Arkadaşlar insanlar bazen rahatsız olabilirler. Kadın sadece ''yaptığından hoşlanmadım'' demiş, bunun üzerine hoşlanmadığı şeyin ne olduğunu neden hoşlanmadığını sorgulamadan karşıdaki insana hakaret eden adam kibar bir beyefendi falan değildir. Zihniyetinin a ya da b olması ile ilgisi yok.
Eğer sevgilim bana ''yaptığından rahatsız oldum'' derse soracağım ilk soru ''neden'' olur. İnanamıyorum senin ne pis bir kafan var demem mesela, çünkü karşımdaki insan benim görmediğim farklı bir noktaya da bozulmuş olabilir, neden niyet okuyorsunuz ?
Ayrıca kendi eşine gelince öküz kesilen erkeklerin dışarıda ''centilmenlik'' şovu yapmasına ben de inanılmaz sinir oluyorum. Kendi eşlerine gelince neden kibarlık gösterilmiyor ? Nasıl olsa yüzük takıldı, köprü geçildi, bir çiçek almaz bir kapı açmaz artık. He bu konudaki şey çok basit bir ''kadın misafir'' mantığı da olabilir, ama eşi kadına hakaret edince bütün haklılığını kaybetti, üste çıkmak için karşıdaki insanların zeka seviyesine hakaret etmek sizin zeka seviyenizi gösterir.