- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
tamam yapsın yapmasın demiyorum yaparsa ne ala.ama yapmak istemiyorsa zorlamayalım diyorum.bunun için huzursuzluk çıkarmaya değmez diyorum.tamda düşündüğüm gibi yapıya dayandırdınız olayı.. bu yapı meselesi hakkında önceki sayfalarda bir soru sormuştum ama hiçbir cevap alamadım..
valla ben 1,60 boyunda 47 kilo bir kadınım askere gitmem gerekirse altından kalkabileceğime eminim..
eşim doğal olarak benden uzun ve kilolu onunda ütü yapması gerektiğinde altından kalkabileceğine eminim..
cidden çok farklı dünyalarda yaşıyoruz sanırım. Her gün işe metroyla gidiyorum hiç kimse bana kadın olduğum için yer vermedi şimdiye kadar. Anca elim filan doludur belki öyle. Ya da gerçekten siz kendi patlayan ampulünüzü değiştiremiyor musunuz? Savunduğunuz şey çok komik. Erkekler taciz tecavuz ettiği için yine başka bir erkeğin korumasına ihtiyacımız var. Bunun sorumlusu da erkekler farkında mısınız?Siz bu düşüncenize karsı çıkanları bir kalıba koyuyorsunuz size ben erkek az konusur düz bakar baskıya gelmez falan demedim benim eşim çok konusur mesela .. Pozitif ayrımcılığa gelince bir örnek verelim neden mesela erkek kardeşiniz 18 yaşına gelince artık babanızın sigortasından faydalanamıyorda kız kardeşiniz evlenene yada bir işe girene kadar yararlanma hakkı var..
Neden otobüslerde kadınlara yer veriliyor hamile yada yaslı olmasada kadınların oturması erkeklerin ayakta durması gerekiyor gibi görülüyor bana göre ters ama durum bu.
Siz evde ampul patlayınca aklınıza eşinize söylemek mi geliyor ypksa siz mi takıyorsunuz veya musluk boZuldu kim yapacak perdeleri kim takıyor mesela. Yada bir tamir işi var tamirci çağırdınız tamirciyle evde tek kalmaktan ister istemez korkmaz mısınız başında durur mısunız yoksa eşiniz olsa daha mı iyi olur bu şekilde olmayan kötü haberler duyuyoruz okuyoruz tabiki adam tacizci herşey olabilir bir erkeğin korumasına zaman zaman ihtiyac duyuyoruz erkeğin görünmeyen görevi koruyuculuğudur.. Hiç eşinizin kolunun altında güven duygusunu hissetmediniz mi bu bile bir işaret.. Neyse olayı kadın erkek eşitliğine getirince herkes kendi fikrinde ısrarcı olur.. Benden size tavsiye eşinizden bu kadar fazlasını beklemeyin çok daha mutlu olursunuz biraz kurallarınızı esnetin tabi yinede siz bilirsiniz..
Erkekler bizi diğer erkeklerden koruyorlar diyelim yani hemcinslerinden çünkü erkek var erkek var..ve ben şunu belirteyim yanlış anlaşılma olmasın kesinlikle erkeklerin ev işlerine yardım etmesi konısunda hemfikirim sizlerle ama hayatımda lavabo fırcalayacak kadar bir beklentiye girmedim girilmesinide doğru bulmuyorum mesele bu yoksa bende ev işlerinde yardım beklerim ben yemek hazırlarken eşim masayı kurabilir salata yapabilir ama fazlasını fazla görüyorum diğer mesajlarda yazdığım sebeplerden dolayı..erkekler bizi yine kendilerinden koruma işine yarıyor yani öyle mi?
o elleri öpülesi kadınlar evdeki işleri de yapmışlar yetmemiş devrin şartlarında canlarını ortaya koymuşlar.zannetmiyorum eşim camları silmiyor diye huysuzlandıklarını.ne güzel örnek vermişsiniz. o kadınlar değil eşim camı silmiyor demeyi.eşinin arkasından cepheye koşmuş.örnek almamız gerk diye düşünüyorum.
sonuna kadar katılıyorum.Siz bu düşüncenize karsı çıkanları bir kalıba koyuyorsunuz size ben erkek az konusur düz bakar baskıya gelmez falan demedim benim eşim çok konusur mesela .. Pozitif ayrımcılığa gelince bir örnek verelim neden mesela erkek kardeşiniz 18 yaşına gelince artık babanızın sigortasından faydalanamıyorda kız kardeşiniz evlenene yada bir işe girene kadar yararlanma hakkı var..
Neden otobüslerde kadınlara yer veriliyor hamile yada yaslı olmasada kadınların oturması erkeklerin ayakta durması gerekiyor gibi görülüyor bana göre ters ama durum bu.
Siz evde ampul patlayınca aklınıza eşinize söylemek mi geliyor ypksa siz mi takıyorsunuz veya musluk boZuldu kim yapacak perdeleri kim takıyor mesela. Yada bir tamir işi var tamirci çağırdınız tamirciyle evde tek kalmaktan ister istemez korkmaz mısınız başında durur mısunız yoksa eşiniz olsa daha mı iyi olur bu şekilde olmayan kötü haberler duyuyoruz okuyoruz tabiki adam tacizci herşey olabilir bir erkeğin korumasına zaman zaman ihtiyac duyuyoruz erkeğin görünmeyen görevi koruyuculuğudur.. Hiç eşinizin kolunun altında güven duygusunu hissetmediniz mi bu bile bir işaret.. Neyse olayı kadın erkek eşitliğine getirince herkes kendi fikrinde ısrarcı olur.. Benden size tavsiye eşinizden bu kadar fazlasını beklemeyin çok daha mutlu olursunuz biraz kurallarınızı esnetin tabi yinede siz bilirsiniz..
Haklısınız o eleştiriyi ben de yapıyorum kendime. Ben de rahatsızım sürekli yönlendiren taraf olmaktan, her şeye müdahale etmekten. Çelişkili davranyorum hem sorumluluğunu kendisi bilsin istiyorum hem de sürekli yönlendiriyorum. Ama inan dayanamıyorum. Eve yardımcı gelmesi benim pisliğimi temizlemesi, bi yabancının evimde gezmesi fikri de çok rahatsız ediyor beni. Altı üstü iki kişiyiz zaten evde çok durmuyoruz. Ne var 2 saatlik iş ya
umarım karşılaşmaz.cam silen banyo ovan ve arkadaşları futbol ekonomi konuşurken onun ay bir deterjan çıkmış yılın icadı diye anlatan bir damadım veya oğlum olmasın..kocamda öyle olsaydı inanın boşardım..burada yardımcı olmak değil baya baya adamın ev işi yapıp bununla övünmesi konu..yoksa eşinş seven adam ona her konuda yardımcı olmalı tabiki .ams zorla yaptırıp adamı canından bezdirmek hoşmu sizce.o adamın bir süre sonra karısına sevgisi saygısı kalmazsizin yetiştirdiğiniz erkek çocuklar ile umarım bizim yetişdirdiğimiz kız çocukları karşılaşmaz. Yoksa kahrınızdan yataklara düşersiniz.Benim oğlum ileride gerekirse camda siler ev de temizler. Bundan da hiç gocunup erkeksel ego yapmaz.İnsanın eşine destek olması utanılacak bir şey değil. Hatta övünülecek bir şey.
tamam yapsın yapmasın demiyorum yaparsa ne ala.ama yapmak istemiyorsa zorlamayalım diyorum.bunun için huzursuzluk çıkarmaya değmez diyorum.
Yemin ederim kendimi kesicempekiştireç dediğinz şeyn ödülden farkı ne?Pekiştireç Davranışçı yaklaşımın bi yöntemidir. Ve davranışçı yöntem de fazlasıyla geleneksel bir yöntemdir. şu an bizim ülkemizde dahil hiç bir gelişmiş ülke davranışçı yaklaşımı eğitim sisteminde kullanmaz. bana cahil demeden önce açın içinde bulunduğunuz kurumun bi vizyonunu misyonunu filan okuyun. Öğretmen olmayabilirim ama üniversitede öğretmen adaylarının derslerine giriyorum. Ve hepsine yüz yıl önceki anlayışla eğitim vermeyin yeni eğitim yaklaşımlarından faydalanın diyorum. Sizin verdiğiniz yıldızla bir çocuğun ödev yapması mı daha mantıklı yoksa çocuğun ödevin sorumluluğu olduğunu içselleştirip yapması mı mantıklı. Ki modern eğitim anlayışında ödev bile yoktur ama şimdi hepsini size baştan anlatamayacağım
neyse bu böyle uzar gider...benden size tavsiye insan ilişkilerinde esnek ve yapıcı olmaya bakın....hele ki söz konusu eşinizse...
Ben zaten erkek düz bakarı vs siz dediniz demedim forumda erkeklerle ve fıtratları ile ilgili öğrendiğim genellemelerden sizin genellemenizden yola çıkarak örnek verdim. .zaten bir sürü şey yazdım siz yine korumacılıktan bahsetmişsiniz. Bir erkekten bir erkek koruyor garip bir ironi. Bir de benim eşim beklentilerimi karşılıyor. Beklentilerime uymasa zaten evlenmezdim. Ben bana uymayan biriylle evlenip niye beklentilerimi aşağı çekeyim küçük oyunlar falan oynayım ki.limonlusodaa: 42403412 .!.:Siz bu düşüncenize karsı çıkanları bir kalıba koyuyorsunuz size ben erkek az konusur düz bakar baskıya gelmez falan demedim benim eşim çok konusur mesela .. Pozitif ayrımcılığa gelince bir örnek verelim neden mesela erkek kardeşiniz 18 yaşına gelince artık babanızın sigortasından faydalanamıyorda kız kardeşiniz evlenene yada bir işe girene kadar yararlanma hakkı var..
Teşekkür ederim beni doğru anladığınız için. buraya konu açana kadar erkeklerin birbirleri yüzünden böyle düşündüklerini düşünmüştüm ama gördüğüm kadarıyla erkeklerin bunları kadın işi olarak görmesinin sebebi biz kadınlarmış. Birisi zorla bir işi üstüne almaya çalışıyor, erkek yapmaz diyorsa ben erkek olsam ben de yapmam. Böyle kadınlar oldukça bi yüz yıl daha çekeriz biz bu çileyi. Hatta erkekler yakında çalışmayı filan da bırakırlar. Biz nasılsa hepsinin altından kalkıyoruz. Onlar nasılsa bizi diğer sapık erkeklerden koruyor daha başka ne yapsınlarkadın olarak her zaman şartlara göre davranabiliriz evet.. ayrıca ben okumadım sayfalarda eşim camları silmiyor diye huysuzlanan birini.. konu sahibini kastediyorsanız.. sanırım anlayamadınız şikayetini.. beraberken normal karşıladığı işleri başkalarının yanında neden yapmak istemediğini dert etmiş..
Siz bu düşüncenize karsı çıkanları bir kalıba koyuyorsunuz size ben erkek az konusur düz bakar baskıya gelmez falan demedim benim eşim çok konusur mesela .. Pozitif ayrımcılığa gelince bir örnek verelim neden mesela erkek kardeşiniz 18 yaşına gelince artık babanızın sigortasından faydalanamıyorda kız kardeşiniz evlenene yada bir işe girene kadar yararlanma hakkı var..
Bakın tam da mesele bu evet ben patlayan ampulu değiştirebilirim boy konusunda biraz sıkıntı yasarım sandalye falan hallederim ama isterimki o işi eşim yapsın benden bu işin beklenmesini kabullenemem yani eşim bana gelipte şu ampulu taksan dese rahatsız olurum..ikincisi otobüste metroda bana yer verildi sırf bayanım diye ama ben kabul etmedim çünkü güçlüyüm ayakta durabilirim ama hoşuma gitmedi diyemem. Üçüncüsü erkekelrden baska bir erkeğin korumasına muhtacım bunun sorunlusu diğer erkekelr değil mi diyorsunuz beni taciz eden bi erkekse benim kocamda onunla aynı cinstendir diye onu suclayamam ama korumasını beklerim çünkü kendimi bir erkekten koruyacak kadar güçlü değilim bunu sorumlusuda benim erkek olan kocam değil..ayrıca hiç komik değilim..cidden çok farklı dünyalarda yaşıyoruz sanırım. Her gün işe metroyla gidiyorum hiç kimse bana kadın olduğum için yer vermedi şimdiye kadar. Anca elim filan doludur belki öyle. Ya da gerçekten siz kendi patlayan ampulünüzü değiştiremiyor musunuz? Savunduğunuz şey çok komik. Erkekler taciz tecavuz ettiği için yine başka bir erkeğin korumasına ihtiyacımız var. Bunun sorumlusu da erkekler farkında mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?