• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Benimki her işe yardım eder, hızlı bitsin işler diye ben süpürürüm o arkamdan siler mesela. Börek yapar, salata yapar severiz birbirimize hizmet etmeyi. Ama tutup da insan içinde özel olarak yerleri de şöyle sildim, tezgah da cillop oldu demez yani.

Yani eşiniz yardımcı olan biriyse çayları da siz koyuverin ne olacak. Anladım ben sizin demek istediğinizi ama adam zaten yardımcıymış. Küstürmeyin böyle yapıp.

Feministlerin şerrinden sana sığınırım yarabbim:)
Ben düşünemiyorum eşim olucak insana lavabo uv cam sil diyebilceğimi.
Benimde abim var babam var onlarda yapmadı yapmazlar,
Yardımcı olmak ayrı birşey ama siz bence abartmışsınız. Cam silicek komşular görcek diye korkuyor diyorsunuz ay tabiki istemicek yani bende karşı komşumun kocasının cam sildiğini görsem gülerim yani:))))))
ben sabah kalkıp işe giderken komşular da cama çıkıp bana gülsünler o zmn kadına bak erkek işi yapıyor para kazanmaya gidiyor filan diye. zaten böyle düşünen kadınlar oldukça erkeklerin değişmesini beklemek hayal.

aslında psikoloji dersi az çok gördüyseniz bazı şeyleri yaptırmak için direkt söylemenin anlamsız olduğunu bilirsiniz.edimsel koşullanma diye bişey var.insan yaptığı işin sonucundan etkilenir.ufak bir şey rica edin kocanızdan.yaptığında onu ödüllendirir.bu bir sevgi sözcüğü olur öpücük olur.. adam bundan hoşlanır bu davranışın devamı gelir.ben demiyorum davranış bilimciler, Skinner amca böyle söylüyor.
kadın biraz daha yumuşak olandır.daha yatkındır ev işlerine.erkeği çekip çevirendir.direkt söylemek mecbursun ben de çalışıyorum demek ayrı yavaş yavaş alıştırarak güzellikle söylemek ayrı.
hadi bakalım açıp okuyalım edimsel koşullanmayı.edimsel koşullayalım eşlerimizi sevdiklerimizi hanımlar :KK76::KK76::KK76::KK76:

misafire hizmet konusunda da sorun yaşıyormuşsunuz. eşin tabakları misafir gelmeden hazırlamanıza yardımcı olsun. misafir gelince görünen işleri yapıverin... milletin dedikodusundan korkuyor demekki, erkekler birbirilerine laf söyleme konusunda çok acımasızlar. söyledikleri laflar hakaretvari oluyor. eşin üzülür bu durumda. gerek yok...

ben evlendiğimde nişanlım muhtemelen yardım etmeye devam edecek.(öyle umuyorum inşallah) ama ben eve misafir geldiğinde asla ona iş buyurmam.dışarıya da ben eşime iş yaptırıyorum imajı vermem.tam tersi evde bana yardım etsin de bırakayım dışarı karşı ben erkeğim erkek adam iş yapmaz imajı verdin.ne var ki bunda.
ama kesinlikle yapmam dediği bir şey.nedir biliyor musunuz?
bana hayatta bebek altı değiştir deme diyor.tiksinirim diyor.ama önemli değil ben yaparım.
evli olan arkadaşlar eşleriniz bebek altı değiştiriyor mu?:eek:
Bana da diyor altini bende temizliycekmiyim diyor :)
Sen bilirsin diyorum....pek sicak bakmiyor bu olaya ....
gorucez artik :)

Ben su an çalışmıyorum ama bu yıl sonu eşimle birlikte çalışacağım bende, tmm bizim avantajımız eve günlük yardımcı gelecek olması. Bir yıllık beraberiz, ben yemek temizlik anlamazdım yıllardır yanlız yaşadım temizlikçi gelirdi haftalık yemek desen disarda yerdim onu bile bilmezdim inanirmisin daha yeni yeni ögrendim ama hep sabretti üstüme gelmedi, temizlik yapmaz ama kendi dağıttığını kendi toplar çöpü bazen çıkarır ben demeden, o da kendisinin düzenli olmasından Kaynaklı cok ta nadir süpürür. Yani birazcık kişinin kendisi ile alakalı galiba

Ne münasebet, kadın erkek eşit diyen, kendini hizmetçi görmeyen kadınlar vebalı mı?

Kadın da çalışıp yoruluyor, ev adamın da evi tabi ki işini yapacak.
Tanımadığınız bir insana böyle bi şey deme cüretini gösterebilmeniz çok ilginç
Vavv topa tutulmusum resmen. Fikrimi soyledim ne var bunda ? Sonucta konu sahibi fikir almak ve dertlesmek amaciyla konuyu acmadi mi? Eger oyle degilse biz burda ne yapiyoruz ;)
Sanirim yanlis anlasildim bir seyi duzeltmek istiyorum bana gore bir erkekten bu kadar fazlasini beklemek yanlis. Yapamaz yapisina uygun degil, kaldi ki yapsa da elaleme gostere gostere mi yapmasi lazim? Etraftakiler bilse ne olur bilmese ne olur? Nerde kaldi 4 duvar arasindaki gizlilik? Bana gore konu sahibi fazla feminist bunu cevredekilere gostererk boburlenmek istiyor. Esi de son derece hakli tepki gostererk ben demiyorum ki hayir kadin yapicak erkek kicini deviricek tabi ki yardim edicek fakat tabulari yikmadan;)

aslında psikoloji dersi az çok gördüyseniz bazı şeyleri yaptırmak için direkt söylemenin anlamsız olduğunu bilirsiniz.edimsel koşullanma diye bişey var.insan yaptığı işin sonucundan etkilenir.ufak bir şey rica edin kocanızdan.yaptığında onu ödüllendirir.bu bir sevgi sözcüğü olur öpücük olur.. adam bundan hoşlanır bu davranışın devamı gelir.ben demiyorum davranış bilimciler, Skinner amca böyle söylüyor.
kadın biraz daha yumuşak olandır.daha yatkındır ev işlerine.erkeği çekip çevirendir.direkt söylemek mecbursun ben de çalışıyorum demek ayrı yavaş yavaş alıştırarak güzellikle söylemek ayrı.
hadi bakalım açıp okuyalım edimsel koşullanmayı.edimsel koşullayalım eşlerimizi sevdiklerimizi hanımlar :KK76::KK76::KK76::KK76:
Psikologum zaten hanımefendi. Ama sandığınız gibi insanlarda o kadar basit işlemiyor o süreçler. Öptünüz diye kimsenin davranışını değiştiremezssiniz.:KK48: Farelerde filan belki

Psikologum zaten hanımefendi. Ama sandığınız gibi insanlarda o kadar basit işlemiyor o süreçler. Öptünüz diye kimsenin davranışını değiştiremezssiniz.:KK48: Farelerde filan belki
harika psikolog olman çok büyük avantaj bak bir sıfır öndesin.ama benim bildiğim fareler üzerinde araştırmalar yaparlar sonra da bunları insanlara uyarlarlar.yanlış mı biliyorum? ben de öğretmenim.edimsel koşullanmayı direkt öğrencilere uygulamak için eğitildim.uyguluyorum da.yanlış mı yapıyorum? farelere mi uygulamam lazım öğrendiklerimi?o_Oo_Oo_O

Bas basayken soylediginiz isleri yapiyomus ( ki bu nadir bi olaydir) bence fazla zorlamanin bir alemi yok..insanlara Gerine gerine bi lavabo ovdum cam gibi oldu, bulasiklari makineye oyle bi dizdim ki tam bi sanat eseri falan diye ovunmesini bekliyosunuz heralde.. Cekiniyor demek ki adam.. Bisey soyliceksiniz diye insanlarin yaninda diken ustunde oturuyor.. Hemen savunmaya gecmesinin sebebi bu.. Neden niye diye sorgulayip durmak mantiksiz. Bas basayken yapin birlikte ama birilerinin yaninda da siz olun on planda... Bu kadar zor olmamali

[QUOT"tarkaninoglumurat, post: 42401792, member: 682229"]Vavv topa tutulmusum resmen. Fikrimi soyledim ne var bunda ? Sonucta konu sahibi fikir almak ve dertlesmek amaciyla konuyu acmadi mi? Eger oyle degilse biz burda ne yapiyoruz :KK66:
Sanirim yanlis anlasildim bir seyi duzeltmek istiyorum bana gore bir erkekten bu kadar fazlasini beklemek yanlis. Yapamaz yapisina uygun degil, kaldi ki yapsa da elaleme gostere gostere mi yapmasi lazim? Etraftakiler bilse ne olur bilmese ne olur? Nerde kaldi 4 duvar arasindaki gizlilik? Bana gore konu sahibi fazla feminist bunu cevredekilere gostererk boburlenmek istiyor. Esi de son derece hakli tepki gostererk ben demiyorum ki hayir kadin yapicak erkek kicini deviricek tabi ki yardim edicek fakat tabulari yikmadan:KK66:[/QUOTE]
Tabu kötü bi şeydir bilmem biliyor musunuz? Tabii ki tabular yıkılacak ki bizim kızlarımız böyle Saçmasapan şeylerle uğraşmak zorunda kalmasın

Vavv topa tutulmusum resmen. Fikrimi soyledim ne var bunda ? Sonucta konu sahibi fikir almak ve dertlesmek amaciyla konuyu acmadi mi? Eger oyle degilse biz burda ne yapiyoruz :KK66:
Sanirim yanlis anlasildim bir seyi duzeltmek istiyorum bana gore bir erkekten bu kadar fazlasini beklemek yanlis. Yapamaz yapisina uygun degil, kaldi ki yapsa da elaleme gostere gostere mi yapmasi lazim? Etraftakiler bilse ne olur bilmese ne olur? Nerde kaldi 4 duvar arasindaki gizlilik? Bana gore konu sahibi fazla feminist bunu cevredekilere gostererk boburlenmek istiyor. Esi de son derece hakli tepki gostererk ben demiyorum ki hayir kadin yapicak erkek kicini deviricek tabi ki yardim edicek fakat tabulari yikmadan:KK66:
bu fikir vermek değil. Keşke diyerek fikir verilmez. Ben de size keşke sizin gibi düşünenler anne olmasa desem ne düşünürsünüz. Benim böyle bi şey demeye nasıl hakkım yoksa sizin de bana keşke evlenmeseydın demeye hakkınız yok.

Vavv topa tutulmusum resmen. Fikrimi soyledim ne var bunda ? Sonucta konu sahibi fikir almak ve dertlesmek amaciyla konuyu acmadi mi? Eger oyle degilse biz burda ne yapiyoruz :KK66:
Sanirim yanlis anlasildim bir seyi duzeltmek istiyorum bana gore bir erkekten bu kadar fazlasini beklemek yanlis. Yapamaz yapisina uygun degil, kaldi ki yapsa da elaleme gostere gostere mi yapmasi lazim? Etraftakiler bilse ne olur bilmese ne olur? Nerde kaldi 4 duvar arasindaki gizlilik? Bana gore konu sahibi fazla feminist bunu cevredekilere gostererk boburlenmek istiyor. Esi de son derece hakli tepki gostererk ben demiyorum ki hayir kadin yapicak erkek kicini deviricek tabi ki yardim edicek fakat tabulari yikmadan:KK66:
ben sizin söylediklerinize katılıyorum.

bu fikir vermek değil. Keşke diyerek fikir verilmez. Ben de size keşke sizin gibi düşünenler anne olmasa desem ne düşünürsünüz. Benim böyle bi şey demeye nasıl hakkım yoksa sizin de bana keşke evlenmeseydın demeye hakkınız yok.
O bir espriydi aslinda siz fazla cidiye aldiniz.neyse ben yine de efendi gibi ozurumu diliyim:)

Back