• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi sorunu

Evet istahbuldayız cıkmak istemiyorum tabiki maddi manevi bizi çok etkiledi etkilerde. İhtiyac sebebi ile acmış olacak muhtemelen. Peki bu davalarda masraf ne çıkıyor bilginiz var mı
Avukatına göre değişir boşanma davalarında bile 20bine bakan avukatta var 100bine bakan avukatta var.Bunda da aynı şekilde her avukatın istediği rakam farklı,ama yinede uygununu seçin zaten 4-5 sene daha oturacaksınız nede olsa.

Ben yardım istemedim kimseden kaldı ki bu kişi ev sahibim olsun. Ödediğim kiramla evde huzurlu olmal tek istediğim. Eksik yada az olduğunu düşünüyorsa davasını açsın zaten biz farklı bir şey söylemiyoruzki. Anlaşmak istiyoruz yanaşmıyor ben neden keyfi öyle istiyor diye evi boşaltayım, kv biz oturalım diye kendi kiracısını cıkartmak için dava açtı kaybettik mesela.
Keyfi değil yalnız 5 yılınız dolmuş ve çevredeki evlerin güncel fiyatına çekme hakkı var ev sahibinizin. Eğer yeni girmiş olsaydınız haklıydınız lakin şu an kanunlar ev sahibinizden yana. Dava uzun sürsede kazanacaktır çünkü yasa belli.

Evinizden çıkmak istemiyorsanız şöyle bir bilgi vereyim;
İmzaladığınız kontrat aslında 10 sene geçerli resmi olarak.Ve 10 sene içinde ailesinden biri oturmayacaksa sizi asla çıkaramaz.Muhtemelen noterden ihtar çekti size,çıkmadığınızda dava yoluna gidecek.Kiracı-ev sahibi davaları 4-5 sene sürüyor istinafla beraber.Tabi istanbuldaysanız.İçinizi rahat tutun bi 4-5 sene daha oturabilirsiniz o evde.
5 yıl dolunca mahkeme kararı ile güncel fiyata kirayı çekme hakkında sahip. Kiracı oturmak isterse güncel fiyatı ödemek zorunda.

5 yıl dolunca mahkeme kararı ile güncel fiyata kirayı çekme hakkında sahip. Kiracı oturmak isterse güncel fiyatı ödemek zorunda.
Evet öyle bir hukuki hakkıda var ev sahibinin zaten ama burada konu o değil,tahliye için ihtar çekmiş.Tahliye davası açacak muhtemelen.

Henüz ihtarın neden dolayı çekildiği belli değilmiş doktora gittikleri için muhtara bırakılmış. Pazartesi teslim alacaklarmış o nedenle yazdım.
Evet evet henüz belli değil. Yarın öğreneceğiz muhtemelen her ikisi içinde açıyor olacak. Bizim kiradan yana bir sıkıntımız yok ödemeye razıyım ama kendisini memnun edemiyoruz örn suan evler 48 bin ise oda o kadar istiyor. Yani dava acılsa dahi eski kiracı indirimi denen bir şey var

Keyfi değil yalnız 5 yılınız dolmuş ve çevredeki evlerin güncel fiyatına çekme hakkı var ev sahibinizin. Eğer yeni girmiş olsaydınız haklıydınız lakin şu an kanunlar ev sahibinizden yana. Dava uzun sürsede kazanacaktır çünkü yasa belli.
Keyfi istiyor diye evi boşaltamam demek istedim aslında zaten kirasını ödeyeceğizde memnun olmuyorki

Evet evet henüz belli değil. Yarın öğreneceğiz muhtemelen her ikisi içinde açıyor olacak. Bizim kiradan yana bir sıkıntımız yok ödemeye razıyım ama kendisini memnun edemiyoruz örn suan evler 48 bin ise oda o kadar istiyor. Yani dava acılsa dahi eski kiracı indirimi denen bir şey var
Bildiğim kadarıyla davalarda eski kiracı vs bakılmıyor 5 yıl bittiyse emsal fiyat belirleniyor. Eğer kira ödemede gecikme vs olmadıysa 10 yıl dolmadan çıkaramaz zaten eğer birinci derece yakını eve gelmeyecekse.

Kirayi intl soylememenizden fazlasiyla dusuk bir miktarda oturdugunuz belli oluyor 5 yil dolduysa odeyin kardesin ev adamin evi suzinmis gibi sahiplenip bizi cikarmak istiyor diyip çocuğunuza bile odaklanamiyir olusunuz asiri abartili davranislar evin bir degeri var ve siz onu vermek zorundasiniz insanlarin Hakkini gasp ediyorsunuz eski kiraci olmaniz ucuza oturma hakki vermiyor size

Muhtemelen enflasyona gerıye dönük bakarsak en baba 6-7 bine oturuyorsunuz .. soran kimseye soylememıssınız alacağınız tepkılerden korkup dramatize etmişsiniz :) suan 10 bine falan market alışverişi yapılabiliyor.

Birebir yaşanıldı aynısı komşumda 5 seneyi dolduran kiracıya ev sahibi güncel fiyatta zam yapma hakkına sahiptir kararı çıktı . O yüzden ev bakmaya başlayın dava surecınde 1-2 sene daha ucuz otururuz die düşünmeyin , davayı kazanınca açtığı tarihten itibaren üstüne ekleyerek istediği kirayı alıyor .

Sizde 2 sene sonra değil 100 bine taşınmak Belkı 50 ye zor ev bulursunuz ,anca emlak depozito ödersiniz 100 bin .

Bu arada konteynır da çadırda ıkı senedır yaşayan deprem zedeler var cocukları için savaşan . Eşlerini kaybetmiş anneler var ..Sizinki çok tırı vırı geldi suan üstelikde ben burdayım diyen başınızda kocanız varken . Nolacak siz üzülüp çocuğa bakmayınca eşiniz milyoner mi olacak adamı böyle bi süreçte bide siz sıkıntıya sokmayın . Eğer lohusalık depresyonuysa ben hıc lohusayım die bebegıyle ilgilenmek istemeyen anne de duymadım şaşırttınız .

Simdi sebebiniz ve sonuc cok uyumsuz. Muhtemelen bebeginiz kucukse lohusa depresyonu fln mi geciriyorsunuz? Yani hallolmayacak seyler degil ya evden cikarsiniz ya uzlasmaya gidersiniz ama birsekilde hallolur sonucta kirasini verdikten sonra heryerde oturursun

Ben yardım istemedim kimseden kaldı ki bu kişi ev sahibim olsun. Ödediğim kiramla evde huzurlu olmal tek istediğim. Eksik yada az olduğunu düşünüyorsa davasını açsın zaten biz farklı bir şey söylemiyoruzki. Anlaşmak istiyoruz yanaşmıyor ben neden keyfi öyle istiyor diye evi boşaltayım, kv biz oturalım diye kendi kiracısını cıkartmak için dava açtı kaybettik mesela.
Asıl haksızlık sizin o davayı kaybetmeniz. Gerekçeli karar açıklandı mı? İstinafa gittiniz mi?

Israrla ne kadar kira verdiğinizi soylememissiniz. 5 yıl dolmuş ev sahibi burda haklı gibi görünüyor sizin kaçak cevaplarınız dan varsayim yaparsak haliyle ya ev bakın yada dava uzasada günün sonunda geriye dönük ciddi bı ödeme yapmak durumunda kalabilirsiniz

Herkese merhaba
Yeni bebeğim oldu onun stresi bir yandan ev sahibinin bizi cıkartmak istemesi bir yandan o kadar hassaslaştımki.
Kendimi bu eve ait hissedemiyorum cocuğuma baktığımda ağlayasım geliyor sanki sırf ben bu durumdaymısım diye insanlar bana acıyacakmış gibi.
Eve tebligat göndermiş dava acacak muhtemelen cıkartmak için. Yıllardır süregelen bir mücadelesi var kirası kendince düşük kalıyor ve gündemi yakalamaya calıstığı için biz onu memnun edemiyoruz tebligat geldiğini gördüğümde sanki basımdan kaynar sular döküldü cok fazla tepki veriyor vucudum kalkıp bir yere gidemem eşim sen hiç bir şeyi düşünme her şeyi ben halledeceğim sen sadece bebeğimize odaklan desede bu evde kendimi emanet hissediyorum cocuğuma ilgi gösteremiyorum. Ya benim gibi bu durumda olup en szından krizle başa cıkabilen arkadaslar var mı yani burada huzurlu oturmak için motivasyona ihtiyacım var diyebilirim. Kendimi kaybetmiş gibiyim. Her şeyi cok abartan ve düşünmekten kendimi hırpalayan bir yapım var malesef
Benim de oğlum 40 günlükken evden çıkın demişti ev sahibimiz. Bir kaç ay daha uzattık ve 5 aylıkken taşındık o evden. Bebek küçükken, ek gıda vs derdi yokken taşınmak en iyisi

Ben pandemi başladığından doğum yaptım TV’de kıtlıktan falan bahsediyorlardı, çok zordu ekmeği bile evde yaptım, aldığımız her şeyi yıkamayı geçtim psikolojik olarak gerçekten lohusa halimle çok hassastım. Siz bu durumları yaşamayın, her şey düzelir, su akar yolunu bulur. Başka ev bakmaya da başlayın derim belki daha iyi daha uygun bir ev bulursunuz. 5 yıl dolduysa emsal kira isteyebilir belki onun istediği kiradan daha uyguna ev bulursunuz.

Herkese merhaba
Yeni bebeğim oldu onun stresi bir yandan ev sahibinin bizi cıkartmak istemesi bir yandan o kadar hassaslaştımki.
Kendimi bu eve ait hissedemiyorum cocuğuma baktığımda ağlayasım geliyor sanki sırf ben bu durumdaymısım diye insanlar bana acıyacakmış gibi.
Eve tebligat göndermiş dava acacak muhtemelen cıkartmak için. Yıllardır süregelen bir mücadelesi var kirası kendince düşük kalıyor ve gündemi yakalamaya calıstığı için biz onu memnun edemiyoruz tebligat geldiğini gördüğümde sanki basımdan kaynar sular döküldü cok fazla tepki veriyor vucudum kalkıp bir yere gidemem eşim sen hiç bir şeyi düşünme her şeyi ben halledeceğim sen sadece bebeğimize odaklan desede bu evde kendimi emanet hissediyorum cocuğuma ilgi gösteremiyorum. Ya benim gibi bu durumda olup en szından krizle başa cıkabilen arkadaslar var mı yani burada huzurlu oturmak için motivasyona ihtiyacım var diyebilirim. Kendimi kaybetmiş gibiyim. Her şeyi cok abartan ve düşünmekten kendimi hırpalayan bir yapım var malesef
Eşin ben halledeceğim demiş işte, ne diye çocuğunla ilgilenmemek için bahane üretiyorsun ki?

Ahh bende ev sahibimden dertliyim benim ki çıkarmak derdinde değil ama fazla yüzgöz olmanın verdiği saygısızlık var . Hee bir de çok parayı sever yaşlı teyzemiz . Ki bizimki de birden kirayı yükseltti bir şey demedik piyasaya göre haklı bir şey demedik ama dediğim gibi bizim derdimiz para değil kendisi ..
bu arada bi avukata sorun haklarınız neler bakın . Boşuna üzülüyorsunuz bebeğinizden önemli değil hiç bir şey . Yeni doğum yapmışsınız biraz hassassınız hepsi bu , bende o dönemlerden geçtim. Bebeğiniz her şeyden önemli inanın . Alın dünyayı sessize sadece bebeğinizi duyun ..

Back