- 10 Mart 2011
- 167
- 151
- 303
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
allah allah.kocan niye cam silip balkon yıkayacakmış ki .erkek yapmazki .yani yapsada zorunlu ve memnuniyetsiz yapar.siz bide kalkıp bununla övünmesini mi bekliyorsunuz.hayat müşterek v.s v.s olayına girmeyin hiç.erkeğin yapısında yok bu bu kadar.ona yalvarana kadar kendim yaparım .adamı da sıkıntıya sokmam.[/QUOTE
sizin yetiştirdiğiniz erkek çocuklar ile umarım bizim yetişdirdiğimiz kız çocukları karşılaşmaz. Yoksa kahrınızdan yataklara düşersiniz.Benim oğlum ileride gerekirse camda siler ev de temizler. Bundan da hiç gocunup erkeksel ego yapmaz.İnsanın eşine destek olması utanılacak bir şey değil. Hatta övünülecek bir şey.aynı fikirdeyim
bir de pipi kesme töreni ver tabiiiPipisi var. Bilimsel yaklaştım
budur.mesela yolda yürüyorsunuz bir adam kocanız yanınızdayken mi size laf atabilir o yokken mi..ya da attı lafı karsılık vermeyip koşar adımlarla ızaklaştıgınozdaki psikolojinizi hatırlıyor musunuz.. Eşiniz olsa kim ne diyebilirdi size.. Pekii neden kadınlara pozitif ayrımcılık var.. Siz eşitliği öyle bir algılamışsınız ki kadın erkek fıtratını bir kenara atmışssınız neredeyse ben doğuruyorum sancı cekiyorum o niye çekmiyor diyeceksiniz..bir erkek yalnız yasasa ne yapacak diyorsunuz emin olun lavabo fırcalamayacak.. Bence bazı seyleri yumusatın ve sanmayın ki siz böyle sabredip üstüne gittikçe herşey değişecek adam yapacak bende nefret ediyorum ev işinden demişsiniz eğer biraz olsun evliliğinizi düşünüüyorsanız bir yatdımcı alın yoksa bu nedenden dolayı evliliğinizde problemler bitmez çünkü anladığım kadarıyla bu konuda hayatın getirilerini kabul etmiyorsunuz..eşitliği çok farklı algılıyorsunuz keşke evlenmeden önce bunları konıssaydınız..bende yardım beklerim eşimden ederde ama fazlasını istemem hele baskalarının yanında hiç..
off....anlamıyorsunuz.ben de oğlumun aynen öyle olmasını isterim...sizin yetiştirdiğiniz erkek çocuklar ile umarım bizim yetişdirdiğimiz kız çocukları karşılaşmaz. Yoksa kahrınızdan yataklara düşersiniz.Benim oğlum ileride gerekirse camda siler ev de temizler. Bundan da hiç gocunup erkeksel ego yapmaz.İnsanın eşine destek olması utanılacak bir şey değil. Hatta övünülecek bir şey.
pekiştireç dediğinz şeyn ödülden farkı ne?Pekiştireç Davranışçı yaklaşımın bi yöntemidir. Ve davranışçı yöntem de fazlasıyla geleneksel bir yöntemdir. şu an bizim ülkemizde dahil hiç bir gelişmiş ülke davranışçı yaklaşımı eğitim sisteminde kullanmaz. bana cahil demeden önce açın içinde bulunduğunuz kurumun bi vizyonunu misyonunu filan okuyun. Öğretmen olmayabilirim ama üniversitede öğretmen adaylarının derslerine giriyorum. Ve hepsine yüz yıl önceki anlayışla eğitim vermeyin yeni eğitim yaklaşımlarından faydalanın diyorum. Sizin verdiğiniz yıldızla bir çocuğun ödev yapması mı daha mantıklı yoksa çocuğun ödevin sorumluluğu olduğunu içselleştirip yapması mı mantıklı. Ki modern eğitim anlayışında ödev bile yoktur ama şimdi hepsini size baştan anlatamayacağımAllahım nasıl cahilce bir yaklaşımdır bu... biz bu duruma pekiştirec diyoruz ve bu pekiştirec ler bir sistem degildir. Yapilsalcilik dediginiz bu çocuğunun birseyi deneyimleyerek öğrenmesini sağlamaktır eğitimde. Çocuk kendi başına ingilizce afiş hazırladığında ben burada yapısalci hareket etmiş olurum. Afferin dediğimde ise pekiştirec veririm ve daha ileriki öğrenmeleri için çocuğu teşvik ederim bu davranışçı eğitimden farklıdır. Konu cok saptı ancak direniyorsunuz... lütfen kendi işinize baksaniz:)) bilmeden yorum yapmayın yaptıkça batiyorsunuz çünkü.
Kadınlara nerde pozitif ayrımcılık var mesela. Ben işimde de görmedim ailemde de. Nerde bu. Hem yine başka erkek laf atıyor diye yolda düzgünce yürüyemediğimiz için başka erkeğin korumasına ihtiyacımız var öyle mi? Bı dediklerinz erkeğin yaratılışında yok bir kere. Nasıl bazı erkekler erkek gücünü dışarda laf atmaya tacize evde karısını dövmeye falan harcıyorsa bazı erkeklerde gücünü erkek adam işte çalışır sadece başka yerde yatardan yana kullanıyor. Ama sizler erkek fıtratını öyle bir içselleştirmişsiniz ki. Erkek az konuşur erkek baskıya gelmez erkek düz bakar olaylara vs uzar gider bu. Ben bu forumda öğrendim bu cümleleri. Ciddi anlamda etrafımda böyle cümleler eden duymadım. Babannemden bile duymadım o kadar yanilimonlusodaa .!.:mesela yolda yürüyorsunuz bir adam kocanız yanınızdayken mi size laf atabilir o yokken mi..ya da attı lafı karsılık vermeyip koşar adımlarla ızaklaştıgınozdaki psikolojinizi hatırlıyor musunuz.. Eşiniz olsa kim ne diyebilirdi size.. Pekii neden kadınlara pozitif ayrımcılık var.. Siz eşitliği öyle bir algılamışsınız ki kadın erkek fıtratını bir kenara atmışssınız neredeyse ben doğuruyorum sancı cekiyorum o niye çekmiyor diyeceksiniz..bir erkek yalnız yasasa ne yapacak diyorsunuz emin olun lavabo fırcalamayacak.. Bence bazı seyleri yumusatın ve sanmayın ki siz böyle sabredip üstüne gittikçe herşey değişecek adam yapacak bende nefret ediyorum ev işinden demişsiniz eğer biraz olsun evliliğinizi düşünüüyorsanız bir yatdımcı alın yoksa bu nedenden dolayı evliliğinizde problemler bitmez çünkü anladığım kadarıyla bu konuda hayatın getirilerini kabul etmiyorsunuz..eşitliği çok farklı algılıyorsunuz keşke evlenmeden önce bunları konıssaydınız..bende yardım beklerim eşimden ederde ama fazlasını istemem hele baskalarının yanında hiç..
kadınlar neden askere gitmiyor? erkekler hayat müşterek desin kadınlar da askere gitsin desin eylem yapsınlar.tepkiniz ne olurdu?Kadınlara nerde pozitif ayrımcılık var mesela. Ben işimde de görmedim ailemde de. Nerde bu. Hem yine başka erkek laf atıyor diye yolda düzgünce yürüyemediğimiz için başka erkeğin korumasına ihtiyacımız var öyle mi? Bı dediklerinz erkeğin yaratılışında yok bir kere. Nasıl bazı erkekler erkek gücünü dışarda laf atmaya tacize evde karısını dövmeye falan harcıyorsa bazı erkeklerde gücünü erkek adam işte çalışır sadece başka yerde yatardan yana kullanıyor. Ama sizler erkek fıtratını öyle bir içselleştirmişsiniz ki. Erkek az konuşur erkek baskıya gelmez erkek düz bakar olaylara vs uzar gider bu. Ben bu forumda öğrendim bu cümleleri. Ciddi anlamda etrafımda böyle cümleler eden duymadım. Babannemden bile duymadım o kadar yani
NE yap biliomusun. Yardimci tut o da karsilasin parasini. Rahatlarsin sendeMerhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların öğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi çay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Çocuk gibi niye ben senin çayını koyuyormuşum bana ne filan. Hiç bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absürt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek için, insanların ekstra ilgisini çekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular görecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu söylediğimde arkadaşlarım süpürge bile açmıyormuş, dalga geçiyorlar diyor.
İkimiz de çalışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, bütün arkadaşlarım da böyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın böyle düşünmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yükün altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince çok sorumluluk vermeye çalışıyorum bu konuda ona ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bi salonu süpür diyorum bütün pazarı orada oyalanarak geçiyor. içim içimi kemiriyor bırak ben süpürürüm dememek için ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hiç bir şeyi kendisi düşünemiyor. Adım adım sürekli yönlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hiç yok mu göğsünü gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine düşünebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gösterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı içinizde?
Lutfen yanlis anlamayin kizmayin ama kendimi tutamadim soylememek icin.sert dik bir çubuk eğersen biraz kırılır...
esnek çubuğu eğsen de kırılmaz eski haline döner.
...
eşini seviyor musun? onun gözlerine baktığında kendimi görüyor musun?
erkekler bizi yine kendilerinden koruma işine yarıyor yani öyle mi?mesela yolda yürüyorsunuz bir adam kocanız yanınızdayken mi size laf atabilir o yokken mi..ya da attı lafı karsılık vermeyip koşar adımlarla ızaklaştıgınozdaki psikolojinizi hatırlıyor musunuz.. Eşiniz olsa kim ne diyebilirdi size.. Pekii neden kadınlara pozitif ayrımcılık var.. Siz eşitliği öyle bir algılamışsınız ki kadın erkek fıtratını bir kenara atmışssınız neredeyse ben doğuruyorum sancı cekiyorum o niye çekmiyor diyeceksiniz..bir erkek yalnız yasasa ne yapacak diyorsunuz emin olun lavabo fırcalamayacak.. Bence bazı seyleri yumusatın ve sanmayın ki siz böyle sabredip üstüne gittikçe herşey değişecek adam yapacak bende nefret ediyorum ev işinden demişsiniz eğer biraz olsun evliliğinizi düşünüüyorsanız bir yatdımcı alın yoksa bu nedenden dolayı evliliğinizde problemler bitmez çünkü anladığım kadarıyla bu konuda hayatın getirilerini kabul etmiyorsunuz..eşitliği çok farklı algılıyorsunuz keşke evlenmeden önce bunları konıssaydınız..bende yardım beklerim eşimden ederde ama fazlasını istemem hele baskalarının yanında hiç..
dün bende benzer bir konu yazdım ve kimseye derdimi anlatamadım.Boşanmam elbette ama evliliğimizin iyi gitmesi ve benim kendime daha iyi bakmam açısından dinlenmeye de ihtiyacım var. Eğer karşı taraf bu konuda yardımcı olmuyorsa zaten zamanla iki yabancı olunur ve kadının yaşam enerjisi tükenir. Bununda çok iyi bir çözüm olduğunu sanmıyorumoff....anlamıyorsunuz.ben de oğlumun aynen öyle olmasını isterim...
ama evlisiniz sevdiğiniz bir kocanız var...her şey yolunda gidiyor ama adam ev işi yapmak istemiyor.naparsınız? boşanır mısınız?
öyle diyorsanız öyledir.Lutfen yanlis anlamayin kizmayin ama kendimi tutamadim soylememek icin.
Bence politika vs seviyorsaniz cok iyi bir politikaci olabilirsiniz. Cevaplariniz genelde cok gecistirmelik.
Amacim elestiri degil polemik hic degil. Gercekten kendimi tutamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?