• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ilk defa beni dövdü

Beraber yaşıyoruz , çocuk sahibi olduk " diye bir sanatçının konusu vardı ve orada hemen hemen çoğu kişi " çocuk için nikah şart değil, bu özel hayat kimse karışamaz yazmıştı.
Neden konu dini nikah olunca herkesin fikri değişiyor bunu anlayamıyorum ?
..
Bende resmi nikah olmadan evliliklerin kabul edilmemesi taraftarıyım fakat bu yukarıda sorduğum soru kafamı kurcalıyor.
Özel hayat, insanlar istediğini yapar, çocuk için nikah şart değil diyenler burada dini nikaha yükleniyor.
Çünkü burası bir İslam devleti değil.
Şimdi birisi beraber yaşamak, birisi dini "nikah". Bakın burada bir nikah sözcüğü var ve insanlar resmi "nikah"a ikame ediyorlar dini "nikah"ı. Bir nikah lafı var ki aradaki farkı ortaya koyuyor, kafaları farklı yere çekiyor. Olay sadece sözcükte de değil, Nikah adını kullanarak yaptıkları şeyi meşrulaştırıyorlar kendi kafalarında. Beraber yaşadığın adama eşim demez insan ama dini nikahlı olan eşim diyor. Bir ülkede iki farklı evlilik şekli olmaz, evlilik resmi nikahtır. Dini nikah kişiseldir.
 
Burada da " dayak yedim , düzeltmek için ne yapabilirim " sorusuna, dini nikahlı olduğun için ona kocam diyemezsin cümleleri kuruldu.
Bu ikisi arasında fark yok bana göre. İkiside özel hayata müdahaledir.

Ben de dedim evet, çünkü kocası falan değil, sözde kocası, yarın onu çok seven babasının, ailesinin yanına dönse hiç bir kuvvet onu tekrar onu döven o adamın yanına geri döndüremez, diğer türlü yine mahkeme prosedürü falan olurdu. Özel hayatını sanalda yazan da, sanalda yargılanabilir, yaptırımı olmaz ama engellenemez de. Özel hayata müdahale konusuyla ben şahsen alaka kuramadım o bakımdan. Keşke gerçekten olabilse de müdahale edebilip omuzlarından silkip kendine getirebilsem, yol yakınken insanlıktan nasibini yeterince almamış birinin yanında artık kalmasa.
 
Açıkcası bu den li rahat olmanızı anlamıyorum durmadan bu konu tartışılır neler konuşulur neler söylenir kadına şiddet son bulsun diye bizler kadınlar olarak bilinçlenmek için bilinçlendirmek için uğraşa duralım siz kalkmış İLK dayak diyorsunuz konunun sonuna kadar zor sabrettim bakın dini nikah yada resmi nikah farketmez birine eşim dmeniz için EŞİNİZ olarak görmeniz yeter "sevmek" "sevilmek" yeter. VE o beyin sevgisinede zerre inanmam bir tabir vardır taş taşırım yineSbakarım diye kocanız biraz farklı davranıp salt hastane masrafı dediğiniz safsata için nikah yapmayalım dediğinizde kabul etmeseydi bassaydı nikahı. Heh derdim bak işte yada hiç nikah kelimesi olmasaydı ortada birlikte yaşıyoruz deseydiniz. Sevgi kelimesini çok kolay kullanmışsınız üstelik dayak yediğiniz adamı seviyor olmaya şükrediyorsunuz insanlar sizi eleştirirken kızmayın çünkü görüyorum ki buradaki insanlar sizi sizden daha çok düşünüyorlar.
 
Medeni hukuk kuralları uygulanmadan önce Nikahı hocalar kıyar, evlilikler dini nikah ile şimdiki resmi nikah
koşullarında kıyılırdı.
Medeni kanunlar uygulanmaya başladığı andan itibaren nikah kıyma görevi hocalardan nikah memurluğuna devredildi.
Nikah koşulları dini nikahtan resmi nikaha devredilmiş oldu. Şahitler huzurunda ve aleni olarak kıyılan resmi nikah
İslam dininin kabul ettiği nikah kuralıdır ve Allah katında geçerlidir. Riyaya, aldatmaya ve çıkarcılığa izin vermediği
için resmi nikah elbette dinen de makbuldür. Esas olan resmi nikahtır. Buna ilave olarak dini nihah kıymak isteyenlere
yasak yoktur.
 
Orası çok ayrı bir konu. Bende oyle düşünüyorum.
Burada şiddet varken resmi nikah, dini nikah üzerinde durulmuş ; takıldığım nokta bu.
Beraber yaşayan bir çiftiz biz deseydi ve birileri kalkıp " bu yaptığınız günah" diye yazsaydı , " özel hayata hiç mi saygın yok" diye yüklenilirdi ona.
1Sen konuya aradan gidim yorumları okumadim tam. ama merak ettiğim bir şey var senin de fikrini almak istiyorum.

Benim için resmi dini nikah birlikte yasama tercihleri acisindan sorun yok.
Ama çiftlerden ikisi de bu kararda fikir birliğinde ise sorun yok.

Eslerden biri resmi nikah isterken diğerinin dini nikahi istemesi ve özellikle resmi nikahtan kacinmasi sence de bir art niyett belirtisi değil midir?

Bakildiginda ikisinin de sorumlulukları ayni ikisinin de anlami aynı yani resmi nikahin evli yasayan bir adamdan ne gibi bir goturusu olabilir ki yapmak istemesin?

Sadece kadinin yasal haklari acisindan ekstra sorumluluk yüklüyor olsa olsa bundan kaciniyordur. Bu rahatsız olunmasi gereken bir durum bence
 
Back
X