Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Yahu neden ev işine yatkın olamıyormuş erkekler ben anlamıyorum bunu. Süpürge mesela oldukça yorucu bir iş fiziksel güç lazım ama narin olan hanımlara yüklenmiş bu görev. Nerede yazıyor bu. Diyelim ki evde yalnız yaşıyor bir erkek o zaman ne olucak pisliğe mi batıcak elbet bıkıp temizlemeyi öğrenicek yemeğini yapıcak. Demek ki yapabiliyormuş ölüp gitmediğine göre. Çalışmakta bizim görevimiz değil o açıdan bakarsak gel gör ki günümüzde tek maaşla geçinilmiyor.

evet ben bir bayanım öncelikle benim vazifem.sevdiğim adamla evlenirsem onun için yemekler de yaparım.bulaşığını da yıkarım çocuğunu da doğururum.ama onun yardımını beklerim.isterim bana yardımcı olsun evde.minimum da olsa oldun.annem hep der çalışıyorsun öğretmensin ama evde öğretmen değilsin.evde evinin hanımısın.buna uygun davranırım.eşim bir çay koy içelim hayatım derse ne münasebet ben de çalışıyorum kalk kendin koy demem.ben ona öyle hizmet ederim ki yeri gelince de ben hasta olunca da o bana yapar hizmet eder.böylece muhabbetimiz artar.
ilerde erkek çocuğum olursa onu da ev işlerini yapacak tarzda yetiştiririm. ama oğlumun evlendiği kızın ben de çalışıyorum kalk kendin yap demesini istemem.öncelikle bayanın görevi olduğunu düşünüyorum.
üslup çok önemli
söz ola kese savaşı
söz ola kestire başı
söz ola ağulu aşı
yağ ile bal ede bir söz
insanlar ne dertler sıkıntılar yaşıyor sorun bu mu? bir bayan var burda eşi madde bağımlısı...eşi hasta olan kendi hasta olan var.en büyük derdiniz bu olsun.ALLAH sağlık sıhhat versin huzur dirlik versin.sevdiğiniz bir eşiniz akıllı sağlıklı çocuklarınız olsun da ev işini de yapıverin canım...

O suyu bile sizden istediği zaman onore oluyorsa siz ne oluyorsunuz . Bizim burada çocuklar bile suyu kendi alır . Kalkıp su almaktan aciz olmak ne zamandır onurlanmak oluyor .

Aslında yanlışınız var.Tam olarak söylenmek istenen ev işi kadının işidir,erkek hiçbirşey yapmasın ya da sadece biraz yardımcı olsun yeter değil.Hangi kadın eşi kendisine yardım etsin,görev paylaşımı yapsınlar istemez ki? Burda söylenmek istenen ne yazık ki bizim toplumumuzun pis zihniyeti.Erkekler arasında bu tarz şeyler gurur kırıcı,utanç verici ya da kılıbıklık olarak algılanıyor.Toplumun beynine işlemiş bu yargı ne yazık ki.Böyle olduğu için eşine yardımcı olan erkek bile evde başkaları varken bunu göstermek istemiyor.Evet çok saçma ama ayıplanacağını düşünüyor.Aslında konu sahibine anlatılmak istenen bu.Yani eşin sana yardımcı oluyorsa bunu kimse bilmesin eşin istemiyorsa diyoruz.Ki eşininde zaten istemediğini belirtmiş konu sahibi.

Ne güzel işte doğru olan o zaten benim eşimde çok yardımcı olur .ama her erkek bir olmuyo işte.kimisi yapmıyo kimisi yapıyo duyulmasını istemiyo.

ya peki bizim görevimiz olsun. temizlik,yemek, çocuk hepsi bizim görevimiz erkekler bize yardımcı olacak. Peki erkek görevi denen şeyler ne ozmn. Erkeklerin bizden farklı yaptığı, onların sorumluluğu olan şeyler ne? Ben hiç bilmiyorum öyle bir iş.

sert dik bir çubuk eğersen biraz kırılır...
esnek çubuğu eğsen de kırılmaz eski haline döner.
...
eşini seviyor musun? onun gözlerine baktığında kendimi görüyor musun?

sert dik bir çubuk eğersen biraz kırılır...
esnek çubuğu eğsen de kırılmaz eski haline döner.
...
eşini seviyor musun? onun gözlerine baktığında kendimi görüyor musun?
bu mu sorumun cevabı. Romantikli cevap verince tamm mı oluyo. Cidden merak ediyorum bana söyler misiniz bi kaç tane erkeklerin sorumluluğunda olan bizim sadece yardımcı olduğumuz iş?

Benimki de yaptığı zaman illaki dip köşe yapacak. Koltukları falan çeker

Ben evde Olduğum için genelde haftasonuna iş bırakmam gezmek için ama oldu ki kalmışsa yardım eder Sağolsun. Mesela dün mutfağı o topladı lavaboyu falan Güzelce ovmuş,parlıyordu valla.

Ama hiç yapmadığı işler de var tabi. Banyo temizliği yapmadı mesela ya da çamaşır asıp toplamadı. Ben evde Olduğum için gerek duymuyorum ama çalışsaydım yardım isterdim.

Söyleme tarzınızda önemli tabi. Ben de misafir varken yardım isterim bazen ama ekstra nazik olurum o da seve seve yapar.

bu mu sorumun cevabı. Romantikli cevap verince tamm mı oluyo. Cidden merak ediyorum bana söyler misiniz bi kaç tane erkeklerin sorumluluğunda olan bizim sadece yardımcı olduğumuz iş?
bilmiyorum canım.insan ilişkilerinde esneklik yeri gelince alttan alma benim karakterim.bir de insanların huyları var değiştiremezsin.eşine uyum sağlamayı öğren anladığım kadarıyla çok huysuz yapmam diyen bir tip değil.şanslısın işte.istediği gibi birini bulamadığı için evlenemeyenler var.takılma bu ev işi meselesine derim benim tavsiyem bu.

biraz olsun yapıyorsa ne mutlu... beterin beteri var...
başkasına yaptığını sakın söyleme daha da uzaklaşır ev işinden
başkasının yanında misafirlerin yanında hiç elini sürmezmiş gibi davran...
ama yanlız kalınca yaptır...
taviz verme...
ama başkasının yanında üstüne gitme daha da ters teper... eviniçini yapsın yapsın yeter ki... ama sakın taviz verme bir yumuşaklık gördü mü toparlayamazsın

böyle konular buraya açılmazmış.Ben de dün bir konu açtım benzer bak istersen. Ağzımın payını verdiler:) Burdakilerin çoğu bugün kocişime ne pişirsem nasıl rahat ettirsem modundalarmış.
Sen gerekirse kavga da et gerekirse tatli dille konuş ama bütün sorumluluğu üstüne alma. Bir de çalışıyormuşsun yazık değil mi sana. Yapmıyorsa sen de yapma.

Allahım nasıl cahilce bir yaklaşımdır bu... biz bu duruma pekiştirec diyoruz ve bu pekiştirec ler bir sistem degildir. Yapilsalcilik dediginiz bu çocuğunun birseyi deneyimleyerek öğrenmesini sağlamaktır eğitimde. Çocuk kendi başına ingilizce afiş hazırladığında ben burada yapısalci hareket etmiş olurum. Afferin dediğimde ise pekiştirec veririm ve daha ileriki öğrenmeleri için çocuğu teşvik ederim bu davranışçı eğitimden farklıdır. Konu cok saptı ancak direniyorsunuz... lütfen kendi işinize baksaniz:)) bilmeden yorum yapmayın yaptıkça batiyorsunuz çünkü.

allah allah.kocan niye cam silip balkon yıkayacakmış ki .erkek yapmazki .yani yapsada zorunlu ve memnuniyetsiz yapar.siz bide kalkıp bununla övünmesini mi bekliyorsunuz.hayat müşterek v.s v.s olayına girmeyin hiç.erkeğin yapısında yok bu bu kadar.ona yalvarana kadar kendim yaparım .adamı da sıkıntıya sokmam.

aynı fikirdeyim

Pipisi var. Bilimsel yaklaştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…