Eşim ev işi yaptığı için utanıyor

Ha bu arada keske sizin gibiler amne olmasa deseydin seni ciddiye almazdim

yetişkin karakteri oturmuş bir insanda o kadar basit olmaz. Öğrenciler için de belki şu an senin için işe yarar olur ama bu davranışları içselleştirmezler. Sürekli ödül beklentisine girerler, farklı benzer olaylara uyarlayamazlar, sürekli olarak bir şeyin doğru-yanlış olduğunu anlayabilmek için sizin ödül-cezanızı beklerler. Yani kendi oto kontrol sistemlerini geliştirmelerine zarar veriyorsun

Benim babam evde salatayı yapar, annem kısa boylu olduğu için camlarımızı hep o siler, annem yapamadığı zaman diğer işleri de yapar. Hatta ben evlendiğimde benim evimin camlarını da silmişliği vardır. Bir kaç tane kendini bilmez komşunun ne düşüneceğini umursamaz asla. Ve kesinlikle kılıbık bir adam değildir sözünü de geçirir. Ama misafir varken annem veya biz yaparız işi, babamın Çay koyduğunu, ya da annemin böyle bi beklenti içine girdiğini görmedim.

Evlendim.eşimle Meslektaşız, ama eşimin iş yükü benden ağır haftaiçi sofrayı kurup kaldırmak ve çayı koymak onun görevi, yemek yapmak vs benim. Haftasonu eğer İkimiz de evdeysek o çamaşır asar ben süpürge tutarım, o vileda yapar ben tuvalet banyoya girişirim. Ama eşim bunları yaptığını kimseye söylememi istemez, bende onun madem gururu incinecek, söylemem olur biter derim. Bu onların Yetişme tarzıyla ilgili, eşiniz iş yapıyorsa siz de kimseye söylemeyin madem rahatsız oluyorsa,kolay kolay değişmiyor çünkü böyle yargılar.

hmm anladım.benimkiler liseli yalnız.neyse yine de siz çok daha iyi bilirisiniz tbi bu işin eğitimini almışsınız o halde sizin bize tavsiye vermeniz gerekiyor.

Yalnız ben de öğretmenim. Şuan o kadar saçma birsey söylüyorsunuz ki... aksi için açıklama yapma gereği duymuyorum ama bilmediğiniz konularda Böyle kesin hükümlü konuşmayın olur mu??? Psikolog olabilirsiniz anca bir eğitimci değilsiniz pedagojik eğitim görmediniz ve bir çocuğun eğitiminde kosullamanin önemini sorgulamak çok çok komik suan :))

Hiç bir öğretmen o yıldız tablolarını boşuna yapmıyor. Ödev yapana arti vermiyor...

canım sen misafirlerin yanında eşine neden çay koyar mısın diyorsun? ben olsam hayatta diyemem demem de o benim görevim başkalarının yanında eşime iş buyurmam yani adam burda haklı bence

Çay koyma görevi niye kadının oluyor . Kim dağıtıyor bu görev dağılımını ?

hmm anladım.benimkiler liseli yalnız.neyse yine de siz çok daha iyi bilirisiniz tbi bu işin eğitimini almışsınız o halde sizin bize tavsiye vermeniz gerekiyor.
Psikologlar tavsiye vermezler. Herkesin kendi hayatı için doğruları kendine özeldir. Psikologlar onları farkedip kendi tavsiyenizi kendiniz bulmasına yardımcı olurlar. benim psikolog olmam kendi hayatıma dair her soruna çözüm üretebileceğim anlamına gelmiyor.

Kuzum yap deyince yapıyo mu? Yapıyo. Ohh mis. Bırak el alem de yapmayan erkek sansın. Sen niye bunu takıyosun allah aşkına. Aferin bak yapıyomuş. Yetişme tarzı bu napsın onun da suçu yok. Olmayacak şeyleri dert etme

evet haklısın canım benimkiler liseli.ben de sözlü pekiştireç veriyorum mesela derse katılmaya çekinen öğrenciye en ufak bişeyde bile aferin diyorum sorduğum soruyu bilemezse derse katılıp fikrini söylediğin için teşekkür ederim diyorum.o da bir dahakine daha istekli oluyor derse katılmaya ben eğitimini görmüş hanımefendi o daha iyi bilir diye bişey demedim.

Bide dua et eşinin sana yardım ettiğine. ne erkekler var çöp ucu tutmaz bide yapılanı beğenmez.bence adamın üstüne çok gitmişsin herşeyi dozunda bırakmak lazım bırak içinden geldiği gibi yapsın.başkalarının yanında utanmasıda gayet normal çünkü toplumumuzda erkekler ev işi görmez düşüncesi var..

Kendine güvenen erkek böyle şeylerden utanmaz . Ne zaman bir ev işi yapanı ayıplayan görsem genelde kendisi eleştirdiği kişiden alt seviyede oluyor .

Görev dağılımı yap herkesin işi belli olsun . Kimse başkasına hizmet için yaratılmadı .

Onun mantığına göre hareket edilcekse de sen bütün paranı kıyafete yatır o zaman . Madem erkek sadece ev geçindiriyor .

Bu genel yorumum senin eşin için değil sadece , eşini kötülemek gibi görünmek istemem .

Son düzenleme:
Abartiyorsunuz bence.
Benim esim de her isi yapar ama duyulmasindan hoslanmaz. Ornegin ailesinin ya da arkadaslarinin yaninda suyunu bile benden ister, onore oluyor cunku o an. Karim bana hizmet ediyorculuk var. E adam normalde her isi yapiyorken ben de baskalarinin yaninda onun poposunu azicik kaldirsam olmem. Benim ailemin yaninda yeni gelin gibi hizmet eder ama. Anlaşmalı...
Ki esim de lavabo ovmaz. Onun banyo temizligi her yere camasir suyu dokup fosur fosur suyla yikamak.

Yok canım haklısın... olur mu öyle şey :)) büyüklerden sözlü küçüklere de maddesel pekiştirec vermek lazım zaten ve tabi ki ise yarıyor. Onca bilim adamı bence böyle diye yazmamis onca kurami... çoğu bir ömre dayanıyor. :)

Eğitimde davranışçı yaklaşımları kullanmak çok eskide kalmış bir şeydir. Davranışçı yaklaşımlar insanı ödül- ceza sistemi ile çalışsan basit mekanizmalar olarak görür ve problem çözme becerisini geliştirmez. Şu an siz öğretmenlerin çok daha yeni yapısalcı yaklaşımlar kullanmanız gerekiyor.

toplum baskısı konusunda haklısın ...ama hanımefendide çalışıyormuş...ben ev hanımıyım çamaşır suyu migrenimi tetiklediği için tüm lavabo banyo tuvalet eşim temizler...asla şikayet etmez...evi süpürür senin belin ağrıyo der...ben toz alırım...arada yerleri silerim...kimsedende utanmıyor eşimde benim karnımı doyuruyor der...ne yemek istesem yapar tatlıları süperdir falan der över beni kapatır ...kılıbık diyen olursada evet kılıbığım ama mutluyum der hiç takmaz

Elalem ne der korkusu işte. Bizim çevremizde erkeğin ev işi yapması doğaldır, dile getirilmesi o yüzden gereksizdir. Bir arkadaşımızın eşi ya da sevgilisi "hayatta ev işine yardım etmem. Erkek adamım ben" dese esas o zaman garip karşılanır. Bunun nesiyle gururlanıyor diye şaşırır benim eşim.

Ama Türkiye şartlarında konu sahibinin eşi düşünülünce bir anda çok şey beklememek lazım. Çocukları ona göre yetiştirmek gerek ama inanın benim bir sürü arkadaşım erkek annesi olduktan sonra "asla yetiştirmem" dedikleri şekilde şımartarak büyüttüler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…