- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
evet ben bir bayanım öncelikle benim vazifem.sevdiğim adamla evlenirsem onun için yemekler de yaparım.bulaşığını da yıkarım çocuğunu da doğururum.ama onun yardımını beklerim.isterim bana yardımcı olsun evde.minimum da olsa oldun.annem hep der çalışıyorsun öğretmensin ama evde öğretmen değilsin.evde evinin hanımısın.buna uygun davranırım.eşim bir çay koy içelim hayatım derse ne münasebet ben de çalışıyorum kalk kendin koy demem.ben ona öyle hizmet ederim ki yeri gelince de ben hasta olunca da o bana yapar hizmet eder.böylece muhabbetimiz artar.Surdaki cevaplardan bile ev işini kendi vazifesi gören kadınların ne kadar çok olduğu anlaşılıyor. Bu zihniyetin yetistirecegi nesil de yine maalesef ev işini kadına yükleyen nesil olacak. Böyle gelmiş böyle gider hesabi.
Abartiyorsunuz bence.
Benim esim de her isi yapar ama duyulmasindan hoslanmaz. Ornegin ailesinin ya da arkadaslarinin yaninda suyunu bile benden ister, onore oluyor cunku o an. Karim bana hizmet ediyorculuk var. E adam normalde her isi yapiyorken ben de baskalarinin yaninda onun poposunu azicik kaldirsam olmem. Benim ailemin yaninda yeni gelin gibi hizmet eder ama. Anlaşmalı...
Ki esim de lavabo ovmaz. Onun banyo temizligi her yere camasir suyu dokup fosur fosur suyla yikamak.
Aslında yanlışınız var.Tam olarak söylenmek istenen ev işi kadının işidir,erkek hiçbirşey yapmasın ya da sadece biraz yardımcı olsun yeter değil.Hangi kadın eşi kendisine yardım etsin,görev paylaşımı yapsınlar istemez ki? Burda söylenmek istenen ne yazık ki bizim toplumumuzun pis zihniyeti.Erkekler arasında bu tarz şeyler gurur kırıcı,utanç verici ya da kılıbıklık olarak algılanıyor.Toplumun beynine işlemiş bu yargı ne yazık ki.Böyle olduğu için eşine yardımcı olan erkek bile evde başkaları varken bunu göstermek istemiyor.Evet çok saçma ama ayıplanacağını düşünüyor.Aslında konu sahibine anlatılmak istenen bu.Yani eşin sana yardımcı oluyorsa bunu kimse bilmesin eşin istemiyorsa diyoruz.Ki eşininde zaten istemediğini belirtmiş konu sahibi.Surdaki cevaplardan bile ev işini kendi vazifesi gören kadınların ne kadar çok olduğu anlaşılıyor. Bu zihniyetin yetistirecegi nesil de yine maalesef ev işini kadına yükleyen nesil olacak. Böyle gelmiş böyle gider hesabi.
Ne güzel işte doğru olan o zaten benim eşimde çok yardımcı olur .ama her erkek bir olmuyo işte.kimisi yapmıyo kimisi yapıyo duyulmasını istemiyo.toplum baskısı konusunda haklısın ...ama hanımefendide çalışıyormuş...ben ev hanımıyım çamaşır suyu migrenimi tetiklediği için tüm lavabo banyo tuvalet eşim temizler...asla şikayet etmez...evi süpürür senin belin ağrıyo der...ben toz alırım...arada yerleri silerim...kimsedende utanmıyor eşimde benim karnımı doyuruyor der...ne yemek istesem yapar tatlıları süperdir falan der över beni kapatır ...kılıbık diyen olursada evet kılıbığım ama mutluyum der hiç takmaz
ya peki bizim görevimiz olsun. temizlik,yemek, çocuk hepsi bizim görevimiz erkekler bize yardımcı olacak. Peki erkek görevi denen şeyler ne ozmn. Erkeklerin bizden farklı yaptığı, onların sorumluluğu olan şeyler ne? Ben hiç bilmiyorum öyle bir iş.evet ben bir bayanım öncelikle benim vazifem.sevdiğim adamla evlenirsem onun için yemekler de yaparım.bulaşığını da yıkarım çocuğunu da doğururum.ama onun yardımını beklerim.isterim bana yardımcı olsun evde.minimum da olsa oldun.annem hep der çalışıyorsun öğretmensin ama evde öğretmen değilsin.evde evinin hanımısın.buna uygun davranırım.eşim bir çay koy içelim hayatım derse ne münasebet ben de çalışıyorum kalk kendin koy demem.ben ona öyle hizmet ederim ki yeri gelince de ben hasta olunca da o bana yapar hizmet eder.böylece muhabbetimiz artar.
ilerde erkek çocuğum olursa onu da ev işlerini yapacak tarzda yetiştiririm. ama oğlumun evlendiği kızın ben de çalışıyorum kalk kendin yap demesini istemem.öncelikle bayanın görevi olduğunu düşünüyorum.
üslup çok önemli
söz ola kese savaşı
söz ola kestire başı
söz ola ağulu aşı
yağ ile bal ede bir söz
insanlar ne dertler sıkıntılar yaşıyor sorun bu mu? bir bayan var burda eşi madde bağımlısı...eşi hasta olan kendi hasta olan var.en büyük derdiniz bu olsun.ALLAH sağlık sıhhat versin huzur dirlik versin.sevdiğiniz bir eşiniz akıllı sağlıklı çocuklarınız olsun da ev işini de yapıverin canım...
sert dik bir çubuk eğersen biraz kırılır...ya peki bizim görevimiz olsun. temizlik,yemek, çocuk hepsi bizim görevimiz erkekler bize yardımcı olacak. Peki erkek görevi denen şeyler ne ozmn. Erkeklerin bizden farklı yaptığı, onların sorumluluğu olan şeyler ne? Ben hiç bilmiyorum öyle bir iş.
sert dik bir çubuk eğersen biraz kırılır...
esnek çubuğu eğsen de kırılmaz eski haline döner.
...
eşini seviyor musun? onun gözlerine baktığında kendimi görüyor musun?
evet kesinlikle katılıyorum.sonuçta hepimize bi iş verilince olaydan soğuyoruz görev olarak görüyoruzSanki yapmak zorundaymis gibi degil de bana yardimci olursan sevinirim gibi soylemek daha mantikli
bilmiyorum canım.insan ilişkilerinde esneklik yeri gelince alttan alma benim karakterim.bir de insanların huyları var değiştiremezsin.eşine uyum sağlamayı öğren anladığım kadarıyla çok huysuz yapmam diyen bir tip değil.şanslısın işte.istediği gibi birini bulamadığı için evlenemeyenler var.takılma bu ev işi meselesine derim benim tavsiyem bu.bu mu sorumun cevabı. Romantikli cevap verince tamm mı oluyo. Cidden merak ediyorum bana söyler misiniz bi kaç tane erkeklerin sorumluluğunda olan bizim sadece yardımcı olduğumuz iş?
böyle konular buraya açılmazmış.Ben de dün bir konu açtım benzer bak istersen. Ağzımın payını verdiler:) Burdakilerin çoğu bugün kocişime ne pişirsem nasıl rahat ettirsem modundalarmış.Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Allahım nasıl cahilce bir yaklaşımdır bu... biz bu duruma pekiştirec diyoruz ve bu pekiştirec ler bir sistem degildir. Yapilsalcilik dediginiz bu çocuğunun birseyi deneyimleyerek öğrenmesini sağlamaktır eğitimde. Çocuk kendi başına ingilizce afiş hazırladığında ben burada yapısalci hareket etmiş olurum. Afferin dediğimde ise pekiştirec veririm ve daha ileriki öğrenmeleri için çocuğu teşvik ederim bu davranışçı eğitimden farklıdır. Konu cok saptı ancak direniyorsunuz... lütfen kendi işinize baksaniz:)) bilmeden yorum yapmayın yaptıkça batiyorsunuz çünkü.Eğitimde davranışçı yaklaşımları kullanmak çok eskide kalmış bir şeydir. Davranışçı yaklaşımlar insanı ödül- ceza sistemi ile çalışsan basit mekanizmalar olarak görür ve problem çözme becerisini geliştirmez. Şu an siz öğretmenlerin çok daha yeni yapısalcı yaklaşımlar kullanmanız gerekiyor.
aynı fikirdeyimallah allah.kocan niye cam silip balkon yıkayacakmış ki .erkek yapmazki .yani yapsada zorunlu ve memnuniyetsiz yapar.siz bide kalkıp bununla övünmesini mi bekliyorsunuz.hayat müşterek v.s v.s olayına girmeyin hiç.erkeğin yapısında yok bu bu kadar.ona yalvarana kadar kendim yaparım .adamı da sıkıntıya sokmam.
duyulmaması isteyebilir o zaman başkalarının yanında çaktırmazsın...ama evde yapmalı kesinlikleNe güzel işte doğru olan o zaten benim eşimde çok yardımcı olur .ama her erkek bir olmuyo işte.kimisi yapmıyo kimisi yapıyo duyulmasını istemiyo.
nasıl bir yapısı var bu erkeklerin biri açıklayabilir mi?
bizim yapımızda olupta onların yapısına aykırı olan şey nedir tam olarak..
bilimsel bir açıklama mı yoksa öğretsel bir açıklama mı gelecek merakla bekliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?