Eşim haberim olmadan para göndermiş

2.yorum bu konuya yaptığınız ilk yorum. Ben de bu yoruma karşı kendi fikrimi belirttim. Diyorsunuz ki üstünüze alındınız. Hayır üstüme alınmadım. Son yoruma kadar benim boşanma ile ilgili fikir belirttiğimi iddia edip durdunuz. Bunu yapan başka üye idi. Ben değildim. BuNu kabul etmek bu kadar zor olmasa gerek. Beni alıntılayıp alıntılayıp boşanma dediniz durdunuz. Beni alıntılamasanız bile dr yad a dediniz ki "2.alıntıladığım üye de benzer şey yazmış mı yazmış" ben de diyorum ki yazmamış mıyım yazmamışım. Çünkü masaya da çıkıp tepinseniz yazmadım. Şimdi de siz üzerinize alındınız diyerek İnsanların aklıyla dalga geçmeye çalışıyorsunuz. Ben alınmadım. Siz direkt şahsıma "söyledin" diyerek iddia ettiniz. Her şey yazılı belgeliyken daha da komik olmayın.
Sayfa 16 da ilk kimden alintiladigim çok net ortadayken bu yazılanlar da çok komik.

P ile başlayan kişinin ismini görüyor musunuz görüyorsunuz. Tamam bu kişi siz değilsiniz, devamında yorum sırasındaki cevap verme siramin ceteresini tutmadım zaten kişilere bakmadan yorum yapıyorum.

Cidden yani siz kimsiniz tanımam etmem, farklı bir kişiden alintiladigim şeye yorum yazarak konuya müdahil olup sonra konunun bu kadar karışması da bence de komik.

Ben birinin zayıflığı üzerinden yapılan yorumun hakaret olduğunu dusunenlerdenim. Böyle giderse aranız kotulesebilir denmesi farklıdır, ikinci üçüncü evliliği olan birisine böyle giderse sen bosanirsin yine* denilmesi farklıdır. Burda gayet bir art niyet olmuş oluyor benim görüşüme göre.
Siz haric kimse ama hic kimse ikinci evlilik icin zayiflik demedi burada. Boyle giderse yine bosanirsiniz cumlesi de “bu kafayla cok evli kalmasiniz siz” cumlesi ile ayni degil. Tamamen sizin kendi kendinize ekleyip cikarttiginiz seylere yorum yapiyoruz suanda toplandik.
Size gore ikinci evlilik bir zayiflik oldugu icin tekrar tekrar dile gelmesinden rahatsiz olmussunuz. Bu da basta sizin hakkinizda yaptigim yorumu dogruladi. Siz ikinci evliligi zayiflik olarak gordugunuz icin insanlarin konunun akisinda bunun uzerinden yorum yapmasini da hakaret olarak algilamissiniz ama degil. Birinin ikinciye bosanmasi da birinciye bosanmasi da bir kusur veya zayiflik degil. Hani cok kadin kadina destek olur muhabbetiyle girdiniz ya soyleyeyim dedim.
Keske herkes donup ilk kendine baksa..

Yok ilk yorum yok ikinci yorum diye kafa karıştırıp sonra hata yaptığını itiraf et de ilginçmiş.

Yorumunu alintiladigim kişinin avukatları yerine kendiyle konuşsam ortalık bu kadar karışmazdı.
Kafanız bu kadar basit şeylere karışıyor mu cidden? Kendi yazdığınız ilk yorumu bilmiyor musunuz da karışıyor? Üye ismine bakmadan yorum yazdığınız için beni pampasotu ile karıştırdınız. Bunu da demin itiraf ettiniz. Avukat olup başkasını savunmadım. Sadece kendimi hakkımı savundum. Sizin kafanız karışmasın diye daha da basitleştirerek örnek vereyim. Forumda bir kez bile elma dememişken sayfalarca tutturdunuz Bana diyor nau nau elma dedi elma dedi diye. Anladınız mı şimdi?

Siz haric kimse ama hic kimse ikinci evlilik icin zayiflik demedi burada. Boyle giderse yine bosanirsiniz cumlesi de “bu kafayla cok evli kalmasiniz siz” cumlesi ile ayni degil. Tamamen sizin kendi kendinize ekleyip cikarttiginiz seylere yorum yapiyoruz suanda toplandik.
Size gore ikinci evlilik bir zayiflik oldugu icin tekrar tekrar dile gelmesinden rahatsiz olmussunuz. Bu da basta sizin hakkinizda yaptigim yorumu dogruladi. Siz ikinci evliligi zayiflik olarak gordugunuz icin insanlarin konunun akisinda bunun uzerinden yorum yapmasini da hakaret olarak algilamissiniz ama degil. Birinin ikinciye bosanmasi da birinciye bosanmasi da bir kusur veya zayiflik degil. Hani cok kadin kadina destek olur muhabbetiyle girdiniz ya soyleyeyim dedim.
Çok iyi yerden yakaladın. Benimde iki lafım olurdu ama ben daha boşanma meselesini çözemedim. Bunu hiç anlatamam. Sen devam et bacım

Alıntılanan cümlede boşanırsın yine diye bir şey yok.
Böyle giderse uzun evli kalmazsın demiş noktayı koymuş başka konuya geçmiş.
Mesela bunu bir senelik ilk evliliği olan birine de yazabilirsin.
Böyle giderse uzun evli kalmazsın.
Çıkmıyor yani o cümleden ne kadar zorlasak da.
Yalnız cümlenin sahibi benim kadar savunmazdı😅
Ama anlaşamıyoruz üstüne aşağılanıyoruz ondan açıklıyorum.
Keşke yazaydım o cümleyi Ahh Ahh😀
Ama tebrik ederim gittiğiniz yola sahip çıkıyorsunuz en azindan, bu da bir şeydir.
Kafanız bu kadar basit şeylere karışıyor mu cidden? Kendi yazdığınız ilk yorumu bilmiyor musunuz da karışıyor? Üye ismine bakmadan yorum yazdığınız için beni pampasotu ile karıştırdınız. Bunu da demin itiraf ettiniz. Avukat olup başkasını savunmadım. Sadece kendimi hakkımı savundum. Sizin kafanız karışmasın diye daha da basitleştirerek örnek vereyim. Forumda bir kez bile elma dememişken sayfalarca tutturdunuz Bana diyor nau nau elma dedi elma dedi diye. Anladınız mı şimdi?
Kendi yazdığım yorumu biliyorum ama kime yazdığımı bilmiyorum evet.

Çünkü konudaki anlam önemli olan benim için kişiler değil.

Valla geriye gidip bakardım da gereksiz yere vaktim yok çünkü daha söylenen sözün anlamını tartışıyoruz. Madem öyle biri yüzünüze sizin de derse böyle giderse evli kalmazsın diye cemkirmezsiniz sizler de çünkü bu cümle tersi olan evliliğin kısa sürecek, bosanirsin demek değilmiş ya size göre bu nedenle sorun yok diyip geçersiniz. Ha bu arada bu yorumumu da yanlış anlayıp ben dedim demedime çeviriyorsunuz, buradan kastım hani bu düşünceyi savunuyorsunuz ya* ondandı.

Ama çok zor oluyor anlaşılmak fark ettim şimdi. Birisine bencil olduğunu düşünerek hakaret edemezsiniz demememe de bencil demek bel altı değildir gibi cevaplar aldığım için, normal tabi.

Benim ikinci evliliği zayıflık olarak gördüğüm yok. O yorumun devamında adam çocuğa bakmak zorunda degil* cümlesi de vardı. Kadının çocuğundan da vuruluyordu diye ikinci evliliğe bağlandı.

Kadinlar boşanmak istediğinde burada destekleyip sonra çocuğu olunca evlenince sanki eş değillermiş gibi adam elalem gibi çocuk hakkında bakmak zorunda değil diye yazmak normal olan belli ki size göre. Ben de oradan bakamıyorum işte belli ki.

buradan kastım hani bu düşünceyi savunuyorsunuz ya*
Cidden çok tehlikeli ve sorunlu tipsiniz. Bana hangi yorumumda bu düşünceyi savunduğumu gösterir misiniz?
(Gösteremeyeceğiniz için vaktim yok tribine girersiniz şimdi)

Sizin için isimler önemli olmayabilir. Ama alakasız kişileri etiketleyerek veya alıntılayarak o kişileri de olayların içine çekiyorsunuz.

Siz daha kendi dediğinizi unutuyorsunuz.

Birisine bencil olduğunu düşünerek hakaret edemezsiniz demememe de bencil demek bel altı değildir gibi
Hiçbir cümlemde bencil olduğunu düşünerek hakaret edemezsiniz dediğinizi iddia etmedim. Böyle bir şey iddia etmediğim için burada uydurduğunuz bilmem kaçıncı diyalog yine hatalı.

Cidden diyalog sıralamasını aklınız karışmasın diye tekrar alıntılamamı ister misiniz?

Kısaca özetlemek gerekirse;

dediniz ki:
bencil diyerek bel altı vuramazsınız

Dedim ki: Bencik demek bel altı değildir.

Buyurun. Bu da kanıtlı hali.
Bencilsin sen diye kimsenin diğerini bel altından vurma hakkı da yok

Bencil demek bel altı hareket değilki

Yani yukarıdaki cümleyi söylerseniz aşağıdaki cümleyi işitirsiniz

Her uydurmanıza her yalanınıza kanıt sunuyorum. Daha ne kadar rezil olmayı sürdüreceksiniz?

Madem öyle biri yüzünüze sizin de derse böyle giderse evli kalmazsın diye cemkirmezsiniz sizler de çünkü bu cümle tersi olan evliliğin kısa sürecek, bosanirsin demek değilmiş ya size göre bu nedenle sorun yok diyip geçersiniz.

Alintiladigniz cumle :
Bu mantikla cok evli kalmazsiniz siz.

Sizin yorum kattiginiz ve boyle dediniz diye insanlari itham ettiniz, ikinci evliligi yuzunden dediginiz hali :
Boyle giderse yine bosanirsiniz.

Bes kisinin birlesip size anlatmaya calistigi sey su:

Orjinal olarak yazilan sey herkese yazilabilir. Bunun icin bir kere evlilik yapmis olmak yeterlidir. Siz gelip burda ikinci evlilikten vuruyorsunuz dediginiz icin insanlar size ikinci evlilikle alakasi olmadigini anlatmaya calisiyor yazilanlarin. Kendinizce cumleleri degistirip insanlarin Turkcelerine bile hakaret ettiniz. Asla durulmuyor asla anlamiyorsunuz. Sizin kafanizdan uydurdugunuz cumle ile alintiladiginiz hic bir cumle ayni degil. Eger yazilanlarin uzerine yorum katacaksaniz da o kendi yorumunuz ve kendi gorusunuz. Kimse siz disinda ikinci evlilikle ilgili bir sey soylemedi. Zayifligi da siz cikarttiniz yine bosabacaklarini da. Savunmaya geldiginiz sey ve konuya girisiniz tamamen kendi cumleleriniz.

Bunu da anlamiyorsaniz ne yapalim artik pes.

Cidden çok tehlikeli ve sorunlu tipsiniz. Bana hangi yorumumda bu düşünceyi savunduğumu gösterir misiniz?
(Gösteremeyeceğiniz için vaktim yok tribine girersiniz şimdi)

Sizin için isimler önemli olmayabilir. Ama alakasız kişileri etiketleyerek veya alıntılayarak o kişileri de olayların içine çekiyorsunuz.

Siz daha kendi dediğinizi unutuyorsunuz.

Hiçbir cümlemde bencil olduğunu düşünerek hakaret edemezsiniz dediğinizi iddia etmedim. Böyle bir şey iddia etmediğim için burada uydurduğunuz bilmem kaçıncı diyalog yine hatalı.

Cidden diyalog sıralamasını aklınız karışmasın diye tekrar alıntılamamı ister misiniz?

Kısaca özetlemek gerekirse;

dediniz ki:
bencil diyerek bel altı vuramazsınız

Dedim ki: Bencik demek bel altı değildir.

Buyurun. Bu da kanıtlı hali.

Yani yukarıdaki cümleyi söylerseniz aşağıdaki cümleyi işitirsiniz

Her uydurmanıza her yalanınıza kanıt sunuyorum. Daha ne kadar rezil olmayı sürdüreceksiniz?
Ne yalanından bahsediyorsunuz siz??

Dümdüz karşılık veriyorum söylenenlere konudan çıkıp ne bayılıyorsunuz konuları farklı yerlere çekmeye.

Dum düz yazılanlar arka arkaya okununca anlaşılıyor merak etmeyin. Cımbızla çekince farklı anlaşılmıyor.

Bir insanın bencil olduğunu düşünerek onun evliliği hakkında yorum yapmak bel altı vurmaktır bu basit. Nesini asıl siz anlamiyorsunuz ben anlamadım?

Alintiladigniz cumle :

Sizin yorum kattiginiz ve boyle dediniz diye insanlari itham ettiniz, ikinci evliligi yuzunden dediginiz hali :
Ben pes ediyorum ya. Cidden şuna harcayacağım vakitte yeni bir dil öğrenirim. Bu nedir ya? İyi değil galiba anlamadım. Kel alaka yorumlar. Yok onu dedin. Dedin de dedin. İlla dedin. Kanıt sunamayınca ben isimlere bakmıyorum. Oldu paşam. Bakacaksın. Lafını bilip konuşacaksın. Cidden yıldırdı gece gece. Elli tane alıntı yapıp kanıt sunuyorum. Kendisi uydurmasyon diyalog dışında tek bir şey yazamıyor.

Kadinla boşanmak istediğinde burada destekleyip sonra çocuğu olunca evlenince sanki eş değillermiş gibi adam elalem gibi çocuk hakkında bakmak zorunda değil diye yazmak normal olan belli ki size göre. Ben de oradan bakamıyorum işte belli ki.

Artik sirf hakli cikmak icin rastgele klavyede harflere bastiginizi ve cumle olusturdugunuzu dusunuyorum. Bu konuya bu kadar alakasizlik belki oyle denk gelir. O bile dusuk ihtimal.

Alintiladigniz cumle :

Bes kisinin birlesip size anlatmaya calistigi sey su:

Orjinal olarak yazilan sey herkese yazilabilir. Bunun icin bir kere evlilik yapmis olmak yeterlidir. Siz gelip burda ikinci evlilikten vuruyorsunuz dediginiz icin insanlar size ikinci evlilikle alakasi olmadigini anlatmaya calisiyor yazilanlarin. Kendinizce cumleleri degistirip insanlarin Turkcelerine bile hakaret ettiniz. Asla durulmuyor asla anlamiyorsunuz. Sizin kafanizdan uydurdugunuz cumle ile alintiladiginiz hic bir cumle ayni degil. Eger yazilanlarin uzerine yorum katacaksaniz da o kendi yorumunuz ve kendi gorusunuz. Kimse siz disinda ikinci evlilikle ilgili bir sey soylemedi. Zayifligi da siz cikarttiniz yine bosabacaklarini da. Savunmaya geldiginiz sey ve konuya girisiniz tamamen kendi cumleleriniz.

Bunu da anlamiyorsaniz ne yapalim artik pes.
Doğru söylüyorsunuz anlaşamıyoruz.

Bu arada ben sizi gayet iyi anlıyorum. Siz söylediklerimin çelismedigini fark edemiyorsunuz veya hoşunuza gidiyor bu şekilde olması konu bu nedenle Türkçeye bile bağlandı.

Bu mantıkla çok evli kalmazsınız siz* arkasından çocuğa babalık yapmak zorunda degil* cümleleri gerçekten çok yapıcı cümleler haklısınız diyeyim de rahatlayın ne diyeyim :)

Ama tebrik ederim gittiğiniz yola sahip çıkıyorsunuz en azindan, bu da bir şeydir.

Kendi yazdığım yorumu biliyorum ama kime yazdığımı bilmiyorum evet.

Çünkü konudaki anlam önemli olan benim için kişiler değil.

Valla geriye gidip bakardım da gereksiz yere vaktim yok çünkü daha söylenen sözün anlamını tartışıyoruz. Madem öyle biri yüzünüze sizin de derse böyle giderse evli kalmazsın diye cemkirmezsiniz sizler de çünkü bu cümle tersi olan evliliğin kısa sürecek, bosanirsin demek değilmiş ya size göre bu nedenle sorun yok diyip geçersiniz. Ha bu arada bu yorumumu da yanlış anlayıp ben dedim demedime çeviriyorsunuz, buradan kastım hani bu düşünceyi savunuyorsunuz ya* ondandı.

Ama çok zor oluyor anlaşılmak fark ettim şimdi. Birisine bencil olduğunu düşünerek hakaret edemezsiniz demememe de bencil demek bel altı değildir gibi cevaplar aldığım için, normal tabi.
Gittiğim yola demeyelim de haklı olduğum yola diyelim.
Okurken eğilip bükülen konulardan çıkarılan anlamlar beni rahatsız etmişti ve onun için girmiştim konuya.
Ama Allah belamı vermesin benim-hiçkimsenin vermesin- bu kadar Bağdat’a kadar uzayacağını bilsem girmez dilimi ısırırdım.
Uyuyup Bağdat’a öyle giderdim rüyamda.

Konu sahibinin ikinci evliliği diye, bu mantıklı çok evli kalmazsınız diye yazılması ne kadar kaba bir üslup böyle?

Kadının düşmanı cidden yine kadın.

Oğluna eğer konu sahibi ile evlenmeyi istediyse tabii ki babalık yapacak, bu neden ekstra bir şey gibi sayılıyor ki?? Evlendikten sonra mı öğrendi çocuğu sanki? Aile olmayı en başından istemiş kabul etmiş ki evlenmiş, babalık yapmayı lütfetmis gibi yazmak da bir ilginç.

İkinci evliliği ve çocuğu var diye bu kadın resmen linç ediliyor herkes tarafından çok çok ilginç. Burada ilk evliliği ve çocuğu olmayınca eşim ailesine para gönderiyor konularını kim aciyor sürekli madem bu kadar mantıklıymıs bu durum??

Cidden kadınların çoğunda gercek denilen bir kavram yok. İşine gelince olan doğru ve yanlış var :)
konuya o kadar güzel aydınlık getirmişsiniz ki teşekkür ederim.

tüm yorumları okudum ve inanın hayretler içerisinde kaldım.
oğlumun olur olmaz tüm hesabı yapılmış çok ama çok çirkin. ne diyeceğimi bilemez haldeyim.

İnsanların kendisini haklı gördüğü bir yer var diye diğerine konudan bağımsız hareket etme hakkı hakkı kendisinde görmesi de psikolojik bir vaka olsa gerek.

Bel altı vurulmasına dair yorum yaptım evet. Kadını haksız buluyorsunuz diye evliliğine dil uzatma hakkı kimsenin hakkı değil.

Kaldı ki ben konunun diğer kısımlarına dair bir yorum da yapmadım. Bir kısma takildiniz diye ve kendinizce haklısınız diye bu diğer açılardan karşınızdaki insana kabalık ve terbiyesizlik yapma hakkı size vermez.

Ama doğru sizde kavramlar kendinize göre olduğu için anlamak sizin için mümkün olmayacaktır. Siz anca bulduğunuz yerden hücum etmeyi seversiniz, kendinize yakistirdiginiz buysa devam edin tabii.

Bu mantıkla çok evli kalmazsınız siz* cümlesini secemiyorsunuz sanırım anladım..

burda bu çirkin yorumları yazan üyeler kendi hayatlarında dört dörtlükler ya ondandır başkalarının evliliklerine ömür biçmeleri.
inanın dedikleri kötü yorumlar zerre kadar umrumda değil.

X