- 30 Aralık 2009
- 22.743
- 88.535
- 40
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dava süreci duruma göre uzayabilir hemen sonuçlanmaz. Umarım davayı siz kazanırsınız. Yine de tedbirli olmak açısından söyledim. Hakkınızda hayırlısı ve en güzeli olsun5 senedir buradayız büyükşehir evet. Dava açılıyor şimdiden ev bakmamızın mantığını anlayamadım.
Evett biziz o .Allah yardımcınız olsun.
19 sene kirada oturdum.
istanbul'da 4 ev değiştim 2011'den beridir.
Sadece en son oturduğum evden kendi evimi alınca çıktım.
Genel olarak evi satacağım, ya da torunum evlenecek dediği için 2 evden ayrıldık ama o dönemler kiraya çıkmak bu kadar zor değildi.
Sizin sanırım bir de k. Validenlerin evi vardı mahkemeyi kaybetmiştiniz kiranız da düşük değildi.
Hakikaten yazık günah
Aminnn cok teşekkür ederim Allah razı olsunDava süreci duruma göre uzayabilir hemen sonuçlanmaz. Umarım davayı siz kazanırsınız. Yine de tedbirli olmak açısından söyledim. Hakkınızda hayırlısı ve en güzeli olsun
Evet. Durup dururken masrafa gireceğim cocuğumun rızkını kiracı keyiften cıkmadığı ev sahibinin keyiften bizi çıkarmak istediği için harcayacağım o kadar mutsuzumki dünden beri cocuk görmeden ağlıyorm150 bin masraf hakikaten tasinma bedeli için çok çok fazla.
Her şeyin fiyatı uçmuş durumda.
Güncel bedelin altında evet ama orta noktada buluşamıyoruz cünkü şuan örn 50 bin ise bedel 48 bin istiyor gibi düşünün. Asla eski kiracı kafası yok. Amin cok teşekkür ederim iyi dileğiniiz içinGüncel bedelin çok mu altında oturuyorsunuz? Orta noktada buluşamaz mısınız Rabbim kendi evinizi alarak Çıkmayı nasip etsin
Öyle de düşünmeyin inşallah size de nasip olur tez zamanda. Eşinize bırakın halledecek zatenElimde değil inanılmaz takıyorum çevremde kendi evinde oturan insanları gördükçe düşündükçe rabbim diyorum ne kadar şanslılar hesap soranları yok yarın cık git diyenleri yok o kadar imreniyorumki rabbim bizlerede nasip etsin
Evet İstanbul, istinaf süreci yeni başladıDevam ediyor mu istinaf süreciniz. İstanbul mu
İstinafı kazanamazsanız (dilerim kazanırsınız) ödecrğiniz bedel ne oluyor cok yuksek bir meblağ mıEvet İstanbul, istinaf süreci yeni başladı
Normal derken ne kadarKiramız normal, ama o her fırsatta güncel piyasa tutarından faydalanmak istiyor ama bu mümkün değil. Muhtemelen tahliye davası açacaktır
Onu bilmiyorum ama çok yüksek tutarlar değil, ama siz avukatla görüşürseniz kesin bilgi verir dava tarihine göre de ücretler değişiyor çünküİstinafı kazanamazsanız (dilerim kazanırsınız) ödecrğiniz bedel ne oluyor cok yuksek bir meblağ mı
Sadece siz değil hepimiz acınacak hâldeyiz. Ülkede daha asgari ücret toplantısı başlamadan gıdaya zam yapılıyor. Biri çıkıp bir fahiş kira bedeli ortaya atıyor e diğerlerinin de işine geldiği için hemen kabul görüyor, depremde uçacak bakımsız evlerine asgari ücret istiyorlar. Beslenme, barınma artık lüks oldu güzel ülkemde. Ama siz yine de önce Allah'a sonra eşinize güvenin. Hallederim diyorsa halledecektir, bebeğinizin bugünlerinin keyfini çıkarın. Ona kaygınızı, üzüntünüzü bu derece yansıtmayın, tüm bunların suçlusu o değil. Onun sevgisinde, kokusunda, gülüşünde sakinleştirin kendinizi. Elbet sokakta kalmayacaksınız. Allah yardımcınız olsun.Evet bebeğim dünden beri o kadar cok ağlıyorki resmen haksızlık ettim kötülük ediyorum yavruma. Yüzüne baktıkça ağlayasım geliyor taşınma gibi bi gücümüzde yok çıkıp gidemiyorum üzülüyorum evladıma sanki acınacak haldeymiş gibi hissediyorum
Ben yardım istemedim kimseden kaldı ki bu kişi ev sahibim olsun. Ödediğim kiramla evde huzurlu olmal tek istediğim. Eksik yada az olduğunu düşünüyorsa davasını açsın zaten biz farklı bir şey söylemiyoruzki. Anlaşmak istiyoruz yanaşmıyor ben neden keyfi öyle istiyor diye evi boşaltayım, kv biz oturalım diye kendi kiracısını cıkartmak için dava açtı kaybettik mesela.5 yıl olacakmış, emsal kira ödemelisiniz. Ev sahibiniz sizin aile bireyleriniz olmadığı yardımcı olmak zorunda değil.
Ev sahiplerinide uğraştırmanın mantığı yok bir kaç yıllık kiracisiniz sandım konuda hiç bilgi vermediğiniz için düzgün yorumlar alamamışsınız.
Okadar haklısınızki söylecek bir şey bulamıyorum. Diyorum ya havadan nem kapıyorum kendi kendime kurup türlü türlü kötü senaryolar üretiyorum ve nihayetinde o benim başıma geliyor bundada korkum bu. Daha tebligatın ne olduğunu bilmiyorum evet ama her iki davayıda açacağını düşünüyorum. Bebeğimi çok etkiliyorum sütümden bütün negatifliğim geçiyor sanırım kendimi rahatlatıp bir türlü oluruna bırakamıyorum sürecidaha gönderdiği tebligatın ne tebligatı olduğunu bilmiyorsunuz
belki 5 yıl dolduğu için kira güncelleme davası açmıştır onula ilgili tebligattır- ben avukat değilim dava açılınca nasıl bir belge gidiyor bilmiyorum da tahmin yürüttüm
zaten güncle yakın ödüyoruz diyosunuz eski kiracı olduğunuzda da güncelden bi %20 filan indirimli tespit ediyorlar diye biliyorum
örneğin şu anda civarda rayiç 20 bin ise siz 15 bin ödüyorsanız güncellenince de 16 bin olacak, sizin için sorun olan bir şey yok yani
çıkartmak için açtysa haklı sebep olacak bir şey dememişsiniz, dava da daha yıllar sürer.
şu an için tam olarak bebeğinize bakamayacak kadar dert sorun olan kısım nedir? ben anlamadım
not: daha temmuzda bu mesele yüzünden ev taşıdım. kendi kiracım her gün başka bir şey için mesaj atıyor. evsahibiyle de kiracıyla da uğraşmak ayrı dert, ve herkesin başında da olan bir dert. tamam hepsine de, minicik bebeğin tüm bunlardan dolayı mağdur olması inanılmaz gerçekten.
Allah göstermesin de konu sahibi anneniz babanızı kaybedebilirsiniz
büyük hastalıklar olabilir
işsiz kalabilirsiniz
Allah vermein ne dertler var...ne bu hassasiyet, bu adar hassassinız neden bebek, cidden soruyorum. lütfen kendinize gelin.
Kıyamıyorum kokusunu alıyorum ya sanki ben ona kötülük yapıyormusum gibi hissedip ağlamaya baslıyorum oysaki ne dertler var hepsinin farkındayım allahım beterinden korusun ama vallahi billahi elimde değil. Normaldede kuruntulu biriydim lohusalıkta hepten sıyırdım sanırımSadece siz değil hepimiz acınacak hâldeyiz. Ülkede daha asgari ücret toplantısı başlamadan gıdaya zam yapılıyor. Biri çıkıp bir fahiş kira bedeli ortaya atıyor e diğerlerinin de işine geldiği için hemen kabul görüyor, depremde uçacak bakımsız evlerine asgari ücret istiyorlar. Beslenme, barınma artık lüks oldu güzel ülkemde. Ama siz yine de önce Allah'a sonra eşinize güvenin. Hallederim diyorsa halledecektir, bebeğinizin bugünlerinin keyfini çıkarın. Ona kaygınızı, üzüntünüzü bu derece yansıtmayın, tüm bunların suçlusu o değil. Onun sevgisinde, kokusunda, gülüşünde sakinleştirin kendinizi. Elbet sokakta kalmayacaksınız. Allah yardımcınız olsun.