceğini bilemiyoruz bu kadar kırıcı konuşmak hoş değil.

Maddi manevi yeterlilik dışında, boşanma gercekleşşe bile biyolojik bağ devam edecek, haliyle sizin de asgari düzeyde dahi olsa iletişiminiz devam etmek zorunda kalacak.Ailesi bebek yüzünden barışma baskısı kuracak, cocuk babasız büyümesin diyenler olacak vs vs bence aldırmalısın.

Çocuğu yapınca da neden böyle bir eve çocuk getirdin derler ama aldır deyip kendilerince vebal almak istemezler insanımız işte böyle ikiyüzlü aldır diyemiyor ama hesap sorma hakkını kendinde görüyor sananeee derim o zaman ?
İkiyüzlü derken haddini bileceksin!
Düşün karar ver artı eksilerine bak demenin nesi iki yüzlülük.
Ben doğurmam sen doğurmazsın o ayrı gidipte tanımadığım bir insana aldırma da demem aldır da. O haddi bileceksiniz hakaret etmeden önce!

tatlım biz sana neden aldır ya da aldırma diyelim imkanın varsa boşan doğur çocuğunla mis gibi yaşa hiçbir çocuk babasının günahını çekmemeli

Eşinize hamile olduğunuzu söylemediniz sanırım. Eşiniz normal bir insan olsa onun da söz hakkı olmalı bu konuda derdim ama çok sorunlu bir evliliğiniz olur böyle biriyle. Bence buradaki kimse size aldır ya da aldırma demez. Hassas bir karar. Siz nasıl rahat hissedecekseniz o şekilde karar verin kendiniz için en iyi olan şekilde. Ama böyle birinden ayrılmayı düşünün kısa zamanda. Birisi esrar içiyorsa emin olun onun devamı gelir ve çok sorun yaratır çevresine.
yalnız onun da söz hakkı var
eş imza vermeden almıyorlar bebeği

Yahu ne alakası var, hergün cocuk diye yakaranların kaç tanesi harika anne baba oluyor kaç tanesi cocuguna iyi koşullar sağlayabiliyor? Burada o kadar cok gördüm ki bunun örneklerini, gelip burda anlatıyor 3.tedavim bilmem ne diye sonra bi başka konusunda şiddet gördüğünden eşinin eve gelmediğinden yakınıyor. Ayrıca Allahın taktiri onun bebek sahip olamaması diye aldırması gereken biri bunu düşünüp vicdan azabı mı çekmeli?

İkiyüzlü derken haddini bileceksin!
Düşün karar ver artı eksilerine bak demenin nesi iki yüzlülük.
Ben doğurmam sen doğurmazsın o ayrı gidipte tanımadığım bir insana aldırma da demem aldır da. O haddi bileceksiniz hakaret etmeden önce!
Hadi ya bilmiyorum haddimi bildirsene! sen kimsin de benimle böyle konuşuyorsun nerde ne söyleyeceğimin hesabını sana verecek değilim .Madem düşün karar ver diyorsunuz doğurmayı tercih edenleri de linçlemeyeceksiniz burada.
Kimse salak değil ne zaman bir konuya girsem eş sorunlu olduğu için doğuranları yerden yere vuruyorlar.Gayet ikiyüzlülüktür bu lafımın arkasındayım.

Birçok insan kimse sana aldır demez demiş ama sen bu konuyu doğurduktan sonra açmış olsan çoğu kişi neden aldırmadın neden çocuk yaptın diye yargılayacaktı.
Bu adam ile ortak bir çocuk kopmayacak nir bağ olmasını istiyor musun? Ayrılsan bile çocuğuna tek başına yetebilecek misin? Maddi ve manevi olarak bu yükün altından kalkabileceğini düşünüyor musun? Ben bugünkü aklım ve yaşamışlığım ile mesleğim olmasına rağmen bu sorumluluğun altına giremem mesela. Yerinde olsam aldırır ayrılır ve yoluma devam ederdim. Bağımlı bir baba o çocuğunda omuzundan inmeyecek bir yük demek çünkü. Tabiiki karar yine sana ait.

yalnız onun da söz hakkı var
eş imza vermeden almıyorlar bebeği
O kısımları net bilmiyorum. Ben normal olarak söz hakkı olur demiştim ama yasal olarak da varsa konu sahibinin eşi ister istemez durumu öğrenir bence. Habersiz aldıramaz o zaman

Cidden niye aldır diyemez art arda aldır kımse demez yorumları gelmiş. Kendi yetebilse ve boşansa bile kim müptezel bir babası olsun ister çocuğunun.Tüm hayatları adamın onlara açtığı sıkıntılarla boğuşarak geçsin,ömür boyu müptezelin tekiyle uğraşsınlar dursunlar. maddiyat, arkanda ailenin olmasıyla cidden sorun kalmıyor mu?

Korkuyorum mantığım aldırmam gerektiğini söylüyor

Nedense kocaları eşiniz gibi olan kadıların mantığı bir türlü korunması gerektiğini söylemez. Bilemedim ot için bir adamdan çocuk yapmak bana hiç doğru gelmiyor.

Son düzenleme:
Analı babalı iyi evde rahatça eğitim alarak gozbebebegi olarak istendiği halde Allah tarafından sağlıkla ilgili çocuk sahibi olmayanlarla bu konuyu karistirmasak ne kadar güzel olur.Bu konuda baba yok belki gidecek yer yok adam nafaka verirmi kumar borcundan o belli değil kadının eğitim durumu aile yapısı çalışabilirimi o belli değil .Bu konuyla çocuk isteyio olmayanlarinki ne alaka .Kadının yuvası yok yuva adam esrarci kumarci.Artik olmayanlar var çocuğu diye bı saldirmasak bunun suçlusu kk kadinlarimi az izan yahu

Böyle büyük bağımlılıkları nasıl gizleyebiliyorlar anlayamıyorum. Zor bir durum. İyice düşünün.

X