kaynım bana zaman zaman migros'tan canlı çiçek alıyor. yeri geliyor kapı açıyor. yeri geliyor sevdiğim tatlıdan alıyor. ben de öğlenleri eşime sofra kuruyorum kaynım da geliyor. ona da bir tabak koyuyorum. zoruma gitmiyor. kaynım evlense eltim olsa, onunla da iyi geçiniriz. eşim de eltime iyi davranır. kapısını da açabilir. çünkü bizim kötü niyetimiz yok. gayet iyi geçinen bir aileyiz. eşim de hiç kötü düşünmez. kaynım bana tatlı alınca eşim seviniyor. sen ona surat asmıyorsun diye mutlu oluyor, diyor. kaynımla yaşıtız yani çok küçük değil. iyi biridir. çok iyi niyetlidir. her yaptığını da kendi dini inancı gereği Allah için yapar. o böyle alışmış. şimdi empati kuruyorum kaynım evlense eltim olsa eşim onu kardeşi gibi sever kollar gayet nazik davranır. ben de asla kıskanmam aksine mutlu olurum. inşallah seveceğim anlaşacağım iyi bir eltim olur. eşimin ona kapı açmasına falan da takılmam. bunlar nezaketen yapılan şeyler. misafire iyi davranmak lazım. benim de kapım açılıyor. teşekkür edip geçiyorum.
yabani olmamak lazım. dağ başında büyümemişsek tabi.. hepimiz eğitimli kültürlü insanlarız. değil mi?