Erkekler doğası gereği ev işi yapmaz yapamaz, erkeklere anneleri evlenmeden önce bu işleri yaptırmadığından şimdi nasıl yapsın ki, erkekler zaten iş yerinde yeterince yoruluyor bide eve gelip ev işi mi yapsın ki, erkekler şöyle böyle... Asıl ayrımcılığı bizler yapıyoruz, o kadar büyütüyoruz devleştiriyoruz ki karşı cinsi böyle sıradan işleri yapmamaları için hep bir bahane arıyoruz. Kadın erkek ne farkeder bir süpürge açmak, makineye çamaşır atmak, yemek masasını toplamak kadar normal ne var şu hayatta. Oysa her iki cinste ne zorluklar yaşıyor gün içinde ne kadar çok strese maruz kalıyoruz iş yerinde, trafikte, arkadaş çevresinde, sosyal ilişkilerde. Çoğu zamanda sindiriliyoruz başkaları tarafından. Ama konu ev işi ya da evlilik hayatı olunca bütün erkekler adeta aslan parçası, ev işleri de onun doğasına uymayan karmaşık işlermiş gibi davranılıyor. Bu durumu en başta biz kabulleniyoruz.
Benim eşim de söyleniyor son zamanlarda. Neymiş arkadaşları hiçbir şey yapmıyormuş. Oysa ki kendisi de her normal İNSAN gibi çıkardığı kıyafeti kirli sepetine atar, yerde bir kırıntı görürse makineyi çalıştıralım der, çok fazla ütü olduğunda beraber yapalım sen yorulma der. Bu kadar basit işleri düşünebilmek ve yapmak için illa kadın ya da erkek olmaya gerek yok bence normal düşünce yapısına sahip bir hayatı paylaşan her insan zaten bunları yapar. O diğer arkadaşların bir şey yapmaması umrumda değil açıkçası ben evimdeki huzuru bilirim, beraber yaptığımız işlerden sonra karşılıklı kahve içip sohbet ettiğimiz zamanının mutluluğunu bilirim. Yoksa ben işten gelip bütün gece yemek, bulaşık, çamaşır uğraşırken eşim de bi oda da tv izlemiş ya da oyun oynamış böyle evlilik yaşadığını zannedenler bırakın öyle sansınlar zaten.