- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.643
- 398
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
uzun zamandır 5 yasındakı bebeme suyunu kendım vermedıgımı hatırladımO suyu bile sizden istediği zaman onore oluyorsa siz ne oluyorsunuz . Bizim burada çocuklar bile suyu kendi alır . Kalkıp su almaktan aciz olmak ne zamandır onurlanmak oluyor .
Giden ülke de var. Savaş zamanı çok da güzel gitmiş kadınlarımız. Şimdi bişey derim de siyasş konu yasak. Sadece şunu diyim zaten askerlik parası olmayanın yaptığı bişey olmuş nerdeyse. Önce bütün erkekler gitsin sonra eylemini yapsınlar gideriz biz de hem lavabo vs temizlemek de bizim işimiz ya daha iyi beceririZ sonuçta askerlik sadece silah tatbikat değil. Neyse dediğim gibi erkekler önce askerlikle ilgili başka eylem yapsın sonra sıra bize gelir. Verdiğiniz örnek olmamışkadınlar neden askere gitmiyor? erkekler hayat müşterek desin kadınlar da askere gitsin desin eylem yapsınlar.tepkiniz ne olurdu?
kadınlar neden askere gitmiyor? erkekler hayat müşterek desin kadınlar da askere gitsin desin eylem yapsınlar.tepkiniz ne olurdu?
o halde kampanya başladın.biz de askere gitmek istiyoruz diyin.kadınların askere gittiği toplumlarda var..demek tr kadınları olarak bizde gitsek altından kalkabiliriz değil mi?
peki neden erkekler ev işlerinin altından kalkamıyor?
Haklısınız o eleştiriyi ben de yapıyorum kendime. Ben de rahatsızım sürekli yönlendiren taraf olmaktan, her şeye müdahale etmekten. Çelişkili davranyorum hem sorumluluğunu kendisi bilsin istiyorum hem de sürekli yönlendiriyorum. Ama inan dayanamıyorum. Eve yardımcı gelmesi benim pisliğimi temizlemesi, bi yabancının evimde gezmesi fikri de çok rahatsız ediyor beni. Altı üstü iki kişiyiz zaten evde çok durmuyoruz. Ne var 2 saatlik iş yaİşin kadını erkeği olmaz. Ve hatta evde ağır olan işler , iş bölümü yapıldığında erkeğe verilmeli.
Buradaki ince nokta kadın yönetici olmaya çalışıyor. Madem iş bölümü var ve madem eşitsiniz hayat bölümü konusunda öyleyse müdahaleci de olmayacaksınız.
O zaman sorumluluk sizde görünür ve pekala erkekte " senin görevin" der ve naza çekilir.
Dikte edip durmayın.. Yapın iş bölümünüzü çekilin köşeye. Yaparsa yapar yapmazsa sizde yapmayın ve yardımcı gelsin , kim işini yapmıyorsa o çağırsın hatta ( maddi anlamda demiyorum sorumluluğunu bilmesi açısından )
Hem arada böyle didişmeler olmaz hemde başka birine iş istihdamı sağlanmış olur.
İki çalışan insanın iş konusunda böyle sorunlar çıkarmasını anlayamıyorum.
Değmez. Hem çalışıp hem üzülmeye değmez.. Mucadeleyle mi geçecek hayatınız ( hayatlarınız )
kadınlar neden askere gitmiyor? erkekler hayat müşterek desin kadınlar da askere gitsin desin eylem yapsınlar.tepkiniz ne olurdu?
o halde kampanya başladın.biz de askere gitmek istiyoruz diyin.
peki kadınlar askere gitse sizce nasıl olur? artıları eksileri?
işte onu soruyorum kanunlarımızda neden öyle bir madde yok? neye dayanarak kadınları askere göndermiyorlarkanunlarımızda böyle bir madde olmadığı için gitmiyoruz..peki olsaydı siz askerlik yapamayacak becerisizliktemi görüyorsunuz kendinizi?
Canim esinden kenfi kendine kalkip ev cok kirlenmis bi supureyim yada lavsboyu temixleyim diye dusunmesini bekleme. Kabul edelim ki erkrklerin % 90ı annesi tarafindan evde bir tabak bile kaldirmadan yetisyiriliyor. Sen yine dua et soylediginde yapiyormus. Esi calistigi haldr evde elini hicbirseye surmeyen ustune ustluk ysptigi daginikliklarla esinin basina daha fazla is cikaran o kadar cok erkek var ki.Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
işte onu soruyorum kanunlarımızda neden öyle bir madde yok? neye dayanarak kadınları askere göndermiyorlar
Siz bu düşüncenize karsı çıkanları bir kalıba koyuyorsunuz size ben erkek az konusur düz bakar baskıya gelmez falan demedim benim eşim çok konusur mesela .. Pozitif ayrımcılığa gelince bir örnek verelim neden mesela erkek kardeşiniz 18 yaşına gelince artık babanızın sigortasından faydalanamıyorda kız kardeşiniz evlenene yada bir işe girene kadar yararlanma hakkı var..Kadınlara nerde pozitif ayrımcılık var mesela. Ben işimde de görmedim ailemde de. Nerde bu. Hem yine başka erkek laf atıyor diye yolda düzgünce yürüyemediğimiz için başka erkeğin korumasına ihtiyacımız var öyle mi? Bı dediklerinz erkeğin yaratılışında yok bir kere. Nasıl bazı erkekler erkek gücünü dışarda laf atmaya tacize evde karısını dövmeye falan harcıyorsa bazı erkeklerde gücünü erkek adam işte çalışır sadece başka yerde yatardan yana kullanıyor. Ama sizler erkek fıtratını öyle bir içselleştirmişsiniz ki. Erkek az konuşur erkek baskıya gelmez erkek düz bakar olaylara vs uzar gider bu. Ben bu forumda öğrendim bu cümleleri. Ciddi anlamda etrafımda böyle cümleler eden duymadım. Babannemden bile duymadım o kadar yani
kişisel görüşüm erkeklerin de askere gitmemesi, onun bunun çıkarları için feda edilmemesi yönünde ama gitmem gerekiyorsa giderim ne var bunda. Şu dünyada bir kadının yapamayacağı, ya da yaptığı için gocunacağı bir iş olduğnu sanmıyorum. Siz öyle bi durum olsa gitmez misiniz. Ya da gittiğiniz için utanır mısınız?arkadaşlar erkekler eylem yapsa "hayat müşterektir kadınlar da askere gitmeli gitsinler" dese tepkiniz ne olurdu?
Cnm birilerinin yanında iş buyurma sende ,bırak kimse bilmesin eşinin sana yardım ettiğini ,eşinle bu konuda anlaş ,yanı senin orda burda yaa bnm koca dün cam sildi vs vs gibi boş boğazlık yapmayacağını bilsin ,Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
o halde kampanya başladın.biz de askere gitmek istiyoruz diyin.
peki kadınlar askere gitse sizce nasıl olur? artıları eksileri?
işte onu soruyorum kanunlarımızda neden öyle bir madde yok? neye dayanarak kadınları askere göndermiyorlar
hmm peki.yalnız ben kadınalrın yapısının askerlik için uygun olmadığını düşünüyorum.eşlerimiz de yardım etsin bize tabi ama etmiyorsa da ve her şey yolunda gidiyorsa onu bunun için kırmayalım en büyük eksiği bu olsun diyorum.gerek olmadığı için sanırım..erkek nufusu yeteri kadar fazla.. bakınız israilde kadınlar askerlik yapıyor nufusları az olduğu için olabilir.. yani sonuç olarak beceremeyeceğimizden değil..
o elleri öpülesi kadınlar evdeki işleri de yapmışlar yetmemiş devrin şartlarında canlarını ortaya koymuşlar.zannetmiyorum eşim camları silmiyor diye huysuzlandıklarını.ne güzel örnek vermişsiniz. o kadınlar değil eşim camı silmiyor demeyi.eşinin arkasından cepheye koşmuş.örnek almamız gerk diye düşünüyorum.kurtuluş savaşınca cephede savaşan silah dolu kağnıları kilometrelerce taşıyan kadınların askerlik yapamayacak kadar güçsüz olduğunu düşünmüyorsunuz umarım..
hmm peki.yalnız ben kadınalrın yapısının askerlik için uygun olmadığını düşünüyorum.eşlerimiz de yardım etsin bize tabi ama etmiyorsa da ve her şey yolunda gidiyorsa onu bunun için kırmayalım en büyük eksiği bu olsun diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?