- 25 Aralık 2020
- 5.078
- 18.645
- 41
böyle olaylara hiç girmeseymişsiniz iyiymişBu kadından hiç bir zaman iş istemedim ki o kendi isteğiyle yaptı ben teşekkür ettim. O yapmasaydı dışarıdan yemek alırdım benim için çok da elzem hayati bir şey değildi yani sarma börek her yerde var:) sanki çok muhtacım da kullanmışım gibi yazmışsınız. Aksine ben onlara tam da kendilerini işe yaramaz hissetmesinler evlenirken bir kuruş almadık maddi olarak bir şey yapmadılar diye özellikle müsaade etmiştim ki onlar da kendilerince mutlu olsun diye.
Yoksa iki sarma yemedim diye ölmezdim zaten.
siz Türksünüz, Türkle evlisiniz eş ailesi de Türk ,yanlış bilmiyoram
bu toprakların %90'ında ailelerin çok büyük kısmı evlenirken çocuklarına az çok iyi kötü birşeyler yapar
yani o değil sadece çoğu ABDli Avrupalı Afrikalı Hint aile de yapıyor, hani illa tüm evi dizemeyen hediye birkaç bişey alır....ABDde gelinin babası öder çoğu yerde pastayı ve ikramlıkları misal,
"e düğünde yapmadılar evde sarma sarıp çivi çakıp kendilerice mutlu olsunlar" diye bir mantık mı var? nerenin mantığı bu?
sizin böyle düşündüğünüzden kimsenin haberi mi var?
ya beklemeyin ya da beklentiniz var madem baştan şunu alsınlar yapsınlar diye belirtin (aaa yakışmaz ama dimi doktoralı insana!) böyle içten içe kendi kendine pazarlık yapıyorsunuz siz şu anda....
doktoralı kişiyim (önemliyse)
kimse benim evimin işine düzenine karışamaz
sevmiyorum çünkü, e kensimi biliyorum çünkü....
annem de 3 günden fazla kalınca ben geriliyorum
evli olsam çocuğum olsa da annem de k.validem de gelip günlerce aylarca kalsın istemem (anca büyük bir hastalık vs. yaşamam gerekir, o da zaten mücbir sebep olur, o başka konu)
ay gelsin yapsın ama düzeni bozmasın yaptığı işi de düğün takısına sayayım diye bir kafa yapım yok çünkü....
bu arada sarma dolma yaparım. oturur sararım. elime yapışmıyor ev işlerini ancak ilkokul mezunu cahil kadınlar yapmıyor...sevmiyorsanız ona göre çözüm bulun, cahil kadına iş yaptırmayın madem, demi?
ha kök ailenizde herkes doktoralı eş ailesinde taşralı ilkokul mezunu ve kültür olarak da görmemiş olunca bir takım sorunların çıkacacağı zaten aşikar. doğrusu konu doktoralı olmak da değil bence esas konu aile adabı. yoksa sizin de anneniz baya herşeyin içinde gibi görünüyor.
misal benim annem ilkokul mezuun dünürü lise (tamam sizinkiler doktoralı o mertebede değil kimse de!) neticede fark var ya hani... ama nasıl bir fark var şöyle: o kadın "uuu dubai çikolatası koş koş alalım" "aaa hanife hanımın kızı kaçmış duydunuz muuuu" tarzı bir kadınken bizimkiler etliye sütlüye karışmaz, gösterişten hoşlanmaz, siyaset edebiyat takip eder, okur (o kadının bir tane kitap okuduğunu görmedim). filan. deseniz ki bizimkiler eğitime önem verir, kültür seviyesi yüksek bu ayrı bir şey.
neyse hadi buna eğitim farkı diyelim geçelim, öyle olsun, bu durumda da sizin doktoralı bir insan olarak esas baştan bunları öngörmeniz gerekmez miydi?
diyorsunuz 4 ay geinip kalınacak diye plan yapmıştık (e yuhhh)
ben de vazgeçtiler sandım
ama kadın plana sadık kalmış.
hakketen şu dediğiniz komik yani.