• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Ben çalışmadığım halde müsait olmadığım anda eşime sen yapar mısın derim. Mesela kahvaltıyı beraber hazırlarız. Akşam da sofrayı o toplar ben siler bulaşıkları yıkarım. Bardaklar hazır durur müsait değilsem çayı sen koyar mısın derim o da koyar.. Kılıbıklık değil ki bu. O an yapamıyorum o da yardım ediyor. Hayatı böyle paylaşıyoruz. İleride Allah korusun çok hasta olsanız 'arkadaşlar karılarına yapmıyor' diye bir tas çorbada mı ısıtamayacak size? Tamamiyle toplum dayatması.

Bakın tam da mesele bu evet ben patlayan ampulu değiştirebilirim boy konusunda biraz sıkıntı yasarım sandalye falan hallederim ama isterimki o işi eşim yapsın benden bu işin beklenmesini kabullenemem yani eşim bana gelipte şu ampulu taksan dese rahatsız olurum..ikincisi otobüste metroda bana yer verildi sırf bayanım diye ama ben kabul etmedim çünkü güçlüyüm ayakta durabilirim ama hoşuma gitmedi diyemem. Üçüncüsü erkekelrden baska bir erkeğin korumasına muhtacım bunun sorunlusu diğer erkekelr değil mi diyorsunuz beni taciz eden bi erkekse benim kocamda onunla aynı cinstendir diye onu suclayamam ama korumasını beklerim çünkü kendimi bir erkekten koruyacak kadar güçlü değilim bunu sorumlusuda benim erkek olan kocam değil..ayrıca hiç komik değilim..
ay çıkamadım konudan :KK70::KK70::KK70::KK70:
düşünün o halde erkekler de bize , karıcığım şu musluk damlatıyor hadi sıkıver,buzdolabı bozulmuş tamir ediver,ocak gaz kaçırıyor galiba kontrol et dese ne olur :KK70:mesela valiz var elinizde seyahate gidiyorsunuz size taşıtsa ? eşitiz ya sonuçta?bu eşitlik meselesini işimize geldiği gibi mi kullanıyoruz acaba:KK53:

Ben zaten erkek düz bakarı vs siz dediniz demedim forumda erkeklerle ve fıtratları ile ilgili öğrendiğim genellemelerden sizin genellemenizden yola çıkarak örnek verdim. .zaten bir sürü şey yazdım siz yine korumacılıktan bahsetmişsiniz. Bir erkekten bir erkek koruyor garip bir ironi. Bir de benim eşim beklentilerimi karşılıyor. Beklentilerime uymasa zaten evlenmezdim. Ben bana uymayan biriylle evlenip niye beklentilerimi aşağı çekeyim küçük oyunlar falan oynayım ki.
Ben sizi konu sahibi sandığım için beklentielrini azaltın dedim yanlış anlaşılma oldu.. Diğer mesajlarımıda tekrr okumanızı tabsiye ederim

o dediğiniz herkesin görgüsüne göre değişecek bir durum..ben dert etmem sen edersin ayşe eder fatma etmez..
özellikle çalışan bayanların ev işlerinde eşlerinden yardım beklemek hakkı bence.. bunu huzursuzluk çıkarma yöntemiyle öğretmeye çalışmakta kendi tercihleri..
Farkettiyseniz konu sahibi bu tavrının etkili olmadığını,daha farklı şekilde eşine isteklerini nasıl yaptırabileceği konusunda fikir almak için açmış konuyu.Yani huzursuzluk çıkarması işe yaramamış arkadaşlarda eşini üzmeden,kavga etmeden nasıl bu problemi çözebileceği hakkında fikir veriyorlar.Kendi tercihlerini savunuyor olsaydı konu açmazdı sanıyorum ki?

Aslında yanlışınız var.Tam olarak söylenmek istenen ev işi kadının işidir,erkek hiçbirşey yapmasın ya da sadece biraz yardımcı olsun yeter değil.Hangi kadın eşi kendisine yardım etsin,görev paylaşımı yapsınlar istemez ki? Burda söylenmek istenen ne yazık ki bizim toplumumuzun pis zihniyeti.Erkekler arasında bu tarz şeyler gurur kırıcı,utanç verici ya da kılıbıklık olarak algılanıyor.Toplumun beynine işlemiş bu yargı ne yazık ki.Böyle olduğu için eşine yardımcı olan erkek bile evde başkaları varken bunu göstermek istemiyor.Evet çok saçma ama ayıplanacağını düşünüyor.Aslında konu sahibine anlatılmak istenen bu.Yani eşin sana yardımcı oluyorsa bunu kimse bilmesin eşin istemiyorsa diyoruz.Ki eşininde zaten istemediğini belirtmiş konu sahibi.
Sizin bahsettiğiniz mesaji veren cevaplara değil zaten lafım, ben bayanim benim vazifem diyen üyelere. Toplumdaki bu algiyi da yine bu düşünceyle çocuk yetistirenler yaratıyor, değişen hiçbir şey olmuyor.

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?

yahu naptın? bir kere başkasının eşi başkasının hayatını boşver. onların hayatı onları bağlar. sen bakacaksın kendi hayatına. kaldı ki erkek pohpohlanmak ister, sen eşine neden başkasının yanında çay koyduruyorsun ki onu hiç anlamadım. bence sende üzerinde egemenlik kurmaya çalışıyor gibisin, sadece çalışıyorsun diye ve ev işi sevmiyorsun diye ona bu derece yüklenmen adaletsizlik. belki bu kadar ısrar etmesen böyle tepki de görmezsin. tek derdin bu olsun, millet kocasından neler çekiyor. kaldı ki ev işini seven bir kadın tanımıyorum ben :) ama yapıyoruz işte. sevdiğin adam için yapıyorsun. başkasının yanında çay isteme yani. gereksiz bunlar, başka derdiniz mi yok yavrum :)

Erkekler doğası gereği ev işi yapmaz yapamaz, erkeklere anneleri evlenmeden önce bu işleri yaptırmadığından şimdi nasıl yapsın ki, erkekler zaten iş yerinde yeterince yoruluyor bide eve gelip ev işi mi yapsın ki, erkekler şöyle böyle... Asıl ayrımcılığı bizler yapıyoruz, o kadar büyütüyoruz devleştiriyoruz ki karşı cinsi böyle sıradan işleri yapmamaları için hep bir bahane arıyoruz. Kadın erkek ne farkeder bir süpürge açmak, makineye çamaşır atmak, yemek masasını toplamak kadar normal ne var şu hayatta. Oysa her iki cinste ne zorluklar yaşıyor gün içinde ne kadar çok strese maruz kalıyoruz iş yerinde, trafikte, arkadaş çevresinde, sosyal ilişkilerde. Çoğu zamanda sindiriliyoruz başkaları tarafından. Ama konu ev işi ya da evlilik hayatı olunca bütün erkekler adeta aslan parçası, ev işleri de onun doğasına uymayan karmaşık işlermiş gibi davranılıyor. Bu durumu en başta biz kabulleniyoruz.

Benim eşim de söyleniyor son zamanlarda. Neymiş arkadaşları hiçbir şey yapmıyormuş. Oysa ki kendisi de her normal İNSAN gibi çıkardığı kıyafeti kirli sepetine atar, yerde bir kırıntı görürse makineyi çalıştıralım der, çok fazla ütü olduğunda beraber yapalım sen yorulma der. Bu kadar basit işleri düşünebilmek ve yapmak için illa kadın ya da erkek olmaya gerek yok bence normal düşünce yapısına sahip bir hayatı paylaşan her insan zaten bunları yapar. O diğer arkadaşların bir şey yapmaması umrumda değil açıkçası ben evimdeki huzuru bilirim, beraber yaptığımız işlerden sonra karşılıklı kahve içip sohbet ettiğimiz zamanının mutluluğunu bilirim. Yoksa ben işten gelip bütün gece yemek, bulaşık, çamaşır uğraşırken eşim de bi oda da tv izlemiş ya da oyun oynamış böyle evlilik yaşadığını zannedenler bırakın öyle sansınlar zaten.

Farkettiyseniz konu sahibi bu tavrının etkili olmadığını,daha farklı şekilde eşine isteklerini nasıl yaptırabileceği konusunda fikir almak için açmış konuyu.Yani huzursuzluk çıkarması işe yaramamış arkadaşlarda eşini üzmeden,kavga etmeden nasıl bu problemi çözebileceği hakkında fikir veriyorlar.Kendi tercihlerini savunuyor olsaydı konu açmazdı sanıyorum ki?

yanlış anladınız sanırım alıntıladığım mesaja ve alıntıladığım kişiyle olan diyoloğun ilerleme şekline bakarsanız konu sahibi hakkında yapılmış bir yorum değildi bu..

ay çıkamadım konudan :KK70::KK70::KK70::KK70:
düşünün o halde erkekler de bize , karıcığım şu musluk damlatıyor hadi sıkıver,buzdolabı bozulmuş tamir ediver,ocak gaz kaçırıyor galiba kontrol et dese ne olur :KK70:mesela valiz var elinizde seyahate gidiyorsunuz size taşıtsa ? eşitiz ya sonuçta?bu eşitlik meselesini işimize geldiği gibi mi kullanıyoruz acaba:KK53:
Buzdolabı musluk filan tamir edebilen kaç erkek var acaba :) Bence siz kendinizi böyle basit şeylerle avutuyorsunuz valizimi taşıdı ampulü taktı filan diye. ayda yılda bir kere olacak şeylerle günlük işleri kıyaslayamazsınız.

benim esim bir gidim is yapsin hemen herkese ballandira ballandira anlatir :KK70:

:KK70:aynen birde çok iş yapıyormuş havasına girer.. geçenlerde makine bitmiş şu çamaşırları asarmısın dedim..sende çamaşırları bana astırıyorsun hep dedi..alla alla ne zaman astırdım yahu dedim..ee sen hamileyken asmıştım ya dedi..8 sene önceden bahsediyor:mad:

Buzdolabı musluk filan tamir edebilen kaç erkek var acaba :) Bence siz kendinizi böyle basit şeylerle avutuyorsunuz valizimi taşıdı ampulü taktı filan diye. ayda yılda bir kere olacak şeylerle günlük işleri kıyaslayamazsınız.
fikirleriniz karşısında saygıyla eğiliyorum, ufaktan yol alıyorum.mutlu , iyi bir ömür diliyorum eşinizle.:KK25:

Sizin bahsettiğiniz mesaji veren cevaplara değil zaten lafım, ben bayanim benim vazifem diyen üyelere. Toplumdaki bu algiyi da yine bu düşünceyle çocuk yetistirenler yaratıyor, değişen hiçbir şey olmuyor.
Evet o konuda haklısınız kesinlikle.Gelecek nesiller umarım toplumada,eşlerinede daha faydalı bireyler olarak büyürler.Ama burda yanlış ve gereksiz yargılarla büyümüş bir birey söz konusu,konu sahibinin eşi yani.O kafayla büyütülmüş insanlarada sonradan birşeyleri öğretmeye çalışmak,ya da seninde görevin yapacaksın diye baskı yapmak ve onlarında bu işleri başkalarının yanındada hiç çekinmeden yapabilmesi kendileri adına zor.Tabularını yıkarlarsa ne ala ama zannetmiyorum.İnşallah tatlı dille,eşiyle arası bozulmadan çözebilir konu sahibi bu meseleyi.

Seyahatte de herkesin elinde bir valiz olur . Ay ben taşıyamam tripleri bize değil karşı görüşü savunanlara aittir zaten .

Sırf böyle demedi konu sahibi dediniz diye açtım konuyu tekrar okudum pes diyorum yani biz burda erkekler ayaklarını uzatsın otursun diyen çağdısı bayanlar siz cagdas oldunuz.. Konu orda açın okuyun belli yerleri alıntı yapmayo bilsem yapacamda bilmiyorum açıkcası ugrasmadımda. Hanfendi diyorki camı balkonu sil dedim komsular görür diye silmedi yok mu aranızda göğsünü gere gere lavabo fırcaladım diyebilen kocası olan diyor orda yazıyor yapmayın Allah aşkına.. Şimdi iş döndü biz yardım etmez o erkek adamdır demişiz bınca yazdığım mesaja yazık.. Siz ne anlatırsanız anlatın demek karsınızdakinin anladığı kadar bile değilsiniz onun önyargıları kadarsınız bunu anladım bu konudan..

Ya işte ne kadar sevimli benim babam da öyle. O yüzden garipsiyorum. Sonuçta bi işi başarıyorsun bununla gururlanması gerekmez mi.

yok ama siz sadece gördüğünüz örnekten yola çıkarsanız olmaz.. şimdi bizim eşlerimiz yani karısına ev işlerinde yardım eden bir erkek bunu anladığından yapıyor biliyor yani yardım etmesi gerektiğini (aslında farklı kelimeler kullanıcamda saldıracaklar şimdi bana) ama birde geçmişleri var adamların..ana evinde gördükleri işte sizin beklediğiniz o gururlanmayı yaşamayan erkekler bunlar... öğretilmişlik var senelerce o yüzden demiştim es geçin bazı durumları diye ..zamanla yaş aldıkça vs daha farklı olacaktır..

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Ben daha göğsünü gere gere ev işi yapıyorum diyen erkek görmedim. Eşinize fazla yüklenmeyin. Evde beraber yapın. Ondan erinmiyor sanırım. Milletin içinde bunun bilinmesini istemiyor. O zaman milletin içinde fark ettirmeyin. Yetiştiriliş tarzıyla alakalı her şey. Klasik aile modelinde büyüdüyse ev işi yapması zaten bir artı eşiniz için. Orta yolda buluşmaya çalışın. Biraz o değişsin, biraz siz. Ev işlerini bölebilirsiniz mesela. Cam balkon çamaşır asma gibi görünen şeyler sizde, süpürme silme onda olabilir.

Çok da haksızlık yapmamak lazım. Bizim bir komşu amca vardı, rahmetli. Balkon yıkıyor diye mahalleli dalgaya alırdı hafiften. Eşi de biraz dominant bir kadındı. Adama ezik gözüyle bakarlardı. Erkekleri de biraz anlamak lazım. İkiniz de incinmeden çalışırsınız inşallah.

Erkekler doğası gereği ev işi yapmaz yapamaz, erkeklere anneleri evlenmeden önce bu işleri yaptırmadığından şimdi nasıl yapsın ki, erkekler zaten iş yerinde yeterince yoruluyor bide eve gelip ev işi mi yapsın ki, erkekler şöyle böyle... Asıl ayrımcılığı bizler yapıyoruz, o kadar büyütüyoruz devleştiriyoruz ki karşı cinsi böyle sıradan işleri yapmamaları için hep bir bahane arıyoruz. Kadın erkek ne farkeder bir süpürge açmak, makineye çamaşır atmak, yemek masasını toplamak kadar normal ne var şu hayatta. Oysa her iki cinste ne zorluklar yaşıyor gün içinde ne kadar çok strese maruz kalıyoruz iş yerinde, trafikte, arkadaş çevresinde, sosyal ilişkilerde. Çoğu zamanda sindiriliyoruz başkaları tarafından. Ama konu ev işi ya da evlilik hayatı olunca bütün erkekler adeta aslan parçası, ev işleri de onun doğasına uymayan karmaşık işlermiş gibi davranılıyor. Bu durumu en başta biz kabulleniyoruz.

Benim eşim de söyleniyor son zamanlarda. Neymiş arkadaşları hiçbir şey yapmıyormuş. Oysa ki kendisi de her normal İNSAN gibi çıkardığı kıyafeti kirli sepetine atar, yerde bir kırıntı görürse makineyi çalıştıralım der, çok fazla ütü olduğunda beraber yapalım sen yorulma der. Bu kadar basit işleri düşünebilmek ve yapmak için illa kadın ya da erkek olmaya gerek yok bence normal düşünce yapısına sahip bir hayatı paylaşan her insan zaten bunları yapar. O diğer arkadaşların bir şey yapmaması umrumda değil açıkçası ben evimdeki huzuru bilirim, beraber yaptığımız işlerden sonra karşılıklı kahve içip sohbet ettiğimiz zamanının mutluluğunu bilirim. Yoksa ben işten gelip bütün gece yemek, bulaşık, çamaşır uğraşırken eşim de bi oda da tv izlemiş ya da oyun oynamış böyle evlilik yaşadığını zannedenler bırakın öyle sansınlar zaten.
İşte böyle Eşler de var.Aynen öyle kadınlarımızdaki evliliğe karşı algı yanlış

Back