• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

O suyu bile sizden istediği zaman onore oluyorsa siz ne oluyorsunuz . Bizim burada çocuklar bile suyu kendi alır . Kalkıp su almaktan aciz olmak ne zamandır onurlanmak oluyor .
uzun zamandır 5 yasındakı bebeme suyunu kendım vermedıgımı hatırladım
sandaleyeye cıkar bardagı alır ve suyunu doldurur yahu

kadınlar neden askere gitmiyor? erkekler hayat müşterek desin kadınlar da askere gitsin desin eylem yapsınlar.tepkiniz ne olurdu?
Giden ülke de var. Savaş zamanı çok da güzel gitmiş kadınlarımız. Şimdi bişey derim de siyasş konu yasak. Sadece şunu diyim zaten askerlik parası olmayanın yaptığı bişey olmuş nerdeyse. Önce bütün erkekler gitsin sonra eylemini yapsınlar gideriz biz de hem lavabo vs temizlemek de bizim işimiz ya daha iyi beceririZ sonuçta askerlik sadece silah tatbikat değil. Neyse dediğim gibi erkekler önce askerlikle ilgili başka eylem yapsın sonra sıra bize gelir. Verdiğiniz örnek olmamış

kadınlar neden askere gitmiyor? erkekler hayat müşterek desin kadınlar da askere gitsin desin eylem yapsınlar.tepkiniz ne olurdu?

kadınların askere gittiği toplumlarda var..demek tr kadınları olarak bizde gitsek altından kalkabiliriz değil mi?
peki neden erkekler ev işlerinin altından kalkamıyor?

kadınların askere gittiği toplumlarda var..demek tr kadınları olarak bizde gitsek altından kalkabiliriz değil mi?
peki neden erkekler ev işlerinin altından kalkamıyor?
o halde kampanya başladın.biz de askere gitmek istiyoruz diyin.
peki kadınlar askere gitse sizce nasıl olur? artıları eksileri?

İşin kadını erkeği olmaz. Ve hatta evde ağır olan işler , iş bölümü yapıldığında erkeğe verilmeli.
Buradaki ince nokta kadın yönetici olmaya çalışıyor. Madem iş bölümü var ve madem eşitsiniz hayat bölümü konusunda öyleyse müdahaleci de olmayacaksınız.

O zaman sorumluluk sizde görünür ve pekala erkekte " senin görevin" der ve naza çekilir.

Dikte edip durmayın.. Yapın iş bölümünüzü çekilin köşeye. Yaparsa yapar yapmazsa sizde yapmayın ve yardımcı gelsin , kim işini yapmıyorsa o çağırsın hatta ( maddi anlamda demiyorum sorumluluğunu bilmesi açısından )

Hem arada böyle didişmeler olmaz hemde başka birine iş istihdamı sağlanmış olur.

İki çalışan insanın iş konusunda böyle sorunlar çıkarmasını anlayamıyorum.

Değmez. Hem çalışıp hem üzülmeye değmez.. Mucadeleyle mi geçecek hayatınız ( hayatlarınız )
Haklısınız o eleştiriyi ben de yapıyorum kendime. Ben de rahatsızım sürekli yönlendiren taraf olmaktan, her şeye müdahale etmekten. Çelişkili davranyorum hem sorumluluğunu kendisi bilsin istiyorum hem de sürekli yönlendiriyorum. Ama inan dayanamıyorum. Eve yardımcı gelmesi benim pisliğimi temizlemesi, bi yabancının evimde gezmesi fikri de çok rahatsız ediyor beni. Altı üstü iki kişiyiz zaten evde çok durmuyoruz. Ne var 2 saatlik iş ya

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Canim esinden kenfi kendine kalkip ev cok kirlenmis bi supureyim yada lavsboyu temixleyim diye dusunmesini bekleme. Kabul edelim ki erkrklerin % 90ı annesi tarafindan evde bir tabak bile kaldirmadan yetisyiriliyor. Sen yine dua et soylediginde yapiyormus. Esi calistigi haldr evde elini hicbirseye surmeyen ustune ustluk ysptigi daginikliklarla esinin basina daha fazla is cikaran o kadar cok erkek var ki.
Benim esimde sagolsun yardimci olur yemekten sonra bulasiklari birlikte yikariz. Eger evdeyse ben temizlik yaparken o da kalkar yardim eder. Yarim yamalak yapiyor. Bi murfaga girsin yemek yapsin dagitmadik yer birakmiyor yagli ellerini degdirmedik yer birakmiyor :) ama yapicak bisey yok elinden o kadari geliyor o da yetiyor zaten bana sende o kadar bulduguna sukret bence.

Bnm esim sizin esinizden yapmasini istediginiz herseyi yapardi ama son zmnlarda yapmiyor ..Sebebi ise yok arkadaslari yapiyormuymus falan filan diyo onlarn dusunce yapisina burundu..
Bende artk tek cesit yemek yapiyrm gecen nie hep tek cesit yapiyosun onceden degisik seyler yapardn dedi bende arkadaslarinin esleri tek cesit yapiyormus ondan ddm..
Esim bakima onem verir ben 2 yildir yemek yaptgm kiyafetle karsilamadm onu ama 1 haftadr gelecegi saatte gidip pijamalarimi giyiyorm sirf inat olsun die temizligi o gelmeden yarim saat once basliyrm hic hosuna gitmiyo farkediyrm bisey deynce de arkadaslarinin esleri boyle yapiyormus diyorm..inatla o bana eskisi gibi yardmci olana kdr bole devam edicem..
Bu arada yardmci olmasi cok hosuma gidiyodu ama yardmci olmuyor die asla kavga etmedm.. inatlasmam sdce arkadaslarini one surdugu icin yani baskasina gore hayatina sekil verip beni onemsemedigi icin bana dese ben yapmak istemiyrm asla bisey demem ama o sunu dedi bu şoyle yapiyrmustan nefret ediyrm..
Bakalim kim galip gelicek misal oglen aradi esim aksama ne var die ..bilmem dusunmedm ddm sesi dgsti hemen onceden planlardin dedi oluyo bazen ole havalardandir ddm ve aksama yemek yapmiycam yetstiremedm die bugunde tost yesin bakalim..
:KK12:

Kadınlara nerde pozitif ayrımcılık var mesela. Ben işimde de görmedim ailemde de. Nerde bu. Hem yine başka erkek laf atıyor diye yolda düzgünce yürüyemediğimiz için başka erkeğin korumasına ihtiyacımız var öyle mi? Bı dediklerinz erkeğin yaratılışında yok bir kere. Nasıl bazı erkekler erkek gücünü dışarda laf atmaya tacize evde karısını dövmeye falan harcıyorsa bazı erkeklerde gücünü erkek adam işte çalışır sadece başka yerde yatardan yana kullanıyor. Ama sizler erkek fıtratını öyle bir içselleştirmişsiniz ki. Erkek az konuşur erkek baskıya gelmez erkek düz bakar olaylara vs uzar gider bu. Ben bu forumda öğrendim bu cümleleri. Ciddi anlamda etrafımda böyle cümleler eden duymadım. Babannemden bile duymadım o kadar yani
Siz bu düşüncenize karsı çıkanları bir kalıba koyuyorsunuz size ben erkek az konusur düz bakar baskıya gelmez falan demedim benim eşim çok konusur mesela .. Pozitif ayrımcılığa gelince bir örnek verelim neden mesela erkek kardeşiniz 18 yaşına gelince artık babanızın sigortasından faydalanamıyorda kız kardeşiniz evlenene yada bir işe girene kadar yararlanma hakkı var..
Neden otobüslerde kadınlara yer veriliyor hamile yada yaslı olmasada kadınların oturması erkeklerin ayakta durması gerekiyor gibi görülüyor bana göre ters ama durum bu.
Siz evde ampul patlayınca aklınıza eşinize söylemek mi geliyor ypksa siz mi takıyorsunuz veya musluk boZuldu kim yapacak perdeleri kim takıyor mesela. Yada bir tamir işi var tamirci çağırdınız tamirciyle evde tek kalmaktan ister istemez korkmaz mısınız başında durur mısunız yoksa eşiniz olsa daha mı iyi olur bu şekilde olmayan kötü haberler duyuyoruz okuyoruz tabiki adam tacizci herşey olabilir bir erkeğin korumasına zaman zaman ihtiyac duyuyoruz erkeğin görünmeyen görevi koruyuculuğudur.. Hiç eşinizin kolunun altında güven duygusunu hissetmediniz mi bu bile bir işaret.. Neyse olayı kadın erkek eşitliğine getirince herkes kendi fikrinde ısrarcı olur.. Benden size tavsiye eşinizden bu kadar fazlasını beklemeyin çok daha mutlu olursunuz biraz kurallarınızı esnetin tabi yinede siz bilirsiniz..

arkadaşlar erkekler eylem yapsa "hayat müşterektir kadınlar da askere gitmeli gitsinler" dese tepkiniz ne olurdu?
kişisel görüşüm erkeklerin de askere gitmemesi, onun bunun çıkarları için feda edilmemesi yönünde ama gitmem gerekiyorsa giderim ne var bunda. Şu dünyada bir kadının yapamayacağı, ya da yaptığı için gocunacağı bir iş olduğnu sanmıyorum. Siz öyle bi durum olsa gitmez misiniz. Ya da gittiğiniz için utanır mısınız?

Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Cnm birilerinin yanında iş buyurma sende ,bırak kimse bilmesin eşinin sana yardım ettiğini ,eşinle bu konuda anlaş ,yanı senin orda burda yaa bnm koca dün cam sildi vs vs gibi boş boğazlık yapmayacağını bilsin ,

o halde kampanya başladın.biz de askere gitmek istiyoruz diyin.
peki kadınlar askere gitse sizce nasıl olur? artıları eksileri?

Askerliğe gitme şartlarını biz değil devlet belirliyor . Ev işleri rutin işlerdir . İnsan hayatını devam ettirmek için hergün yapar . Askerlik vatani görevdir . Kadınlara da yüklenir ise kadınlar da gider merak etmeyin .
Kadınlar da çocuk doğuruyor , 9 ay karında taşıyor . Askerlik ile esitlebilir miyiz sizin mantığa göre .

gerek olmadığı için sanırım..erkek nufusu yeteri kadar fazla.. bakınız israilde kadınlar askerlik yapıyor nufusları az olduğu için olabilir.. yani sonuç olarak beceremeyeceğimizden değil..
hmm peki.yalnız ben kadınalrın yapısının askerlik için uygun olmadığını düşünüyorum.eşlerimiz de yardım etsin bize tabi ama etmiyorsa da ve her şey yolunda gidiyorsa onu bunun için kırmayalım en büyük eksiği bu olsun diyorum.

kurtuluş savaşınca cephede savaşan silah dolu kağnıları kilometrelerce taşıyan kadınların askerlik yapamayacak kadar güçsüz olduğunu düşünmüyorsunuz umarım..
o elleri öpülesi kadınlar evdeki işleri de yapmışlar yetmemiş devrin şartlarında canlarını ortaya koymuşlar.zannetmiyorum eşim camları silmiyor diye huysuzlandıklarını.ne güzel örnek vermişsiniz. o kadınlar değil eşim camı silmiyor demeyi.eşinin arkasından cepheye koşmuş.örnek almamız gerk diye düşünüyorum.

hmm peki.yalnız ben kadınalrın yapısının askerlik için uygun olmadığını düşünüyorum.eşlerimiz de yardım etsin bize tabi ama etmiyorsa da ve her şey yolunda gidiyorsa onu bunun için kırmayalım en büyük eksiği bu olsun diyorum.

tamda düşündüğüm gibi yapıya dayandırdınız olayı.. bu yapı meselesi hakkında önceki sayfalarda bir soru sormuştum ama hiçbir cevap alamadım..
valla ben 1,60 boyunda 47 kilo bir kadınım askere gitmem gerekirse altından kalkabileceğime eminim..
eşim doğal olarak benden uzun ve kilolu onunda ütü yapması gerektiğinde altından kalkabileceğine eminim..

Back