- 8 Ekim 2022
- 788
- 2.008
-
- Konu Sahibi bircocukannesi
Lise mezunu olunması bir zorunluluk olan yerde ilkokul mezunu olunmamis olabilir duyarı da kasılmasa mi artık?Ee o zaman öyle yazan üye varsa onu alıntılasaydınız.
Sizin alıntılayıp konuya girdiğiniz üye öyle bir şey yazmamış kiiiiii.
Madem öyle yazanları alıntılayın ki biz de aa evet haklı diyelim.
Üye yazmak yasak olabilir ama açıklayıcı olsun diye yazmak zorundayım Pampasın yorumunu alıntılayıp böyle diyemezsiniz diye girdiniz ya o öyle dememiş mesela o yorumda.
İlkokul terk diyerek ilkokul mezunlarına hakaret ediyorsunuz asıl siz,insan kendini her türlü geliştirebilir her şey okul değil, neden ben gibi ilkokul mezunlarını aşağılıyorsunuz siz diyerek konuya dalsaydım ben mesela.
Olur muydu olmazdı konumuz Türkçe ya da mezunluk değil
Konunun ayrıntılarını bilmiyorum demişsiniz kendiniz.Lise mezunu olunması bir zorunluluk olan yerde ilkokul mezunu olunmamis olabilir duyarı da kasılmasa mi artık?
Evet ilk diğer kişi bu tarz bir şey yazmıştı ikinci defa benzer yorumu görünce buradan alintiladim. Cümle bu yani, farklılık yok ortada nesi söylenmemiş anlamadım. Alintiladigim ikinci kişi de benzer cümleyi yazmış mi yazmış.
İnsanlarda haksız yakaladığınız nokta var diye diğer şeylere dil uzatmak normal değil bu kadar basit. Madem herkes zaten ağzına geleni söylemiş ve bu normal, bunlar da benim düşüncelerim.
Konunun detaylarını bilmiyorum. Bildiğim tek şey bir kadına bu kafayla sen evli kalamazsın, ya da adam çocuğuna babalık yapmak zorunda değil cümlelerinin konuyla da alakalı olmadığı kadına da psikolojik şiddet içerdiği.
Kendinize gelince yok kaynim, gelinim, bilmem ne. Kadın çocuklu olarak evlendi diye yapılan yorumlar korkunç.
Cok mu adil sanki bu yorumlar? İkinci evliliği olduğunu bildiğiniz ve çocuğu da var diye bunu bir koz olarak kullanilan yorumlar bunlar. Konu hakkında fikir edinmek yerine dur surdan vurayım, konu sahibin davranışlarını incelerken bir bakın bakalım siz de benzerini ona yapiyor olmayın?
Lafım da valla bunu yaptığını düşünen kişilere. Alintilamam doğru ya da değil üzerine alınan alınsın.
Drcum. İddia şu: Ben konu sahibine boşanırsın tarzı bir laf etmişim. Aşağıda bu konuya yaptığım tüüüm yorumları alıntılıyorum. Ben bulamadom. Sen bulursan gösterir misin? Gerçi senle benim Türkçemiz ilkokul terk ama belki başkası bulur o meşhur cümleyi de gösterir bize.Konunun ayrıntılarını bilmiyorum demişsiniz kendiniz.
Sonra da ayrıntıları bilmeden sırf ikinci çocuk diye kadını vurmaya çalışmışlar diyen yine siz.
Madem siz de ayrıntıları okuyun ona göre yapın yorumları.
Ve madem sizin anlatmak istediğinizi tam olarak yazan bir üye varmış onu alıntılayın.
Aa bu da benziyor demeyin.
Hani çok bildiğiniz Türkçe dersinden bir paragraf sorusu olsa o cümle ve hangisi çıkarılamaz bu cümleden diye de sorusu olsa sizin çıkardığınız şey doğru cevap olurdu. O kadar diyeyim.
Başta yazdığınızda da benim zamanımda zorunlu değildi lise ne yapayım(
Sınırlarınız çoknet olduğu içindir.
O zaman sizin iki eviniz mi var?
Bir evde eşinizle diğer evde oğlunuzla mı yaşıyorsunuz?
Aynı evde yaşayıp oğlunuza katkısının olmaması imkansız çünkü.
En basitinden onun maaşı olmasa araba alamazdınız belki de..
Ya da alsanız bile maddi olarak çok zorlanırdınız.
E o arabadan ve sizin maaşınızdan oğlunuz da faydalanmıyor mu?
Ben sizin yerinizde olsam çoook utanırdım bu konuyu açtığım için.
İnsanın eşine güvenmemesi de kötü tabi
Bişi olmak deniyor ama cevap verirsem banlanırım
Var. Adam iyi niyetli gelmedi demişsiniz. ADamın bir suçu yokmuş. Gerçi sizinde yok. Kocasını anlamadan dinlemeden buraya malzeme yapanda suç
Kocasına çekinmeden durduk yere o kadar laf sayan kadın bizden çekinip hikaye uydurdu öyle mi?
Peki. Oldu.
Bir gömlek içeri veya dışarı. Cidden beni ilgilendirmez.
Eşimin eski eşi nafaka bile vermiyorken oğlunun tüm ihtiyaçları ev hanesinden karşılaşıyorken ki kazık kadar ergen öyle bir bez bi mama değildir ihtiyacı, eşim ailene 1 kuruş gönderemezsin derse ve haksız yerw beni orada burada itham ederse cidden çirkinleşirim.
Birisi de üvey babalar karşılamak zorunda demiş. Evet evlenmeyi kabul ettiyse yapmak gerekli. Ama eşim ÖZ anne babama para vermemi sıkıntı ederse ÜVEY oğluma zırnık harcamam. Gerçi konu sahibi aynı evde yaşamalarına rağmen adamın maddi manevi 0 hakkı geçtiğini garip bir kafayla savunuyor ilginç.
Adam nerede yan çizmiş? Ben mi kaçırdım?
Arkamdan atıp tutma toticim. Beni alıntıla
Ya görmeseydim? Yakışıyor mu?
Klavyedeki tüm emojilere bastım. Olmuştur inşallah
Sende olayı çok yanlış anladın bence. Benim demek istediğim adam kendinin bile olmayan çocuğa yağdırırken anne babasına para göndermek için icazet alma hakkının bile olmaması. Yağdırmak derken aynı evdeler. Bütçeler ortak. Adamın rızkı da çocuğun boğazından geçiyor. Öz babası tek kuruş vermezken. Ama adam 1 kere anne babasına pada gönderdi. Kpnu sahibi burada herkese malzeme etti kocasını. Üstelij adam para bile göndermemiş aslında.
Kazık kadar deme sebebim ihtiyaç açısındandı. Yani okul kurs dershane vs derken 15 yaşında birinin masrafı bence çok olur.
Sen bana gizliden bulaşma. Bende seni görmem. Keşke senin forumda arkadaşın olsa...
Karısı konu sahibi gibiyse yapmıştır. Değil büyük paralar 50 liraya bile izin vermez hibigeliyor.
Bu yazdıklarınızın hiçbiri bu forumda olmadı. 2.3clilik vs değil konu. Kadının bariz bencilliği
Ay durmayacağım. Çarpıtmakta üstüne yok. Çocuğu var diye değil. Kendisi bütçeden dilediği gibi harcarken eşin ailesine göndermesini istememesi linç edildi.
Eğer eşim aileaine düzenli para göndermek istiyor deseydi herkes karşı çıkar destek olurdu
Asıl sıkıntı konu sahibinin tavrı. Benim paramı gönderiyor. Ben aç karnını doyuruyorum (bunu ben görmedim ama biri dediğini yazmış), 5 kuruş gönderemez, ben çok kazanıyorum gibi adamı ezen tavırları. Yani asol sorun kadının tavrı ve üslubu
Allah aşkına BDV de her 10 konudan biri eş ailesine para vermekle ilgili ve tüm konularda üyeler destekleniyor. Çünkü tavırları böyle ezikleyen tavır değil. Bir tek üye göze battı. Sebebi de çocuğudeğil. Tamamen üslubu
Sayfa 16 da benim kimden alintiladigim ortada.Drcum. İddia şu: Ben konu sahibine boşanırsın tarzı bir laf etmişim. Aşağıda bu konuya yaptığım tüüüm yorumları alıntılıyorum. Ben bulamadom. Sen bulursan gösterir misin? Gerçi senle benim Türkçemiz ilkokul terk ama belki başkası bulur o meşhur cümleyi de gösterir bize.
Kesinlikle yok dediği cümle.Drcum. İddia şu: Ben konu sahibine boşanırsın tarzı bir laf etmişim. Aşağıda bu konuya yaptığım tüüüm yorumları alıntılıyorum. Ben bulamadom. Sen bulursan gösterir misin? Gerçi senle benim Türkçemiz ilkokul terk ama belki başkası bulur o meşhur cümleyi de gösterir bize.
İşte alıntıladığınız o yorum da sizin kastettiklerinizi söylememiş onu anlatmaya çalışıyorum deminden beriSayfa 16 da benim kimden alintiladigim ortada.
Siz durduk yere konuya kendiniz bir yerden girip yazdiniz sonra da üzerinize aldınız söylediklerimi olan bu.
O sayfaya gidince kimden alintiladigima açıp bakabilirsiniz.
Herkeste sayfa akışı aynı ise bi zahmet 16 da gayet açık bir şekilde alıntım yazıyor.Kesinlikle yok dediği cümle.
İlk alıntıladığı cümlelerde de yoktu.
Tümden herkese sen böyle dedin diye sardı bence kendisi.
Ama benim yarım yamalak Türkçemle göremediğim bir durum vardır belki emin olamıyorum o konuda
Cidden birine alinti yapmissin. Kiz nau nau sen niye ustune aliniyorsun birde butun yazdiklarini alintilamissinSayfa 16 da benim kimden alintiladigim ortada.
Siz durduk yere konuya kendiniz bir yerden girip yazdiniz sonra da üzerinize aldınız söylediklerimi olan bu.
Bu mantıkla çok evli kalmazsınız siz* cümlesini secemiyorsunuz sanırım anladım..İşte alıntıladığınız o yorum da sizin kastettiklerinizi söylememiş onu anlatmaya çalışıyorum deminden beri
Yok siz öyle deyince tekrar 16ya gittim aynı cümle.Herkeste sayfa akışı aynı ise bi zahmet 16 da gayet açık bir şekilde alıntım yazıyor.
Söz konusu cümle de açık bir şekilde orada. Ben de anlamadım nereyi takip ediyorsunuz sorun da bundan çıktı sanırım.
Bende görünen alıntı ile sizdeki farklı mı gerçekten anlayamadım.Yok siz öyle deyince tekrar 16ya gittim aynı cümle.
Siz büyük ihtimalle okudunuz birkaç sayfa.
Eminim sizin dediğiniz şekilde yazan da olmuştur asla yazmamıştır kimse öyle diyemem.
Ama siz tam olarak öyle diyen kişiyi değil okuduğunuz son sayfadan bu da aynısını diyor bence diye düşündüğünüz birini alıntılamışsınız.
O cümlelerden öyle şey çıkmıyor çünkü.
Ya da öyle yazmıştır hadi diyelim siz öyle demediği başka cümleyi yazmışsınız mesela.
Bu arada sen yine boşanırsın demek de hakarete girmiyor bence.
Bazı erkekler veya kadınlar evli kalınması zor insanlar olabilir.Ya da en ufak şeye eyvellahı olmayan önce ben diyen insanlar olabilir üç boşanır dört evlenir.
Bir sürü karakter var dünyada sonuçta
Sayfa 16 da benim kimden alintiladigim ortada.
2.yorum bu konuya yaptığınız ilk yorum. Ben de bu yoruma karşı kendi fikrimi belirttim. Diyorsunuz ki üstünüze alındınız. Hayır üstüme alınmadım. Son yoruma kadar benim boşanma ile ilgili fikir belirttiğimi iddia edip durdunuz. Bunu yapan başka üye idi. Ben değildim. BuNu kabul etmek bu kadar zor olmasa gerek. Beni alıntılayıp alıntılayıp boşanma dediniz durdunuz. Beni alıntılamasanız bile dr yad a dediniz ki "2.alıntıladığım üye de benzer şey yazmış mı yazmış" ben de diyorum ki yazmamış mıyım yazmamışım. Çünkü masaya da çıkıp tepinseniz yazmadım. Şimdi de siz üzerinize alındınız diyerek İnsanların aklıyla dalga geçmeye çalışıyorsunuz. Ben alınmadım. Siz direkt şahsıma "söyledin" diyerek iddia ettiniz. Her şey yazılı belgeliyken daha da komik olmayın.Konu sahibinin ikinci evliliği diye, bu mantıklı çok evli kalmazsınız diye yazılması ne kadar kaba bir üslup böyle?
Kadının düşmanı cidden yine kadın.
Oğluna eğer konu sahibi ile evlenmeyi istediyse tabii ki babalık yapacak, bu neden ekstra bir şey gibi sayılıyor ki?? Evlendikten sonra mı öğrendi çocuğu sanki? Aile olmayı en başından istemiş kabul etmiş ki evlenmiş, babalık yapmayı lütfetmis gibi yazmak da bir ilginç.
İkinci evliliği ve çocuğu var diye bu kadın resmen linç ediliyor herkes tarafından çok çok ilginç. Burada ilk evliliği ve çocuğu olmayınca eşim ailesine para gönderiyor konularını kim aciyor sürekli madem bu kadar mantıklıymıs bu durum??
Cidden kadınların çoğunda gercek denilen bir kavram yok. İşine gelince olan doğru ve yanlış var :)
ağzına sağlık habibte mmmmm.özledim görmeyeli seni.konuyu tam okumadan yorum yapıyorum..eşiniz ailesine para yollaması neden sorun olmuş ki.. annesi babasına para yollaması onların da hoşuna gider..ben yeri gelir cebimdeki son kuruşu veririm..eşini seviyorsan ailesini de seveceksin..küçük çocuk değil izin alsın…
Alıntılanan cümlede boşanırsın yine diye bir şey yok.Bende görünen alıntı ile sizdeki farklı mı gerçekten anlayamadım.
Ben birinin zayıflığı üzerinden yapılan yorumun hakaret olduğunu dusunenlerdenim. Böyle giderse aranız kotulesebilir denmesi farklıdır, ikinci üçüncü evliliği olan birisine böyle giderse sen bosanirsin yine* denilmesi farklıdır. Burda gayet bir art niyet olmuş oluyor benim görüşüme göre.
Bende özledim seniağzına sağlık habibte mmmmm.özledim görmeyeli seni.
Alıntılanan cümlede boşanırsın yine diye bir şey yok.
Böyle giderse uzun evli kalmazsın demiş noktayı koymuş başka konuya geçmiş.
Mesela bunu bir senelik ilk evliliği olan birine de yazabilirsin.
Böyle giderse uzun evli kalmazsın.
Çıkmıyor yani o cümleden ne kadar zorlasak da.
Yalnız cümlenin sahibi benim kadar savunmazdı
Ama anlaşamıyoruz üstüne aşağılanıyoruz ondan açıklıyorum.
Keşke yazaydım o cümleyi Ahh Ahh