Ev sahibi sorunu

Evet istahbuldayız cıkmak istemiyorum tabiki maddi manevi bizi çok etkiledi etkilerde. İhtiyac sebebi ile acmış olacak muhtemelen. Peki bu davalarda masraf ne çıkıyor bilginiz var mı
Avukatına göre değişir boşanma davalarında bile 20bine bakan avukatta var 100bine bakan avukatta var.Bunda da aynı şekilde her avukatın istediği rakam farklı,ama yinede uygununu seçin zaten 4-5 sene daha oturacaksınız nede olsa.

Ben yardım istemedim kimseden kaldı ki bu kişi ev sahibim olsun. Ödediğim kiramla evde huzurlu olmal tek istediğim. Eksik yada az olduğunu düşünüyorsa davasını açsın zaten biz farklı bir şey söylemiyoruzki. Anlaşmak istiyoruz yanaşmıyor ben neden keyfi öyle istiyor diye evi boşaltayım, kv biz oturalım diye kendi kiracısını cıkartmak için dava açtı kaybettik mesela.
Keyfi değil yalnız 5 yılınız dolmuş ve çevredeki evlerin güncel fiyatına çekme hakkı var ev sahibinizin. Eğer yeni girmiş olsaydınız haklıydınız lakin şu an kanunlar ev sahibinizden yana. Dava uzun sürsede kazanacaktır çünkü yasa belli.

Evinizden çıkmak istemiyorsanız şöyle bir bilgi vereyim;
İmzaladığınız kontrat aslında 10 sene geçerli resmi olarak.Ve 10 sene içinde ailesinden biri oturmayacaksa sizi asla çıkaramaz.Muhtemelen noterden ihtar çekti size,çıkmadığınızda dava yoluna gidecek.Kiracı-ev sahibi davaları 4-5 sene sürüyor istinafla beraber.Tabi istanbuldaysanız.İçinizi rahat tutun bi 4-5 sene daha oturabilirsiniz o evde.
5 yıl dolunca mahkeme kararı ile güncel fiyata kirayı çekme hakkında sahip. Kiracı oturmak isterse güncel fiyatı ödemek zorunda.

5 yıl dolunca mahkeme kararı ile güncel fiyata kirayı çekme hakkında sahip. Kiracı oturmak isterse güncel fiyatı ödemek zorunda.
Evet öyle bir hukuki hakkıda var ev sahibinin zaten ama burada konu o değil,tahliye için ihtar çekmiş.Tahliye davası açacak muhtemelen.

X