Şiddet, evlilik, çaresizlik

Şiddet için hiçbir bahane olmamalı. Erkeğin fiziksel gücü belli, isterse kapıdan iter yine çıkar. Hadi diyelim ki ilk kavgada çok korktu, cerrah (!) bey fırlatılan eşyalardan korktu. Peki ya diğer şiddet anları??
Adam, kadını önce cümleleriyle sinirlendiriyor ki konu sahibi de bağırıyor. Doktor diye terapiste gitmiyormuş, böyle doktor mu olur? Kompleksli halleri var belli ki. Tabii kadın da haksız ama o kadar gücünü bilen (!) erkeklerin şiddete gelince böyle bahaneleri olamaz.

İyi günler hanımlar,

Sizden bir konuda yardım rica ediyorum. Lütfen önyargılı olmadan beni dinleyin.

Eşimle 10 yıldır birlikteyiz; ortaokuldan beri sevgiliyiz. İki ay önce, büyük bir istekle ve birçok zorluğu aşarak evlendik. Bu, hayatımızdaki en doğru karardı. Eşim doktor, ben ise baş ameliyat hemşiresiyim. Okullarımız biter bitmez evlendik.

Nişanlılık döneminde bazı problemler yaşadık. Eşim, Maldivler’de balayı için yeterli paramız olmadığını, okul masraflarının çok olduğunu söyledi. Ancak ben bu konuda anlayışsız davrandım ve her şeyin en iyisini istedim. Sonunda, sağ olsunlar, isteklerimi yerine getirdiler. Ancak bu süreçte eşim bana çok kırıldı. Ben de o dönemde yaptığım hataların farkındayım. Genel olarak anlatamadıgim hatalarim oldu.

Evlendik ve her şey harika gidiyordu; gerçekten çok mutluyduk. Ancak bir ay önce, yani evliliğimizin ilk ayında, ilk kez tartıştık. Ben çok sinirlendim ve deliler gibi bağırmaya başladım. O, genelde bağırmaz, ama kalp kırıcı sözler söyleyebilir. Doktor olduğu için rezil olmaktan nefret eder. Bana defalarca “Bağırma” dedi, ama ben sakinleşemedim. Hatta telefonunu ve eşyaları fırlatmaya başladım. Bunun üzerine o da çok sinirlendi ve bana tokat attı. Sonrasında ağlayarak yatak odasına geçtim. Eşim o an yaptığına çok pişman oldu ve gönlümü almak için çaba sarf etti. Ben de onu affettim.

Ancak o günden sonra bu durum birkaç kez daha tekrarlandı. Toplamda dört kez tokat attı, hatta iki gün önce hafifçe karnıma vurdu. Bu şiddet eğilimleri yalnızca ben sinirden çilden cıkmış gibi bağırdığımda oluyor. “Seni nasıl susturacağımı bilmiyorum” diyor. O anda evden gitmesine izin vermediğim için bu duruma daha da kızıyor.

Biliyorum, şu an sağlıksız bir iletişim şeklimiz var. Bu durumda hem benim hem onun hataları var. Ama öyle sinirlenip bağırıyorum diye tokat atılabilir mi? Evliliğimizdeki o güzel günler ilk tokattan sonra bitti. O günden beri içimde büyük bir huzursuzluk var ve ona karşı çok kinlendim. Bana yaklaşmaya çalışsa bile onu itiyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Boşanmalı mıyım? Gelecekte çocuklarımın şiddet görmesini istemiyorum.
ben eşimi çok seviyorum, onunda beni çok sevdiğini biliyorum. Bunlar niye basimiza geliyor anlmiyorum. 10 yil boyunca birkere olsun ellini kaldirmayana ne oldu?
Maldivle tokadın hiçbir alakası yok. Size uygulanan şiddetin hiçbir haklı sebebi yok adınıza çok üzüldüm kendinizi çok şey istedim o yüzden böyle oldu diyerek sakın üzmeyin ne olursa olsun kimse size vurmamali

İyi günler hanımlar,

Eşimle 10 yıldır birlikteyiz; ortaokuldan beri sevgiliyiz. İki ay önce, büyük bir istekle ve birçok zorluğu aşarak evlendik. Bu, hayatımızdaki en doğru karardı. Eşim doktor, ben ise baş ameliyat hemşiresiyim. Okullarımız biter bitmez evlendik.

Nişanlılık döneminde bazı problemler yaşadık. Eşim, Maldivler’de balayı için yeterli paramız olmadığını, okul masraflarının çok olduğunu söyledi. Ancak ben bu konuda anlayışsız davrandım ve her şeyin en iyisini istedim. Sonunda, sağ olsunlar, isteklerimi yerine getirdiler. Ancak bu süreçte eşim bana çok kırıldı. Ben de o dönemde yaptığım hataların farkındayım. Genel olarak anlatamadıgim hatalarim oldu.

Evlendik ve her şey harika gidiyordu; gerçekten çok mutluyduk. Ancak bir ay önce, yani evliliğimizin ilk ayında, ilk kez tartıştık. Ben çok sinirlendim ve deliler gibi bağırmaya başladım. O, genelde bağırmaz, ama kalp kırıcı sözler söyleyebilir. Doktor olduğu için rezil olmaktan nefret eder. Bana defalarca “Bağırma” dedi, ama ben sakinleşemedim. Hatta telefonunu ve eşyaları fırlatmaya başladım. Bunun üzerine o da çok sinirlendi ve bana tokat attı. Sonrasında ağlayarak yatak odasına geçtim. Eşim o an yaptığına çok pişman oldu ve gönlümü almak için çaba sarf etti. Ben de onu affettim.

Ancak o günden sonra bu durum birkaç kez daha tekrarlandı. Toplamda dört kez tokat attı, hatta iki gün önce hafifçe karnıma vurdu. Bu şiddet eğilimleri yalnızca ben sinirden çilden cıkmış gibi bağırdığımda oluyor. “Seni nasıl susturacağımı bilmiyorum” diyor. O anda evden gitmesine izin vermediğim için bu duruma daha da kızıyor.

Biliyorum, şu an sağlıksız bir iletişim şeklimiz var. Bu durumda hem benim hem onun hataları var. Ama öyle sinirlenip bağırıyorum diye tokat atılabilir mi? Evliliğimizdeki o güzel günler ilk tokattan sonra bitti. O günden beri içimde büyük bir huzursuzluk var ve ona karşı çok kinlendim. Bana yaklaşmaya çalışsa bile onu itiyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Boşanmalı mıyım? Gelecekte çocuklarımın şiddet görmesini istemiyorum.
ben eşimi çok seviyorum, onunda beni çok sevdiğini biliyorum. Bunlar niye basimiza geliyor anlmiyorum. 10 yil boyunca birkere olsun ellini kaldirmayana ne oldoldu
Nereye gitti üye, ben kocasını da bulamadım 😒🚬

stajımı 17 yaşında bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde hasta olarak yaptım. 21 sayfa cv ve 46 numara ayağım var.

giphy.gif

Eşim doktor ailesinden geliyor- ki onların desteğiyle değil kendi hırsıyla ve cabasıyla bu günlere geldi. İlla staj yapmak için tıp okumak zorunda değilsin. Özgeçmişi de 21 sayfa türkiyenin bir çok yerinde staj yaptığı için ve cok iyi yerlere makale yazdigi icin. Asistanligin ilk yillinda doktorasini aldi. Ben esim oldugu icin degil, böyle bir insan olduğu icin, çok gurur duyuyorum. Siniri ve o şiddeti olmasaydi. Ama konu bu değil. Ben icimi acip size anlattım tavsiye ala bilmek icin. Turkiyede herkese “cahil” dediğiniz icin , ikimizde okuyup iyi yerlere geldiğimizden bahsettmek istedim. Sadece sizler BIRSEY başaramadıginiz icin bana yüklenmeyin. Ve konuya odaklanın.
Siz iki “genuis”kendi derdinizi kendiniz çözün anacım birbirinizi tepeliyceğinize. Başbaş ameliyat hemşiresi ve Medipol beyin cerrahisi bölümüne15 yaşında başbaş cerrahı olarak iniş yapan doktor civanım

Bana da, doktor asagi doktor yukari. Doktor olmakla rezil olmanin en alakasi var Allah askina, doktor olmayan insanlarin rezil olmaya eyvallahi mi var yani??
Aynen çok saçma. Doktor dışındakilerin normal yaşam standardı rezillikmiş gibi. Ayrıca orta okuldan bu yana 10 yıllık birliktelikleri varmış, 23-24 yaşında doktor ve baş ameliyat hemşiresi nasil olunacak ola?

İyi günler hanımlar,

ben eşimi çok seviyorum, onunda beni çok sevdiğini biliyorum. Bunlar niye basimiza geliyor anlmiyorum. 10 yil boyunca birkere olsun ellini kaldirmayana ne oldu?
Siz olgunlasmadan evlenmissiniz.

X