Eşim haberim olmadan para göndermiş

elbette bende karışmam bukadarına. insanız hepimiz ama biz genel anlamda cok iyi anşalabiliyorken, konuşmayı becerebiliyorken neden bir insan eşine ben şunu yapıyorum deme ihtiyacı duymaz ve gizli yapar ben buna anlam veremiyorum işte.
Cok keskin konusmussunuz. Tartismak, huzursuz olmak istememistir. Eger bu konuyu konusacaksaniz tatli dille sorun.

elbette bende karışmam bukadarına. insanız hepimiz ama biz genel anlamda cok iyi anşalabiliyorken, konuşmayı becerebiliyorken neden bir insan eşine ben şunu yapıyorum deme ihtiyacı duymaz ve gizli yapar ben buna anlam veremiyorum işte.
Tepkinizden çekindiği için sizden gizli yapmıştır muhtemelen.

Merhaba hanımlar
5 ay önce ikinci evliliğimi yaptım. 15 yaşında bir oğlum var eşimle gayet iyi anlaşıyorlar.
eşimin ailesini de genel olarak severim. arar hal hatır sorarlar keza bende öyle. eşimle de gayet iyiyiz.

fakat şöyle bir sıkıntım var.
biz evlenirken eşimin ailesi eşime bir kuruş yardımda bulunmadılar ve biz evlenmeden evvel eşim ailesinin tüm ihtiyaçlarını gideren bir adamdı.
evlendikten sonra da aileme yardım ederim gibi bir konuşması olmuştu ozamanlar. bende bunu demesinin üstüne müsaade etmediğimi, razı olmadığımı, evlendikten sonra aile olacağımızı ve böyle bir şey olması durumunda kesemi ayıracağımı kısa ve net şekilde kendisine söylemiştim.
çalışan ve eşimden daha iyi kazanan bir kadınım. bunu da belirteyim.
bu arada araba aldık. eşimin maaşı olduğu gibi araba kredisine gidiyor. benim maaşımla da aylık geçimimizi sağlıyoruz.

geçenlerde telefonu elimdeydi birşeye bakıyordum. kendiside yanımdaydı. whp yazışmalarında eniştesi ile olan yazışmasına şahit oldum.
eylül ayında eniştesi ibanını göndermiş. eşim hesabına gönderdim enişte demiş. enşte de tamam ben parayı çeker babana veririm demiş.
ekim sonlarında da tekrar para göndermiş. ama meblağlar nedir bilgim yok.

kendimi resmen aptal bir enayi gibi hissettim.

kayınpeder de çalışan bir adam. ve bildiğim kadarıyla borçları falan da yok.

bir kaç gündür içim okadar huzursuz ki bu konudan dolayı.
eşime sormak istiyorum. fakat konuyu nasıl açayım bilemiyorum. ciddi ciddi konuşup keseleri ayırıyoruz demek istiyorum. ki konu açılsa çok rahat ifade eder söylerim de.

ihtiyaç olabilir. aciliyet gerektiren bir durum olabilir. ama eşinden gizli yapmak nedir yaa !!!
çok mu zor babama para göndericem demek. en azından bir danışabilirdi diye düşünüyorum.

kafam Allah bullak inanınki. sağlıklı düşünmek istiyorum. düşüncelerinize ihtiyacım var hanımlar :KK43:
Siz tepki vermeyin diye gizli yapmıştır, kesemi ayırırım diye tehdit etmişsiniz adam ne yapsaydı?
Herzaman değil normal olarak ailesine para verebilir, ihtiyaçları vardır bisey olmuştur . Yoksa düşünceli olan hiçbir anne baba zaten keyfiyeten evladından para istemez diye düşünüyorum.
Çünkü bende,eşimde bizde verdik ailelerimize para .
Sizin başta ki tavrınız bana yanlış geldi ,adam gizlemekte hakli

Evet gizlice göndermek hoş olmamış, haber verebilirdi ama siz de baştan çok keskin konustugunuz için cekinip soyleyememis olabilir. Yine de arada gizli saklı olması kötü. Ama sizin de keseleri ayırmayi dusunmeniz ve bu konularda çok katı olmanız çok kötü. Sonuçta sizinle evlenip aile oldu diye anasını babasını da silmedi. Sizin bilmediğiniz bir ihtiyaçları vs olabilir
silmesin zaten. ama şeffaf olalım diyen kendisi ise sorgulanır bu işte.

Acik acik sorun konusun onun tepkilerine gore kendi tepkilerinizi ayarlayin. Eger sert tepki verirse sizde sert tepkiyle karsilik verin alttan alirsa bir daha bana da haber ver para yollicaksan diyebilirsiniz.

yakıtına kadar benim paramdan ödeniyorsa, yemesi içmesi faturası cartı curtu akla gelen herşey 1 maaş ile ödeniyor ve ayı bu şekilde çevirmeye çalışıyorsam elbette haklılık payım olmalı değil mi?

Eşinizin yerinde olsam arabayi satar butceyi ayirirdim kendime de ayri birikim yapardim. 😂 Buna en karşi olanlardan biriyim ama karsi tarafin cocugu varsa kusura bakmasin kimse her şeyimi eve harcamazdim. 🤷 Adam yine iyi sadece babasina yollamiş. 😬
Eşinize bu dusunduklerinizi soyleyin bakalim ne tepki verecek.

Merhabalar bu duruma bende karşıyım lakin öfkeyle kalkan zararla oturuyor. Öncelikle mesajları gördüğünüz için size kızıcaktır üste çıkmak için bu durumda haklıyken haksız duruma düşebilirsiniz. Maaşı arabaya yeterken nasıl para gönderebiliyor ki ?
Sakin olmanızı öneririm. Eleştirmeden ailesinin paraya ihtiyacı olup olmadığını sorun. Hayır derse neden para gönderdiğini sorarsınız. Üste çıkar göndericem tarzında konuşursada kesenizi ayırırsınız.
çok teşekkür ederim ılımlı yaklaşmışsınız.
işte bende tam bu yüzden haklıyken haksız olmamak için susuyorum ve sabrediyorum. doğru giriş yapmam lazım konuya.

Asla ailene para gönderemezsin paramla seni ıslah ederim demişsin ama edememişsin gördüğün üzere :KK66:
ne güzel ahkam kesmişsiniz hanımefendi.
evlilikte benim param senin paran hesabı yapsaydım tüm maaşımı giderlere harcamaz kendimi düşünürdüm dimi.
anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.

yakıtına kadar benim paramdan ödeniyorsa, yemesi içmesi faturası cartı curtu akla gelen herşey 1 maaş ile ödeniyor ve ayı bu şekilde çevirmeye çalışıyorsam elbette haklılık payım olmalı değil mi?
O zaman krediyi komple sizin maaşınızdan kapatın, adamın da maaşı cebinde kalsın. Sizin de ortak olduğunuz arabayı kendi maaşını komple vererek ödemesin. Ama siz de adamın maaşından çocuğunuza hiç kullanmayacaksınız yemek bile yedirmeyeceksiniz gidip kendi maaşınızla dışarıdan yemek alın verin olur mu?
Fazla yıkıcı ve hesapçısınız. Bu evliliği de yürütemezsiniz

Oğlum evet bizimle. ama bunlar en başta konuşulan şeyler.
kendi maaşını araba kredisine yatırıp benim maaşımla ortak geçim yapıyor isek benim maaşımdan gönbdermiş oluyor ailesine. yada kmh hesabından.
O zaman siz ve oglunuzda beyefendinin arabasıni kullanıyorsunuz bu durumda. Bence evlilikte bu tarz keskin cümleler çok yanlış. Dün babam bir kaza yaptı. Yaklaşık 400 binlik bir zararı oldu. Bu sene başında iş büyüttüğü için 500 bin öyle borcu vardı zatenm bizde 5 6 ay önce ev aldık bizde borçluyuz. Bir maaş krediye bir maaş gecime gidiyor. Dün eşime yilbasindan sonraki zam durumuna göre babama kredi çekip para göndereceğim dedim. Bakın sormadim, dedim. Tabi ki biz evlat olarak keşke fazlasını yapabilsek dedi. Sizinde evladınız var. Baştan kesin sinir cizdiginiz için muhtemelen adam gizli saklı yaptı. Üstelik evlilikte bu tarz hesap ayırmak pek hoş sonuclanmiyor

Bence karşısına geçip bunu uygun bir dille sorun. Neden gönderdiğini ve sizden neden gizlediğini öğrenin. Eğer bir kaç sefere mahsus bir şeyse ve geçerli bir sebep varsa büyütmezsiniz bu seferlik ama uyarırsınız. Fakat devam edecek ve bu böyle gidecekse ona göre bir tedbir alırsınız.

O zaman siz ve oglunuzda beyefendinin arabasıni kullanıyorsunuz bu durumda. Bence evlilikte bu tarz keskin cümleler çok yanlış. Dün babam bir kaza yaptı. Yaklaşık 400 binlik bir zararı oldu. Bu sene başında iş büyüttüğü için 500 bin öyle borcu vardı zatenm bizde 5 6 ay önce ev aldık bizde borçluyuz. Bir maaş krediye bir maaş gecime gidiyor. Dün eşime yilbasindan sonraki zam durumuna göre babama kredi çekip para göndereceğim dedim. Bakın sormadim, dedim. Tabi ki biz evlat olarak keşke fazlasını yapabilsek dedi. Sizinde evladınız var. Baştan kesin sinir cizdiginiz için muhtemelen adam gizli saklı yaptı. Üstelik evlilikte bu tarz hesap ayırmak pek hoş sonuclanmiyor
oğluma bir katkısı yok hanımefendi. çocuk benim çocuğum.
onun arabası diye birşey yok . o ödemese ben ödeyeceğim krediyi. ozaman benım arama mı olacak ben ödediğim için ???

oğluma bir katkısı yok hanımefendi. çocuk benim çocuğum.
onun arabası diye birşey yok . o ödemese ben ödeyeceğim krediyi. ozaman benım arama mı olacak ben ödediğim için ???
İyi de o krediyi ödeyip siz evi gecindirdiginiz için kullanılan paranın sizin oldugunu düşünüyorsunuz. Araba ortaksa giderde ortak. Üstelik matematik olarak siz o evde 2 kişisiniz beyefendi tek. Yani masrafın 2/3'sini zaten sizin karşılamanız gerekiyor. Yani siz eşiniz için sadece 1/3luk kısmı ödüyorsunuz, onu da araba taksidini ortak ödeyeceğiniz düşünüldüğünde aslında beyefendi ile esit durumda olduğunuz söylenebilir. Bu arada evlilik hesabı yapmıyorum. Ev arkadasiymissiniz gibi eşit hesap yapmaya calisiyorum. Yani esinizinde ayda 1 çocuk harçlığı kadar ailesine gönderme hakkı var sizin hesaba gore

Evet gizlice göndermek hoş olmamış, haber verebilirdi ama siz de baştan çok keskin konustugunuz için cekinip soyleyememis olabilir. Yine de arada gizli saklı olması kötü. Ama sizin de keseleri ayırmayi dusunmeniz ve bu konularda çok katı olmanız çok kötü. Sonuçta sizinle evlenip aile oldu diye anasını babasını da silmedi. Sizin bilmediğiniz bir ihtiyaçları vs olabilir

Burda rolleri degistirsek ve konu sahibinin gösterdigi davranislari erkek göstermis olsa cok cabuk ortaya "ekonomik siddet" lafi atilirdi. Bu ama kadin yapinca sorgulanmiyor bile. Ama suc adamda. Basta böyle bir müdaheleye evet demeyecekti

ne güzel ahkam kesmişsiniz hanımefendi.
evlilikte benim param senin paran hesabı yapsaydım tüm maaşımı giderlere harcamaz kendimi düşünürdüm dimi.
anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız.
Okuduğumu anlayacak kapasitem var siz yazdığınızdan bi habersiniz bence ayrıca sizin 15 yaşındaki çocuğunuza adam biye bakıyor ayda ne kadar masraf yapıyor ama ailesine para göndermeye gelince wooowww

X