- 9 Ağustos 2021
- 14.985
- 51.011
-
- Konu Sahibi bircocukannesi
Yazılanları gerçekten okudunuz mu? Ne alaka çocuğu var diye ? Adamı ezen ince hesaplar yapan konu sahibi. Vayy ben ev gecindiriyorum o araba borcunu ödüyor ben ondan çok kazanıyorum . Hesap yapınca ona bizde hesabını yaptık . Kabul edin etmeyin oğlan onun çocuğu değil . Anne babasi kırk yıllık ailesi . Birdenbire neden vazgeçecek yok kadının düşmanı kadınmış . Aynı konuyu bir kadın açsa eşimin kızıyla yaşıyorum tüm param eve gidiyor aileme birşey gönderemiyorum çünkü eşim sürekli telefonumu kontrol ediyor diye. Biz kadın düşmanları yine o kadının yanında oluruz siz merak etmeyinİkinci evliliği ve çocuğu var diye bu kadın resmen linç ediliyor herkes tarafından çok çok ilginç. Burada ilk evliliği ve çocuğu olmayınca eşim ailesine para gönderiyor konularını kim aciyor sürekli madem bu kadar mantıklıymıs bu durum??
kayınpeder emekli hanımefendierkeğin ailesine yardımı doğal yazanlardanım emeklisi sgk sı bile yokmuş çünkü.çalışıyormuş bir yerlerde.maaşını da elden alıyor adamcağız.hem babaya anneye yardım edilsin hem de konu sahibinin oğluna bakılsın dedim.bu kadar gün aynısını yazdım.konu sahibinin kocasına baskı yapmaya hakkı yok dedim.anne baba kolayca atılabiliyorsa adam neden kan bağı olmayan çocuğa bakmak zorunda o zaman dedim.aynen bunları dedim.
Size böyle yorumlar yapılması çok normalkayınpeder emekli hanımefendi
emekli olduğu için de sgk olmadan çalışıyor.
benim çocuğum sonradan çıkmadı meydana.
baştan herşeyi en ince ayrıntısına kadar oturup konuştuz biz.
çocuğuma babalık yaptığı falan da yok. sağolsun ilgilidir. abi olması yeterli.
kaldı ki evet gerekirse babalıkta yapacak. bunun için kan bağı olmasına da gerek yok.
benimle evlendiyse eğer bunlar konuşulup bilinip kabul edildiği içindir bu kadar net.
kimseye baskı yaptığım falan da yok. kimseyi atmadık satmadık. herkes saçma sapan
kafasına göre anlamsız yorumlar yapmış. durumları gayet yerinde olan insanlar.
böyle olmasına rağmen eşim habersiz para gönderirse bu benim için sıkıntıdır net demek istedim.
oğulları evlenirken ellerini ceplerine atmayıp 1 kr. harcama yapmadılar ise bugün kimsenin kimseden birşey
isteme hakkı yok. herkes önce çekirdek ailesini düşünmek zorunda. yine diyorum hastalık olur vs.. zorunlu durum olur elbette yardım edecek edeceğiz. ama keyfi yardıma asla onay vermem. görürsemde kesin çizgimi çekerim net !
insanlar bir şeyleri tecrübe ediyor ki bugün bunların hesabını yapabiliyoruz. ama herkes atmış tutmuş maşallah.
eve gelen kazancı 3 e bölüp yüzdelik hesabı yapanlar bile olmuş. midem bulandı gerçekten. hele ki oğlumdan yürümelerine hiçbirşey diyemiyorum nutkum tutuldu. Allah ıslat etsin.
kayınpeder emekli hanımefendi
emekli olduğu için de sgk olmadan çalışıyor.
benim çocuğum sonradan çıkmadı meydana.
baştan herşeyi en ince ayrıntısına kadar oturup konuştuz biz.
çocuğuma babalık yaptığı falan da yok. sağolsun ilgilidir. abi olması yeterli.
kaldı ki evet gerekirse babalıkta yapacak. bunun için kan bağı olmasına da gerek yok.
benimle evlendiyse eğer bunlar konuşulup bilinip kabul edildiği içindir bu kadar net.
kimseye baskı yaptığım falan da yok. kimseyi atmadık satmadık. herkes saçma sapan
kafasına göre anlamsız yorumlar yapmış. durumları gayet yerinde olan insanlar.
böyle olmasına rağmen eşim habersiz para gönderirse bu benim için sıkıntıdır net demek istedim.
oğulları evlenirken ellerini ceplerine atmayıp 1 kr. harcama yapmadılar ise bugün kimsenin kimseden birşey
isteme hakkı yok. herkes önce çekirdek ailesini düşünmek zorunda. yine diyorum hastalık olur vs.. zorunlu durum olur elbette yardım edecek edeceğiz. ama keyfi yardıma asla onay vermem. görürsemde kesin çizgimi çekerim net !
insanlar bir şeyleri tecrübe ediyor ki bugün bunların hesabını yapabiliyoruz. ama herkes atmış tutmuş maşallah.
eve gelen kazancı 3 e bölüp yüzdelik hesabı yapanlar bile olmuş. midem bulandı gerçekten. hele ki oğlumdan yürümelerine hiçbirşey diyemiyorum nutkum tutuldu. Allah ıslat etsin.
kendi maaşını araba kredisine yatırıp benim maaşımla ortak geçim yapıyor isek benim maaşımdan gönbdermiş oluyor ailesine.
ben 1 maaşla ayı çevirmeye çalışır muhasebesini yaparken kusura bakmasınlar ama enayi oluyorum
yakıtına kadar benim paramdan ödeniyorsa, yemesi içmesi faturası cartı curtu akla gelen herşey 1 maaş ile ödeniyor ve ayı bu şekilde çevirmeye çalışıyorsam elbette haklılık payım olmalı değil mi?
benim evimde yaşıyoruz. yani evlenirken pek eşya vs.. birşey alınmadı. ama buna rağmen ailesi
1 kuruş bile yardımda bulunmadıkları gıbı hadi beni geçin evlatlarına ilk evliliği olmasına rağmen takı dahi takmadılar.
buna rağmen evet ailesine sahip çıksın elbette ama gizli saklı iş yapması ne derece doğru ?
Üşenmedim ilk üç sayfa yorumlarinizdan tepkimizi çeken kısımları ekledim .eşim oğluma maddi bir destek sağlamıyor hanımefendi
çocuk benim çocuğum ve maddi manevi tüm herşeyi bana ait. istemem de zaten.
Tüm maaşını ortaya koyan kocanız için oğluma hiçbir katkısı yok diye iddia eden birinin kendi yazdıklarını, laflarının nereye gittiğini anlayabileceğini sanmıyorum. Çünkü işinize geldiği gibi bakıyorsunuz konuya.gerçekten sadece Allah ıslat etsin diyebileceğim. nerde demişim böyle birşeyi.
Gayet insani yorumlar yapılmış,bizi niye Allah ıslah ediyor anlamadım hala ahdjsjsklaTüm maaşını ortaya koyan kocanız için oğluma hiçbir katkısı yok diye iddia eden birinin kendi yazdıklarını, laflarının nereye gittiğini anlayabileceğini sanmıyorum. Çünkü işinize geldiği gibi bakıyorsunuz konuya.
Arabanın yakıtını evin giderlerini ben karşılıyorsam karısırım ne demek sizin için bilmiyorum ama kocam hiçbir işe yaramıyor her şeyi ben yapıyorum demek. Adamın tüm maaşı gidiyor ama onu hiç hesaba katmıyorsunuz, evi geçindiren siz, onun ihtiyaçlarını gideren siz eşiniz değil yanınıza aldığınız besleme sanki.
Okuyup okuyup bir şey anlamayacak yine Allah ıslah etsin diyeceksiniz ama olsun mühim değil
Kusura bakmayın bana pek normal gelmedi bu başlık. Siz paranızı oğlunuza harcayabilirsiniz, o babasına harcayamaz doğru mu anladım
Eşim de ben de çalışan insanlarız. Her harcamamız kredi kartları ile. Maaş günü gelir, kredi kartı ekstresi ortaya gelir. Herkes aldığı maaşı oranında verir ve kredi kartları ödenir ve artan para ikiye bölünür. Yarısı onda yarısı bende. O artan parayı ne yapacağını ne ben ona sorarım ne o bana sorar. Yok sen babana veremezsin, yok sen çocuğuna harcayamazsın. Çirkin şeyler bunlar. Sizden kısıtladığı bir şey yoksa kalanını kime verirse versin. İster altın alsın, ister annesine kazak. Huzur bozmaya değer mi
Eşinin karnını doyurduğunu falan söyleyip kendi çocuğunun masrafları hatırlatıldığında zoruna giden de kendisi. İnsan kendinden küçük gördüğü biri ile neden evlenir ki? Ben kendimden aşağıda gördüğüm birinden etkilenmem bile mesela. Evi ben geçindiriyorum, karnını ben doyuruyorum falan.. Bunları erkek dese hemen kadının yaptığı yemekten yıkadığı dondan dem vururuz. Adamın dilimizden kurtulma imkanı yok. Ama kadın yapınca hak veriliyor. Demek ki eşitlik işimize geldiğinde var, hala erkek yapsa görev kadın yapsa lütuf olarak görülüyor.Benim anladigim istegini once dayatmayi basardigi icin konu sahibi kendini hakli goruyor. Tutturmus 'oglum oldugunu onceden biliyordu' diye. Adam da demek ki ben aileme yardim edecegim diye diretseydi bu evlilik olmayacakti. Gerci konu sahibinin ailene yardim edemezsin ultimatomunu kocasi neden kabul etmis onu anlamadim. Muhtemelen 40li yaslarda ve ilk evliligini yapmis, ultimatomlarla evlilik kurmayi tercih etmesi degisik.
Ama adam arabaya veriyor bütün maaşı, araba da çocuğun değil ki kadınla ortak. Kadının maaşı daha çok ve evi geçindiriyor çocuğuna bakıyor. Ve keşke başından tamam demeseymiş. Dürüstlük önemli bence.Sende olayı çok yanlış anladın bence. Benim demek istediğim adam kendinin bile olmayan çocuğa yağdırırken anne babasına para göndermek için icazet alma hakkının bile olmaması. Yağdırmak derken aynı evdeler. Bütçeler ortak. Adamın rızkı da çocuğun boğazından geçiyor. Öz babası tek kuruş vermezken. Ama adam 1 kere anne babasına pada gönderdi. Kpnu sahibi burada herkese malzeme etti kocasını. Üstelij adam para bile göndermemiş aslında.
Kazık kadar deme sebebim ihtiyaç açısındandı. Yani okul kurs dershane vs derken 15 yaşında birinin masrafı bence çok olur.
Ben evli değilken bile böyle. Erkek arkadaşımla 4 yıldır birlikteyiz ve son 1 yıldır neredeyse birlikte yaşıyoruz ve asla ben bunu verdim sen bunu verdin muhabbeti dönmüyor. Bir bakıyorum arabamın vergisini bile ödemiş, sabah almış gitmiş benzini fullemiş bırakmış. Evlendiğimizde de tüm giderleri üstlenmek istiyor senin paranla birikim yaparız kenarda durur diyor. Ben de ben para biriktiriyorum mantığı ile yaklaşmam zaten neyse ortak gözüyle bakarım. Yine eve her katkıyı sağlarım hiç gücenmem bile. Şu an bile maddi anlamda birbirimize o kadar destek olduk ki. Araba alırken o katkıda bulundu bana bakın daha evli bile değiliz hiçbir hakkı yok şu gün ayrılsak o arabada. Ben de aynı şekilde bürosunu genişletirken birikimimden verdim.3.5 senelik evliyiz, esim kendi istegiyle evlendigimiz gunden beri benim maasimi evin rutin giderlerine harcamak istemedigini soyledi. Yani faturalar, mutfak falan hep esimde... Gelip de 'evi ben gecindiriyorum' imasi yaptigini dusunemedim bile. Kaldi ki ailelerimizin maddi yardima ihtiyaci yok ama kiz kardesime istedigim zaman istedigim miktarda hediye alirim ve aramizda lafi bile gecmez.
Gayet insani yorumlar yapılmış,bizi niye Allah ıslah ediyor anlamadım hala ahdjsjskla
Mesleginiz nedirBen evli değilken bile böyle. Erkek arkadaşımla 4 yıldır birlikteyiz ve son 1 yıldır neredeyse birlikte yaşıyoruz ve asla ben bunu verdim sen bunu verdin muhabbeti dönmüyor. Bir bakıyorum arabamın vergisini bile ödemiş, sabah almış gitmiş benzini fullemiş bırakmış. Evlendiğimizde de tüm giderleri üstlenmek istiyor senin paranla birikim yaparız kenarda durur diyor. Ben de ben para biriktiriyorum mantığı ile yaklaşmam zaten neyse ortak gözüyle bakarım. Yine eve her katkıyı sağlarım hiç gücenmem bile. Şu an bile maddi anlamda birbirimize o kadar destek olduk ki. Araba alırken o katkıda bulundu bana bakın daha evli bile değiliz hiçbir hakkı yok şu gün ayrılsak o arabada. Ben de aynı şekilde bürosunu genişletirken birikimimden verdim.
Ama aynı şekilde ailesine de beni aileme de her zaman katkılarımız devam edecek. Bu net. Düğünde de bizim için bir şey yapmalarına gerek yok kolumuza aldın bilezik olan mesleklerimizi taktıysak hep onlar sayesindedir. İyi ki varlar.
AvukatımMesleginiz nedir