- 28 Mayıs 2015
- 462
- 298
- 23
- 34
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
Ha bu arada keske sizin gibiler amne olmasa deseydin seni ciddiye almazdimbu fikir vermek değil. Keşke diyerek fikir verilmez. Ben de size keşke sizin gibi düşünenler anne olmasa desem ne düşünürsünüz. Benim böyle bi şey demeye nasıl hakkım yoksa sizin de bana keşke evlenmeseydın demeye hakkınız yok.
yetişkin karakteri oturmuş bir insanda o kadar basit olmaz. Öğrenciler için de belki şu an senin için işe yarar olur ama bu davranışları içselleştirmezler. Sürekli ödül beklentisine girerler, farklı benzer olaylara uyarlayamazlar, sürekli olarak bir şeyin doğru-yanlış olduğunu anlayabilmek için sizin ödül-cezanızı beklerler. Yani kendi oto kontrol sistemlerini geliştirmelerine zarar veriyorsunharika psikolog olman çok büyük avantaj bak bir sıfır öndesin.ama benim bildiğim fareler üzerinde araştırmalar yaparlar sonra da bunları insanlara uyarlarlar.yanlış mı biliyorum? ben de öğretmenim.edimsel koşullanmayı direkt öğrencilere uygulamak için eğitildim.uyguluyorum da.yanlış mı yapıyorum? farelere mi uygulamam lazım öğrendiklerimi?
hmm anladım.benimkiler liseli yalnız.neyse yine de siz çok daha iyi bilirisiniz tbi bu işin eğitimini almışsınız o halde sizin bize tavsiye vermeniz gerekiyor.yetişkin karakteri oturmuş bir insanda o kadar basit olmaz. Öğrenciler için de belki şu an senin için işe yarar olur ama bu davranışları içselleştirmezler. Sürekli ödül beklentisine girerler, farklı benzer olaylara uyarlayamazlar, sürekli olarak bir şeyin doğru-yanlış olduğunu anlayabilmek için sizin ödül-cezanızı beklerler. Yani kendi oto kontrol sistemlerini geliştirmelerine zarar veriyorsun
Yalnız ben de öğretmenim. Şuan o kadar saçma birsey söylüyorsunuz ki... aksi için açıklama yapma gereği duymuyorum ama bilmediğiniz konularda Böyle kesin hükümlü konuşmayın olur mu??? Psikolog olabilirsiniz anca bir eğitimci değilsiniz pedagojik eğitim görmediniz ve bir çocuğun eğitiminde kosullamanin önemini sorgulamak çok çok komik suan :))yetişkin karakteri oturmuş bir insanda o kadar basit olmaz. Öğrenciler için de belki şu an senin için işe yarar olur ama bu davranışları içselleştirmezler. Sürekli ödül beklentisine girerler, farklı benzer olaylara uyarlayamazlar, sürekli olarak bir şeyin doğru-yanlış olduğunu anlayabilmek için sizin ödül-cezanızı beklerler. Yani kendi oto kontrol sistemlerini geliştirmelerine zarar veriyorsun
canım sen misafirlerin yanında eşine neden çay koyar mısın diyorsun? ben olsam hayatta diyemem demem de o benim görevim başkalarının yanında eşime iş buyurmam yani adam burda haklı bence
Psikologlar tavsiye vermezler. Herkesin kendi hayatı için doğruları kendine özeldir. Psikologlar onları farkedip kendi tavsiyenizi kendiniz bulmasına yardımcı olurlar. benim psikolog olmam kendi hayatıma dair her soruna çözüm üretebileceğim anlamına gelmiyor.hmm anladım.benimkiler liseli yalnız.neyse yine de siz çok daha iyi bilirisiniz tbi bu işin eğitimini almışsınız o halde sizin bize tavsiye vermeniz gerekiyor.
evet haklısın canım benimkiler liseli.ben de sözlü pekiştireç veriyorum mesela derse katılmaya çekinen öğrenciye en ufak bişeyde bile aferin diyorum sorduğum soruyu bilemezse derse katılıp fikrini söylediğin için teşekkür ederim diyorum.o da bir dahakine daha istekli oluyor derse katılmaya ben eğitimini görmüş hanımefendi o daha iyi bilir diye bişey demedim.Yalnız ben de öğretmenim. Şuan o kadar saçma birsey söylüyorsunuz ki... aksi için açıklama yapma gereği duymuyorum ama bilmediğiniz konularda Böyle kesin hükümlü konuşmayın olur mu??? Psikolog olabilirsiniz anca bir eğitimci değilsiniz pedagojik eğitim görmediniz ve bir çocuğun eğitiminde kosullamanin önemini sorgulamak çok çok komik suan :))
Hiç bir öğretmen o yıldız tablolarını boşuna yapmıyor. Ödev yapana arti vermiyor...
Hay ağzını öpeyimÇay koyma görevi niye kadının oluyor . Kim dağıtıyor bu görev dağılımını ?
benim eşim yapıyor ...göreyim şapkayıBunu basarabilene sapka cikaririm ben
Yok canım haklısın... olur mu öyle şey :)) büyüklerden sözlü küçüklere de maddesel pekiştirec vermek lazım zaten ve tabi ki ise yarıyor. Onca bilim adamı bence böyle diye yazmamis onca kurami... çoğu bir ömre dayanıyor. :)evet haklısın canım benimkiler liseli.ben de sözlü pekiştireç veriyorum mesela derse katılmaya çekinen öğrenciye en ufak bişeyde bile aferin diyorum sorduğum soruyu bilemezse derse katılıp fikrini söylediğin için teşekkür ederim diyorum.o da bir dahakine daha istekli oluyor derse katılmaya ben eğitimini görmüş hanımefendi o daha iyi bilir diye bişey demedim.
Eğitimde davranışçı yaklaşımları kullanmak çok eskide kalmış bir şeydir. Davranışçı yaklaşımlar insanı ödül- ceza sistemi ile çalışsan basit mekanizmalar olarak görür ve problem çözme becerisini geliştirmez. Şu an siz öğretmenlerin çok daha yeni yapısalcı yaklaşımlar kullanmanız gerekiyor.Yalnız ben de öğretmenim. Şuan o kadar saçma birsey söylüyorsunuz ki... aksi için açıklama yapma gereği duymuyorum ama bilmediğiniz konularda Böyle kesin hükümlü konuşmayın olur mu??? Psikolog olabilirsiniz anca bir eğitimci değilsiniz pedagojik eğitim görmediniz ve bir çocuğun eğitiminde kosullamanin önemini sorgulamak çok çok komik suan :))
Hiç bir öğretmen o yıldız tablolarını boşuna yapmıyor. Ödev yapana arti vermiyor...
toplum baskısı konusunda haklısın ...ama hanımefendide çalışıyormuş...ben ev hanımıyım çamaşır suyu migrenimi tetiklediği için tüm lavabo banyo tuvalet eşim temizler...asla şikayet etmez...evi süpürür senin belin ağrıyo der...ben toz alırım...arada yerleri silerim...kimsedende utanmıyor eşimde benim karnımı doyuruyor der...ne yemek istesem yapar tatlıları süperdir falan der över beni kapatır ...kılıbık diyen olursada evet kılıbığım ama mutluyum der hiç takmazBide dua et eşinin sana yardım ettiğine. ne erkekler var çöp ucu tutmaz bide yapılanı beğenmez.bence adamın üstüne çok gitmişsin herşeyi dozunda bırakmak lazım bırak içinden geldiği gibi yapsın.başkalarının yanında utanmasıda gayet normal çünkü toplumumuzda erkekler ev işi görmez düşüncesi var..
Kendine güvenen erkek böyle şeylerden utanmaz . Ne zaman bir ev işi yapanı ayıplayan görsem genelde kendisi eleştirdiği kişiden alt seviyede oluyor .
Görev dağılımı yap herkesin işi belli olsun . Kimse başkasına hizmet için yaratılmadı .
Onun mantığına göre hareket edilcekse de sen bütün paranı kıyafete yatır o zaman . Madem erkek sadece ev geçindiriyor .
Bu genel yorumum senin eşinçin değil sadece , eşini kötülemiş olmayayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?